Şimdi Ara

INSTRUSTAR ISDS205A osiloskop hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
1.055
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba

    Ben amatör, hobi olarak elektronikle uğraşıyorum, bozulan elektronik cihazların arızalı parçalarını kolay tespit etmek için 02.02.2019 tarihin de Çin'den INSTRUSTAR ISDS205A 20 MHZ lik osiloskop satın aldım.Gönül isterdi 4 kanal 200 MHZ lik bir osiloskop ama param buna yetti hem ben ticari değil hobi olarak kullanıcam ve şu an Türkiye' de bir kaç güne elime geçecek benim bu osiloskop hakkında çok merak ettiğim şeyler var örneğin youtube de gördüğüm (https://www.youtube.com/watch?v=xRcDP3VSfq0&t=704s ) özel komponent tester osiloskop cihazları gibi bire bir aynı, biri bozuk biri sağlam elektronik devre kartını sağlamıyla karşılaştırarak arızalı parçaları tespit edebilirmiiyim? ayrıca 20 MHZ lik osiloskop ile led tv, pc aanakart,kombi devre kartı, ev amfisi,oto beyni gibi örneklerini verdiğim alanlarda kullanabilirmiyim? çok merak ediyorum bu konuda bu işlerde uzman usta abilerim beni aydınlatırsanız çok sevinirim.







  • işi ilerletmeden alman hata olmuş işi o değil sen yapacaksın ileriki dönemde sıkılır bıkar yüzüne bile bakamayabilirsinde..
  • kadircitak kullanıcısına yanıt
    Bakalım önce bir gelsin bakıcam kullanmasını öğrenirim şöyle komik bir durum var 2002 yılında çalıştığım firmanın helikopteri vardı ve hayatımda hiç bilmediğim helikopterin kendi teknisyeninin çözemediği bir elektrik arızasını çözmüştüm patronuda beni helikopter ekibine terfi ettirmişti 19 yıl çalıştım eskidendi tabi :)
  • serkanhoten S kullanıcısına yanıt
    yaşın büyükse öğrenmwn hem zor hem gözün almaz olur sabır ister bu meslek..
  • kadircitak kullanıcısına yanıt
    Yok çok büyük sayılmaz 39 yaşındayım benim amacım kendi işimi göreyim basit soğuk lehim,diyot yandı vs vs işler için elektronikçilere büyük paralar bayılmayım yoksa elektronik zor meslek farkındayım lisede bir dönem elektronik dersi görmüştüm sonra başka bölüme geçmiştim :)
  • Memlekette işler teknoloji ile yapılmıyorki . Kurnazlık uyanıklık iş bitirmekle yapılıyor . Tamir servis işlerinden para kazananlar . Osiloskop değil sosyal ilişkiler kullanıyor . İşin Teknolojik kısmı bi şekilde hallediliyor .

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • https://youtu.be/Idbd3CNUY3g

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • akkaymaz A kullanıcısına yanıt
    Malesef öyle size katılıyorum 👍 benim amacım daha çok X Y eğri izleyici ile arıza bulma, malzeme test edici yapmak acaba usb osiloskop ile çalışabilen X Y eğri izleyici test edici devresi tavsiyesi verebilirmisiniz?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.