Şimdi Ara

İnsanlar nasıl para kazanıyor.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
360
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar daha önce bir kaç konu açmıştım, ben müzisyenim ve gece alemini sevmesem de sürekli içindeyim. Alkol kullanmıyorum ve yıllardır bu işi yapmama rağmen sevemedim, hala hayretle izliyorum insanların samimi olmayan yapmacık tavırlarını. Tamamen maddiyata dayalı bir dünyaları var gece yaşadıkları yani.

    Şuan bir solistle çalışıyorum, bu şehirde epey ünlendi. Aslında solistte değil, play back yapıyor biz arkasında çalıyor gibi yapıyoruz ve bunu saklamıyor zaten ben sanatçı değilim şovmenim diye de sürekli söylüyor. Bu adam haftanın 7 günü çalışıyor ve geceler 3.5 k yevmiye alıyor. Yevmiye değince çok saçma geliyor ama her gece farklı bir yerde olduğu ve gecelik para aldığı için böyle söyleniyor. Bunun yanında dans ediyor masalara gidiyor kendine para taktırıyor para kazanıyor. Normal şartlarda ilgilenmem solist parasını alır müzisyen parasını alır ve sahneye gelen her para müzisyenindir, çünkü solist yüksek aldığı için karışmaz alatura dediğimiz bu gelen paraya. Bu adam geçen ay işini iyi yapan benim de arkadaşım olan bir solistle iddiaya girdi, sese gerek yok şov yeter zaten müşteri hanzo bişeyden anlamıyor diye ve bir aylık kazançlarını karşılaştıracaklarını söylediler. Normal solist olan adam haftada 5 gün sahne yapıyor ve 2-2-2.5-3-3k olmak üzere 12.5 haftalıktan aylık 50 k gördü geçen ay için. 6 tane düğün yapıp 65 k ile ayı kapattı. Dans eden şovmen olan arkadaş her gün dolu ve bazen düğün ya da kadınlar matinesi yaparak günlük 2-3 iş yaptı(bir çoğunda ben vardım zaten işlerin) ve ay sonu 182k ile ayı kapattı. Bu adamın geçim derdi veya bir şey de yok zaten artık ama zenginin malı fakirin çenesini yorardaki fakir benim şuan yani.

    Onun dışında yine bu başlık altında küçük bir paylaşım daha, Genç bir perküsyonist geldi geçen gün düğünde beraber çalıyoruz yeni tanıştık. Güzel sanatlar lisesinde okuyormuş 15 yaşında daha. Hem bandı ekibi varmış okulundan hem de böyle işlere gidiyormuş kendisi ayrıca( Adama helal olsun o yaşta çalıyormuş demeyin, sesini kapattırdım ben her yerden kendine çalıyor çalmakla ilgisi yok ama yaz dönemi müzisyen bulunmuyor herkese ihtiyaç var). Adam 15 yaşında düğün salonunda haftada 4-5 gün 800 lira yevmiye + alatura ile çalışıyor. Bateride çalmak istiyormuş, baktığı bateri şuan 69k , 3 aydır birikmedi abi taksiye çok para veriyorum diyor. Gençler kafanızı kullanın, altın bilezik milezik bir şeylerin ucundan tutun basit işlerle de millet yolunu buluyor.








  • Benim anladığım millette para bitmiyor . Bu kadar ekonomik krize , enflasyona rağmen bu insanların bu kadar para kazanabilmesi şaka gibi . Bir de bu paralı yine bizim halk dan insanlar veriyor. Bence hiç mühendis , doktor olmayın boşuna , şovmen olun gençler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben diyorum bu millette para bitmez diye kimse aç değil diye 500 kez söyledim. Normal bir herifin bile aylık kazancı 180bin lira başka bir şey demeye gerek yok

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Moueson kullanıcısına yanıt
    doktor mühendis eğitimini dışarıda alamadığı için burada alıyor sonrası malum. burada kalacak adamın dediğiniz gibi daha farklı planlar yapması lazım yoksa yazık olur o kadar emeğe

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gece alemini sevmezken ilk nasıl giriş yaptınız hocam ve alkol kullanmıyorum demişsiniz başından beri mi?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam 20 li yaşlarımın başında biraz kullandım sonra bıraktım. Gece alemine giriş ilk önce üniversite yıllarımda ufak kafe barlarda çalarak başladı, sonraları yine teklifler geldi yine barlarda devam etti. Başka bir meslek seçebilirdim ama gece bir kaç saat çalışarak güzel gelir elde etmek hoşuma gitti. mesela bu akşam 9-12 arası mesaim var onun dışında gün bana kalıyor. her gün 3-5 saat arası mesai ile gidiyor iş. Tabi diğer işler gibi değil sürekli repertuar taze tutmak dinlemek gerekiyor, tabi bunun yanında kendime ait stüdyom var orda da çalışıyorum gidip.

  • para yok diye ağlayanları takdir ediyorum neyin kendilerini kurtaracagını iyi cözmüsler

  • eminim 180 bin tl kazanıyordur ayda  

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.