Şimdi Ara

İntel mi ? Amd mi ? Karasız kaldım yardım lütfen. (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
38
Cevap
0
Favori
4.860
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sieger

    Aynen oyle, ancak kim bunu arastiriyor? Gercek performans ne demek buna bakiyor? Herkes aciyor youtube u, 3900x vs 10900k diyor, cikiyor fps testleri, yapistiriyor bi amd. Olay o degil ki, hatta fps hic bir sey demek degil. Bu arada bu baglamda cache sayesinde 5800x iyi duruyor, duzgun bir test yapamadim ya da yapani gormedim ama kagit uzerinde dusunulebilir gibi duruyor.

    Buraya 2 taraftan da sıkı oyuncuların gelip konusması lazım bence, yani AMD bu kadar handikapı olsa bu kadar satılamaz.

    Ben kurarım araba yarıslarını oynarım.Netle isim olmaz.Ama gidip Online oyunlarda AMD bu kadr batırıyor ise bu kadar satamazdı mantıken diye dusunuyorum.

  • huso kullanıcısına yanıt

    cevabi verdim hocam, gidip fps testinden baska bir seye bakmayan milyar insan var dunyada. Iyi oyuncu olmak donanimdan anlamak anlamina da gelmez. Iki iyi oyuncu konussa ne olacak? zamaninda starcraftta dunyanin en iyisi slayers boxer vardi, bir konusmasinda diyordu,, oyunu yuklemeyi bile bilmiyorumm diye, bir sorun oldugunda direk arkadasini cagiriyormus oyun yuklemek silmek icin bile. Donanim baska bir seydir, bunlari overclocklamak arastirmak incemek cok baska bir dunya. bunlarin foton testleri ile etkilerini gormek cok baska bir sey. Oyunu siki oynamak en alakasiz sey. dedigim gibi en iyi oyuncuya top mouse verin yine kazanir. bunlari karistirmamak lazim.


    Amd niye iyiyi de cevap vereyim, gidin istediginiz islemci ile ekran karti ile pre rendered framesi 100 yapin, bakin yuzde kac fps artisi oluyor. Bitti.

  • Yani nihayetinde intel alsam buna 360 veya daha yüksek bir sıvı soğutma taksam memnun kalırmıyım? Ayrıca farkına vardığım birşey var anakart dünyası o kadar karmaşık ki işin içinden çıkmak zor. Araştırmalarım neticesinde ASUS ROG CROSSHAIR VIII FORMULA kartının çok iyi olduğunu gördüm. Hem ram OC. açısından hemde vram beslemeleri açısından gayet iyi bir kart. Birde 5900x veya 5800x alınırsa x570 chipseti daha iyi olacağını okudum her yerde.


    Ne yazık ki ekran kartları o kadar pahalanmış ki neredeyse sistem kadar maliyeti var. Offff be...

  • benim intel i7 10700, %100 yükte 40 derece oda sıcaklığında 48 derece üstüne cıkmadı bahar da 41 dereceyi geçmiyordu. haf x 942 kasa, cooler master 212 modern revize hava soğutma. full render yapıldı, oyun oynandı.


    nerede bu çok ısınan intel işlemciler? ben niye göremiyorum?


    adamlar açıyor stress fpu testi sonra işlemci ısınıyor diyorlar. 7/24 render yapsan ve bunu 10 yıl boyunca yapsan %100 yükte öyle bir ısıyla hiç karşılaşmayacaksın bile. gerçek hayat öyle işlemez.

  • illaki biz sürekli sitres testi yapacak değiliz. ancak oyun testlerinde 100 derecelere kadar çıkıyorsa bir sorun olabilir ileriye dönük.

  • İş dediginiz yutuba video demişsiniz işlemci burada size çok fark yapmaz . O tarafta kafanıza birşey takilmasin.


    Oyun tarafında fps odaklı oyunları oynuyorsanız cod CS gibi Intel tarafinda seçim yapın.

    10700k işinizi fazlasıyla görür. Güzel bir MOBA ile.10850k da alabilirsiniz bf6 bekliyorsanız.
    Stok olarak fuma 2 ile kullanıyorum yetiyor 10850k ya. Overcloxk için yetersiz ama.

    Ram olarak 2× olarak almanızda fayda var.
    CL 14 3600 ramler size yeterli olacaktır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi acura07 -- 3 Temmuz 2021; 21:31:15 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam AMD, Intel'i işlemci pazarında geçeli çok oldu. Önyargılarınızı kırın derim. AMD alın.

  • Bütçe ne kadar ki?

  • Şu anda Ryzen 5000 serisi oyun,iş için her türlü daha güçlü. Ama alacaksanız benim gibi hataya düşüp 5800x almayın, 5900x alın. Corsair iCUE H150i ile zor soğutuyorum işlemciyi, serinin açık ara en çok ısınan işlemcisi. Stok olarak stress testine sokunca çok rahat 80-90lara çıkıyor. Şu anda UV yapılmış halde kullanıyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Celonfix -- 4 Temmuz 2021; 0:49:43 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • anakart tarafında f/p olarak amd gayet avantajlı. Bence amd daha mantıklı.

  • Sonuçta ileriye dönük olarak da kullanacağız sistemi. Render da alacağız, oyunda oynacağız aklımda olan 5900x ama pişmanlık yaşamak istemiyorum. Bu yüzden intel mi ? amd mi ? diye soruyorum. Bir ihtimal daha var aslında. Seneye yeni soket değişiklikleri olacakmış. bunu da bekleyebilirim.

  • Karingoo kullanıcısına yanıt

    Ram fiyatlari iki kati olabilir ama band genisligide iki kati olacagindan ddr5 lerin daha performansli olacagini söylüyorlar daha yapilmis bir test yok. Ama ddr2-ddr3 ve ddr3-ddr4 farklarina bakarsak bir miktar performans artisi muhakkak olur ama iki kati paraya deger mi bilinmez. Diger yandan ddr5 cikinca ddr4 deger kaybedecek, pratikte bir sene sonra aldigin sistem eskiyecek :)


    Senin asil korkun, ben bu kadar COOK para veriyorum sonra bunun degeri düser mi? Yeni cikanlar beni üzer mi yoksa 5900x ile uzunca bir zaman mutlu olur muyum... Bunun cevabi sende, senin bilecegin is... Ben 5600x e niyet edip, amd ye gectim r3 3100 aldim, mutlu mesut kullaniyorum. 5600x e gecmek icin gerek görmüyorum suan. Ama baktim ddr5 ler cok iyi, komple satar yenilere gecerim. 5900x 4000 lira ise, ben 860 lira verdim, yeni cikan islemcilere bütcem 3000 liradan fazla... Geriye anakart kaliyor. Anakarti 1400 e aldim suan ölüsü 1000 lira eder. Ramleri de 1400 e aldim, aldigim fiyata satsam, pahali demezler. Bunlari niye anlattim? Eger fiyat/performans bir müddet takilabilme imkanin varsa, ilerdeki seriye gecmek icin cebinde para olacak, bu seni yeni seriye gecmeye motive edecek. Diger türlü ulan ben buna 6800 lira verdim simdi 4000 veriyorlar, en iyisi satmiyim, diyebilirsin. İki durumuda senin ölcüp tartman lazim. İleri uclari oynamazsan kaybin az oluyor.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Ben de yeni sistem topladım, AMD'ye karşı her zaman ön yargılı olmuştum, özellikle phenom serisinde. Buraya konu açtığımda intel öneriler geldi ve aklıma yatmıştı, ama bir arkadaşın yönlendirmesi ile AMD işlemcileri de araştırdım, bana baya yardımcı oldu.


    2-3 gün sürekli testleri ve yorumları hem okudum hem video olarak izledim, %90 iş odaklı (Adobe Programları) olacağı için AMD sistem tercih ettim.


    Sürekli sistem değiştiren bir insan değilim, 6 yıldan sonra sistem değişimi yapıyorum, edindiğim bilgiye göre benim için AMD daha iyi, sadece burada yapılan yorumlara bağlı kalma.


    Sistem olarak: 5900X / B550 Edge WiFi / 32gb Corsair Dominator ram (İleride 64 yapacağım) / 650 Corsair Gold PSU / Ekran kartım eski sistemden kalacak, cpu soğutucu olarak yine gelen öneriler dahilinde Arctic Liquid Freezer II - 280 araştırdım ve aldım.


    Olurda bir arıza vs olmazsa ben bu sisteme ram ekledikten sonra 6-7 sene daha parça upgrade olayına girmem. Sadece ekran kartı fiyatları düştüğünde güzel bir kart alırım.


    WiFi konusu tamamen kullanıma göre bence, evden çalıştığım için bazen bilgisayarı topluyorum 1-2 hafta şehir dışına çıkıyorum, gittiğim yerde kurup işime devam ediyorum. Bu yüzden WiFi olan bir anakart tercih ettim.


    Sana önerim, tüm parçaları farklı yerlerden kampanya takip ederek alman. İşlemci 5300 TL (Hepsiburada), Anakart 1700 TL (Amazon TR), Ram 1800 TL (Gittigidiyor), PSU 800 küsür (İtopya), Soğutucu 1100 TL(Gittigidiyor), bunlar benim kampanya koşturarak aldığım fiyatlar, ekstra olarak 250 TL bonus topladım. Yorucu oldu mu dersen, evet oldu sürekli fiyat karşılaştırma taksitte vade farkı var mı kontrol etme, yaklaşık olarak 2 hafta civarında topladım sistemi.


    Fiyat konusunu neden yazdığıma gelince, para kolay kazanılmıyor, ülkemizde fiyatlar kurdan ve vergilerden dolayı yüksek olunca uygun olanı almaya çalışıyoruz. Senin de cebinden gereksiz para çıkmasın dostum.





  • Shroud bile 5950xe geçmişken rekabetçi oyunlarda fark olduğunu düşünen insanlar olması garip 5000 serisi ile her oyunu kafanız rahat oynarsınız.

  • Bu ikiliyi al geç hocam.



    www.cimri.com
    AMD RYZEN 9 5900X 12 Çekirdek 3.7 Ghz 70 MB FANSIZ AM4 105W (Ekran Kartı Gerekir) Fiyatları
    https://www.cimri.com/islemci/en-ucuz-amd-ryzen-9-5900x-12-cekirdek-3-7-ghz-70-mb-fansiz-am4-105w-ekran-karti-gerekir-fiyatlari,688517290
    www.vatanbilgisayar.com
    MSI MAG X570 TOMAHAWK WIFI Amd X570 Soket AM4 DDR4 4600(OC) MHz M.2 Anakart fiyatı, teknik özellikleri, modelleri, en ucuz fiyatlarla Vatan Bilgisayar'da
    https://www.vatanbilgisayar.com/msi-mag-x570-tomahawk-wifi-amd-x570-soket-am4-ddr4-4600-oc-mhz-m-2-anakart.html




  • pinkoenk kullanıcısına yanıt

    Vatanda pahali,


    Burda daha ucuz.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • vram 12 faz az değil mi ? yarın bir gün OC yaptığında yeterli gücü sağlayabilecek mi ? anakart güzel ama faz sayısı az geldi bana. ayrıca ekran kartlarını Almanya 'dan getirmek mantıklı mı ? fiyatları karşılaştırdım iki katı neredeyse Türkiye 'de.

  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.