Şimdi Ara

İnsan Çokluğu ve Benlik Değeri.

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
951
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Doğduğum günden beri Dünyadaki insanların sayısının çok olması beni şaşırtmıştır.
    Farklı hikayeler,düşünceler ve yasanınmışlıklar.
    Fakat benim en çok dikkatimi çeken şey ise kişinin benlik değeri.Her insanın farklı benliği olması beni çok korkutuyor.Yani ne yaparsak yapalım Dünyadaki bir insanın başka bir eşi yok.

    Ateist birisi buna:"insanların belli bir değeri yok,doğadaki sivrisinekten tek farkımız zeki olmamız" diyebilir.
    Fakat ben bunu diyemiyorum.

    Büyük ihtimal çok saçma bir konu fakat yazmak istedim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Gunumuzde durumlar nedir bilmiyorum fakat eskiden dunya nufusunun max 500milyon olmasi gerektigi.

    Buna dair onlemler alinmasi devletlerin cokca toplantilarina dair kimi guclu kimi sadece uydurma ihtimalli iddilar tazilir di.

    Kendim rastgele degilde sparta filmindeki gibi belirli bir anatomik ve zeka seviyesini yakalamayanlar basta olmak uzre dogumdan sonra hatta yapilabiliyorsa anne karninda olum kararinin alinmasindan yana olurum.

    Buna dahil olma pahasina.

    Tabi sayiyi maharet sayan cahil dunyada bunlari kabul etmeyi birakin acikca konusmakla kiyamet koparilir..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Neyi şaşırttı hocam bu kadar



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tommy Shelby -- 8 Eylül 2018; 3:10:15 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tommy Shelby kullanıcısına yanıt
    Özetlersek mesela senin bunu anlayamayıp sormuş olman farklılığını gösteriyor bu da konu sahibini korkutuyor. Bu çeşitliliği de "çok" diye düşünüp kafasında canlandıramadığı için çıkmaz bir duruma düşmüş. Evrenin sonunu tahmin etmeye çalışan insan gibi. İnsanların farklı gözüküp aynı olduklarını da bilmiyor maalesef. İncelemelerin de kötü yanı bu. "Nasıl oluyor ya?" diye sorunca ya mistik şeyler yaratıyorsun ya da hayranlığın kabusa dönüşüyor zamanla.
  • İnsanlar nasıl farklı gözüküp ayni olabilir ? Her insanın kendi benliği var.



    Metafizikte bile şöyle bir soru var:bir insani atomlarına ayırsak sonra yeniden birleştirsek o kişi yine ayni kişi olur mu ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • işte o benlik değeri zaten insanı insan yapan
    benlik değeri dediğin şeydir ki iradesini kullanıp seçimini yapar
    en yüksek değere de çıkar, en aşağıya da düşer.

    onun içindir ki insana rehber olan kitabın tek bir ayeti alınır. bütün insanlara çare olsun istenir. ama kitap bir meseleyi çeşit çeşit bakış açısıyla açıklar. buna bakan ateist işte çelişki der. yani düşünülmesi gereken benlik değerleri farklı olan insanların sorunları da farklı olacak. çözüm de farklılık arz edecek
  • Ulkenin yas ortalamasi duserse tabiki insanlara cocuk yapmak gibi dayatmalar olur bu normaldir



    Yani cogalmayalim demek sacma olur

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İnsan, canlılar arasından belli ki en genelleme yapılmaya kapalı olanı. Ama yine de milyarlarca insan için yüzlerce çeşitli genelleme yapabiliriz. Evrene içrek olan her varlık gibi, -materyalist bakmaya gerek olmadan- insanın da belli yasalara tâbî olduğunu söyleyebiliriz. İnsanın çevresiyle, bedeniyle, okuduğuyla, gördüğüyle, yaşadığıyla... ilişkilerini inceleyip tutarlı genellemeler ortaya koymak işten bile değil. Buradan bakarsan, çoklukların 'benlik değerinin' büyütülecek bir tarafı olmuyor. Bu benliklerin oluşmasında, bir materyalist gibi sadece dünyevî sebepleri ortaya koyarsan o zaman benliklerin değerini de kendi keyfiyetine göre sınıflandırmak durumundasın. Örneğin ben inancım gereği, insanların farklı benliklerde oluşunu bazı dünyevî görünen aracı sebeplere bağlıyor olsam da, insanın benlik değerine dâir bilgileri dünyadan değil dinimden alıyorum.
  • Birinci senaryo daha iyi görünse de herşey elde olanla işler. Örneğin bir insan, ölümsüzlük veya uçmak isteyebilir. Bunun onun için daha iyi olduğunu düşünebilir. Şu nokta önemli burada bu kişi ölümsüzlüğü, uçmayı daha iyi gördüğü için bu illa ki olacak demek mi? Tabii ki hayır, demek istediğim bir ateist kendince bir şeylere varıp, Tanrıya reddetmiş olabilir yanılmış/yanılmamış da olabilir, bunun bir önemi yok bence. Vardığı sonuç bunu gerektiriyorsa ahiret olmadan yaşamak anlamsız demek saçma bence, elde olan bu sonuçta. Sırf ahiret inancı daha güzel geliyor diye inanması, vardığı sonuçları çöpe atması saçma olurdu.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-F54F98451 -- 10 Eylül 2018; 23:16:57 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.