Şimdi Ara

İnternet Altyapım Birden Kayboldu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
737
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Kendimize ait evimizde bugüne kadar, ttnet, vodafone, türknet, netspeed gibi issleri kullandım sıkıntısız. Hali hazır da netspeed kullanıyorum uzun bir zamandır. Altyapı sorguladığımda adresime gelen hız 75mbite kadardı ama evde maximum 35mbit hız alıyorum bu benim kablolardan kaynaklanıyor sıkıntı yok.


    Fakat son zamanlarda internetimi netspeedden farklı bir iss'ye taşıma düşüncesindeyim. Yaklaşır 1-2 aydır çeşitli yerlerden internet altyapımı sorguluyorum ve aldığım sonuç " bulunduğunuz adreste internet hizmeti veremiyoruz, adresinizde Altyapı/Port bulunmamaktadır." şeklinde. İyi de ben internetimi uzun bir zamandır kullanıyorum. Şuan da da bir sıkıntı yok güncel şekilde kullanıyorum. Ne oldu da benim altyapım portum kayboldu birden ?


    Netspeed de takılı kaldım başka bir iss'ye başvuru yapmak istesem de geçemeyeceğim. Yani benim suçum ne de benim altyapım portum kendi hatam olmadan elimden gidiyor anlamadım ??


    Var mı başına böle sıkıntı gelen arkadaş ?








  • Xdsl numaranız yani evinizde bir internet bağlantısı olduğu sürece farklı isslere churn yapabilirsiniz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mecvut aktif hattınız varsa istediğiniz operatöre taşıyabilirsiniz. Ancak sıfırdan kurulum veya hattınızı iptal ettirmeniz durumunda muhtemelen portunuzu kaybedersiniz. Port sıkıntısı çok can sıkıcı bir durum ve uzun süre altyapının sağlanması için bekleyebiliyorsunuz. İnternet kullanmayacağınız zaman da iptal ettirmek yerine hat dondurma işlemi yapmalısınız.

  • Tabi mevcut internetim var halihazırda kullanıyorum bir sıkıntı yok. Örnek vermek gerekirse Türknete geri dönmeyi düşünüyorum fakat ne hız alırım diye sorguladığımda altyapı hatası ile karşılaşıyorum. Şimdi ben Türknete başvuru yapsam sıkıntı olmayacak mı diyorsunuz ? Netspeedden önce Türknet kullanıyordum onda da 35mbit geliyordu hız olarak.


    @Dopz

    @RElS

  • JabbaWockeeZ kullanıcısına yanıt

    Altyapı sorgusu her zaman doğru sonuç vermiyor. Benim sorguda 75 mbps görünüyor ama 100 mbps hız alıyorum internet kutusunda. Şuan ki modem değerlerinize bakmanız gerekiyor maksimum ne kadar hız alabileceğiniz daha net anlaşılır.

  • Benzer durum benim başıma geldi.

    Poyraznet e geçiş yapacaktım. Kendileri sorgulama yaptıklarında altyapı görünmediği için geçiş yapamayız dediler.

    İnternet kullandığımı belirtince sözüme istinaden geçiş yapıldı. Türknet te nasıl olur bilemem.


    Sorunu ise; Bağlı olduğum Türk Telekom santraline gittim. Altyapı gözükmediği için geçiş yapamıyorum dedim.

    Ben orada iken görevli arkadaş bir yeri aradı ve sorunum çözüldü.

    Santrale gitmeden telefon üzerinden halletmeye çalıştım, ama olmadı.

  • Teşekkürler cevaplarınız için. Müsait zamanımda Türk Telekoma gitmeden bu iş düzelmeyecek sanırım. İnternet taşıma için internetkutusu veya başka bir iss geçişimi sağlayabilirse iyi olacak bakalım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Muhtemelen saha dolabınızda boş port kalmadı. Siz sorgu yaparken yeni müşteriymiş gibi sorgu yapıldığı için port yoksa o mesajı görmeniz normal. Muhtemelen geçişinizde bir sıkıntı çıkmaz. Yukarıda dendiği gibi aboneliğinizi kaybetmemenizde fayda var, sizi uğraştırabilir. Bu arada hız sorguladığımda bana da 58 mbite kadar gösteriyor ancak geçen bir sebepten dolayı eve gelen kabloların değişmesi sonucu 96 mbiti gördüm modemden. Yani altyapıda da çok büyük sıkıntı olabiliyor hız konusunda.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.