Şimdi Ara

Intel’in yeni CEO’su Apple’ı işaret etti: Bir yaşam tarzı firmasından daha iyi işlemci üretmemiz gerekli (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
50
Cevap
0
Favori
2.139
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • 6s 6 kullanıcısına yanıt

    x86 mimarisine bağımlılık bence gereğinden fazla uzadı. rekabeti ve gelişmeyi gereğinden fazla limitliyor. apple iphone'u çıkardıktan sonra yazılım dünyası takip etti android'ide takip etti. ayrıca linux gibi bir alternatifte hazır. yeni mimariye göre derlenebilecek pek çok açık kaynak kod yazılım var. 1500 Tl ye eba'yı çalıştırabilecek arm linux notebook mümkün (pinebook pro gibi). piyasanın içindeki bilgisayarcı arkadaşlarım o fiyatlarda bir laptop olsa eba için peynir ekmek gibi satılacağını anlatıyor. popüler kültür bildik oyunlarını çalıştırmayacak açık kaynak kodlu yazılımlarla bezeli yazılım geliştirme amacı güdülebilecek kendi işletim sistemini modlayabileceğin az enerji harcayan ucuz bilgisayarlar. fatih projesi için tablet yerine bu tür bir altyapı hazırlansaydı çok daha iyi olabilirdi. bu tip ucuz ve açık kaynak kodlu yazılım içeren alternatif bilgisayarlar elbet çok işe yarar.

  • "Intel elindeki kaynaklar ile suan piyasayi oynatacak retail islemciler uretme kabiliyetine sahip, ama bir suredir karni tok ve farkli alanlara yatirim yapiyordu, fakat kaynaklarini yavas yavas retail islemci sektorune yoneltmeye basladi"


    Su yorum ne kadar mantıklı?Bosnak Aga nın dedigi gibi elinde 12 fabrika var devasa finansal gucun var.

    Teknolojinde mevcut ama sırf onemsemedigin icin , karnın tok sırtın pek oldugu icin keyfi olarak guclu,duzgun islemci uretmiyorsun.Boyle bir mantık olabilir mi?


    10 yıldır yerinde sayıyorsun iste , tuketimin yuksek oldugu icin perf. dan memnun olmadıgı icin Apple da seni bırakmıs.Ama keyfi olarak uretmiyor.

  • Üretimi TSMC ve UMC ye kaydırması demek kendi fabrikalarında üretim yapmayacak demek değildir bence, belliki üretimi artıracak buda daha fazla talebi işeret eder. Zaten piyasanın en yüksek payına sahip Intel bu da payını daha da yükselteceğinden başka birşey göstermez.

  • onu bunu bilmem ama intel in logosunda bir çekicilik var 

  • İntel 11.nesil i7 yle gelmesi bence çok güzel i7lerde 5 GHz e kadar saat hızına ulasabiliyo ayrıca wifi 6 desteği var daha ne olsun yüksek performans veriyor

  • Bob swan geçici ceo olmuştu yalnız

  • haber asparagas... intel yönetiminde kimse şirketi apple ile kıyaslayacak kadar ezik değildir...

  • quote:

    Orijinalden alıntı: büdünün kaşı

    intel patatese bağlamak üzere. 5 sene içinde işlemci piyasasından çekilir. at fava bekle.

    Pentium 4 ile Athlon 64 zamanında da herkes öyle diyordu. Sonra intel core 2 duo ve core 2 quad ı bir çıkarttı AMD 10 sene belini doğrultamadı.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ne M1'miş arkadaş, yılların firmasına takla attırdı resmen.

  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.