Şimdi Ara

İngiltere'de okunan hukuk denkliği

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
1.800
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba,

    Ben Londra'da 1 yıllık yoğunlaştırılmış programla hukuk programı (Graduate Diploma-in-Law; GDL) okudum, şu anda son sınavımın sonucunu bekliyorum, Temmuz'da açıklanacak. Mezun olur olmaz Türkiye'de avukatlık yapabilmek ve Hakimlik-Savcılık sınavına girebilme hakkına sahip olmak için hukuk denkliği başvurusunda bulunmak istiyorum. Konu hakkında çok fazla bilgim olmamakla birlikte meşakkatli bir süreç olacağını ve belki 1-2 senelik bir süreyle fark dersleri vermem gerekeceğini biliyorum. Yine de süreçle ilgili bilgi sahibi olan arkadaşlar beni aydınlatabilir mi? Mesela en çok merak ettiğim şeylerden biri şu: fark derslerini vermek için ya İstanbul ya da Ankara üniversitesine gidilebileceğini okumuştum bir yerde. Sonuçta tekrar üniversite sınavına girmek gibi bir durum olmayacaksa, bu okullar herhangi bir şart arayacak mı? Ve sadece bu okullarla mı sınırlı denklik derslerini alabileceğim kurumlar?

    Cevaplarınıza muhtacım







  • En az 5 en fazla 11 adet fark dersi seçeceğiniz Hukuk fakültesi olan bir üniversite'de verip stajınıza başlayabilirsiniz.

    Genelde hukuk mezunlarına fark ders çıkmaktadır nadirende olsa STS çıkabiliyor.
  • İngiltere'de GDL okuyup daha sonra Türkiye'de denklik başvurusu yapan birini tanıyorum. GDL, YÖK tarafından lisans statüsünde kabul edilmediği için başvurusu reddedildi ve denklik alamadı. Şu an kendisi Londra'da avukatlık yapıyor. Ama Türkiye'de denkliği olmadığı için avukat değil. Bu söylediğim başvuru birkaç sene öncesi için. Sizin başvurunuzda durumun farklı olacağını zannetmiyorum ama olumlu veya olumsuz da olsa buraya sonucu yazabilirseniz iyi olur. Bu konuda bilgi edinmiş oluruz.
  • Konuyu yakindan takip ediyorum. Bende gdl ve tez bir arada LLM yapiyorum. Bilen arkadaslar aydin
    Latirsa sevinirim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.