Şimdi Ara

Intel XMP 3.0, DDR5 için geliyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
21
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Intel Extreme Memory Profile (XMP), bellek modüllerindeki Seri Kimlik Algılama (SPD) verilerinin bir uzantısıdır. Bu uzantı, belirli DDR3 veya DDR4 kitlerinde bulunan ince ayar yapılmış hız aşırtma profillerini etkinleştirmek için anakart üzerinde ek ayarlar sağlar. Bazı modüller, gelişmiş hız aşırtma için daha da fazla ayar sağlayan birçok profile sahiptir.







    HWiNFO tanılama yazılımında yapılacak değişiklikler listesine göre Intel, DDR5 bellek için XMP 3.0 üzerinde çalışıyor. Son birkaç hafta içinde birden fazla DDR5 kitinin tanıtıldığını ve önümüzdeki aylarda daha fazlasının geleceğini zaten görmüştük. JEDEC'e göre DDR5 bellek, resmi özellikler dahilinde 6400 MT/sn'ye ulaşacak. XMP profili, bu aralığı 7200'den 8400 MT/sn'ye kadar genişletebilir. Aslında, Geil veya Netac gibi bellek üreticileri, 7200 MT/s ile 10000 MT/s arasında değişen DDR5 hız aşırtma kitleri üzerinde çalıştıklarını duyurmuşlardı.



    Geçen yıl ve daha yakın zamanda 11. Nesil Core serisi piyasaya sürüldüğünde, aynı konu, bellek XMP ile kullanıldığında oluşacak herhangi bir problemin, garantiyi geçersiz kıldığı ortaya çıkmıştı. PC World, bu konuda bir güncelleme için Intel'e bile ulaştı, ancak ne yazık ki Intel fikrini değiştirmedi.



    Gayri resmi olarak konuşursak, kullanıcı tarafından, hatalı bir XMP profili kullanımından oluşacak anakart ya da işlemci hasarını tespit etmek imkansız olmasa da, çok zordur. Bu nedenle XMP profillerinin kullanımı oldukça güvenlidir, ancak yine de Intel'in (ve ayrıca AMD'nin) XMP'ye olan garanti konusundaki tutumunu göz önünde bulundurmakta fayda var.






    Kaynak:https://videocardz.com/newz/hwinfo-lists-intel-xmp-3-0-for-ddr5-memory-in-upcoming-software-changes



  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.