Şimdi Ara

İnternet kesilmesi(Modem Sorunu)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
425
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • S.a arkadaşlar
    Ben TP-Link marka TD serisi bir modem kullanıyorum. 1 hafta önce internetimde kesilmeler olmaya başladı ve şu sıralar internete çok nadir bağlanabiliyorum. Modemimde ADSL ışığı sabitlenmiyor, sabitlense bile internet ışığı yanmakta geciktiği için, ADSL ışığım tekrardan sönüyor.

    Burada sorunun kaynağı olarak üç seçenek çıkıyor.
    1)Modem sorunlu
    2)Kablo sorunlu (Mlodemle telefon prizi bağlantısını yapan kablo)
    3)İnternet sağlayıcım sorunlu (TTNet)

    Ben de sorunu anlamak için komşuda modemimi kendi kablolarımla denedim. ADSL ve İnternet ışığı yanıyordu fakat yine de internete giremiyordum. Yirmi dk kadar bekledim ve sonuç yine aynı. ADSL ve internet ışığı yanıyor fakat internete giremiyorum. Sorun sizce nerede. Komşunun internetiyle internete bağlanamamamda bir sorun var mı, ya da internet hatları farklı olduğu için tanımlanmış modemden mi girilebilir sadece internete acaba .

    Sorun nerede çözemedim, işin içinden çıkamadım. Görüşlerinizi paylaşırsanız mes'ud olurum :)



  • Komşunuzun interneti ttnet ise sizin modeminizi onda deneyin. Çalışmaz ise sorun çözülmüş olur. Ama modeminiz düzgün çalışırsa dediğiniz sorunlara ilave olarak Apartman girişindeki bağlantı kutusu ya da evinize gelene kadar olan ara dağıtım kurularındaki bağlantılarda da sorun olabilir. (Her hangi birini bağlarken sizin bağlantınızı gevşetmiş olabilirler. düşük bir olasılık ama)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.