Şimdi Ara

INNO3D 1660TI SICAKLIK DEĞERLERİ HAKKINDA

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
1.365
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Argonath LXI merhaba, mesaj gönderdiniz fakat ben mesajlara karşılık yazamıyorum, bu nedenle cevabı buradan ulaşmak zorunda kaldım.
    öncelikle isteminiz hayırlı olsun güle le kullanın, iyi bir oyuncu bilgisayarı olmuş.

    "Kasanın pleksiden olan camını kapattığım zaman ekran kartının sıcaklığı PUBG'de ultra ayarlarda 73-75 civarlarına çıkıyor. Pleksi camı çıkardığımda ise 68-70 arasında oluyor sıcaklık değerleri. Bu olay normal midir acaba? Bu kart için kaç derece ve üzeri tehlikeli olur acaba?"
    demişsiniz.

    sıcaklık değerleriniz gayet normal ve diğer marka 1660ti modellerine yakın hatta kartınız bazı markalardan daha serin çalışmakta, aşağıda linkini verdiğim incelemelerde Asus 1660ti 81c ' ye kadar yükselmiş.https://www.pcgamesn.com/nvidia/nvidia-gtx-1660-ti-review-benchmarks-asus-phoenix-ochttps://www.anandtech.com/show/13973/nvidia-gtx-1660-ti-review-feat-evga-xc-gaming/15

    zaten sıcaklığın tehlikeli değerlere ulaşma ihtimali ekran kartı fanı bozulmadıktan sonra her ne kadar çok düşük olsa da, böyle bir durum olması durumunda (100c üzeri) GPU da bulunan termal koruma ile kart kendini tekrar başlatıp zaten kendisini koruyacaktır, bu nedenle içiniz rahat olsun.

    zaten sizin verdiğiniz sıcaklık değerleri ortalama değerler, hiç boşuna kasa kapağını açık tutmayın.
    tavsiyem kasa fanlarını içeri hava verir şekilde değil, içeride ki havayı dışarı üfler şekilde ayarlamanız olur, bu şekilde kurduğum düzen sayesinde hem kasa içi, hem Vega56 sıcaklık değerlerim 5-6c aşağı indi.

    INNO3D GTX1660TI ve GTX1660 özellikle uygun fiyatlı olmaları sebebi ile insanların almak istediği fakat markanın az bilinir olması nedeni ile çekindikleri ürünler, siz şu an INNO3D markalı bu kartı kullanan birisi olarak bu kart hakkında yazacağınız kullanıcı yorumları oldukça değerli olacaktır, sizden ricam bu kart ile alakalı bilgilendirme yapmanız olacak.
    böylelikle almak isteyen ve çekinen kullanıcılarında içleri rahatlamış olur.







  • Ekran kartının Gpu su ısındığında sistem kendini korumaya aliyor evet ama unuttuğumuz ve Erkan kartı firmalarının işine gelen nokta var bellekler bozulana kadar ısınıyor ve kart kendini korumaya kesinlikle almiyor sonrasında ise el fatiha.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam çok teşekkür ederim cevabınız için. Ben PC donanımlarına biraz yabancı olduğum için kaç derece normaldir, fazladır tam kestirememiştim bu yüzden kasayı açık kullanıyordum dünden beri.

    Ben kartı başka bir kart ile kıyaslayamadığım için benim yorumum ne kadar doğru olur bilemiyorum hocam ama şu an için sadece PUBG oynadım. Tüm ayarları Ultra'ya alıp 3-4 saat boyunca oynadım. FPS 90'ın altına düştüğünü hiç görmedim. Maksimum ise 130-140'a ulaştı. Sıcaklık olarak dediğim gibi kasanın kapağı açıkken 68-70 arasında genelde. Kapağı kapttığım ise 73-75 arasında oluyor. Bu sıcaklıkta normalmiş sizin mesajınızla öğrendiğim üzere. Yaşadığım yerin sıcaklığının da etkisi vardır muhtemelen. Kıbrıs'ta yaşıyorum ben burası inanılmaz sıcak bir yer. Havuz/Deniz sezonu birkaç gün önce açıldı yani :)

    Kasayı kurduğumuz gün de bir arkadaşım bu ekran kartı benchmark programlarından biriyle yaklaşık bir saatlik bir test yaptı. Kasa açık vaziyette sıcaklık değeri 70'in üzerine hiç çıkmadı o testte de. Dediğim gibi ben kasa kapalıyken oluşan 73-75 derecelik sıcaklıktan emin olamadım. Bu yüzden de kasanın toz almasını istemesem de dünden beri kapak açık kullanıyordum. Bu dereceler normal ise kapağı kapatacağım tekrar. Tekrar çok teşekkür ederim yorumlarınız için. Kart hakkında merak edilen birşey olursa da bilgim dahilinde yardımcı olmaya çalışırım tabi ki.




  • Benim merak ettiğim kart maksimum 75 dereceye geldiğinde fanlar kaç rpm dönüyor. Ben Sapphire rx590 kullanıyorum maks 75 görüyorum kasa kapalıyken ancak fanlar 2100rpm dönüyor ve bu baya bi fan sesi yapıyor. Sizde nasıl fanların durumu?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Sorunun muhatabı değilim ancak 70-75c arası sıcaklıklar normal değerler olsa da bileşenler ne kadar serin çalışırsa ömürleri ve stabil kalma süreleri o kadar uzar o yüzden tavsiyem kasada uygun olan bütün fan yuvalarını aktif olarak kullanmanız ve içerideki hava sirkülasyonunu canlı tutmanız yönünde olacaktır. Ancak yaşadığınız yerin sıcaklığı tabii ki belli bir noktadan sonra önünüzde bir bariyer olacak.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: münşi

    Benim merak ettiğim kart maksimum 75 dereceye geldiğinde fanlar kaç rpm dönüyor. Ben Sapphire rx590 kullanıyorum maks 75 görüyorum kasa kapalıyken ancak fanlar 2100rpm dönüyor ve bu baya bi fan sesi yapıyor. Sizde nasıl fanların durumu?
    Hocam bende de 2100 civarlarındaydı diye hatırlıyorum. Yarın test edip yazayım size.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Mr. Decent

    Sorunun muhatabı değilim ancak 70-75c arası sıcaklıklar normal değerler olsa da bileşenler ne kadar serin çalışırsa ömürleri ve stabil kalma süreleri o kadar uzar o yüzden tavsiyem kasada uygun olan bütün fan yuvalarını aktif olarak kullanmanız ve içerideki hava sirkülasyonunu canlı tutmanız yönünde olacaktır. Ancak yaşadığınız yerin sıcaklığı tabii ki belli bir noktadan sonra önünüzde bir bariyer olacak.
    Hocam evim de zemin katta odanın tam yanında bahçe ver rahat toz giriyor içeriye. Kasayı açık bırakmaktaki tek endişem o. Kasanın tozlanması donanımlara herhangi bir zarar verebilir mi acaba?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Argonath LXI

    Hocam evim de zemin katta odanın tam yanında bahçe ver rahat toz giriyor içeriye. Kasayı açık bırakmaktaki tek endişem o. Kasanın tozlanması donanımlara herhangi bir zarar verebilir mi acaba?

    Alıntıları Göster
    Hocam ben kapağı açın demedim ki, bütün kasadaki bütün fan yuvalarını değerlendirmenizi tavsiye ettim. Tozun bir sorun olacağını sanmıyorum ancak içim rahat etsin derseniz fanların üstüne koyulan toz filtreleri var fotoğraftaki gibi. Onları alır tozlandıkça yıkayıp tekrar sisteme takarsınız.
    INNO3D 1660TI SICAKLIK DEĞERLERİ HAKKINDA




  • rica ederim, forum zaten bunun için değil mi, hiçbirimiz her konu hakkında bilgi sahibi değil, elbet bildiğimiz kadarını paylaşacağız.
    dediğiniz gibi atmosfer sıcaklığı da donanım sıcaklıklarını doğrudan etkiliyor, Kıbrıs sıcak malum, yaz ortalarında tüm donanım parçalarınız biraz daha ısınacak.
    çok şanslısınız, biz büyük çoğunluk yazdan yaza 1 hafta denizde yüzebilirken siz cennet gibi bir yerde yaşıyorsunuz, bu nedenle ısılara çok takılmayın, en sıcak zamanlarda oyun oynamak yerine havuz deniz ikilisinin tadını çıkartın :)

    benim bahsetmeyi unuttuğum MogoLKhan arkadaşımızın bahsettiği üzere vram sıcaklıkları da önemli, HWINFO yazılımı vasıtası ile bu sıcaklıları da kontrol edip içinizi rahatlatabilirsiniz.
    kasa içinde ki tüm fanların ömrünün uzun olması açısından kasanın içine toz girmemesi önemli bir husus.
    sıcaklık değerleriniz normal, kasa fanlarını doğru şekilde konumlandırıp kasayı kapağı kapalı kullanmanız çok daha sağlıklı.
    Mr. Decent in tavsiye ettiği filtreler toz koruması için güzel çözüm, ya da daha ucuz bir yöntem olarak fanların arka kısımlarına şeffaf naylon kadın çorabı uygulamanızı öneririm.




  • Marka bağımlılığını geçin incelemelere , kullanıcı yorumlarına bakın , Türkiye'de çok garip cahilce marka bağımlılığı var kötü mala para veren çok

    Örneğin şu iki ekran kartını kullandım
    MSI GTX 1080 gaming x
    Galax GTX 1080 exoc

    MSI furmarkda 72-73c görüyordu fan hızına bakmadım yalan söylemeyim , Galax furmarkda 69c ve %45 fan hızında çalışıyor

    MSI LED renkleri berbatti renk skalası kötü ana renklerin bazıları hariç diğerleri çok kötü ayrıca aydinlatmasi çok zayıf 5 liralık LED gibi , Galax bir tane LED var GeForce GTX yazıyor ama çok iyi işte kan kırmızı parlıyor



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Brother ToLGa -- 6 Mayıs 2019; 6:17:9 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Inno3d türkiyede çok az bilinen bir markadır.Ben zamanında gtx 560 olan modelinde inno3d kullandım.Inno3d alt sınıf, orta sınıf ve üst sınıf kartları vardır.Sizdeki alt sınıf bir soğutmaya sahip ise sıcak çalışması normaldir.Şimdi inno3d gtx 1660ti 3 farklı soğutma modelleri mevcut bunlardan biri Gaming OC X2 sürümü bu en kaliteli soğutma, ikincisi TWIN X2 soğutma bu orta seviye soğutma performansı veren ve son olarak compact soğutma olanı vardır bu da itx olan sistemler için tasarlanmış soğutmadır.Eğerki elinizdeki compact ise 75 derece çalışmaktadır.Sizinki twin x2 modeli olması gerekiyor.Kasanın hava alma durumuna göre bakarsak eğerki normal seviyede kasa hava alıyorsa 66-69 derece arasında çalışmakta bu da gayet normal değerlerdir.Sizin sıcaklıklarınız ise havaların ısınmaya başlaması ve kasanın hava almasını göz önünde bulundurursak 72-75 arasında çalışması çok normaldir.Yaz aylarında auto fan ayarlarında fan hızı % kaça çıkıyorsa ona göre fan profili yapabilirsiniz.Örneğin 75 derecede %55 fan devri ile dönüyorsa siz fan profilinde %65 dönecek şekilde ayarlayarak daha serin çalıştırabilirsiniz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi moonquad -- 6 Mayıs 2019; 10:47:40 >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.