Şimdi Ara

Intel Atom İşlemcisi n270 (Soru)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
8.871
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar....
    Ben de bu sıralar netbook almayı düşünüyorum fakat atom işlemcisinin ihtiyaçlarımı karşılayabileceğinden pek emin değilim.
    Sorum şu... AC3 sese sahip 720p bir mkv videosunu sorunsuz izleyebilir miyim? Arşiv yaptığımdan dizileri genelde 720p olarak takip ediyorum, dolayısıyla işlemci konusunda tereddütlerim var. Atom işlemcisi videoyu akıcı bir şekilde, ses-görüntü arasında senkron bozukluğu yaratmadan oynatabilir mi?

    Cevaplarınızı bekliyorum arkadaşlar...
    Şimdiden teşekkürler



  • hayır sorun mutlaka olur. overclock yapınca bazı videolar düzgün çalışıyor, bazıları yine takılarak çalışıyor. sesin geriden gelmesi gibi bir sorun var. 720p için nvidia'nın ion platformunu beklemek şart.
  • Asus N10J modelini düşünüyorum (sadece düşünmekle kalıyorum sanırım, çünkü Türkiye'de bulunmuyor). Üzerinde nVidia 9300gs var, dolayısıyla hd video hızlandırabiliyor. Fakat bu teknoloji mkv formatı için de geçerli midir ki?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CWaRRioR -- 20 Ocak 2009; 0:00:11 >
  • hocam suan ki kullandıgın işlemciyle süper pi test sonucunu cıkar.
    ve linkteki atom işlemcinin süper pi sonucuna bak aradaki farka göre performans kaybını sen düşün.

    ortalama bi pc kullanıcıysanız süper pi testiniz 1m için ortalama 50 sn cıkarken,atom işlemcide bu süre 1dk 48 sn civarı cıkıyor.
    burdan kayıp performansı görmek mümkün..

    http://laptoping.com/intel-atom-benchmark.html
  • @yorfa
    Aradaki farkın büyük olması beklediğim birşeydi zaten. Sonuçta atomun işlem gücünden çok, enerji tüketimi üzerine kurulu bir yapısı var ve ben masaüstünde performans odaklı olarak 3.6ghz Q6600 kullanıyorum. Atom 270 mkv için yeterli olur mu bunu bilmiyordum ve korktuğum başıma geldi, biraz hevesim kırıldı.

    Yalnız yabancı bir forumda okuduğuma göre nVidia ya da ATI (ATI modeli var mı bilmiyorum) grafik işlemcili netbook modellerinde, Media Player Home Cinema ve Cyberlink codec'iyle 1080p mkv videolarda donanımsal hızlandırma yapılıyormuş ve akıcı görüntü elde ediliyormuş (atom işlemcisi de %50 civarı kullanılıyormuş). Ama sorun şu ki, piyasaya çıkmasına rağmen ülkemizde hala bu tip modeller satılmıyor



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CWaRRioR -- 20 Ocak 2009; 0:05:16 >
  • Selam,

    Atom işlemciler dediğiniz gibi düşük güç tüketimi esas alınarak hazırlandığı için performans beklemek doğru olmaz. 3W güç tüketimi muazzam bir değer gerçekten.

    İşlemciyi 2.0 Ghz'e overclock ettiğimizde 720p videolarda sıkıntı yaşamıyoruz fakat işlemciyi sonuna kadar kullanınca anca oynatabiliyor. CoreAVC'nin dahili olduğu k-lite 2.15 sürümü ile en iyi performans elde ediliyor.

    Windows 7 gibi biraz daha zorlayıcı sistemlerde sanırım 720p 'ler de sorun çıkartabilir. Yarına kadar deneyip sonuçları bildiririm. Ama daha fazlasını kesinlikle beklemeyin. En üst sınır ancak 720p olabilir. (1000H modeli)

    Bu arada atom işlemcilerde test sürelerinin uzun çıkmasını şöyle yorumluyorum. İşlemci çok çabuk yoruluyor. Yani mesela ilk 5 sn gerçekten hızlı iken, daha sonrasında acayip yavaşlıyor. Acaba kendini korumaya mı alıyor, yoksa başka bir şeyler mi var bilmiyorum. Asal sayı testlerinde ve 1080 video denemelerinde bu gözüme çarptı.




  • quote:

    Orjinalden alıntı: CWaRRioR

    Asus N10J modelini düşünüyorum (sadece düşünmekle kalıyorum sanırım, çünkü Türkiye'de bulunmuyor). Üzerinde nVidia 9300gs var, dolayısıyla hd video hızlandırabiliyor. Fakat bu teknoloji mkv formatı için de geçerli midir ki?


    9300 un ozelliklerini bilmiyorum ama mkv hizlandirmasi yapilabiliyor. 8600gs ekran karti ile kullanmistim islemci %60 %40 lardan %10 %15 civarina dusuyordu. media player classic home cinema versiyonu mkv destekli
  • 720p'yi sorunsuz oynatabildiğini düşünsek bile işlemciyi %85-100 arası kullanacağı için pil ömründen ciddi oranda götürür. bu da netbook olma özelliğinin önüne geçer. bence 12.1 " alternatiflere bakmalı, ya da vaio P ya da atom 330 kullanacak olan 2.nesil netbookları beklemelisin. yine de her durumda 1024x600 ekranda 1280x720 izlemek çok mantıklı değil bence...tabi senin arşiv böyleyse yapabileceğin pek bir şey yok..belki yolculuğa çıkmadan önce, avidemux ya da virtualdubmod ile bütün dosyaları daha ufak bir boyuta indirebilirsin...ben genelde öyle yapıyorum hd'leri, hem pil ömründen de ciddi tasarruf oluyor.
  • 2 gündür atmadığım takla kalmadı, lakin samsung nc10 da bir türlü mkv izleyemedim malesef. özel bir player ya da codec pack çıkmadığı sürece standart sistemlerle olacak gibi de değil.
  • n280 işlemci gelecek.Ayrıca veriyoluhızı 1.66ghz olacak.İşte o zaman filmleri seyredebilir hale geleceğiz.
    İnternette asus 1000He incelemelerini oku istersen.Ne demek istediğimi anlayacaksın.Buna birde 2gb. bellek taktık mı süper olur.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.