Şimdi Ara

Intel NUC 11 Essential bütçeye hitap ediyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
165
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Intel NUC 11 Essential bütçeye hitap ediyor



    Intel’in mini PC pazarında referans amacıyla hazırladığı NUC konsepti belki de firmanın en uzun ömürlü bilgisayar programı oldu. Bugüne kadar her yeni Intel işlemcisiyle güncellenen konseptin hem performansa hem de bütçeye hitap eden kategorileri mevcut. Intel NUC 11 Essential bütçeye yönelik versiyon olacak dikkat çekiyor. 



    Intel NUC 11 Essential özellikleri neler?



    Intel NUC 11 Essential bilgisayar kasası geçen yıl başlarında piyasaya çıkan 10nm sürecindeki Tremont işlemcileri temel alıyor. Jasper Lake mimarisini temel alan bu işlemciler Celeron ve Pentium olarak bildiğimiz serilere ait. 



    Ayrıca Bkz.Intel’den salvolar: “AMD dikiz aynasına mahkum”



    2 ve 4 çekirdekli olan işlemciler 3.3GHz hızına kadar çıkabiliyor. Grafik birimlerinde de bir miktar artış yaşanıyor. Kasada 32GB’a kadar 2400-2933 MHz RAM bellek, 64GB eMMC depolama, M.2 2280 SATA yuvası, NVMe yuvası ve 10W TDP değeri mevcut. Bağlantı tarafında ise HDMI 2.0b, DP 1.4, USB 3.2, USB 2.0, WiFi 5, Bluetooth 5.0 yer alıyor. 



    Daha çok ev ve ofis kullanımına yönelik olan Intel NUC 11 Essential konsepti 4GB RAM başlangıç seviyesine sahip. Henüz fiyat bilinmiyor ancak önceki nesil barebone olarak 199$’dan başlıyordu. 

     




    Kaynak:https://www.techpowerup.com/291002/intel-nuc-11-essential-with-jasper-lake-soc-officially-launched







  • buna 1 tane ups bağlicaksın, 100mbit veya 1gigabit turknet bağlantısına, sabit ip ile atıcaksın, sunucu olarak tadından yenmez..

    ancak bir ryzen 2600 ın yarı performansındaki dandik ve eski bir işlemci için, kalkıpda sen bu nuc a 10 14bin tl istersen öyle elinde kalır
    seyredersin..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-B9CAFB864 -- 19 Ocak 2022; 06:47:29 >
  • kim napsın 15 bin tl ye şunu alıpda sunucu işlemcisi olarak kullanmayı .. o paraya ryzen masaüstü toplanır ekran kartıda onboard , bundan daha güçlü olur

  • başlık anlamsız değil mi? ne bütçesine hangi bütçeye hitap ediyor?

  • Bizim bütçeye hitap etmeyeceğine yemin edebilirim ama kanıtlayamam (:

  • TheJudgé kullanıcısına yanıt

    aynı fikirdeyim, o sebeple ryzen sistem daha mantıklı çok daha ucuza patlar, tek espirisi küçük ve fansız sessiz olması, onun haricinde kazıklamakdan başka bişi değil.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.