Şimdi Ara

İnsanların kendinden olmayanlara karşı duyduğu gereksiz nefret

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
934
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • İnsanlardaki kendinden olmayan herkesi "kaka" olarak ilan etme alışkanlığı çok saçma ve salakça geliyor bana insanlar kendilerine bir zararı olmadığı halde müslümansa ateistleri ateistse müslümanları zayıfsa şişmanları şişmansa zayıfları uzunsa kısaları kısaysa uzunları esmerse beyazları beyazsa esmerlerı homoysa heteroları heteroysa homoları sosyalse asosyalleri asosyalse sosyalleri sayısalcıysa sözelcileri sözelciyse sayısalcıları alkol içiyorsa içmeyenleri içmiyorsa içenleri namusluysa namussuzları namussuzsa namusluları FBliyse GSlileri GSliyse FBlileri açık giyiniyorsa kapalıları kapalı giyiyorsa açık giyinenleri "kaka" ilan ediyor hep bir kendinden olmayanı ezme aşağı çekme isteği var insanlarda zavallı egolarını tatmin etmek için saldırıyorlar kendinden olmayanlara halbuki bu grupların teoride de pratikte de birbirlerine hiçbir zararı yok aslında nefret edecek bir şey de yok dolaylı olarak.İnsanlar kendisini ilgilendirmeyen başkalarındaki kendisine zararı dokunmayan konulara yaşantılara özelliklere "bana ne" demeyi öğrendiğinde dünya çok daha huzurlu bir yer olacak.İnsanlar sadece kötülere ve cahillere "kaka" demeli kötülerden ve cahillerden nefret etmeli çünkü sadece bu iki grup insana zarar verir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi strange01 -- 15 Nisan 2019; 15:41:34 >







  • Konuya farklı bir bakışla yaklaşayım.
    Konunun kaynağına veya köküne inersek bu durum basit bir dürtü ile başlıyor. Bitkiler dahil tüm canlılar kendileri için uygun yaşam alanlarına uyum sağlarlar ve karşıt "görüş" eylem ve ideolojilere karşı durarak kendi içindeki dayanışmayı güçlendirirler. Bunlar olmasa idi canlılar yalnızlaşırdı ve yanlızlaşan canlılar daha kolay ölürler. Hayvanlar da sürüler halinde yaşarken nasıl farklı hayvan cinsleri ile birarada yaşamıyor ve ayrışıyorsa duygu ve düşüncelerin de benzer ekolojik adaptasyonları oluyor.
    Önemli olan karşıt görüşlere saldırmamak ve anlayışla iletişimi sürdürebilmek.
    Saygıyla.
  • netteonline N kullanıcısına yanıt
    Birincisi kendisine zararı olmayan bir karşıtlığa karşı dayanışma oluşturmak hiçbir yarar sağlamaz aksine düşman edinmeni sağlar ikincisi zaten insanlığın yalnızlaşmaya ihtiyacı var insan olmayan yer bulamıyorsun dışarıda hava alacak çoğu zaman her şeyi dışarıdaki kalabalıkla birlikte yaşıyorsun ve buna mecbursun bence rahatsız edici bir durum ve yalnızlığın ölümü kolaylaştırdığını da düşünmüyorum aksine çevrendeki insan sayısı arttıkça ölme ihtimalin artar çünkü hata olasılığı çoğalır insanlar yalnızlaşmalılar ki bir grubun mensubu olmanın getirdiği geri zekalı öz güveni de ortadan kalksın insanlığın başına gelen bütün felaketlerin sorumlusu gruplardır onun dışında insanların bu nüfustan sonra bir felaket olmadığı sürece ayrışması söz konusu değil her türden insan bir arada yaşıyor artık en fazla birkaç mahalle mesafe oluyor aranda ve artık insanlık yalnızlaşmalı ve sadece kendi dalgasına bakmalı kendi ve ailesi ile ilgilenmeli onun dışında zarar görmediği sürece kimseye saldırmamalı kimseye karışmamalı huzurlu bir yaşamın formülü budur.




  • Ya bu dediğin insanlara göre karşı taraf kötü ve cahilse, ya karşı taraftan zarar görüklerini düşünüyorsa ?
  • Asus gl702 kullanıcısına yanıt
    Kötülük cahillik kavramları öyle çok öznel karıştırılacak kavramlar değil düşünerek biraz kafa yorarak bile doğruyu bulabilir insan.Zarar da göreceli bir kavram değil bir şeyden ya zarar görüyorsundur ya da görmüyorsundur mesela sen istersen tavuğu tanrı olarak gör ona tap bana bir zararı olmaz istersen travesti ol bana giren çıkan olmaz sosyallikten ölsen de bana ne asosyallikten ölsen de fenerli olsan da bana ne gsli olsan da bana ne umrumda olmaz kimsenin olmamalı
  • strange01 kullanıcısına yanıt
    Zarar göreceli kavram değil mi.
  • Asus gl702 kullanıcısına yanıt
    Bu konuda değil
  • Insanların bir çoğu basarisizliklarindan baskalarini sorumlu tutuyor. Is bulamiyor sistemi ve hukumeti sucluyor iş sahibi olanlara da sen torpil yaptirdin senin hayatin kolay hak yiyerek o konuma geldin diyor. Onlara göre iyi durumda olan herkes haksizlikla oraya gelmiştir. Bu forumda da bu hastalık derecesinde kıskanç ve olumsuz üyeler var. 7 senedir bu forumdayım ve şunu fark ettim, bu forumdaki çoğunluk ruh hastası. Yapılan yorumlar, açılan konular bunu gösteriyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cinali1 C kullanıcısına yanıt
    Bu forumda çok sorunlu, iğrenç insan var. Birilerinin başarısını kıskanan, hata yaptığında bunu kabullenemeyen, gerçek hayatta bile görmediği insanlara hakaret edince zevk alan insanlar... Sorsan sabah akşam kızlarla takılırlar ama bunu yapanların %99'u evde yağ tulumu gibi gezip bütün gün netflixte takılan adamlar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cinali1 C kullanıcısına yanıt
    Çoğunlukla haklılar çünkü.Şu ülkede hiçbir şeyde sistem diye bir şey yok onu geçelim bir kere daha oy sayamayan bir devletten sistem oturtmaları beklenemez iki koyun bakamayacak insanların çoğu yetki sahibi şu anki işsizliğin ekonomik bozukluğun bu kadar torpil yolsuzluk dönmesinin sorumlusu da evet hükümettir işe torpille adam kayırma ile ulaşanların sayısı hiç de göz ardı edilecek bir seviyede değil daha bugün forumda bir konuda ptt de çalışan biri "dayı puanıyla girdim" diyordu artık havadan sudan bir muhabbet kadar doğal bir şey oldu bu konuları konuşmak



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi strange01 -- 15 Nisan 2019; 16:41:44 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: strange01

    Çoğunlukla haklılar çünkü.Şu ülkede hiçbir şeyde sistem diye bir şey yok onu geçelim bir kere daha oy sayamayan bir devletten sistem oturtmaları beklenemez iki koyun bakamayacak insanların çoğu yetki sahibi şu anki işsizliğin ekonomik bozukluğun bu kadar torpil yolsuzluk dönmesinin sorumlusu da evet hükümettir işe torpille adam kayırma ile ulaşanların sayısı hiç de göz ardı edilecek bir seviyede değil daha bugün forumda bir konuda ptt de çalışan biri "dayı puanıyla girdim" diyordu artık havadan sudan bir muhabbet kadar doğal bir şey oldu bu konuları konuşmak
    Bak ben yok demiyorum. Bu torpil olayı bizim milletimizin içine işledi artık. Sorun olan şu adam o torpilli çalışanlara bakarak şu yorumu yapıyor "Turkiye'deki her başarılı insanın arkasinda mutlaka bir torpil vardır. Her iyi durumda insan torpil ve hak yiyerek oraya gelmiştir." Anlatıyorsun hakkıyla kazıyarak iyi konumlarda insanlar da var diyorsun inanmıyor. Torpil benim önüme geldiği zaman elimin tersiyle iterim. Bunu yapan insanlar var. Türkiye'de şerefiyle hak hukuk gözeterek yaşayan insanlar var. Herkese torpilli demek bu insanlara haksızlıktır. Yol gösterdeğimizde de bize sen yalan söylüyorsun diyor bu ümitsiz vakalar. Ben buna değinmeye çalıştım. Torpil her yerde vardır. Ancak bunu degistirmek istiyorsan torpillilere rağmen güçlü olmalısın, çabalayıp onlarin onune geçmelisin. Bunu yazdığım zaman bu forumda ben linç yiyorsam bu forumdaki beni linç eden çoğunluk gerçekten doğru düsunebiliyor mu? Ben buna istinaden diyorum ki bu forumdaki çoğunluk ruh hastası. Bu hastaligina sebep olan şeyler ise kafasinin içinde. Bu ulkede birseyler basarmis insanlara torpilli gozuyle bakan ruh hastalikli ruhtur.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Cinali1 C kullanıcısına yanıt
    Söylediklerinde tamamen haklısın ama o kadar çok azaldı ki hakkıyla emeğiyle yeteneğiyle bir yerlere gelen insan sayısı insanların inanmaması inanası gelmemesi normal artık bunları görüp moralinin bozulması da normal gururlu insana ekmek kalmadı bu devirde,artık gururlu namuslu insanlar bile torpil yapar oldu çünkü başka şansları yok hayata tutunmak için seçim zamanı çok insan desteklesin desteklemesin bütün partilere gitti bir şey çıkar belki diye.Yine suçlu halk değil ama düzen bu ya hayatını çalışarak geçireceksin ya da adaptasyon sağlayacaksın sağlayamazsan aç kalırsın.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.