Şimdi Ara

İnsanların Türkiyeyi kötüleme olayını abartması.Kanada'ya Göç (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
101
Cevap
0
Favori
3.511
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
20 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşım kötü ülkelerden banane ?

    Ben kendi ülkemin güzelliklerinden faydalanamıyorsam Alanya'da bile kıçı kırık Öğretmen evine yol + 1 öğün yemek için 3 kişi 1 hafta 7.000 tl yani 3 aylık asgari ücreti veriyorsam yemişim ülkesini

    ülkemin diğer güzellikleri de çok pahalı bana faydası yok ki ama elin alman gurbetçisi bi geliyor 1 aylık asgari ücreti ile 1 ay miss gibi lüx tatil yapıyor.

    Ülkenin güzellikleri bize değil Almancılara yarıyor


    Her şey vergi şuan gümrükte %50 vergi uygulanıyor.


    Bak 300 euro ürün aliyorsun vergisi %50 150 euro vergi veriyorsun TL de değil vergiyi de euro olarak Türk gümrüğü aliyor.

    1 euro 8.35 e kadar falan çıktı

    Çin den 5 dolara ürün aliyorum ülkeme geliyor 5 - 30 tl arası vergi veriyorum bunlar güzel şeyler mi ?




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TulparHAN -- 3 Ağustos 2020; 1:15:33 >
  • general4242 kullanıcısına yanıt

    Dünyada zaten en az 5-6 milyar insan mezbele bir hayat yaşıyor.1 milyar da bizim gibi Arjantin gibi orta düzey de bir teknolojik şey almak için 2 yıl para biriktirnler.1 milyar da avrupalı Amerikalısı kanadalısı kalan geri kalmış ülkelerden de zengileri falan ekle.Refahı de öyle işte


    Dünyada her 7 insandan 5 i zaten bitik durumda

  • TulparHAN kullanıcısına yanıt

    Okumayıp yazmayın şuraya gözünüzü seveyim ya.


    Basit açıklıyorum ben diyorum ki Almanya Norveç İsrail Kanada Güney Kore Avustralya oh ne güzel ülkeler biz de öyle olsak keşke.Ben de gidebilirsem gideceğim zaten oralara.


    Ama neden ülkemi Brezilyadan Rusyadan ermenistandan kötü göreyim manyak mıyım ben?Deli miyim ben eildeki kötü diye daha kötüsüne razı olayım?Hasta mıyım ben?Sen tatil yeri pahalı diye ağlıyorsun Perudakinin suyu akmıyor haftalarca.Brezilyada gecekondu mahallesinde nasıl sağ çıkarım acaba?Brezilyada trafikte bugün arabamı soymasalar bari modundalar.


    Bunları anlamak zor değil diye düşünüyorum

  • Valla arkadaşlarım Kosta Rika’ya gitti.
    Adamların hiç bir şeyleri yok fakat doğaya inanılmaz sahip çıkmışlar, muz var kahve var, doğal ürünler var.
    Ve aşırı mutlu insanların ülkesi diye anlattılar.
    Tam kişisel tercih, fakir ama bozulmamış, muhteşem bir doğada mutlu olmayı da tercih edebilir göç edenler yazacaktım ki kişi başı milli gelirde bizi geçtiklerini gördüm.

    Aynısını miniminnacık ada olan seyşeller için yazayım dedim. Orası da balık, meyve turizm denebilir. Yav onlar da geçmiş bizi.

    Brezilya’ya giden herkes sokak ortasında bıçaklamalar, zengin fakir uçurumu gibi ağır vakalar anlattılar. Onunla teselli bulalım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • cemsinan kullanıcısına yanıt

    Kosta Rica dünya en öok suç işlenen ülkeler sıralamalarında birinde 23. Ötekinde 30. Ne anlatıyorsunuz siz ya? KOlombiyanın da cennet gibi yerleri var.Kolombiya halkı da hep güleryüzlüdür.Türkiyede de ege insanı hep güleryüzlüdür.Egeyi gezdn iki turist desin o zaman Türk insanı çok mutlu doğasına sahip çıkmış vb vb.


    Sizin kadar araştırmadan okumadan konuşan başka grup var mı acaba?


    Almanya aç diyenlerden yemin ediyorum farkınız yok.


    Küba övücüler henüz uğramadı.Bakalım onlar ne zaman yazacak.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-DBF37AF64 -- 3 Ağustos 2020; 12:1:8 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Evet Kosta Rika suç oranı yüksekmiş

    Seycheller için söylemiş olayım o zaman.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sorun Türkiyenin kötü olması değil, sorun Türkiyenin iyi olabilecekken kötü yönetim yüzünden kötü olması.

    Kimse vatanı kötü olsun istemez ama baştakiler kendi ve etraflarındakileri zengin ederken halk ağır vergilerle eziliyorsa bi sıkıntı var.

    Ha baştakiler yemesin düzgün yönetsin ama sallıyorum doğal afet yada savaş yüzünden açlık çekelim gene eyvallah. Ama yok ideoloji yay oy toplamaya yönelik gündem oluştur kendini ve yandaşı zengin et. Halka hizmet gibi bi dertleri kesinlikle yok. İşte kötü olan bunlar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


  • Konuda Peru aşağı Peru yukarı, sayfalarca Peru konuşulmuş.Alın Peru'da yaşayan Türkler Peru nasılmış kendi ağızlarından dinleyin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Brezilya,rusya dan kötü olduğu için ulan banane 5. dünya ülkelerinden ? Afrikadaki ülkelerden banane ?


    Sadece tatil mi olay ? en sitir boktan şey çin den al 5 dolara ülkene gelsin vergi ver 30 tl ?

    Ekonomiye girmedim boşuna edebiyat yapma afrikanın balta girmemiş ormanlarındaki yerlilerle bir mi tutuyorsun oldu olacak şükret de dersin sen şimdi bu nasıl bağnazlık ?

    ülke kötülemek ile alakası yok bunlar gerçekler yazdıklarıma sitir git yalancı yalan söylüyorsun de hadi ? bunlar böyle değil sen ülkeni kötülüyorsun de ?


    ülke kötülemek olmayan bir şeyi olmuş gibi göstermektir yani yalan söylemek ve kötülemektir.


    yazdıklarımın arkasındayım yalan yada yanlış söylemedim

  • Skylined kullanıcısına yanıt

    Bence en büyük sorun cahillik. Hayatı internette her yazılana inanmak olan beyin yerine sakatat taşıyan tipler. Şurada brezilyanın,meksikanın türkiyeden iyi olduğunu iddia edenler var. Bunların beyninden ancak kokoreç olur. Amerikaya imrenmek nedir ya. Refah bir hayat için hayal etmeniz gereken iskandinav ülkeleridir.

  • AsiretinMarjinalCocugu kullanıcısına yanıt

    Perunun dağında yaşıyorlar o videodakiler biliyorsun dimi güzel kardeşim


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Beni üzen şey Z kuşağının babalarından da cahil yetişmesi,sanki hepsi ABD vatandaşımız gibi dünyada olup biteni takip etmeden kendi milletimizi kötüleşmesi,yazık çok yazik

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • ben daha önceden pek çok asya ve avrupa iş gezisine gittim. gerçekten gelişmiş ülkeler ancak... tr den daha iyi yaşanabilecek ülke göremedim. hangi ülkeye gidersen git tr den daha iyi yaşanılacak bir ülke yok. ingiltere ; gerçekten çok iyi para kazanabileceğiniz ve geliştirebileceğiniz bir ülke, tabi bir süre sonra kafayı sıyırmazsanız. en küçük hatalar affedilmez. aşırı kuralcı bir ülke.. amerika, nerde bok var tam yerindesiniz. gasp, tecavüz, hırsızlık, uyuşturucu, rüşvet, pozitif ayrımcılık. yani ideal iller newyork, california vb. diğer köy gibi olan yerler de gelişmiş ama insanları aşırı kaba. bilginiz ola. ve müslümanları çok sevdikleri söylenemez. pekçok avrupa ülkesine gitmenizin tek güzel yönü yaşam standartları yükselir ama bir süre sonra yaşayamayacak dereceye gelmeniz. bunu da gittiğinizde anlarsınız. kısacası avrupaya sadece kazanç için gidilir ama bir süre sonra boku çıkar. asya ülkeleri zaten çin ve japonya haricinde geri kalan ülkeleri salla gitsin. gitsen de ya dilence olursun ya da direk seni sınır dışı ederler. veya mülteci gibi yaşarsın. kadınsan zaten tek başına git başına gelenleri gör. kısacası asya geri kalmışlar ülkesi, avrupa ise insanlıktan nasip almamışlar ülkesi.. herhalde ülkemizde bunun karışımı mutant oluyor..  





  • souledge S kullanıcısına yanıt

    Ellerinde internet var ama hem çok kolay manüpile oluyorlar.Çünkü okumaktan farklı kaynak bakmaktan acizler.Elinin altında internet var gir bir bak.

    Sizin üstünüzde mesaj yazan hadsiz.Hala insanlar video atıyor dağ diyor diyo.Ya dünyada en çok suç işlenen 13.ülke.Bu cahil herif perunun bir şehrinde iki sokak ötedeki bakkala gidemez yürüyerek.Bizde dağda yaşayan yok mu diyor.Peru komple dağlık ülke.Açıp baksa görecek görecek ama kendi fikri yanlış çıkınca hakaret etmek daha kolay.


    Hem cahiller hem saygısızlar bu kitleden nefret ediyorum.İşte Türkiyeyi kötülüyorlar ilk kötülemeleri gereken şey kendileri.Üniversite okuyoruz falan ama iki gram okumuyoruz ve bizden olmayan herkese küfür ediyoruz.İğrenciz işte Türkiye bu yüzden kötü dese olur bak.


    Birde Şehirleşme oranı yüzde 90 na varan Türkiye ile şehirleşme oranı yüzde 50 anca olan peruyu Allahım komedi ya kendi verdiği veri ile kendini çürütüyor herif




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-DBF37AF64 -- 3 Ağustos 2020; 22:21:6 >




  • Hocam başta size hak verebilirim diye düşündüm ama Lloyd haklı eleştiriye kapalıysanız neden konu açıyorsunuz? Şimdi fiziksel engeli olan insanlara bakıp aman çok iyiyiz demek gibi bir şey bu tabii şükretmek ayrı mesele ama şükürle karın doymuyor. Adam gayet sakin bir şekilde propanda yapmadan kötüye gidiyoruz yanlış yöndeyiz diye bağırmış. Sizinki resmen 200 kişilik yarışta 100. İsek mesela aman boşverin ileriyi diğer 100 kişi bizden daha geride diyip kendimizi avutmak bence çünkü bu ülkede potansiyel olduğuna hala inanıyorum ben, potansiyel olmasa haklısınız.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • porsche911gt2 kullanıcısına yanıt
    Hocam sanki deliler köyünde aklını henüz kaybetmemiş birkaç kişiyiz gibime geliyor böyle şükredin diyen insanları gördükçe umudum gitgide azalıyor. Potansiyel israfı hat safhada Trde onca nitelikli insan gitmek zorunda hissediyor. Ama "namazında niyazında" diye diye iyice fakirleştik gittik.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Geceüçteisimbulmakzor kullanıcısına yanıt

    Hala mı aynı mesele kardeşim?

    Biz sakatız diye gidip felçi olmak daha mı iyi diyecrğiz?


    Mesele burda.Ne kadar çok okuduğunu anlamayan adam varmış forumda


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bence abd ve almanya gibi devlerle karşılaştırılmamız yanlış 30 40 yıl önce de bunlardan kötüydük zaten.

  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.