Şimdi Ara

İnsanımıza ''İnsanlık'' yapmamak gerektiği hk.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
34
Cevap
0
Favori
2.011
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Bu aralar sürekli 2. el alım satımlarda yaşanan problemlerle ilgili konular açılıyor. Bende bununla ilgili başımdan geçen bir olayı anlatmak istedim.


    Geçen yıl kasım sonu gibi sarı siteye ilana koyduğum aracım için 20 Aralık 2020 tarihinde bir alıcı ile anlaştık baba-oğul geldiler baktılar beğendiler expertiz vs vs derken tamamen anlaştık daha sonra baba-oğul ''hocam bizim aracımız satışta bize bir hafta-10 gün müsaade edin lütfen aracımızı satalım gelip aracınızı alalım'' dediler. Üstüne çocuk ''abi ilk arabam olacak lütfen vs vs'' deyince insanlık ölmedi tabi ki diye düşünüp '' benim acil paraya ihtiyacım yok, ne zaman rahata çıkarsanız gelin alın aracı, ilan kaldırıyorum başkasına satmayacağım söz'' dedim. Allah razı olsun vs vs gibi sözlerden sonra ayrıldılar.


    Aradan 10-15 gün kadar geçti (5 Ocaktı sanırım) telefon ettiler gelip alıyoruz diye ''tamam'' dedim buluştuk ve notere gittik. Noterde vezne ''aracın yeni yıl ocak ayı MTV'si ödenmemiş ve bu ödenmeden satılamaz'' dedi. Aracı alacak olan baba-oğul gözümün içine bakıp ''hocam MTV'yi ödemen lazım yoksa aracı almıyoruz'' dediler. Bende biz yaklaşık 15 gün kadar önde anlaştık o gün satış oldu siz parayı bugün getirdiniz, zaten o gün alsaydınız MTV'size aitti dedim. Adam bir anda ''ben ödemem MTV falan ödemezseniz de almam, vazgeçerim'' o zaman dedi. Allah sizi bildiği gibi yapsın diyerek MTV'yi ödedim ve aracı üstlerine verdim. Daha sonra ruhsat işlemlerinin ücretini de %50-%50 paylamamız gerektiğini falan söyleyince ben iyice sinirlendim, uzatmadılar daha fazla.


    Sözün özü bu tür 'ahlaksızlar' yüzünden insanlara güven kalmadı artık. Alım-satım vs yaparken ''şimdi bu adam beni nasıl dolandırabilir acaba düşünür oldum. Sabrınız için teşekkürler..








  • Mtv yi sizin ödemeniz gerekli, noter işlemlerini de alıcının ödemesi gerekli. Bende araba sattım ve sattığım arabanın mtv sini ödeyip sattım. Alırken de benzer durumda aldığım adam mtv benim dedi ve ödedi.Ha çok sorun edecektiyseniz ilanı kaldırdığınız zaman adamlara durumu anlatsaydınız. Kabul ederlerse ne ala, yok kabul etmezlerse vazgeçseydiniz.

    Öncelikle destek mesajları için teşekkür ederim yorumların çoğuna katılıyorum benim iyi niyetim benim hatam oldu fakat şöyle bir durum oldu ilk pazarlık yaptığımızda paraya ihtiyacım yoktu fakat üzerinden 15 gün geçince acilen paraya ihtiyacım oldu o gün o aracın parasını almak zorunda olmasam inanın bende vermezdim aracı ona.


    Bir iki arkadaş benim yüksek fiyata vs satmaya çalıştığımı iyi niyetli olmadığımı söylemiş ''sizlere Allah'tan şifa diliyorum'' ön yargılarınızda ''dolu'' bomboş bir hayat dilerim.

  • Hocam keşke kapora alıp belli bir süre tanisaydiniz süreyi geçerse de kaporayi geri vermezdiniz hatta MTV yi karşılamaları gerekirdi ama bundan sonra böyle detayları bile önceden konuşursunuz sağlık olsun aslında boylelerine aracı satmamak lazim da neyse

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben olsam arabayi satmazdim.

    Nasil boyle bir blöf yediniz anlamiyorum? :)

    E hazır bulmuşken az daha ruhsatı da kitliyorlarmış.

    Neyse geçmis olsun ders olsun:)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yanlış anlamada ben noterde s...ktir eder arkamı döner çeker giderim kimseye zorla araba satmıyorum

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 1.si 300/500/1000 ne olursa kapora almak lazım.
    2. Öyle ilan kaldırmak lazım
    3.sü ise de MTV/vize/satış ücretini bu durumlarda önceden konuşmak anlaşılanın aksi durumda kapora hakıp aracı satmamak lazım. Sizin mevzuda anlayacağımız bu sanırım😉

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • ben sorarken hep alım satımına engel bi durum var mı diye sordum başta niyetlendiklerimi. eğer böyle kontrpiyede bi durumu varsa onu belirtmeniz gerekirdi. adamlar nerden bilsin son günüydü o zaman bitiyordu vs. onu sen biliyosun. karşına çıkınca neden şaşırıyosun anlamadım. alım satım konuşulmamışsa alan öder.

  • Madem acil paraya ihtiyacınız yoktu, satışı yapmasaydınız,


    Exper parası alıcıdan çıktığını varsayarak söylüyorum, en azından aracın expertizi yapılmış olurdu.


    Bir de noterin yarısını istiyorlar, Aynısını bana yapsalar kesinlikle satışı vermezdim.

  • Mtv yi sizin ödemeniz gerekli, noter işlemlerini de alıcının ödemesi gerekli. Bende araba sattım ve sattığım arabanın mtv sini ödeyip sattım. Alırken de benzer durumda aldığım adam mtv benim dedi ve ödedi.Ha çok sorun edecektiyseniz ilanı kaldırdığınız zaman adamlara durumu anlatsaydınız. Kabul ederlerse ne ala, yok kabul etmezlerse vazgeçseydiniz.

  • Kapora alsaydınız MTV yalakalığı yapamazlardı artı noter alım satım 50 50 ne ayak acıma yetime gelir koyar bi tene Şakası bir yana bu devirde kimseye acımıyorum artık Size de tavsiye ederim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: tica

    Kapora alsaydınız MTV yalakalığı yapamazlardı artı noter alım satım 50 50 ne ayak acıma yetime gelir koyar bi tene Şakası bir yana bu devirde kimseye acımıyorum artık Size de tavsiye ederim.
    Veli efendi çim pist 3ncü ayak

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Ben satmazdım. Satış işleri böyle ne kadar yüz verirseniz o kadar astar isterler. Ben bana istediği parayı vermedi diye çay bile ısmarlamadım. Sürekli laf sokma derdinde birde. Kardeşim zorla mı satıyoruz sana geliyorsun bir 250 TL daha pazarlık edeceğim diye uğraşıyorsun. Pazarlığın pazarlığı en sevmediğim şeydir.

  • Bırak devri arabanın fotoğrafını bile vermezdim ben olsam. Sabırlıymışsın hocam

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: tenekekutu

    Ben satmazdım. Satış işleri böyle ne kadar yüz verirseniz o kadar astar isterler. Ben bana istediği parayı vermedi diye çay bile ısmarlamadım. Sürekli laf sokma derdinde birde. Kardeşim zorla mı satıyoruz sana geliyorsun bir 250 TL daha pazarlık edeceğim diye uğraşıyorsun. Pazarlığın pazarlığı en sevmediğim şeydir.

    En nefret ettiğim insan tipi...

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Etik olarak haklisin. Yasal olarak degil ama

    Basta konusmak gerek böyle seyleri.

    Ben de araclarimi satarken hatta (az ciftcilik var) mahsullerimi satarken cok hatalar yaptm.

    Paraya acil ihtiyacim olmadigi halde hep iyi niyetten musamaha gösterdim.

    Zaman eğitti beni desem yeridir. Artik basta konuşuyorum mal bu para bu. Para bi tarafa mal bi tarafa.

    Hatta bi aracim var fazlalik ve satmam gerek. Insanlarla yuz goz olmamak icin Temmuzdan beri ilana koymadim bekliyor.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam dediginiz gibi satis o gun olsaydi MTV yi odemeden satabilcektiniz ama satis o gun olmamis. Siz adamlara sure tanimissiniz.

    Tabi orada da akliniza gelmemis ama MTVyi siz yatirirsiniz demek. Belki de adamlar MTV den yirtmak icin ocaga sarkitti ozellikle bilinmez.


    kapora alsanizda bir sey degismezdi. Sonucta satistan vazgecen siz olacaginiz icin kaporayi geri vermek zorunda kalirdiniz.


    Dediginiz gibi haklisiniz. ben artik ikinci el esya satarken bile 2-3 saat bekle diyene hayir bekleyemem, gelen olursa senden ocne satarim gider diyorum. Siz 10-15 gun bekleyerek cok buyuk fedakarlik yapmissiniz ama onu anlayabilecek insana denk gelmek imkansiz gibi bir sey.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Spirited

    Mtv yi sizin ödemeniz gerekli, noter işlemlerini de alıcının ödemesi gerekli. Bende araba sattım ve sattığım arabanın mtv sini ödeyip sattım. Alırken de benzer durumda aldığım adam mtv benim dedi ve ödedi.Ha çok sorun edecektiyseniz ilanı kaldırdığınız zaman adamlara durumu anlatsaydınız. Kabul ederlerse ne ala, yok kabul etmezlerse vazgeçseydiniz.

    olayın özü bu..

  • Güzel ders olmuş. Bayiye araç sorun 2 saat önce olanı 2 ssat sonra sattık diyebilirler. Kapora almadan aracı ilandan çekmekle zaten golü yemişiniz. Bunu gören masum köylü 2 ve 3. Golü her türlü atar. Muhtemelen al satçıda olabilirler. Nereden biliyorsumuz mtv için bekletmediklerini.

    Ne olursa olsun eğer önceden konuşmamışsanız mtv ödemeniz size ait. Çünkü aracın yasal sahibi hala sizsiniz. Mtv değil herşeyi size ait.

    Ruhsat ücretinin fifty fifty olması komik olmuş. Kaç para ulan devir ücreti. Tam çingenelik bu. Yasalarda değil genel piyasalarda alıcı öder mantığı var.

    Demek ki her şey baştan sona konuşulması gerek. Ekspertiz ücretini hangi şartlarda ödeyip ödeyemeceğinizi, kapora miktarı ve süresini, mtv nin kime ait olacağını, hatra bu ahlaksız piyasada devir ücretini de söylemek şart.

    Benim tecrübeme göre bizim gibi anlık kafasına göre hozlı hareket eden insanlara karşı bir düzeniniz olmalı. Mesela ben yanar döner bu piyasada çok çok zorda kalmadıkça kapora ile iş yapmam. Aracı kişiye gösterir gerekli pazarlığı yapar sonra ekspertiz en son notere giderim. Ayrıca herkesle ticaret yapılmaz.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Bu konuyu açarak üyelere "size ibret olsun benim gibi olmayın" demek istediğinizi varsayıyorum. Siz zaten oratı açmışsınız onlara da gol atmak kalmış.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cormen -- 4 Mayıs 2021; 10:34:50 >
  • Niye sattınız ki? Vazgeçtim satmıyorum demeniz daha iyi olur gibi.

  • Sizin yerinizde olsam aracı satmazdım. Zaten ihtiyacım yok demişsiniz. Ayrıca bizim ülkede kibarlık ve iyi niyet zayıflık göstergesi kabul edilir. Sert ve samimiyetsiz muamele etmek en iyisi tanımadığın kişilerle alım satım yaparken.

  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.