Şimdi Ara

ingiltere ordusu sonunda başardı, robot askerleri ilk kez 2 fragmanla gösterdiler (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
46
Cevap
0
Favori
1.845
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • İngiltere bitik durumda. Askeri anlamda da bitik durumdalar. Algı çalışması ile bir yere varamazlar.

  • Görüntüler animasyon değil mi ? Gerçeğe benzetemedim ben.

  • Görsel efekt bu ya.Ha bu değilki ilerde gerçek olmasın.İron Man filmindeki gibi dünyanın her yerinde bu tarz savaş robotları yapılmaya başlanıyor...

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Daft Punk D kullanıcısına yanıt

    hitler öyle bi propaganda yaptı fakat ABD almanya ya gittiğinde büyük bir şok geçirdi adamlar jetlerle uçarken bunlar hala tayyarelerle uçuyordu bir amerikalı istihbaratçı nın demesine göre.Hitler biraz daha akıllı davransa nerdeyse bütün Dünya yı ele geçirecek teknolojiye ulaşmıştı.Bkz:Nükleer santral için bir türlü su getirememeleri

  • Çoğu ülkenin bir şekilde karada, havada ve denizde savaşacak dronelar geliştirdiği biliniyor zaten. Ama 3 tane çok önemli sorun var ki bu yüzden önceliği hava araçlarına verdiler diye biliyorum.


    1. Öncelikle uzun süre dayanabilecek bir enerji kaynağı taşıyabilecek bir yapı gerekiyor. Batarya teknolojisinin biraz daha gelişmesi gerekiyor bunun için. Kalkıp 1-2 saat dayanacak bir kara aracı çok da kullanışlı olmaz.
    2. Bir diğer sıkıntı ve hava araçlarına yönelinmesinin sebebi ise hasar alma ihtimali. Robot asker dediğimizde aklımıza hep kurşun geçirmeyen terminatorler geliyor da şu anki teknoloji ile öyle bir kara aracı yaptığınızda bataryaların vurulması halinde o araç işlevini kaybeder. Uçaklar için de bu durum var ama ilginç olan insanlı uçaklardakinin aksine insansız uçaklar hava savunma sistemlerine karşı daha etkililer.
    3. İki ile bağlantılı olarak düşünebileceğimiz üçüncü sorun ise maliyet. Hava araçlarında da bu sorun var ama alternatifleri çok daha pahalı olduğu için umursanmıyor. Ne yazık ki ülkeler savaş anında aman kimsenin burnu kanamasın diye düşünemiyor. Bu durumda insan bir asker göndermek mi yoksa robot asker göndermek mi daha pahalı olur ikilemi olabiliyor. Uçaklardaki gibi alternatifi çok daha pahalı olmadığı için ne yazık ki öncelikli tercih şu anda robot olmayacaktır.


    Özetle; insansız savaş uçakları gibi karada giden robot savaşçılar da belki ileride insanların yerini alacak ama bu öyle bir kaç sene sonra olabilecek bir şey değil.





  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.