Şimdi Ara

İngilizce Öğrenmeyi Çok İstiyorum! İngilizcesi Olmayan Gencin Dramı! (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
33
Cevap
5
Favori
1.917
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Dude just dont stop working. Im laziest guy in my family and my friend group. But I have enough english level for my education. I got 85 points at toefl. Not perfect but its enough for me. Anyway like I said, Im very lazy guy but I didnt learnt english from books or worksheets. I am just playing too much games on pc. And alos watching tv shows. The important thing in here is dont read only subtitles but also try to understand sentences when listening.

    And stop hanging out this forum. Go reddit. Generally redditfags use first grade english level You can easily understand them.
  • buroigil B kullanıcısına yanıt
    what im gonna do in reddit? my english level is not enough for now. i dont wanna be cringe

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: senseisai

    what im gonna do in reddit? my english level is not enough for now. i dont wanna be cringe
    most important rule is don't be afraid.

    it is not your first language,of course you will make mistakes
  • KaramsarDoc kullanıcısına yanıt
    absoluetly right. actually i dont shame (or iam not ashamed??) but i have an exam, its YKS i will start to learn english when i pass my exam. thats my second try so its too important to me

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Forumda efsane bir konumuz var alooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo:
    https://forum.donanimhaber.com/ingilizce-ogrenme-onerisi-kaynaklar-calisma-programi--120127902-11


    Kolay yolu yok,film oyun altyazılı takıl öğren işi yeterli değil.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Infinitum -- 13 Nisan 2019; 21:16:33 >
  • şunu söylim hiç kolay değil geçmişten yavaş yavaş öğrenmek lazım 1 senede anca grammerleri halledersin listening ve speaking çok zor
  • Berkantik kullanıcısına yanıt
    WTF ne diyon sen

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ingilizceyi çok sevmeme rağmen izlediğim çizgi filmler'de ve animeler de yazılar ve konuşmalar ingilizce olunca aşırı sinirleniyorum hemen Türkçe alt yazı ve ya türkçe dublaj olanını izliyorum bi dil bu kadar mı zor olur ya bi kelimenin 10 tane yan anlamı var ilk kullanacağımız cümleyi en sona ekliyoruz falan karma karışık japonca bile daha fazla ilgimi çekmeye başladı artık sırf konuşmaları güzel diye onun da alfabesi birbirine girmiş Amerika'ya kursa gitmeden de akıcı bi şekilde keşke öğrenebilsem şu dili 400 kadar müzik var telefonda ingilizce oyunları bazen english yaparak oynuyorum yanımda sözlük hala google'ın iğrenç translatesine ihtiyaç duyuyorum yok böyle bişey
  • Burada herkes zibilyar tane tavsiye yazmış, yazacak.Ben de araya birkaç bir şey fırlatabilirim.Ama işte diğer her şeyin öğrenimi gibi aslında dil öğrenimi de çok tuhaf ve çok kişisel.Ayrıca, gerçekten ciddi bir vakit ve çaba yatırımı isteyen bir şey.Şöyle dönüp bakıyorum, harbiden acaba nasıl yaptım diye.Eski dilcilerin öğrenim stratejileriyle ilişkilendiriyorum çoğunu.Ama gördüğüm ve en fazla anımsadığım tek bir şey var.Hiçbir zaman, "ya günlük 2 saat şuna bakayım da, 3-5 kelime öğrenirim" gibi bir yaklaşımım olmamış.Baya yaşıyordum, her alanda.Oyunlar başlı başlına zaten tamamen girdi kaynağı.Dizi mi izleyecem, yabancı dizilere başladım 2007-8'di.Aslında sadece eğlenmek için başlamıştım, sadece eğlenmek.Hiç öyle süper über dil girdi beklentileriyle başlamadım.Ama merak ettiklerime baktım.Sonra müziklere sıçradı bu.Sözlerine bakıp söylemeye çalıştım.Gel gelelim konuşma.Üretken çıktı kısımlarının en fazla pratik isteyen kısmıdır, yazmaya nazaran.Özetle = elde var olanlarla, konuşabildiklerimin üzerinden yürüdüm.Benden daha iyi konuşanlarla konuşmuşum aslında her zaman.Onlardan dönüt aldım, dürüst olmalarını rica ettim (co-op online oyunlar, bu oyun arkadaşlarıyla sonradan başka platformlarda yazılı/sözlü konuşmaya devam etmeler, random teamspeak kanallarına girip muhabbetlere turp sıkmalar, hatta şaka maka chatroulette gibi saçma bir platformdan ABD'li bir online arkadaş edinmek.

    Ve yine dönüp baktığımda diyorum ki harbiden aslında çok şey yatırmışım.Farketmeden yaşamışım.Ama tüm bunlar çok uzun ve ayrık ayrık zamana yayılmış.Tüm bunların üzerine para verip de özellikle aldığım formal ve örgün eğitim sadece 7 aydı.O da tamamen sıkıcı kurallar ve sınav üzerine çalışmaydı.Sadece bu dilden bahsediyorsak eğer, gerçekten aslında hem kolay hem biraz zor.Sadece çaba ister, her öğrenilen şey gibi.Ama dil maalesef bir matematik gibi değildir.Her gün 2 saat çalışıp, üretim yapılabilecek bir şey değil.Ben de mesela başka bir dile artık yaptıklarımı uygulayamıyorum.Ya o zamanki gibi hevesim yok, ya yanlış yaptığım şeyler olabilir.Ve her biri de, dillerin, ayrı ayrı sıralamalar, ayrı çalışmalar içeriyor.

    Senin için sadece birkaç anahtar kelimeler, cümleler bırakıcam.Kendine uygun neler çıkarabilirsen, al kullan.

    - Ezber yapma
    - Kullanıldığı yerde gör+başka yerde kullan
    - Yeni gördüğünü mutlaka bir yerde yazılı ya da sözlü kullan
    - Kullanmazsan kullanmadığın şeyi hatırlamazsın
    - Oku
    - İlerleyince biraz, standart bilgileri, araştırmalarını hedef dilde yapmaya çalış
    - Anlamadıklarının anlamlarına bak ve devam et
    - Dinle! bol bol dinle.
    - Sadece dinlemek için dinlediğin bir şey olmasın, gerçekten ilgilendiğin ve eğlenebildiğin bir alanda dinle
    - Girdi almak amacıyla zorlayarak dinleme, sadece dinle ve eğlen (spor seviyorsan spor podcast'i dinle, magazin seviyorsan magazin podcast'leri dinle, en sevdiğin oyuncunun dizisini izle ve onu dinle, görselle beraber ses varsa konuşan kişilerin ağzına ve nasıl konuştuğuna bak)
    - Dinleyip gördüklerini imite et, bunu kendin tatmin olana kadar yap.
    - Çünkü böyle, bizde olmayan sesleri çıkarmayı da pratik yaparak öğreneceksin.
    - Sesleri çıkarıp, düzgünce her şeyi söyleyebildikten sonra zaten konuşmayı da sen isteyeceksin.
    - Şimdi konuş işte, ama bilen biriyle konuş.Süper bilmek zorunda değil, senden 1 tık üstte olması bile yeterli.Ama bilen biri de düzeltmek ve yardım etmek için orada olabilir.
    - Konuştuklarından dönüt al.
    vs.vs...




  • Yaş kaç?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • you should memorizing 4 or 5 vocabulary everyday. also you will take english storybooks and u read them.
  • choyrn kullanıcısına yanıt
    18

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.