Şimdi Ara

Intel'in kilitli 12.nesil işlemcilerine hız aşırtma yapılabilecek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
219
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Intel'in kilitli 12.nesil işlemcilerine hız aşırtma yapılabilecek



    Kısa bir süre önce piyasaya sürülen ve kullanıcıların beğenisini kazanmayı başaran Intel 12.nesil Alder Lake işlemcilerinde ilginç diyebileceğimiz bir detay ortaya çıktı. Intel i5-12400, 12600 ve Celeron G6900 işlemcilerini test eden Youtube kanalı Der9auer, kilitli (K serisi olmayan) işlemcileri başarılı bir şekilde hız aşırtmayı başardı.



    Celeron G6900 yüzde 60 oranında hız aşırtıldı



    İşlemcileri üst düzey Asus Maximus Z690 Apex anakartı ile test eden Der9auer, BCLK (temel saat) frekans değeri kilidinin açılmasına izin veren bir ayar keşfetti. Bununla beraber CPU çekirdek voltajı gibi tüm ayarları kolay bir şekilde değiştirebilen youtuber, Celeron G6900’ün saat hızını 3,400 MHz’den 5,337 MHz’ye çıkartarak işlemciyi neredeyse yüzde 60 oranında hız aşırtmayı başardı.



    Ayrıca Bkz.Ekran kartı loot boxları ortaya çıktı: Kullanıcılar RTX 30 ve RX60 serisi kazanabiliyor



    Intel’in kilitli işlemcilerde hız aşırtmaya izin vermesinin oldukça şaşırtıcı olduğunu söyleyebiliriz. Zira şirket bu destek için halihazırda K serisi işlemcilere sahip. Youtuber ise, üst düzey anakartlar ile düşük kaliteli bir CPU kullanımının nadir olması sebebiyle herhangi bir kısıtlama uygulamadığını düşünüyor.




    Kaynak:https://www.techspot.com/news/93017-overclocking-non-k-alder-lake-cpus-possible-right.html







  • 2 yıl sonra 2. el piyasası düzgün soğutulmadığı için patlak işlemci piyasası olacak ! açıkcası bende git gide mobil işlemcilere kayıyorum bağre onlara fazla parmaklamıyorlar.

  • Intel ilgiyi çekebilmek için açık kapılar bırakıyor olabilir.

  • z690 Tomawhawk ilede oluyorsa :) Elimde H150i capellix var ::)
    Bekle beni 12400:)

  • ProjectMan kullanıcısına yanıt
    amd ısınmıyor? 60 derecelerde 4.2 4.4 1.3v r5 3600 kullanılıyor. fıstık gibi. intel tarafında ise max fanda kullanınca ancak soğuyor.

  • intel'in PR haberleri bunlar, pahalı sistemine sırf OC oluyor diye alt seviye bir işlemci alır ki? yada bu kitlenin yüzdesi kaç olur, test vb şeyler için uzay çalışmalar filan tamam ama yiyorsa hedef kitlesi kullanıcısı yüzdesini de versinler.
    intel'in saçma işleri kullanıcıya dert olur kendisine değil, hele ki kar marjını düşürecek bir işe girişsin de K işlemci yerine millet gidip kilitli işlemci alıp böyle anlatıldığı gibi (anlatılan birşey yok elemanın mühendislik tecrübesi) %25-40 performans artışı olsun K işlemciler raflarda dursun :))
    Ben en son buna yakın bir durumu celeron 300 işlemcilerde görmüştüm işlemciler belirli stokla gelmiş bu haberler duyulunca bende kurduğum bazı celeron 300>rahatlıkla 413, 433, 450mhz gibi işlemcisine göre günlük kullandırmıştım, sonraki aylarda üretilen celeron'lardan 300mhz-333mhz olanlar çok am çok zor 400mhz geliyordu, son stoklardan aldıklarımla 2 arkadaşa kurduğum sistemleri 400mhz yapamadım, 383mhz olması lazım günlük stabil durdular öyle bıraktık, ozamanlar cine5 çözme işide vardı hey gidi günler. :))
    Lafı uzattım haber intel güzellemesidir itibar etmeyin okuyun tebrik edip geçiniz lütfen :))





  • Fsb işi sıkıntı. Kimse gidip işlemciden pahalı ram alıp, anakart alıp bu işe girmez. Kaldı ki alacağınız sonuç sadece piyango.
    Bence eski celeron ruhu ile bazı kemik kullanıcılara reklam yapılmak istenmiş.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • ugacomtr U kullanıcısına yanıt

    5800x kullanıyorum 4,45 de 1,05 voltla mis gibi 45 derece oyunlarda yük altında da 53 54

  • SkyOC geri dönmüş =)

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.