Şimdi Ara

İngiltere'de En Hızlı Değer Kaybeden Araçlar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
0
Favori
1.993
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Bu değer kaybı işlerini bilenler anlayacaktır, genelde Amerika'da ve Avrupa'da lüks araçlar çok hızlı değer kaybederler. (Ferrari gibi klasikler hariç) Zira lüks araçlar bakım maliyeti gibi konulardan ötürü %80'e yakın değer kaybederken, ucuz araçlar genelde değerlerini daha iyi korurlar. Ancak bu sefer garip bir şey var.


    2019 ve 2020'de birinci ve ikinci sırayı alan araç: 1.6 dizel Fiat Egea (Forumun yer uçağı  ), yine aynı listede 2 ve 3. sırada 1.5 dizel otomatik Peugeot 308 var (forumun öve öve bitiremediği araç) bunlardan sonra da dizel otomatik Opel Astra K ve eski kasa PUG 2008 var.


    "Fiat Tipo"

    Model 1.6 Multijet Lounge List price (Liste fiyatı) £21,815 36k/3yr resale value (3 Yıl sonraki değeri) £4600 Price drop (Değer kaybı) £17,215 Alış/Satış değer oranı: 21.1%

    "PUG 308"

    Model 1.5 Blue HDi 100 Active List price £22,740 36k/3yr resale value £4875 Price drop £17,865 Retained value 21.4%

    "Vauxhall Astra"

    Model 1.5 Turbo D Ultimate Nav List price £27,855 36k/3yr resale value £7400 Price drop £20,455 Retained value 26.6%


    Forumun öve öve bitiremediği Egea, Avrupa'daki en ucuz araçlardan biri olmasına rağmen değerinin %80'ini kaybetmiş, aynı şekilde 308 de öyle. Ya İngilizler otomobil işinden anlamıyor, ya da bu forumdakiler anlamıyor.  


    Kaynak: https://www.autoexpress.co.uk/best-cars-vans/94305/fastest-depreciating-cars-top-10-worst-motoring-money-pits-2021








  • İngilizler'in arabadan anlayıp anlamaması bizim alım gücümüzü değiştirecek mi? Bence değiştirmeyecek gibi.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: TheCaliph_

    İngilizler'in arabadan anlayıp anlamaması bizim alım gücümüzü değiştirecek mi? Bence değiştirmeyecek gibi.

    Orası doğru tabi ki de, zaten söz konusu ülkede bu kadar ucuz olan bir aracın bu derecede değer kaybı yaşaması düşündürücü. Sadece ucuz diye aracı övenler var forumda, açıkçası 1- araç aşırı ucuz değil, 2- malzeme kalitesi iyi değil. Bu araç 1.4 atmosferik iptal edilip 1.0 Turbo o fiyatlara düşürülürse gayet uygun olur, ancak şu anki haliyle forumdaki övgüleri hakettiğini düşünmüyorum. Fakirleştikçe delüzyon seviyemiz artıyor ne yazık ki.


    Ha bir de, Peugeot 308 ülkemizde ucuz değil zaten, 8-9 yıllık kasaya sahip arabaya halen deli paralar isteniyor.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Armin van Buuren* -- 26 Şubat 2021; 0:39:41 >




  • 20 sene çöp tenekesi Doğan Şahin'e binenlere göre Egea yer uçağı tabi ki  


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yalniz Egea SW var listede. Buyuk ihtimal deger kaybi SW oldugu icin o sekilde olmus. HBsi listede bile yok demekki ilk 10 da degil.

  • İngiltere normalde’de araçların hızlı değer kaybettiği bir ülke. 2015’te 35-40bin sterline satılan mercedesler volvolar 80-100bin milde bugün 10-15binlere alınabiliyor mesela.

    Aracın sadece bir araç olarak kullanıldığı ülkelerdendir ingiltere. Kimse ne yatırım olarak görür ne de şov aracı olarak
  • adamlarda 2012-2013 model Mercedes E200'ler 4.000 pound civarı. tüm araçlar değer kaybediyor zaten. Ha egea fazla kaybediyor çünkü adamlar için sıfırına erişmek çok daha kolay. yani misal sıfır 9.000 lira, 2. ele 5b verir misin? vermezsin. o mantık.


    bizde ÖTV+KDV kazığı nedeni ile her araç ederinin kat kat üstünde. o yüzden araba değerli mal. pırlanta gibi düşün. yaptırımlarda yetersiz olunca hurda-hile kaçınılmaz. çünkü alınan riske karşı kazanç aşırı fazla. yap hileni yağla gitsin, kime kaptırırsan. dava açılacak ta 3 sene sürecek te sen suçlu bulunacaksında hepi topu 5-10b zarara gireceksin ki zaten o süre içinde dava açmayacak en az 50 kişiye atarsın kazığı.

  • Tamamen alım gücü ve vergilendirme ile alakalı bir durumdur.


    2-3 sene önce Türkiye'de 20000 dolar olan aracın dengi bugün artan vergiler ve paramızın değer kaybıyla 30000 dolar olmuş.


    Üzerine toplumun büyük kısmının alım gücünde düşüş var. Böyle olunca ikinci el için tabiri caizse "bit pazarına nur yağar"


    Dahası bu düşüşümüz devam ederse bugünkü otomobillerin ulaşılamazlığı yavaş yavaş elektronik, mobilya veya tekstil gibi sektörlere kadar iner.


    Bir bakmışsınız bugün mahallelerdeki konteynerlerde toplayıp geri dönüştürdükleri veya alım gücü düşük ülkelere sattıkları eski kazaklar, battaniyelerin elden ele satıldığını göreceğimiz günler gelmiş.

  • Değer kaybeden araç Fiat Tipo Station Wagon 1.4 MPI Lounge 6spd, 1.4 üstelik sw, bizim ülkemizde bu yoklukta bile yüzüne bakılmayan bir araç, burada bir sorun görünmüyor.


    Diğer taraftan insanların ciddi anlamda otomobil alışkanlırı değişiyor, artık Crossover veya çakma Suvlar insnların tercihi, bir çok marka hem otomobil ürün gamını azaltıyor hem de elektrikli araçlara yatırma yöneliyor. Bu değişime ülke olarak biz çok geriden baksakta büyük üreticiler çoktan pozisyon almaya başladı. Bu bakımdan uygun fiyatlı otomobillerinden satışlarının düşmesi gayet normal. Ayrıca listedeki araçların büyük bir kısmı subcompact, yani küçük araçlar. Amerika piyasası da benzer bir görünüm sergiliyor. Subcompact sınıfı olarak tabir ettiğimiz sınıfta yeni araç satışında yanlış hatırlamıyor isem bir kaç yılda 20.000 dolar altı araçların payı % 20 civarından % 9 civarına düşmüştü.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-73181344B -- 26 Şubat 2021; 10:29:41 >




  • Araçların üçünün de dizel olması ve Avrupa'nın dizelle vedalaşma konusundaki yaklaşımı da bir değerlendirme parametresi olmalı

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: xxl567

    Araçların üçünün de dizel olması ve Avrupa'nın dizelle vedalaşma konusundaki yaklaşımı da bir değerlendirme parametresi olmalı

    Dizel olması ile ilgili alakası yok, benzinli ve hibrit araçlarda aynı oranda düşüyor. Tamamen marka algısı ile ilgili.


    Yurtdışında sıfır araç almak mantıksız, uzun süre yurtdışında yaşadım, yarı yarıya da yaşamaya devam ediyorum. Sıfır araç 10 bin euro ise 4-5 yıllık araçlar 1-2 bin euroya satılıyor.


    Türkiye'de 2. el almak mantıksız, çünkü değeri düşmeyen veya en yavaş düşen ülke Türkiye. Sıfırı 10 bin euro'ya alırsınız, pestili çıkana kadar, km'si 300 bine gelene kadar kullanırsın, sonra da avrupa'da hurdalığa gitmesi gereken aracı 8 bine satarsın:)


    Avrupa'da daha hiç sıfır araç almadım, satış fiyatı 25-35 bin euro arası olan araçları km'leri 40-50 bine geldiğinde veya 2-3 yıllık olduğunda 3-4 bin euroya alırsınız.


    Burada aracımı sıfır aldım, çünkü araçların değeri düşmediği için 2. el çok çok mantıksız geliyor bana. 100 bin euroya aldığınız Audi'yi eskitip kullandıktan sonra 85 bine satarsınız, aynı aracı avrupa'da en fazla 10-15 bine satarsınız.





  • ingilizler fransızları sevmez normal

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Hemican

    Yalniz Egea SW var listede. Buyuk ihtimal deger kaybi SW oldugu icin o sekilde olmus. HBsi listede bile yok demekki ilk 10 da degil.

    Avrupada sw daha kıymetlidir tercih edilir

  • Fransız rokfor tenekesi olan model zaten bir kaç bozuk pound a sıfırı satıyor değeri yok ki zaten.

    Forumda da öyle toyotoydu pejoydu filan savunan fanlara aldanmayın, bunlar imkanları olsa hemen kaliteden yana tercih yapıp birer passat ya da golf alırlar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Hemican

    Yalniz Egea SW var listede. Buyuk ihtimal deger kaybi SW oldugu icin o sekilde olmus. HBsi listede bile yok demekki ilk 10 da degil.

    Yalniz avrupada sw satislari fena degil. Cogu modelin sw si var Turkiyeye gelmiyor bile


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: büdünün kaşı

    ingilizler fransızları sevmez normal

    Almanlari severler mi :)


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu İngiltere'yi bağlar Türkiye'deki değişkenler farklıdır. Ve büyük çoğunluğu ekonomi ile alakalıdır.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: wehrmacht

    Avrupada sw daha kıymetlidir tercih edilir



    Alıntıları Göster

    Hocam listedeki diger butun araclar hb. Tiponun ise hbsi listede yok. Demekki tiponun hbsi swden daha az deger kaybetmis.


    Ingilterede sw pek tutulmuyor. Almanya vs. daha cok swnin tutuldugu yerler.

    Ingilteredeki ilk 10 arac:

    https://www.autoexpress.co.uk/news/94280/best-selling-cars-2021


    Hepsi hb veya suv. Hic sw yok.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hemican -- 26 Şubat 2021; 16:51:21 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Hemican

    Hocam listedeki diger butun araclar hb. Tiponun ise hbsi listede yok. Demekki tiponun hbsi swden daha az deger kaybetmis.


    Ingilterede sw pek tutulmuyor. Almanya vs. daha cok swnin tutuldugu yerler.

    Ingilteredeki ilk 10 arac:

    https://www.autoexpress.co.uk/news/94280/best-selling-cars-2021


    Hepsi hb veya suv. Hic sw yok.



    Alıntıları Göster

    İngiltere farkını gerçekten bilmiyordum. Teşekkür ederim.





  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.