Şimdi Ara

Intel, Data Center Max GPU’larında sorunlu 12VHPWR konektörünü kullanıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
198
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Intel, Data Center Max GPU’larında sorunlu 12VHPWR konektörünü kullanıyor
    12VHPWR güç konektörünü kullanan sadece Nvidia değil. Intel’de yeni Data Center GPU Max Series serisinde bu konektörü kullanacağını duyurdu. Data Center GPU Max 1100 kartında, RTX 4090 ve dolayısıyla RTX 40 ailesinde olan 16 pin PCIe 12VHPWR güç konektörlerine yer veriyor.



    Ayrıca Bkz.Intel, HBM bellekli dünyanın ilk x86 işlemcisini duyurdu: Xeon Max Series



    Intel’in yeni veri merkezi GPU’ları Ponte Vecchio mimarisi üzerinde inşa ediliyor. Max 1100 hızlandırıcısı, Ponte Vecchio işlemcisinin 448 adet 512 bit vektör motoru, 448 adet 4096 bit matris motoru, 56 adet ışın izleme çekirdeği, 48 GB HBM2E bellek ve 56 Xe-HPC hesaplama çekirdeği içeren bir versiyon olarak karşımıza çıkıyor. Tüm bunlar için gerekli olan güç ise 300W. Ek olarak daha üst konfigürasyonlara sahip Data Center Max 1350 ve Data Center Max 1550 GPU’lar da Intel’in yeni ürün gamında bulunuyor.



    Nvidia'dan sonra Intel'de kullanıyor



    Intel, Data Center Max GPU’larında sorunlu 12VHPWR konektörünü kullanıyor
    Burada dikkat çeken bir diğer detay Intel’in bu çözümlerinde 12VHPWR güç konnektörünü kullanıyor olması. Bildiğiniz gibi bu konektörü Nvidia’nın RTX 4090 kartında da bulunuyor ve erime/yanma sorunlarıyla gündemdeki yerini koruyor. Nvidia, bu sorunu araştırdığını açıkladıktan sonra tamamıyla sessizliğe gömülmüş durumda. Öte yandan bağlantının ve kabloların neden yandığına ilişkin birden fazla farklı teori bulunuyor ancak odaklanılan iki nokta var; yanlış bağlantı ve kalitesiz kablo.



    Şu anda yalnızca Nvidia'nın GeForce RTX 4090 ve GeForce RTX 4080 (16 Kasım'da piyasaya sürülecek) 12VHPWR güç konektörlerini kullanıyor. Hem AMD'nin Radeon RX 7900 serisi hem de Intel'in Arc Alchemist ekran kartları, standart sekiz pimli PCIe yardımcı güç konektörlerini kullanıyor.






    Kaynak:https://www.tomshardware.com/news/intel-data-center-max-gpu-embraces-16-pin-power-connector#xenforo-comments-3784485



  • Bomba yapmış demekki

  • Bunların hepsi AMD hissesi aldı galiba. ??

  • konnektörün sorunlu olduğunu nereden çıkardınız onu anlamadım. şu anda kullanan da sorun yaşayan da sadece nvidia var. bu durum gpu kaynaklı da olabilir. 4090ti kart eriyor diye iptal edilmedi mi sonuçta? 8 pin konnektörü eriyen gpu gördüğümüzde 8 pin sorunlu mu dedik geçmişte?

  • İntel nerden kısacağını şaşırdı. Yıllarca 2 çekirdek kullanarak mahrum etti milleti.İntele yüz vermeyin.Çocuk gibi şımarır

  • quote:

    Intel’in yeni veri merkezi GPU’ları Ponte Vecchio mimarisi üzerinde inşa ediliyor. Max 1100 hızlandırıcısı, Ponte Vecchio işlemcisinin 448 adet 512 bit vektör motoru, 448 adet 4096 bit matris motoru, 56 adet ışın izleme çekirdeği, 48 GB HBM2E bellek ve 56 Xe-HPC hesaplama çekirdeği içeren bir versiyon olarak karşımıza çıkıyor.


    Intel işte... Hep 7'nin katları.

  • HDMI ve DP girişi olmadığı halde, oyun performansı çok güzelmiş bu kartların. Pasif soğutmalı ve Data Center için üretilmiş olan bu kartlar için, AIB ve AIO'lu versiyonları da gelir mi sizce. Intel, Data Center Max GPU’larında sorunlu 12VHPWR konektörünü kullanıyor 




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cpt. Miller -- 11 Kasım 2022; 13:39:52 >
  • 12VHPWR destekli psu kullanıyorum. Hiç sorun yaşamıyorum. Sorun gönderilen 12VHPWR çevirici adaptörde.

  • Evil.Morty kullanıcısına yanıt

    Yeni PSU'lar için de soket yanma sorunu yaşandığı haberleri yapılmış olsa da, ATX 3.0 destekli PSU'dan çıkan, tek yollu 12 pin'li orjinal kablo ile sorun yaşanacağını ben de sanmıyorum. Hem kartta yer alan, hem de kablodaki soketi kontrol ettiniz değil mi ?




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cpt. Miller -- 11 Kasım 2022; 13:54:30 >
  • 12VHPWR destekli psu kullanmıyorum, ben de hiç sorun yaşamıyorum. Sorun dikkat edilmediğinde tam oturmamaya müsait konektörlerde, bunları takamayanlarda ve münferit olayları çok abartmayı seven medyada.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.