Şimdi Ara

İntel i5 4440 işlemci ve asus h97 m plus performans sorunu.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
419
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Selamlar başlıktaki işlemciyi ve anakartı kullanıyorum. Bazı oyunlarda işlemcim yüzde yüze vuruyor. Aslında sistemim iyi ama işlemcim yetmemeye başladı azıcık daha performanslı olsa aslında gül gibi geçinip gidecektik. Meselem şu. Bu işlemciye bir hız aşırtma yapabilir miyim? İnternette k olmayan serilerin de hız aşırtma yapılabildiğni gördüm. Konu hakkında yardımcı olabilecek var mıdır?




  • Her k olmayan işlemci iyi oc olmuyor. Yani bu modelden i5 6400 potansiyeli beklememek lazım. Anakartınız müsait değil, müsait olsa da uğraşa değecek bir artış olmaz. Değiştirmekten başka çareniz yok. İkinci elde üstüne koyup i7 4790 hatta 4790k filan alabilirsiniz en ucuz şekilde. 4790k dememin sebebi anakarttan dolayı oc olmasa bile düz modelden 400 mhzlik frekans farkı. Anladığım kadarıyla oynadığınız oyunlardan kalkabilecek güçte 4790k, yoksa bu işlemci de bazı oyunlarda 100%e vurur.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Slim Charles

    Her k olmayan işlemci iyi oc olmuyor. Yani bu modelden i5 6400 potansiyeli beklememek lazım. Anakartınız müsait değil, müsait olsa da uğraşa değecek bir artış olmaz. Değiştirmekten başka çareniz yok. İkinci elde üstüne koyup i7 4790 hatta 4790k filan alabilirsiniz en ucuz şekilde. 4790k dememin sebebi anakarttan dolayı oc olmasa bile düz modelden 400 mhzlik frekans farkı. Anladığım kadarıyla oynadığınız oyunlardan kalkabilecek güçte 4790k, yoksa bu işlemci de bazı oyunlarda 100%e vurur.

    Aynen son söylediğiniz gibi. İşlemci limitlerde. Peki ben 4790k alsam da oc yapamaz mıyım? Bu anakartın oc kilidi kalktı diye okumuştum. Cevap verdiğin için de ayrıca teşekkür ederim.

  • Hiz asirtma yapsanda yapmasanda, yetmeyen oyunda yetmeyecek. Oc yapayim diye eldeki bulgurdan da olma isterim. O malum oyunlarda bazi özellikleri optimize edebilirsin, bazi ayarlarin getirisi olmasa bile cpu gpu olarak götürüsü cok olabiliyor. Benimde elimde i5 3470 ve i5 4590 var, bir cok iste yeterliler lakin bazi durumlarda yetmiyorlar. Misal 3470 e 16gb ram takili ve photoshopta bazi özel cözünürlüklü baski dosyalarinda sapkayi cikarip kenara koyabiliyor. Ellerinden gelen budur.

    Sen simdi bunun abisini alirsan yani 4790 gibi... Illaki rahatlama olacaktir oyunlarda fark edecektir lakin onunda baska oyunlarda yetmedigi gercegi bir gün karsina cikacak. Ekrankartina göre islemci secilir aslinda. Suan sen bize ekrankartini söylememissin. Islemcinin %100 e vurmasi, eger takilma, göcme yoksa bir sorun degil. Renderda da sürekli %100 de calisiyor.

    Demem o ki takilma göcme yoksa idare et, oc isini falan bosver, eski sistem bu, oc yapilir mi yapilmaz mi sorusunun cevabi altta,

    ->https://www.reddit.com/r/overclocking/comments/88vpzp/overclocking_4790k_on_asus_h97plus/

    ->https://forums.tomshardware.com/threads/overclocking-on-asus-h97-plus.2376628/

    ddr5 ler geliyor, ddr3 ten 5 e gecersin. I3 bile alsan cok daha iyi olur senin icin. Kaldi ki suanki i3 10100f bile daha performansli olur, i7 4000 lerden.




  • kunGFu kullanıcısına yanıt

    Muhakkak yetmeyecek devamlı daha fazla işlemci isteyen oyunlar olacak vs vs. Valorant cs oynadığım için sınırlarda performans .ben de zatn 4790 ve 4790k ikinci el olarak bakıyorum. Bu işlemci ofis işlerinde vs baya yeterli 16gb ram ile uzun süre göteürecektir. rx550 kullanıyorum ekran kartı olarak o da düşük seviye ama oynadığım oyunlar ve ekran çözünürlüğüm düşük olduğu için yetiyor sadece işlemci performansı drop sorunlarına yol açabiliyor. Cevap için teşekkürler. Ya 4790 alacağım ya da bir süre idare edip satacağım.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.