Şimdi Ara

Intel 13600kf contact frame kullanımı hakkında destek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
2
Favori
856
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba,

    MSI z690 carbon anakart ile Intel i5 13600kf kullanmayı planlıyorum. 13. Nesil işlemci de contact Frame kullanmaya gerek var mı ? 13 te gerek yok gibi yorumlar da aldım arada kaldım, sizler kullanıyor musunuz ? Yorumlarınızı bekliyorum.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • oemci32 kullanıcısına yanıt
    Naptın hocam?
    Bende merak ediyorum

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Merhaba, önce frame kullanmadan taktım, 2 gün sonra frame montajladım. Yer yer 8-10 derece fark gördüm ben. Ama bu farkın bir kısmı macundan kaynaklanıyor ( ilk montajda küçük bir tane olarak ortaya sıktım 2 gün sonra söktüğümde işlemcinin üst kısmında hiç macun olmadığını gördüm , eşit bir dağılım yoktu. Frame i taktım x şeklinde ve biraz bol sürdüm.


    Şuan 1.2v max değerde 5.4 p core 4.5 e core 4.8 ring ile kullanıyorum. Oyunlar 45-55 derece , cinebench 10 dk test sonucu ise max sıcaklık 75 ki pompa ve fanlar silent modda, fısıltı sessizliğinde kullanıyorum.


    Ben çok memnunum işlemciden.

  • Ben sıkıldım artık her yere bu lingi vermekten.

    daha izlemedinizmi ?


    (71) Investigating Intel's CPU Socket Problems | Thermal Grizzly Contact Frame Benchmark - YouTube

  • 7000 tllik anakart + 7binlik işlemci ile 200 tllik bi parça tak ne olacakki cevabı daha kestirme :D yoksa video yu izleyecek insanlar algılayacak ve bir sonuca varacak vs ciddi süreçler bunlar :D




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi horifaydo -- 18 Şubat 2023; 13:57:3 >
  • 12. nesil işlemcilerde, 13. nesil işlemcilerde LGA1700 soket yapısını kullanıyor. Anakart üreticileri ise bu soket için işlemciyi koyduğumuz kilitleme kısmında (z690-790, b660-760 chipsetli anakartlarda) herhangi bir değişiklik yapmadı.


    dolayısı ile 12. nesilde bükülen yada fazla ısınan işlemci mantıken 13. nesilde de aynı durumu yaşayacaktır diye düşüyorum.


    yukarıda arkadaşın paylaştığı videoda contact frame kullanmanın bariz katkı sağladığı ortada. fakat gariptirki 13. nesil için bu tarz video veya başka bir açıklama bulamadım.


    kendimde 13. nesil işlemci alma arifesindeyim ve garanti olsun diye contact frame alacağım.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.