Şimdi Ara

Intel Gen11 grafikler Radeon Vega 8 ayarında olacak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
386
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj


  • 2020 yılında bağımsız grafik birimini kullanıma sunacak olan Intel ondan öncesinde de önemli hamleler yapacak. Gen11 olarak hazırlanan bir sonraki nesil grafik birimleri büyük performans artışları getiriyor.


     


    Intel Gen11 neler sunuyor?


     


    2015 yılında Skylake mimarisi ile birlikte Gen9 grafik birimine geçiş yapan Intel, Kaby Lake ile birlikte de Gen9.5 adı verilen ve biraz daha iyileştirilmiş bir birim kullanmaya başlamıştı. Gen10 birimi Cannon Lake mimarisi ile birlikte gelecekti ancak 10nm sürecindeki sıkıntılar nedeniyle bu adım atlandı.


     


    Ayrıca Bkz.Intel’in grafik birimi Xe adını alacak

    Intel gelecek yıl sonlarına doğru piyasaya süreceği Ice Lake tabanlı Sunny Cove işlemcilerin yanında Gen11 grafik birimini kullanacak. Gen11 ile birlikte yeni bir çalışma şekli sunulacak ve performans artışı sağlanacak.


     


    Yeni grafik biriminde 64 işlem kümesi yer alıyor. Bu kümeler 4 parçaya bölünmüş. Yine bu parçalar da ikiye bölünüyor. Yani 4x(2x8) şeklinde bir dizilim mevcut. Her kümede 7 izlek birimi desteği mevcut. Böylece 512 iş hattı ortaya çıkıyor. Bunu desteklemek için birimin Seviye 3 belleği 3MB seviyesine çıkarılmış.


     


    Yine Nvidia ve AMD tarafından tercih edilen ve entegre birimlerin bant genişliğini verimli kullanmasını sağlayan karo tabanlı işleme özelliği de Gen11 biriminde yerini almış. Son olarak değişken piksel gölgeleme desteği de oyunlarda kare hızını yüzde 30 civarında artırıyor.


     


    Yapılan çalışmalar sonrasında Gen11 grafik biriminin 1 TFLOPS seviyesine çıktığı dile getiriliyor. Böylece Ryzen 3 2200G yongasında yer alan ve 1.2 TFLOPS seviyesine kadar çıkabilen Vega 8 birimini yakalamış oluyor. Özellikle oyun tarafında Gen 11 ile birlikte bir hareketlilik olacağı kesin. Son olarak görüntülerde yırtılmayı engelleyen Adaptive Sync teknolojisi de bu platformda kendisine yer buluyor.


     



  • Tabi la manyak mısın

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 512 iş hattı = 1 TFLOPS ise o zaman GPU 500 MHz.

  • vega 11 fiyatından pahalıya vega 8 ayarında mal satarlar kesin :)
  • Beter ol intel. hiç bir zaman AMD'nin ne ekran kartını geçebileceksin ne AMD'nin işlemcisini geçebileceksin.
  • Gelecek yılın sonlarında 1Tflops ne kadar iş yapar bilemiyorum. Yani ancak yine standart ofis bilgisayarları ile düşük gelir düzeyli okul için pc aldıran çocuklara yarar. Onun dışında önümüzdeki yılın sonunda yeni konsollar yaklaşmış olur. Onlar yaklaşık 10tflopslardan çıkar. Oyunlar bununla birlikte biraz daha vites arttırır.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.