Şimdi Ara

Intel'in yeni işlemcilerinde 4K blu-ray disk desteği sona eriyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
429
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Intel'in yeni işlemcilerinde 4K blu-ray disk desteği sona eriyor



    12.nesil işlemci ailesi ile kullanıcılardan olumlu yorumlar almayı başaran Intel, yeni işlemcilerinde Blu-ray diskleri kapsayan bazı değişikliklere gitti.



    4K Blu-ray disk desteği sona eriyor



    11. ve 12. nesil işlemcilerin mevcut veri sayfalarında SGX (yazılım koruma uzantısı) desteğini kaldırılmış bir teknoloji olarak listeyen şirket, DRM korumalı 4K Blu-ray diskleri geride bıraktı. Bu disklerin çalışması için gerekli olan SGX desteği, Intel'in 2016'da Skylake neslinde tanıttığı ve bilgisayarların ilk kez korumalı Blu-ray diskleri oynatmasını sağlayan bir özellik olarak karşımıza çıkmıştı.



    Blu-ray teknolojisi günümüzde oyun konsolları gibi yüksek boyutlara sahip uygulamarın depolanmasında yaygın olarak kullanılırken, sinema sektöründe dijital platformların artması ile kullanım oranını yavaş bir şekilde kaybetmeye başladı. Bununla birlikte güvenlik araştırmacıları tarafından da büyük eleştiriler alan SGX teknolojisi, kötü amaçlı birçok saldırıya uğradı. 



    Ayrıca Bkz.Intel'in şimdiye kadarki en hızlı mobil işlemcisi i9-12900HK, Threadripper 1950X'i geride bıraktı



    Intel'in SGX'i kullanımdan kaldırma kararının Ultra HD Blu-ray kullanan önemli sayıda kullanıcıyı etkilemesi beklenirken, Blu-ray Disk Birliği'nin DRM kararından vazgeçmesi disklerin tekrar çalışmasını sağlayabilir. 




    Kaynak:https://www.bleepingcomputer.com/news/security/new-intel-chips-wont-play-blu-ray-disks-due-to-sgx-deprecation/



  • Gaben bunu sevdi!

  • zamaninda blue ray'in son optik medya formati olacagini, optik disklerin gelecegi olmadigini soyledigimde burda lince ugrasmistim. simdi optik disklerin neredeyse varliklari unutuldu.

  • darkaura kullanıcısına yanıt
    aferin kardeş, bi sen gördün geleceği

  • darkaura kullanıcısına yanıt
    https://www.youtube.com/watch?v=CDxWlwDZblQ

  • 4K Blu-ray disk desteği sona ermiyor, DRM korumali 4K Blu-ray disk desteği sona eriyor sadece. O da eser hakki sahiplerinin ac gozlulugu yuzunden cikartilmis zorlama bir teknolojiydi aslinda.


    Optik disk, bir esere parasini odeyip ilelebet sinirsiz izleme hakkina sahip olmanin kalan son yasal yolu. DRM ise bu felsefeye karsit, kullaniciyi sinirlamaya yonelik bir teknoloji. Eger eser hakki sahipleri optik disk ile icerik saglamayi birakirlarsa, torrent vb.den sikayet etme haklari hic yok.

  • Bunun için sizi kim linçledi hocam?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.