Şimdi Ara

İnşaatçılardan 2 Günde 4 Konkordato

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
1.771
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Konkordato ilan eden şirketlere farklı sektörlerden her gün bir yenisi eklenirken, Türkiye ekonomisinin önemli aktörlerinden biri olarak görülen inşaat firmaları da birer birer konkordato talebinde bulunuyor.

    Konkordato talebinde bulunan inşaat şirketlerinin sayısı son iki günde dörde çıktı. Ceylan İnşaat, Nafia İnşaat, Palet İnşaat ve Nuhoğlu İnşaat'ın konkordato istedikleri kaydedildi.

    CEYLAN İNŞAAT

    İnşaat sektörünün önde gelen firmalarından Ceylan İnşaat, yaşadığı mali sıkıntıyı aşamayınca konkordato talebinde bulundu. Hacizlere karşı koruma talep eden şirketin konkordato davasında mahkeme tarafından koruma kararı çıkarken üç kişilik komiser heyeti atanması kararlaştırıldı.

    Sektörde 37 yıldır faaliyet gösteren Ceylan İnşaat için Bakırköy 3. Asliye Ticaret Mahkemesi, yapılan başvuru sonrası şirkete yönelik ü aylık geçici mühlet kararı verdi. Şirketin, yaşanan mali sıkıntı nedeniyle konkordato ilan ettiği belirtildi.

    İNŞAAT SEKTÖRÜNDEN BİR KONKORDATO DAHA

    NAFİA İNŞAAT

    Kamu sektöründe gerçekleştirdiği ‘anahtar teslim’ işlerle tanınan Nafia İnşaat da konkordato talep etti. İstanbul Anadolu 3. Asliye Ticaret Mahkemesi, şirkete üç aylık geçici süre kararı verdi. Konkordatonun tasdikine ilişkin ilk tahkikat duruşması 10 Aralık 2018’de yapılacak.

    Nafia İnşaat Genel Müdürü Mehmet Emin Yıldız, döviz kurlarındaki artıştan dolayı maliyetlerinin üç katına çıktığını belirterek, “Hükümetimiz devlet müteahhitlerine destek olursa, konkordatodan çıkacağız ve işlerimizi daha sağlıklı bir şekilde bitirip teslim edeceğiz” sözlerini kaydetti.

    Nafia İnşaat’ın 250 çalışanı bulunuyor.

    KAMU İHALELERİ ALAN İNŞAATÇI DA KONKORDATO İSTEDİ

    PALET İNŞAAT

    Ankara merkezli Palet İnşaat ve Ticaret AŞ ile şirketin yöneticileri Alim Melih Kura, M. Emre Okyar ve K. Faik Okyar da konkordato başvurusunda bulundu.

    Ankara Asliye Ticaret Mahkemesi’ne yapılan başvuruda, şirketin mali sıkıntıya düşmesine, ekonomide yaşanan olumsuz gelişmelerin neden olduğu kaydedildi.

    Çoğunlukla kamuya ait projeleri üstlenen şirketin elindeki projelerin sözleşme büyüklüğünün 680 milyon lira olduğu kaydedildi.

    ATATÜRK BARAJI'NIN İNŞAATÇISI DA KONKORDATO İSTEDİ

    NUHOĞLU İNŞAAT
    Son olarak gayrimenkul ve inşaat sektöründe 1986’dan beri faaliyet gösteren Nuhoğlu İnşaat da konkordato talebinde bulundu.

    Konut, altyapı, çevre düzenlemesi, kent parkları, eğitim ve sağlık projeleri gibi alanlarda çalışan şirket son olarak İzmir Karabağlar’daki Yenitepe Projesi’ni ekonomik kriz gerekçesiyle durdurmuş, 900 işçisini işten çıkarmıştı.

    Büyükşehirlerde İstanbul Akvaryum, Aqua Florya Alışveriş Merkezi, Küçükkuyuport, Sinan Erdem Arena, Bursa Hayvanat Bahçesi, Bayrampaşa Şehir Parkı gibi yapılarda imzası bulunan Nuhoğlu İnşaat halihazırda İstanbul Fikirtepe’deki Yenitepe Kadıköy, İzmir Karabağlar’daki Yenitepe İzmir ve Çeşme’deki Marinera Çeşme projelerinde satışlara devam ediyordu. Bu projelerde toplamda 3 binden fazla daire ve ticari birim yer alıyor. Şirkete konkordato komiserlerinin atanması bekleniyor. (EKONOMİ SERVİSİ)

    Kaynak







  • bunlara hıc acımam.
  • Parayı teknoloji yerine betona gömersen adlı hikayenin sonuç bölümü
  • Evet, "Devletin sırtından elde ettikleri serveti yurtdışına kaçırmayı başarmış olanlar" listesi olarak da kullanılacak bir sıralamadır bu.
  • Zamanında kazandıklarına saysınlar.

    Çok üzüldüm

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Büyük firmalar bunlar ekonomi bitmiş.
  • market sayısı kadar inşaatçı esnafı vardı zaten
  • 9600_G_T kullanıcısına yanıt
    Zaten acınacak bir konumları yok muhtemelen. Konkordato meselesi devletin bankalarını son bir kez daha soyma hamlesi. Konkordato ilan ediyorsun borçların yeniden yapılanıyor daha az ödeyeceğin şekilde. O yüzden şahıslar dahi konkordato ilan ediyor. Tabi bazılarınınki yapılanıyor bazılarıninki olmuyor. Yani ödenmesi gereken külfet birinden alınıyor, vatandaşa ikramiye olarak veriliyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hckr -- 3 Ekim 2018; 18:5:23 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.