Şimdi Ara

Intel 10 milyon 3D QLC tabanlı SSD üretti

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
246
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj


  • Intel bir yandan işlemci pazarında artan rekabete ayak uydurmaya çalışırken diğer taraftan da ilk harici ekran kartını piyasaya sürmeye hazırlanıyor. Firmanın hafıza çözümleri kolundan güzel haberler var.



    10 milyon 3D QLC SSD



    Intel yayınladığı yazıyla 3D QLC NAND Flash’ları üzerinde inşa edilen 10 milyon SSD ürettiğini duyurdu. Katı hal sürücüsü pazarında yaşanan daha yüksek yoğunluklu NAND’lere geçişte bu önemli bir haber.



    Intel, 660p, 665p ve Optane Memory H10’da yer verdiği QLC birimlerini bugüne geliştirmek için uzun bir süredir çalışıyor. 2016 yılında yüzer kapının oryantasyonunu dikey olarak değiştirmek ve tüm yönleriyle işlevsel bir hale getirmeyle 3D TLC yongasında 384 Gb depolanabilir hale gelinmişti. 2018 yılında 64 katmanlı birimlerle yonga başına 1024 Gb kapasiteye ulaşan firma daha sonra geçtiğimiz yıl 96 katmana geçerek yoğunluğu düşürmüştü.  



     



    Şimdilerde ise 3D QLC kümeleri Intel’in ürün gamının bir parçası haline gelmiş durumda. Görünüşe göre önümüzdeki dönemde hücre başına daha fazla bitin saklandığı NAND Flash’lar popülerliğini daha da yoğun bellek tipleriyle devam ettirecek.



    Ayrıca Bkz.80 TB kapasiteli HDD’ler ufukta görüldü



    Diğer taraftan Samsung’un 860 EVO’da sektörün aksine 3D MLC’ye geçmesi ve 3D QLC’ye 860 QVO altında yer vermesi SSD piyasasının yüksek performans/dayanıklılık ve uygun fiyat/yüksek kapasite olarak iki başlık altında toplanabileceğini düşünüdüyor.








  • fena bir SSD değil , 3 tane falan arkadaşım bayadır kullanıyor.Hepsi de memnunlar.Fiyatını da göz önünde bulundurursak intelin ssd tercihleri güzel

  • SSD denince Samsung'dan başkası yalan.

  • 665p fiyat performans bakımından en iyi SSD’lerden NVME olması bile çok iyi Samsung’un şu anda buna cevap verecek bir ürünü yok çünkü QVO SATA.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • okuma yazma hızları verilmemiş samsungdan kötü oldugu ortaya çıkmasın

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • SuperVisör kullanıcısına yanıt
    Qlc nand flash bildiğim tlc'ye nazaran ömrü de düşük oluyor, doğru mu?

  • Benim bilgisayarımda 8 yıllık İntel 520 serisi 240 gb ssd var 8 yıldır en ufak bir sorun bile çıkarmadı saglık testinde halan daha 90 küsürlerde ama bunlar farklı bir nald nasıldır bilmem okuma yazma hızı demişler yorumlarda aslında önemli olan ssd için okuma yazma hızı önemli ama fazla bir performans kazandırmaz asıl önemli olan veriye kaç mikro saniyede ulaştığıdır 3d point teknolojisinin farkı da asıl budur aslında millet okuma yazma hızına bakıp karar veriyor malesef editör arkadaşlar kimseyi bu konuda bilgilendirmiyorlar.

  • Yarı yarıya fark var samsung 600 tb iken intel 300 tb garanti ediyor.İyi hoş benim 7-8 yıl önce aldığım apuk spuk ssd bile %92 di genel sağlık durumu değiştirdim.Çokta kafaya takılacak bir durum değil yani.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.