Şimdi Ara

Intel, AMD’ye kaybettiği pazar payını doğruladı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
46
Cevap
0
Favori
5.061
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  •  
    Mavi ekip Ryzen işlemcilerin çıkışıyla son yıllarda işlemci pazarında bir hayli zorlanıyor. Düzenlenen etkinlikte Intel’in başkan vekiline yöneltilen sorular dikkat çeken itirafları ortaya çıkardı. Firma pazardaki kötü gidişini doğruladı.

    Intel pazar payındaki düşüşü doğruladı

     
    Citi Global teknoloji konferasında bir analiste konuşan Jason Grebe her ne kadar AMD’nin ismini kullanmasa da işlemci pazarındaki Pazar payı kaybını doğruladı. Grebe ayrıca Intel’in önümüzdeki dönemde piyasadaki hakimiyetini sürdürmek için daha agresif bir strateji izleyeceğini belirtti.


    Ek olarak son 1 yıl içerisinde yaşanan stok sıkıntısına da değinen başkan vekili, bu nedenle uzaklaştıkları giriş segmenti mobil işlemci bazı masaüstü yongalar kaynaklı yaşadıkları kaybı ileride düzelterek daha iddialı bir konuma yükseleceğinin de müjdesini verdi.

     
    AMD’nin Zen mimarisiyle rekabeti yeniden getirdiği işlemci pazarı son dönemde oldukça hareketli. Bu durumdan yüzü en çok gülen tarafsa kullanıcılar. Umarız piyasadaki rekabet koşulları tırmanarak devam eder. Intel’in ileride nasıl bir yol izleyeceğini zaman gösterecek.



  • Hayla ne demek? "Hala" dir o aslinda eskiden şapkalı a ile yazılırdı. Ama o harf artık olmadığından hala yazılır. Bu Türkçe dersi.
    Ryzen 3 oturmuş bi işlemidir 3. Nesil oldu daha mi oturmasin.
    lehim konusuna hic girmeyelim AMD islemci ve cap arasinde lehim kullanirken intel dandik macun kullandığı icin bu işlemciler sökülerek yerine kaliteli macun yapılıp işlemciler fixleniyirdu daha düne kadar.
    Güvenlik aciklari nedeniyle olusan performans kayıp takilma ve donma problemlerini saymıyorum bile. Intel athlon sonrasinda AMD bu hake gelmek icin ne yaptıysa aynisi yapıyor umarim mimari değişikliğine gidip fiyat cekismesine girer AMD ile de fiyatlar daha da aşağı iner.
    Her ne kadar ryzen 3. Nesil sonrası, intel masaüstünde pazar payını kaybetmiş olsa bile pazardaki en büyük pay server ve laptop işlemcileridir.
    İntel masaüstünü bırakıp server ve laptoplara odaklanmış vaziyette.
    Steam stats bakarsanız %80 intel-nvidia pazar payını görürsünüz ayrıca.
    Yani kaybettiği doğru ama sadece masaüstünde ve çok az bir pazar payı kaybetti intelciler 10.nesli bekliyor, 10. Nesil sonrası masaüstü pazarı dengeye oturcaktır.
    Laptopları incelerseniz 9750H nin 3750H karşısında çok güçlü olduğunu görürsünüz.
  • Her nesilde yeni anakart isterken güzeldi. İstediği gibi at koşturuyordu intel, iyi oldu.

  • Beter ol ulan intel misin tantel misin nesin.

  • İntelin üst seviye işlemcileri hariç ryzen silip süpürdü i5 ve altını.

    Şuan sistem toplayacaklar direk ryzene yöneliyor. Gayet doğal yani.

    i7 8700k 'yı 1700 civarı liraya aldığım zamanda 800-1000 lira bandında r5 3600 olsaydı şüphesiz ryzeni tercih ederdim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • AMD nin Athlon64 döneminde elde ettiği pazarı alırken iyiydi. Ele geçirdiği pazarıda üç beş pin ile isim değiştire değiştire soyup soğana çevirdi. Umarım en az %50 %50 ye gelir pazar payları

  • Ülkemizde Amd çok daha uygun ama bazı ülkelerde fiyatlandırma tersi olabiliyor. Nihayet
    Nede 2020de son nesil bir sistem toplayacağım 4xxx serisi ve yeni ekran kartlarının performansını bekliyorum

  • rakip ne kadar güçlenirse güçlensin ruh hastası yapısıyla intel fiyatlarda indirime gitmiyor.
    pazar payı geçişi tolere edilebilir seviyede demek ki.
  • Her işlemciye yeni anakart ha, beter ol.
  • Bu DH'nin tarzında olan bir haber. Ama haberi başka kaynaklarda en az 1 gün önce okuyoruz.

  • rekabe iyidir
  • DH Misafiri D kullanıcısına yanıt
    Am5 soket'i mi kast ettiniz?

  • Grimaniel kullanıcısına yanıt
    Katılıyorum. Ben 9700K yerine 3700x aldım mesela. Dileyen 3800x'te alabilir tabi. 9900K alacak olsaydım da yerine 3900x alırdım açıkçası. Yani özellikle workstation özellikleri intel muadillerine göre %10-15 daha iyi. Oyunda falan %3-5 geri bile olsa workstation artısı ve x570 anakartların teknolojisi dolayısıyla üst seviyede bile bence tercih meselesi. Yurt dışı forumlarda paso 3900x alanlar dolu. Şimdi gelecek olan 3950x'inde anında stokları eriyecektir.

    Oyunlardaki performansta göreceli. Herkes benchlerini herşey kapalıyken, sırf oyun açıkken yayınlıyor. Lakin normal kullanıcının oyuna girerken, aktif steam'i oluyor, epic'i oluyor, torrenti, antivirüsü, belki kapatmak istemediği tarayıcı sekmeleri. Yani iş multitasking'e dönünce %3-5 görünmez dahi.

    25 senedir(94'ten beri) bilgisayar kullanıyorum. İlk kez bir amd işlemciye geçtim. Sadece 65W ile 3700x (16 sanal çekirdek) harika.

  • Adamlarda ısrarla agresif fiyatlandırmaya gitmiyor. Keyifleri bilir, pazar kaybına devam.

  • Spider_hip kullanıcısına yanıt
    Aynen Başkan bende 2002 den beri bilgisayar kullanıyorum hayatımda ilk defa AMD ye geçtim. X570 sağlam bir anakart aldım idarelik R5 3600 alayım 4000 serisi çıkınca 12 yada 16 çekirdekli sisteme geçerim dedim. Fakat R5 3600 bile 1080 ti ekran kartında yağ gibi kayıyor. :)

  • İntele iyi oluyor işlemcileri ucuzlatması gerektiğini anlamış

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Am5 ve DDR5 evet. Elimdeki 6 yıllık 1 yıl daha beklemeyi düşünüyorum şuan da idare ediyor

  • i386 dan beri intel kullanan biri olarak kesinlikle yeni toplanıcak sistem AMD olacaktır,AMD nin bu atağında desteklenmesi ve intel tarafına kullanıcıların bir ders vermesi gerekmekte bizler pazarı belirleyen tarafız bu dersi de bizler verebiliriz, bu şekilde arz talep den doğan güçten dolayı bir çok laptop üreticisi pazardaki talep ler doğrultusunda intelci bile olsa AMD li laptop lar üretmeye başlamak zorunda kalacaklar.şu anda laptop pazarında çok fazla intel işlemciye sahip laptop var ve alıcı bunu almak zorunda kalıyor,alıcının talebini ben amd işlemcili bir laptop istiyorum demesi ile dahada AMD tarafı güçlendirilebilir,intel batsın istemiyorum ama bir dengenin tekelciliğin ortadan kaldırılması son kullanıcı için çok fazla önem arz ediyor.bu yüzden kesinlikle yeni bir sistem toplayacak arkadaşlar AMD zen 2 mimarisine sahip bir sistem toplaması veya zen2 mimarisine sahip bir laptop talebinde bulunması önemlidir(arz talep meselesi) intel ci bile olsanız bundan bir dönemliğine vaz geçmenizi AMD tarafına destek olup pazarı şekillendirmeniz ileride çıkacak intel işlemcilerin daha iyi bir yapı ve daha iyi bir fiyat ile önümüze gelmesini sağlayacaktır. şu anki işlemci savaşında fan boyluk yapmak hiç kimseye yaramaz,dediğim gibi i386 dan beri intel kullanıyorum (4 yaşında girdim bilgisayar dünyasına,ihtiyarladım anladım :P ) hiç de pişman olmadım ama AMD nin şu anki başarısını,azimini gerçekten taktir ediyorum bir şeyler başardılar ve bu başarıyı ileriye taşımalarını gerçekten istiyorum intel tarafının kendine çeki düzen vermesi için ;)

  • Her ne kadar ryzen 3. Nesil sonrası, intel masaüstünde pazar payını kaybetmiş olsa bile pazardaki en büyük pay server ve laptop işlemcileridir.
    İntel masaüstünü bırakıp server ve laptoplara odaklanmış vaziyette.
    Steam stats bakarsanız %80 intel-nvidia pazar payını görürsünüz ayrıca.
    Yani kaybettiği doğru ama sadece masaüstünde ve çok az bir pazar payı kaybetti intelciler 10.nesli bekliyor, 10. Nesil sonrası masaüstü pazarı dengeye oturcaktır.
    Laptopları incelerseniz 9750H nin 3750H karşısında çok güçlü olduğunu görürsünüz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jac0B0 -- 11 Eylül 2019; 20:38:4 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Umarım bundan sonra akıllanırsın İntel birazcık kullanıcının cebini de düşüneceksin kardeşim ben bunu yapıyorum ama herkes alabiliyor mu diye bi sor kendine sadece zenginlere işlemci üretiyor sanki aminyüm

  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.