Şimdi Ara

İNGİLİZCEYİ NASIL ÖĞRENMELİSİNİZ, İNGİLİZCE ÖĞRENİRKEN CAN ALICI NOKTALAR..

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
84
Cevap
31
Favori
18.816
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlarım merhabalar,


    Yıl 2020 olmuş ve her tarafta İngilizce kaynak bolluğu varken, bu kadar kaynak arasında;

    KALİTElİ,
    TEMİZ,
    DOĞRU BİLGİ İÇEREN,
    ÇÖP BİLGİ OLMAYAN,
    ve SIFIR HATA ile güvenebileceğimiz kaynakları bulmak sanırım çık zor hale geldi.


    Hele bir de İngilizce bilmiyor ve yeni öğrenmeye başlıyorsak, mutlaka birilerine soruyoruzdur; bana İngilizce'de güzel bir kaynak, kitap, kurs, hoca, site, video, youtube kanalı söyler misin diye?

    Peki bu kaynağın doğru kaynak olduğuna nasıl karar vereceksiniz, nasıl güveneceksiniz, ya kötüyse?

    Bunları ancak dile hakim birisinden öğrenme şansınız var.


    Bu konuyu açmamdaki sebep, bazı insanların ortamı boş bulup İngilizce konusunda bilgileri, eğitimleri yeterlilikleri olmadan ahkam kesmeleri, ortamı boş bulmaları.

    Eğer biz insanları doğru ve temiz bilgiye yönlendirmezsek sanırım yanlış olan doğru gibi algılanıp bir süre sonra doğrunun yerini alacak.


    Bundan sonra buradan gelecek sorulara cevap vereceğim gibi, ben de sizler için faydalı olabilecek yayınları, siteleri, youtube ve video kanalarını buradan paylaşmaya çalışsacağım.

    Benim paylaşacağım kaynaklar genellikle OXFORD ve CAMBRIDGE Üniversitelerinin Kaliteli, Hatasız, Doğru Bilgi içeren ve sizi asla yarı yolda bırakmayacağı kaynaklar olacak.


    Diğer yandan incelememizi etmemimizi istediğiniz kitaplar, videolar, youtube kanalları gibi kaynaklar olursa en azından kendimizce inceleyip bir fikir beyan edebiliriz.


    İngilizce öğrenecek arkadaşlarımıza bizim de bir katkımız olsun, deneyerek öğreneceklerine doğru kaynağı bulup sıfır hata ile zaman kaybetmeden öğrensinler.


    Saygılarımla..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Oxford English -- 28 Mayıs 2019; 15:30:35 >



  • Sayın hocam,

    Bu milleti şarlatanların elinden kurtarmak adına BAŞIM ÜSTÜNE.

    Emin olun insanları bunların elinden kurtarmak VATANA BÜYÜK hizmettir. Böyle şarlatanlar DİLİN değerini sıfıra indiriyor, insanlarımız da sanıyor ki karşıdaki insan bir şey biliyor ve körü körüne bağlanıyor.

    Güzel konuşmanın güzel hitabın bir değeri vardır, hitabet ve güzel konuşma bir araya gelirse AÇAMAYACAĞINIZ kapı yoktur. Ancak bu şahısların iddia ettiği gibi kendinizi eğitmeye çalışsanız dahi bırakın kapı açmayı KAPIDAN içeri almazlar sizi.

    Bunlar kendilerini bir halt sanıp 2 kelime öğrenip ortaya nasıl olur da İNGİLİZCE öğretiyoruz yada tüm dilleri öğretiyoruz diye çıkarlar bu nasıl bir CAHİL cesaretidir anlamıyorum.

    TABİİ Kİ, SADECE, KENDİ UZMANLIK ALANIMDA BİLGİLENDİRME YAPABİLİRİM. Ve bundan da ŞEREF duyarım.

    Ancak bu yönlendirmelere girmeden önce, herkesin İNGİLİZCE öğrenirken bilmesi ve anlaması gereken bir kaç konu var.

    1- Amacınız nedir, neden İngilizce öğreneceksiniz? Önce amacınızı belirleyeceksiniz, İngilizce'nin tüm becerilerini mi öğreneceksiniz yoksa sadece tek becerisi size yetiyor mu?
    2- Eğer tek becerisi size yetiyorsa diğer becerileri fazla üstelemeyip sadece amaca yönelik çalışacaksınız. Mesela sabah sınav var ve sınavı geçmek için dil bilgisi tekrarı ve ezberlemesi gibi.
    3- Eğer sadece konuşmak olsun da ne olursa olsun diyorsanız ve alanınız da belirli ve dışına çıkmayacaksanız, o kadar kolay ki; 20-30 kelime ezberleyin AMA SIFIR HATA ile telaffuz öğrenin ki KARŞIDAKİ insan MEST olsun sizi dinlerken.
    4- Amaç SINAVLAR ise (ÜDS, YDS..) yine yazma, konuşma ve dinleme becerilerine ihtiyaç duymayacaksınız ve işinizi dil bilgisi, kelime ile halledeceksiniz. Bunu yapmak da kolay; sadece dilbilgisi, kelime konularını içeren kitapları alırsınız, geçmiş yıllarda çıkan sorularla BİNLERCE tekrar yapar soru çözersiniz sonuçta yine başarırsınız.

    ANCAK;

    Eğer amacınız İNGİLİZCE'yi komple öğrenip İNGİLİZCE bilginiz ve konuşmanızla bulunduğunuz ortamda karşıdan saygı görmek ve o masada OTORİTE olmaksa HER BECERİSİNİ doğru düzgün öğreneceksiniz.

    Şarlatanların en büyük kozu İnsanların konuşamamasını fırsat bilip bunu kullanmaları. Ancak o kadar zarar veriyorlar ki İNGİLİZCE öğrenmek isteyenlere, bir kere hayalleriyle oynuyorlar.

    GELELİM TAM ANLAMIYLA YAPILMASI GEREKENE;

    Diyelim ki gerçekten sıfırdan ve temiz bilgilerle doğru, kaliteli ve sıfır hata ile öğrenmek istiyorsunuz.

    Kullanacağınız kaynak sıradan olmayacak, madem KALİTE arıyorsunuz o zaman hakkını vereceksiniz.

    Kullanacağınız kaynaklar %99 OXFORD veya CAMBRIDGE Üniversitelerinin kaynakları olacak ancak çok nadir Türkçe'ye çevrilmiş veya 1-2 tane HATASIZ olduğuna ve bilgisine güvendiğimiz (TECRÜBE EDİP ONAYLADIĞIMIZ) İNGİLİZCE USTA ve UZMANLARININ kaynaklarını kullanacağız.

    1- Kaliteli bir ders kitabını takip edeceksiniz. Kitapta sizlere verilmek isteneni hatasız ve doğru yolla öğreneceğiz. Öğrenirken alternatifler, yorumlar, yardımcı düşünceler, denemeler vs.. hepsi işe yarayacak.

    Kitabı çalışırken içerisinde size yaramayacak tek bilgi yoktur. Yani İNGİLİZLER asla DİLLERİ konusunda dalga geçmez ve Asla ama asla İŞİ şanşa bırakmazlar, eğer bir kitap hazırlayıp basıyorlarsa %1,000,000 o kitap yıllarca denenir basımdan önce ve test edilir, sonra basımdan önce kurullar tarafından analiz edilir ve en son haline getirilir, uzmanların onayını alır ve öyle basıma girer.
    Basıma giren bir kitap zaten onay almıştır ve %99.9999 hatasızıdr, hata sadece kelilerin 1-2 tanesinde basım hatasıdır.

    Ama bizim şarlatanlar 1 haftada kitap yazıyor UZMAN olmadığı kunularda ve çok satıyor, üstelik bu kitapların herhangi bir destel materyalleri bile yok, oysa ORİJİNAL bir kitabın her beceriyi geliştirici KAYNAĞI VE DESTEĞİ varken, işte aradaki farkı anlarsanız bizim halkımızın DİLE verdiği degeri de anlarsınız. Neye ve kime inanması gerektiği değil kimin ne söylediği önemli bizim halkımız için.

    O kitaptaki alıştırmalar, yönlendirmeler, açıklamalar, kurallar yada dil bilgisi verileri, kelimeler sizleri yavaş yavaş alıp tertemiz İNGİLİZCE öğretirler. Yardımcı kaynakları da mutlaka kullanarak ASLA HATA YAPMADAN SIFIR hata ile İngilizce öğrenilir.

    Ama burada bir şeyi göz ardı etmemek lazım, bizim insanımız DİL öğrenirken sıkılır, karşılığını hemen almak ister; EMİN OLUN VE LÜTFEN bana inanın ki, 25 yıllık hatta daha fazla tecrübeyle sabittir ki, sıkılıp bırakan arkadaşlar bir sene sonra geliyor ve aynı yerden aynı şekilde tekrar başlıyor sonra da diyor ki HOCAM keşke seni dinleseydik.

    Bunun yaşanmaması için SABIRLI olmalısınız, şarlatanlar gibi 4 günde, 30 günde yada 2 ayda DİL ÖĞRETEN bir yer varsa AMA KOMPLE TÜM BECERİLERİYLE helal hoş olsun. Ama yok ÖNCE reklam yapıp 2.5 ayda dili konuşturuyoruz saçmalığıyla ortaya çıkıp da KİTABIMI alacaksınız, günce 2 defa 150 sayfa, sonra günde 1 defa 250 sayfa ve en son hafta da 400 sayfayı her gün bir kez okuyacak ve sorgulamayacasınız diyen bir adama hangi mantık kuralları içinde güveniyor ve itimat ediyoruz.

    Şimdi çıksam desem ki arkadaşlar boşverin o şarlatanı, ben 1 ayda öğretiyorum, üstelik NOTER onaylı, eğer konuşamazsanız da sizlere PARANIZI da iade ediyorum desem kaç kişiyi kandırım? Bence çok kişiyi etkiler ve kandırırım. Ama konuşmak eyleminden karşıdaki insanın anladığıyla benim söylemek istediğim çok farklı, sonuçta 1 ayda bazı şeyleri öğretirim ve papağan gibi konuştururum ama onun aklında geçen o değildi, ben de kurnazım tabi ki, eğer noterden tasdikli ve garantili üstelik para iadeli diyorsam ORADA bir oyun yapmak zorundayım. Belirli bir konuda 50 kelime öğretip o kelimeleri günde 100-1000 defa tekrar edeceksin diye de sözleşmeye koyarım, sonra 1 ay boyunca beynini yıkarım ve o arkadaş 1 ayın sonunda beyni yıkanmış, hipnoz halde kendisini İNGİLİZCE konuşuyor bulur. Ama amacıma ulaştım mı, kim beni suçlayabilir, konuşmuyor mu, evet konuşuyor daha ne?

    Ama amaç şuursuzca konuşmak mı, yoksa bilerek mantıklı ve güzel konuşmak mı. İşte şarlatanlar ilk yolu izliyor.


    Kitabımı alacaksınız diyen şahsın kitabı 200 tl civarı :) İngilizce'de baş ucu kitabı olarak kullanılan ve hatta en babayiğit kitap bile 50 pound civarı. Orijinal ve EŞŞİZ bir kaynak. Genel kitaplar 20-30 pound civarı.


    2. Ders kitabıyla beraber, ya güzel bir sözlüğünüz olacak yada online sözlüklerden sadece 2 tanesinden yararlanacaksınız. (Oxford ve cambridge Online SÖzlükler). Kelime bilgisi o kadar önemli ki -ileriki yazılarımda yazayım ve şahit olun. Sizin bakış açınızla gördüğünüzle benimki çok farklı, onu da sizlerin görmesini sağlayalım arkadaşlarım.
    Bu sözlüklerden başka bir sözlük kullanmayacak ve kimsenin yönlendirmesine İNANMAYACAKSINIZ. Eğer onlara inanacaksanız bu TAVSİYELERİ dinlemenize gerek yok.
    BU SÖZLÜKLER, keliemlerin nasıl okunduğunu, nerede vurgu yapıldığını, seslendirmeyi hatasız yaparlar. Yani ŞARLATANLARIN kendi kafasına göre sözyledikleri İngilizce telaffuzlardan tamamen farklıdır.
    Yabancıların anlamamamızın, youtube kanallarındaki İngilizce dersleri takip edemememizin, BBC, CNN, Video, Radio dinlediğimizde tek kelime anlayamamamızın sebei o DİLDEKİ kelimelere KULAĞIMIZI ALIŞTIRMAMAMIZdır.
    Yani kısaca DİNLEME alıştırması yapmadığımız için hiç bir yayını ve konuşmayı tam anlamıyla anlayamıyoruz.

    3- Hiç kimsenin yönlendirmesiyle şu kelime böyle okunur yok bilme şu şekildedir öyle değil gereksiz tartışmalarına girmeyecek ve sadece bilgiyi DOĞRU KAYNAKTAN alıp diğerlerine kulağınızı tıkayacaksınız.
    Doğru kaynaktan öğrendiğiniz bilgiyi gerçek hayyat kullanıp doğruluğunu bilfiil kendiniz deneyip doğru olduğunu gördüğünüzde zaten kendinize olan GÜVEN tavan yapacak ve kimseye, boş insanlara güvenmeyeceğinizi anlayıp DOĞRU kaynağa bağlanacaksınız.

    4- Dinleme bölümleri olacak kitaplarda o bölümleri anlayana kadar 2-3 defa tekrar edilecek, aslında İYİ bir öğretmene denk geldiğiniz 1 enfazla 2 dinleme ile sorun ortadan kalkar. Eğer o öğretmenin telaffuzu iyi ise YAŞADINIZ, o kadar çok faydası olacak ki size, ve sizin dili anlamanıza, gereksiz ve boş tekrarlarla uğraşmak yerine 1 söylemede konuşmak ve 1 söylemede anlaşmak olağan üstü bir GÜVEN verecek size.

    5- Grammar (dil bilgisi) öğrenmek dili hem kaliteli kullanmanıza hem doğru ve hatasız yazmanıza, okumanıza, cümle kurmanıza yarayacak. Ama süper bir dil bilgisi mi öğrenmek istiyorsunuz yoksa sırasıyla mı, o zaman ona göre ilerleyeceksiniz. Her becerinin ayrı kitaplarla desteklenmesi şarttır.

    6- Yazma becerisi derslerde öğrendiğiniz kelimerli, parağrafları yazarak gelişririlmeye başlanır, kelimeleri yanlış yapmadan yazmak için o kelimeye hakim olmak gerek, eğer bir kelimeyi hafızanıza kalıcı olrak almak istiyorsanız hem yazın, hem dinleyin ve doğru telaffuzunu öğrenin, doğru sesel doğru telaffuz edin, okuyun ve bütün becerilerle destekleyin onu. Sonra bakmışsınız ki O KELİME SİZE HİZMET ediyor.

    Kelimelere HÜKMETMEK için ONUN USTASI OLMALISINIZ, kim gibi, NECİP FAZIL gibi, ÜMİT YAŞAR gibi..

    Ne zaman ki kelimeler siz istemden ellerinizden ve dilinizden doğal olarak dökülmeye başlar işte siz o zaman olmuşsunuz demektir. Ama bir NECİP FAZIL bir ÜMİT YAŞAR olmak için neler lazım biliyorsunuzdur.

    7- Sesli hikaye kitapları alacağız, dinleyeceğiz, gözümüzle takip edeceğiz, telaffuzlara tonlamalara vurgulara dikkat ederek dinleme dersi yapacağız. İşte bunların hepsini yaptıktan sonra ÖĞRENEMEMEK diye bir şey asla olmaz.

    Görsel hafızayı bol bol kullanacağız, dinleme yaparken kendimiz de yüksek sesle onlar gibi okuyacağız, o sesi en iyi talit eden en iyi öğrenen olacak, okuma alışrıtmaları yaparken sesiniz mutlaka duyacak ona alışacaksınız, evde yaptığınız bu alıştırmalar kendi sesinize alışmanızı ve dışarıda sorunsuz konuşmanızı sağlayacak. Biz Türk milleti olarak kendi sesimize fazla alışık değiliz bu koularda, çok konuşabiliriz ama amaca yönelik konuştuğumuzda işte o zaman kendi sesimizin yabancısı oluruz.

    8- Yazma ve kelime öğrenme becerisini yine sesli kitaplarla pratik yapacağız, sesli kitap okuyacak ekrana bakmadan sadece duyduğumuz şeyleri yazarak kendimizi kontrol edeceğiz, anlamadığımız yerde bir daha dinleyeceğiz, bir daha. Ama sonunda beyin mutlaka dinlediği kelimeyi BEYNİN içinde bulacak ve size diyecek ki yahu bu ses bu sese benziyor sen bunu yaz. Ses benzeşmesini yakaladığında elin direk İngilizce yazıya gidecek ve KELİME ÇIKTISI alınacak. Aynı bilgisayarı PROĞRAMLAYIP çıktı almak gibi:)

    :) RESET YOUR BRAIN FOR A CLEAR PERFECT ENGLISH.! - Anladığınıza eminim.

    Kimseye inanmayacaksınız, eğer onlara inanacaksınız bunu uygulamayın, kimsenin yanlış yönlenedirmesine izin vermeyecek doğru yolunuzdan sapmayacaksınız.

    Kim ki size yanlış yoldasınız diyorsa sabırla bekleyin ve mucizeye tanık olun.

    Hangi işi yapacaksan yap, inancın olmalı, aşkın olmalı, o işi yaparken sonucunu ve başarılı olduğunu düşünüp azmin olmalı, eğer başarırsan sonunda seni nelerin beklediğini bilmelisin, körü körüne ve yalan yanlış öğrenmemelisin, öğrendim dediğinde ağzını açtığında TÜM KAPILARI açacak ve seni yeni yaşamında İLKlerin arasına sokacak kadar iyi İNGİLİZCE öğrenmelisin.

    ZOR MU? HAYIR.!
    NEDEN?
    ÇÜNKÜ, HERŞEYİ DOĞRU YAPTIĞINDA SONUÇ YANLIŞ OLMAZ.
    EE,
    SİZ DE AYNISINI YAPACAKSINIZ,
    1- DOĞRU KİTAP
    2-DOĞRU ÇALIŞMA
    3-DOĞRU SÖZLÜK
    4-DOĞRU TELAFFUZ
    5-DOĞRU ÖĞRETMEN
    6-DOĞRU YÖNLENDİRME
    7-DOĞRU OKUMA
    8-DOĞRU YAZMA
    9-DOĞRU KONUŞMA
    10-DOĞRU PRATİK
    11-DOĞRU YOL..

    PEKİ BUNLARIN SONUCUNDA YANLIŞ NASIL ÇIKAR?

    Daha yazacak o kadar çok şey var ki, bir başlangıç olsun bu.
    İngilizceyi bölümlere ayıralım, herkes hangi bölümde öğrenmek istiyorsa orada öğrensin.

    Sorularınız varsa cevaplamaya ve kendimce doğru bildiğim yolda yardımcı olmaya gayret edeyim lütfen.


    Saygılarımla..
  • Merhaba arkadaşlar,

    Konu başlığında yazdığım gibi, bazı örnekleri paylaşayım ki ne demek istediğim daha açık ve net anlaşılsın.

    Şu iki video arasındaki dil kalitesini karşılaştırın lütfen, bakalım İngilizce kalitesi hakkında ne diyeceksini.

    https://www.youtube.com/watch?v=XOxlvTGY4mg

    --
    https://www.youtube.com/watch?v=UISiuiPd_FY



    İyi forumlar
  • Merhaba hocam biraz iddialı bir giriş yaptınız. Şimdi bi kaç yorumunuzu okudum ki youtubedaki şarlatanlarla ilgili düşüncelerinize kesinlikle katılıyorum. Bu sitede rat.planet isimli bir üye var ve bir çok kişi onun vesilesi ile öğrendi. Şimdi siz de onun gibi bir çalışma planı hazırlayıp insanlara yardımcı olabilirsiniz. Ben rat.planet hocanın verdiği sitem ile devam ediyorum. Sizde bu tarz da bir yazı yazabilir ve insanlara yardımcı olabilirsiniz. İnsanların aklında acaba nasıl çalışmalıyım, bunu nasıl yaparım gibi düşünceler var. Yani yönlendirilmeye ihtiyaçları var. Sizde yaklaşık 25 senesini bu işe vermiş birisi olarak insanlar için uygun bir yol çizebilirsiniz. Yani nasıl çalışmalıyız, nereye çalışmalıyız, ne kadar çalışmalıyız yada farklı öanerileriniz var ise bunu bizlere aktarırsanız emin olun yüzlerce binlerce insana yardımcı olursunuz. İyi çalışmalar.
  • Sayın hocam,

    Bu milleti şarlatanların elinden kurtarmak adına BAŞIM ÜSTÜNE.

    Emin olun insanları bunların elinden kurtarmak VATANA BÜYÜK hizmettir. Böyle şarlatanlar DİLİN değerini sıfıra indiriyor, insanlarımız da sanıyor ki karşıdaki insan bir şey biliyor ve körü körüne bağlanıyor.

    Güzel konuşmanın güzel hitabın bir değeri vardır, hitabet ve güzel konuşma bir araya gelirse AÇAMAYACAĞINIZ kapı yoktur. Ancak bu şahısların iddia ettiği gibi kendinizi eğitmeye çalışsanız dahi bırakın kapı açmayı KAPIDAN içeri almazlar sizi.

    Bunlar kendilerini bir halt sanıp 2 kelime öğrenip ortaya nasıl olur da İNGİLİZCE öğretiyoruz yada tüm dilleri öğretiyoruz diye çıkarlar bu nasıl bir CAHİL cesaretidir anlamıyorum.

    TABİİ Kİ, SADECE, KENDİ UZMANLIK ALANIMDA BİLGİLENDİRME YAPABİLİRİM. Ve bundan da ŞEREF duyarım.

    Ancak bu yönlendirmelere girmeden önce, herkesin İNGİLİZCE öğrenirken bilmesi ve anlaması gereken bir kaç konu var.

    1- Amacınız nedir, neden İngilizce öğreneceksiniz? Önce amacınızı belirleyeceksiniz, İngilizce'nin tüm becerilerini mi öğreneceksiniz yoksa sadece tek becerisi size yetiyor mu?
    2- Eğer tek becerisi size yetiyorsa diğer becerileri fazla üstelemeyip sadece amaca yönelik çalışacaksınız. Mesela sabah sınav var ve sınavı geçmek için dil bilgisi tekrarı ve ezberlemesi gibi.
    3- Eğer sadece konuşmak olsun da ne olursa olsun diyorsanız ve alanınız da belirli ve dışına çıkmayacaksanız, o kadar kolay ki; 20-30 kelime ezberleyin AMA SIFIR HATA ile telaffuz öğrenin ki KARŞIDAKİ insan MEST olsun sizi dinlerken.
    4- Amaç SINAVLAR ise (ÜDS, YDS..) yine yazma, konuşma ve dinleme becerilerine ihtiyaç duymayacaksınız ve işinizi dil bilgisi, kelime ile halledeceksiniz. Bunu yapmak da kolay; sadece dilbilgisi, kelime konularını içeren kitapları alırsınız, geçmiş yıllarda çıkan sorularla BİNLERCE tekrar yapar soru çözersiniz sonuçta yine başarırsınız.

    ANCAK;

    Eğer amacınız İNGİLİZCE'yi komple öğrenip İNGİLİZCE bilginiz ve konuşmanızla bulunduğunuz ortamda karşıdan saygı görmek ve o masada OTORİTE olmaksa HER BECERİSİNİ doğru düzgün öğreneceksiniz.

    Şarlatanların en büyük kozu İnsanların konuşamamasını fırsat bilip bunu kullanmaları. Ancak o kadar zarar veriyorlar ki İNGİLİZCE öğrenmek isteyenlere, bir kere hayalleriyle oynuyorlar.

    GELELİM TAM ANLAMIYLA YAPILMASI GEREKENE;

    Diyelim ki gerçekten sıfırdan ve temiz bilgilerle doğru, kaliteli ve sıfır hata ile öğrenmek istiyorsunuz.

    Kullanacağınız kaynak sıradan olmayacak, madem KALİTE arıyorsunuz o zaman hakkını vereceksiniz.

    Kullanacağınız kaynaklar %99 OXFORD veya CAMBRIDGE Üniversitelerinin kaynakları olacak ancak çok nadir Türkçe'ye çevrilmiş veya 1-2 tane HATASIZ olduğuna ve bilgisine güvendiğimiz (TECRÜBE EDİP ONAYLADIĞIMIZ) İNGİLİZCE USTA ve UZMANLARININ kaynaklarını kullanacağız.

    1- Kaliteli bir ders kitabını takip edeceksiniz. Kitapta sizlere verilmek isteneni hatasız ve doğru yolla öğreneceğiz. Öğrenirken alternatifler, yorumlar, yardımcı düşünceler, denemeler vs.. hepsi işe yarayacak.

    Kitabı çalışırken içerisinde size yaramayacak tek bilgi yoktur. Yani İNGİLİZLER asla DİLLERİ konusunda dalga geçmez ve Asla ama asla İŞİ şanşa bırakmazlar, eğer bir kitap hazırlayıp basıyorlarsa %1,000,000 o kitap yıllarca denenir basımdan önce ve test edilir, sonra basımdan önce kurullar tarafından analiz edilir ve en son haline getirilir, uzmanların onayını alır ve öyle basıma girer.
    Basıma giren bir kitap zaten onay almıştır ve %99.9999 hatasızıdr, hata sadece kelilerin 1-2 tanesinde basım hatasıdır.

    Ama bizim şarlatanlar 1 haftada kitap yazıyor UZMAN olmadığı kunularda ve çok satıyor, üstelik bu kitapların herhangi bir destel materyalleri bile yok, oysa ORİJİNAL bir kitabın her beceriyi geliştirici KAYNAĞI VE DESTEĞİ varken, işte aradaki farkı anlarsanız bizim halkımızın DİLE verdiği degeri de anlarsınız. Neye ve kime inanması gerektiği değil kimin ne söylediği önemli bizim halkımız için.

    O kitaptaki alıştırmalar, yönlendirmeler, açıklamalar, kurallar yada dil bilgisi verileri, kelimeler sizleri yavaş yavaş alıp tertemiz İNGİLİZCE öğretirler. Yardımcı kaynakları da mutlaka kullanarak ASLA HATA YAPMADAN SIFIR hata ile İngilizce öğrenilir.

    Ama burada bir şeyi göz ardı etmemek lazım, bizim insanımız DİL öğrenirken sıkılır, karşılığını hemen almak ister; EMİN OLUN VE LÜTFEN bana inanın ki, 25 yıllık hatta daha fazla tecrübeyle sabittir ki, sıkılıp bırakan arkadaşlar bir sene sonra geliyor ve aynı yerden aynı şekilde tekrar başlıyor sonra da diyor ki HOCAM keşke seni dinleseydik.

    Bunun yaşanmaması için SABIRLI olmalısınız, şarlatanlar gibi 4 günde, 30 günde yada 2 ayda DİL ÖĞRETEN bir yer varsa AMA KOMPLE TÜM BECERİLERİYLE helal hoş olsun. Ama yok ÖNCE reklam yapıp 2.5 ayda dili konuşturuyoruz saçmalığıyla ortaya çıkıp da KİTABIMI alacaksınız, günce 2 defa 150 sayfa, sonra günde 1 defa 250 sayfa ve en son hafta da 400 sayfayı her gün bir kez okuyacak ve sorgulamayacasınız diyen bir adama hangi mantık kuralları içinde güveniyor ve itimat ediyoruz.

    Şimdi çıksam desem ki arkadaşlar boşverin o şarlatanı, ben 1 ayda öğretiyorum, üstelik NOTER onaylı, eğer konuşamazsanız da sizlere PARANIZI da iade ediyorum desem kaç kişiyi kandırım? Bence çok kişiyi etkiler ve kandırırım. Ama konuşmak eyleminden karşıdaki insanın anladığıyla benim söylemek istediğim çok farklı, sonuçta 1 ayda bazı şeyleri öğretirim ve papağan gibi konuştururum ama onun aklında geçen o değildi, ben de kurnazım tabi ki, eğer noterden tasdikli ve garantili üstelik para iadeli diyorsam ORADA bir oyun yapmak zorundayım. Belirli bir konuda 50 kelime öğretip o kelimeleri günde 100-1000 defa tekrar edeceksin diye de sözleşmeye koyarım, sonra 1 ay boyunca beynini yıkarım ve o arkadaş 1 ayın sonunda beyni yıkanmış, hipnoz halde kendisini İNGİLİZCE konuşuyor bulur. Ama amacıma ulaştım mı, kim beni suçlayabilir, konuşmuyor mu, evet konuşuyor daha ne?

    Ama amaç şuursuzca konuşmak mı, yoksa bilerek mantıklı ve güzel konuşmak mı. İşte şarlatanlar ilk yolu izliyor.


    Kitabımı alacaksınız diyen şahsın kitabı 200 tl civarı :) İngilizce'de baş ucu kitabı olarak kullanılan ve hatta en babayiğit kitap bile 50 pound civarı. Orijinal ve EŞŞİZ bir kaynak. Genel kitaplar 20-30 pound civarı.


    2. Ders kitabıyla beraber, ya güzel bir sözlüğünüz olacak yada online sözlüklerden sadece 2 tanesinden yararlanacaksınız. (Oxford ve cambridge Online SÖzlükler). Kelime bilgisi o kadar önemli ki -ileriki yazılarımda yazayım ve şahit olun. Sizin bakış açınızla gördüğünüzle benimki çok farklı, onu da sizlerin görmesini sağlayalım arkadaşlarım.
    Bu sözlüklerden başka bir sözlük kullanmayacak ve kimsenin yönlendirmesine İNANMAYACAKSINIZ. Eğer onlara inanacaksanız bu TAVSİYELERİ dinlemenize gerek yok.
    BU SÖZLÜKLER, keliemlerin nasıl okunduğunu, nerede vurgu yapıldığını, seslendirmeyi hatasız yaparlar. Yani ŞARLATANLARIN kendi kafasına göre sözyledikleri İngilizce telaffuzlardan tamamen farklıdır.
    Yabancıların anlamamamızın, youtube kanallarındaki İngilizce dersleri takip edemememizin, BBC, CNN, Video, Radio dinlediğimizde tek kelime anlayamamamızın sebei o DİLDEKİ kelimelere KULAĞIMIZI ALIŞTIRMAMAMIZdır.
    Yani kısaca DİNLEME alıştırması yapmadığımız için hiç bir yayını ve konuşmayı tam anlamıyla anlayamıyoruz.

    3- Hiç kimsenin yönlendirmesiyle şu kelime böyle okunur yok bilme şu şekildedir öyle değil gereksiz tartışmalarına girmeyecek ve sadece bilgiyi DOĞRU KAYNAKTAN alıp diğerlerine kulağınızı tıkayacaksınız.
    Doğru kaynaktan öğrendiğiniz bilgiyi gerçek hayyat kullanıp doğruluğunu bilfiil kendiniz deneyip doğru olduğunu gördüğünüzde zaten kendinize olan GÜVEN tavan yapacak ve kimseye, boş insanlara güvenmeyeceğinizi anlayıp DOĞRU kaynağa bağlanacaksınız.

    4- Dinleme bölümleri olacak kitaplarda o bölümleri anlayana kadar 2-3 defa tekrar edilecek, aslında İYİ bir öğretmene denk geldiğiniz 1 enfazla 2 dinleme ile sorun ortadan kalkar. Eğer o öğretmenin telaffuzu iyi ise YAŞADINIZ, o kadar çok faydası olacak ki size, ve sizin dili anlamanıza, gereksiz ve boş tekrarlarla uğraşmak yerine 1 söylemede konuşmak ve 1 söylemede anlaşmak olağan üstü bir GÜVEN verecek size.

    5- Grammar (dil bilgisi) öğrenmek dili hem kaliteli kullanmanıza hem doğru ve hatasız yazmanıza, okumanıza, cümle kurmanıza yarayacak. Ama süper bir dil bilgisi mi öğrenmek istiyorsunuz yoksa sırasıyla mı, o zaman ona göre ilerleyeceksiniz. Her becerinin ayrı kitaplarla desteklenmesi şarttır.

    6- Yazma becerisi derslerde öğrendiğiniz kelimerli, parağrafları yazarak gelişririlmeye başlanır, kelimeleri yanlış yapmadan yazmak için o kelimeye hakim olmak gerek, eğer bir kelimeyi hafızanıza kalıcı olrak almak istiyorsanız hem yazın, hem dinleyin ve doğru telaffuzunu öğrenin, doğru sesel doğru telaffuz edin, okuyun ve bütün becerilerle destekleyin onu. Sonra bakmışsınız ki O KELİME SİZE HİZMET ediyor.

    Kelimelere HÜKMETMEK için ONUN USTASI OLMALISINIZ, kim gibi, NECİP FAZIL gibi, ÜMİT YAŞAR gibi..

    Ne zaman ki kelimeler siz istemden ellerinizden ve dilinizden doğal olarak dökülmeye başlar işte siz o zaman olmuşsunuz demektir. Ama bir NECİP FAZIL bir ÜMİT YAŞAR olmak için neler lazım biliyorsunuzdur.

    7- Sesli hikaye kitapları alacağız, dinleyeceğiz, gözümüzle takip edeceğiz, telaffuzlara tonlamalara vurgulara dikkat ederek dinleme dersi yapacağız. İşte bunların hepsini yaptıktan sonra ÖĞRENEMEMEK diye bir şey asla olmaz.

    Görsel hafızayı bol bol kullanacağız, dinleme yaparken kendimiz de yüksek sesle onlar gibi okuyacağız, o sesi en iyi talit eden en iyi öğrenen olacak, okuma alışrıtmaları yaparken sesiniz mutlaka duyacak ona alışacaksınız, evde yaptığınız bu alıştırmalar kendi sesinize alışmanızı ve dışarıda sorunsuz konuşmanızı sağlayacak. Biz Türk milleti olarak kendi sesimize fazla alışık değiliz bu koularda, çok konuşabiliriz ama amaca yönelik konuştuğumuzda işte o zaman kendi sesimizin yabancısı oluruz.

    8- Yazma ve kelime öğrenme becerisini yine sesli kitaplarla pratik yapacağız, sesli kitap okuyacak ekrana bakmadan sadece duyduğumuz şeyleri yazarak kendimizi kontrol edeceğiz, anlamadığımız yerde bir daha dinleyeceğiz, bir daha. Ama sonunda beyin mutlaka dinlediği kelimeyi BEYNİN içinde bulacak ve size diyecek ki yahu bu ses bu sese benziyor sen bunu yaz. Ses benzeşmesini yakaladığında elin direk İngilizce yazıya gidecek ve KELİME ÇIKTISI alınacak. Aynı bilgisayarı PROĞRAMLAYIP çıktı almak gibi:)

    :) RESET YOUR BRAIN FOR A CLEAR PERFECT ENGLISH.! - Anladığınıza eminim.

    Kimseye inanmayacaksınız, eğer onlara inanacaksınız bunu uygulamayın, kimsenin yanlış yönlenedirmesine izin vermeyecek doğru yolunuzdan sapmayacaksınız.

    Kim ki size yanlış yoldasınız diyorsa sabırla bekleyin ve mucizeye tanık olun.

    Hangi işi yapacaksan yap, inancın olmalı, aşkın olmalı, o işi yaparken sonucunu ve başarılı olduğunu düşünüp azmin olmalı, eğer başarırsan sonunda seni nelerin beklediğini bilmelisin, körü körüne ve yalan yanlış öğrenmemelisin, öğrendim dediğinde ağzını açtığında TÜM KAPILARI açacak ve seni yeni yaşamında İLKlerin arasına sokacak kadar iyi İNGİLİZCE öğrenmelisin.

    ZOR MU? HAYIR.!
    NEDEN?
    ÇÜNKÜ, HERŞEYİ DOĞRU YAPTIĞINDA SONUÇ YANLIŞ OLMAZ.
    EE,
    SİZ DE AYNISINI YAPACAKSINIZ,
    1- DOĞRU KİTAP
    2-DOĞRU ÇALIŞMA
    3-DOĞRU SÖZLÜK
    4-DOĞRU TELAFFUZ
    5-DOĞRU ÖĞRETMEN
    6-DOĞRU YÖNLENDİRME
    7-DOĞRU OKUMA
    8-DOĞRU YAZMA
    9-DOĞRU KONUŞMA
    10-DOĞRU PRATİK
    11-DOĞRU YOL..

    PEKİ BUNLARIN SONUCUNDA YANLIŞ NASIL ÇIKAR?

    Daha yazacak o kadar çok şey var ki, bir başlangıç olsun bu.
    İngilizceyi bölümlere ayıralım, herkes hangi bölümde öğrenmek istiyorsa orada öğrensin.

    Sorularınız varsa cevaplamaya ve kendimce doğru bildiğim yolda yardımcı olmaya gayret edeyim lütfen.


    Saygılarımla..
  • İNGİLİZCE KONUŞAMIYORUM, ANLAMIYORUM, ÖĞRENEMİYORUM,

    YURT DIŞINA ÇIKAMIYORUM,

    OKULDA BAŞARILI OLAMIYORUM,

    YDS, ÜDS, HAZIRLIK SINAVIMI GEÇEMİYORUM,

    İŞ'E GİREMİYORUM,

    Ve ve ve...

    PEKİ, NE ZAMANA ve KAÇ YAŞINA KADAR?

    *Her yıl YENİ BİR KURS, YENİ BİR ÖZEL DERS için "BOŞA HARCAYACAK ZAMANINIZ" kaldı mı.!

    YILLARCA nerede yanlış yaptığınızı fark edin.


    HATASIZ,

    KALİTELİ,

    NİTELİKLİ,

    GÜVENİLİR İNGİLİZCE öğrenin..

    "SIFIR HATA" ile Dinleme, Anlama, Konuşma, Okuma ve Yazma'nız SADECE 1-2 YIL... 10-20-30 YIL DEĞİL..

    *Etkili, Güzel ve Hatasız telaffuzla konuşun, sorunsuz anlayın, güzel okuyun.!

    *Amaçsızca DİL BİLGİSİ ve KELİME EZBERLEMEYİN.!

    -BİR AMAÇ İÇİN İNGİLİZCE ÖĞRENİN..!


    * İngilizce'yi tanıyın, tüm becerilerini kaliteli şekilde ve aynı anda öğrenin,

    * Kaliteli ve güzel konuşun,

    * İnsanlar sizi, siz de onları hiç zorlanmadan anlayın,

    * İngilizce'yi dinlediğinizde sorunsuz anlayın,

    * İngilizce'yi doğru ve SIFIR HATA ile mükemmel telaffuz edin,

    * İngilizce okuduğunuzda sizi dinleyenler zevk alsın,

    * Öğrendiğiniz dil bilgisiyle kaliteli yazın, hata yapmayın,

    * Hangi kelimenin nerede ve nasıl kullanılıcağını bilin,

    * İngilizce bilgisine güvenilen, takdir edilen, saygı gösterilen OTORİTE siz olun,

    * Kimin ne kadar İngilizce bildiğini, dil kalitesini, kafadan atıp atmadığını bilin.


    Yıllarca okulda, kursta, üniversitede, özel derste, Yüksek lisansta, Doç. Dr. Prof'lukta bile ÖĞRENEMEDİĞİNİZ dilin orijinallikten çıkmış, Türkçeleştirilmiş bozuk İNGİLİZCE olduğuna şahit olun.

    Görerek, güzel telaffuz ederek, pratik yaparak, dinleyerek, okuyarak, yazarak öğrenin.

    Amacınız İngilizce'nizle saygı görmek ve her kapıyı açmaksa, DOĞRU bilgiyle bunu yapın..
  • Hocam bilgilendirme için teşekkürler. Şuan elimde grammer in use serisi var. Her gün 2-3 konu bitiriyorum ve ertesi gün bi önceki günü tekrar ediyorum. Daha sonra 1 hafta sonra bi tekrar daha yapıyorum. Ayrietten 2-3 günde bir stage 1 den başlayarak 1 kitap okumaya çalışıyorum.Oxford bookworms serisi stageli olarak her stage de 5 6 kitap olmak üzere 3. Seviye dahil aldım. Tabi hepsini sahaflardan aldım fiyatları çok uygundu. Asıl istediğm ingilizceyi tam anlamıyla öğrenmek. Ek yapmam gereken nelerdir. Öneriniz nedir?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cashamca1267 -- 5 Şubat 2019; 13:24:35 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: cashamca1267

    Hocam bilgilendirme için teşekkürler. Şuan elimde grammer in use serisi var. Her gün 2-3 konu bitiriyorum ve ertesi gün bi önceki günü tekrar ediyorum. Daha sonra 1 hafta sonra bi tekrar daha yapıyorum. Ayrietten 2-3 günde bir stage 1 den başlayarak 1 kitap okumaya çalışıyorum.Oxford bookworms serisi stageli olarak her stage de 5 6 kitap olmak üzere 3. Seviye dahil aldım. Tabi hepsini sahaflardan aldım fiyatları çok uygundu. Asıl istediğm ingilizceyi tam anlamıyla öğrenmek. Ek yapmam gereken nelerdir. Öneriniz nedir?
    Sayın hocam,

    Cambridge ve Oxford Üniversite yayınları zaten İngilizce öğrenirken olmazsa olmazlardan ilki.

    Siz 1.aşama için en doğru kararı vererek başlamışsınız zaten.

    Ancak eğer naçizane tavsiye isterseniz, sorularınıza sondan başlayarak cevap vereyim.

    Hikaye kitapları okumanız çok çok güzel ancak İNGİLİZCE'deki en önemli şey ve VAZGEÇİLMEZ olan, dünyadaki tüm halkların İngilizce iletişim kurarken, konuşurken, dinlerken, okurken, yazarken normal şartlarda ve standart olarak birbirlerini hatasız sorunsuz anlaması için TELAFFUZ olmazsa olmazı.

    Haa derseniz ki TELAFFUZ, vurgu, tonlama.. benim umurumda değil, ben kelimeleri BİR TÜRK GİBİ, kendi kafama göre okur ve yorumlarım, o sizin bileceğiniz iş ve İLK YANLIŞ burada.

    Eğer kendi kafanıza göre kelimeleri seslendirecekseniz, okuyup konuşacaksanız benim burada sizlere tavsiye vermem SAÇMA olur.

    İngilizce öğrenirken, EĞER KALİTE İSTİYORSANIZ, paraya kıyacaksınız üstad. Madem İngilizce öğrenmek amaç o zaman yapabileceğinizin en iyisini yapacak ve sıradan olmayacaksınız.

    Eğer hikaye kitabı alıyorsanız, gideceksiniz kitapçıya veya OXFORD temsilcisi büyük kitapçılara ve orijinal kitabını, cd'sini, materyallerini, çalışma kitabının hepsini alacak ve öyle çalışacaksınız. Yada OXFORD online satıştan Ekitap alacak, ses dosyalarını indirecek, yardımcı kaynaklarına sahip olacak ve öyle çalışacaksınız.

    Hocam ben 2.el aldım, ok.! Ama ses cd'leri nerede, hikaye kitabını anlayıp anlamadığını soran çalışma dosyaları nerede.

    Hikaye kitaplarını okumanın ve çalışmanın bile bir usülü var, öyle ben okudumla olmuyor üstad. Açacaksınız birinci konuyu, önce cd'den kitabı sonuna kadar okutturup takip edeceksiniz, bakın bakalım sizin BİLİYORUM dediğiniz kaç yüz tane kelime BEYNİNİZE hatalı kodlanmış, işte İNSANLARLA İNGİLİZCE İLETİŞİM kuramamamızın ve kendimize güvenemeyip konuşamamamızın İLK ve YEGANE SORUNU bu.

    Oysa oradaki kelimeleri doğru telaffuzları biliyor olsaydınız zaten şuan İNGİLİZECE konuşuyor olurdunuz, en azından korkmadan deneme yapardınız, NEDEN çünkü kelimerli doğru bildiğinizde bilirdiniz ki KELİMELER doğru ve ANLAŞAMAMA şansınız yok. İşte o zaman size de bir güven ve motivasyon gelir DOĞAL olarak da kendiliğinde konuşma başlardı.

    Biz İNGİLİZCE konuşmayı denerken bile, acaba bizi anlarlar mı diye BİR KOMPLEKSİN içine giriyoruz, neden anlamasınlar siz doğru telaffuz etmezseniz, siz de biliyorsunuz ki TELAFUUZLARINI bilmiyorsunuz ve o yüzden de kendinize güvenip konuşamıyorsunuz, telaffuzları bilmediğiniz için de sonunda doğal olarak iletişim kuramayacağınızı da bilip o yüzden konuşmuyorsunuz, BAKINIZ konuşamıyorsunuz demiyorum KONUŞMUYORSUNUZ. Yoksa sallayın tarzanca cevap alın, bu çok kolay ve doğal. Ama amaç orada birka kelime sallayıp da zamanı mı kurtarmak yoksa KALİTELİ öğrenip hayat boyu rahat edip kariyer mi yapmak ve en iyi işe sahip olup bildiğiniz KALİTELİ İngilizce'nin NİMETLERİNDEN mi yararlanmak.

    Geleyim GRAMMAR (dil bilgisi) çalışmanıza, dil bilgisi çalışırken yine kaliteli bir kaynağınız olsun, ancak bu kaynak sizin seviyenize göre seçilmeli, GRAMMAR IN USE hem dil bilgisi hemde kelime çalışmak için 1.sınıf kaynaklar. Ancak eğer anlayamadığınız yerler olursa onu anlamak için bir TÜRKÇE kaynağa da ihtiyaç dudunuz zamanlar olacak. O zaman da kaliteli bir Türkçe kaynak alacaksınız.

    DİL ÖĞRENİRKEN KİTAPLARA, CD'LERE, YARDIMCI KAYNAKLARA HARCADIĞINIZ PARAYA ÜZÜLMEYECEKSİNİZ, PARAYA KIYACAKSINIZ ACIMAYACAKSINIZ ÇÜNKÜ YARIN ÖBÜRGÜN ONLARDAN ÖĞRENDİKLERİNİZLE ZATEN ÇOK ÇOK KAKZANACAKSINIZ.

    İNGİLİZCE EĞİTİMİNE HARCANAN PARAYA ASLA ACIMAYIN. BİR GÜN MUTLAKA SİZE GERİ DÖNECEK. ANCAK KALİTELİ KAYNAKLARA HARCADIĞINIZ PARAYA ACIMAYIN ÇÖP OLAN KAYNAKALARA DEĞİL.

    Çalışırken derslerin mantığını açıklayan üst açıklamalar vardır, onları iyice okuyun, sizden ne isteniyor iyice anlayın, anladıktan sonra da yavaş yavaş çözün, dil bilgisi kurallar zinciridir, şöyle yaparsanız şu olur böyle yaparsanız bu olur cinsinden, ancak İYİ BİR DİL BİLGİSİ ÖĞRENMEK HARİKA KONUŞMANIN 2.EN ÖNEMLİ GEREKSİNİMİ.

    Öğrendiğinizi sandığınız konuları aklınızdan geçirin, kafanız bir yere takıldığında hemen aynı anda o eksik olan bilgiyi tamamlayın ve beynin ihtiyaç duyduğu bilgiyi verin ona, eksik kalmasın hiç bir boşluk, amaannn sonra çalışır tekrar öğrenirim demeyin, hatta kitabı yanınızada gezdirin yada EKİTAP olarak satın alın cep telefonunuzda olsun, ihtiyacınız olduğu her an İNGİLİZCE KAYNAKLARINIZA erişiminiz olsun.

    Ben 49 yaşındayım ve şuan nereye gidersem gideyim tüm kaynalara erişmek için herşeyi yaparım, BİLGİ GÜÇTÜR, YA ONUN KÖLESİ OLURSUNUZ YADA EFENDİSİ. BEN HER ZAMAN EFENDİSİ OLMAYI SEÇTİM HER ZAMAN KURALLARA UYDUM VE ŞUAN DÜNYANIN HER NERESİNDE OLURSAM OLAYIM KENDİME SONSUZ GÜVEN DUYARIM, ÇÜNKÜ YANLIŞ YAPMADIĞIMI BİLDİĞİM İÇİN SORUNYAŞAMAM.

    Siz de aynı olun dediğim gibi, kaynaklara 24 saat erişiminiz olsun, ekitap satın alın, online kaynaklar kullanın ama hep kullanın. Aklınıza takılan şeyi anında çözün, ertelemeyin, ertelediğiniz her hamle bir sonraki hamlede sizi zaafa uğratır. SANTRANÇ OYNAMAKLA AYNI ŞEY.


    Son soru olarak da, "İNGİLİZCE'Yİ TAM ANLAMIYLA ÖĞRENMEK İSTİYORUM" demişsiniz ya, tam anlamıyla öğrenmek için tam anlamıyla HAKKINI vermek lazım, CEM YILMAZ GİBİ, hakkını ver hakkını:)

    EĞER SİZ İNGİLİZCE'YE HAK ETTİĞİ DEĞERİ VERİRSENİZ O DA SİZİ ASLA YARI YOLDA BIRAKMAZ VE HER YER VE ZAMANDA SİZİ HEP ÖNE ÇIKARIR. KALİTELİ İNGİLİZ'NİN HER ZAMAN EKMEĞİNİ YERSİNİZ, BULUNDUĞUNUZ ORTAM NERESİ OLURSA OLSUN, ilkokuldan başlayarak örnek vereyim mi, eğer çalışkan olur da öğretmenin dediği herşeyi yaparsan notların yüksek olur öğretmen seni sever, ortaokul ve lise de aynı, üniversitede kalmadan geçersin arkadaşların etrafında pervane olur senden birşey öğrenmek için, toplumda kabul görürsün, komşuların çocuklarını sana getiri ders çalıştır diye para kazanırsın, askere gittiğinde sınava girer kaliteli yerlerde görev yaparsın, iş başvurusunda İNGİLİZCENİN tüm becerilerini tam anlamıyla bildiğini gördüklerinde o iş denindir ve istediğin maaşla işe beşlarsın ÇÜNKÜ elin çok güçlüdür KALİTELİ İNGİLİZCE sayesinde..

    Kaliteli İNGİLİZCE hayatta asla sana YANLIŞ YAPMAZ ve asla seni yarı yolda bırakmaz, HATTA hiç aç bırakmaz. Her yerde işin hazırdır. Sen seç diye bekler, patronlarınla aran iyi olur, istediğin gibi bir iş hayatın olur...

    ANLATABİLDİM Mİ ÜSTAD.

    ANCAK DİL SOYTARILARINDAN ÖĞRENDİĞİNİ SANDIĞIN İNGİLİZCE'YLE EDİRNE SINIR KAPISINDAN AVRUPAYA AÇILIRSAN İLK DURAKTA AÇ VE TERCUMAN PARASI ÖDEMEK ZORUNDA KALIRSIN:)

    Bilmem anlatabildim mi üstad.

    KALİTE HER YERDE HER ZAMAN KABUL GÖRÜR, O YÜZDEN KALİTELİ KAYNAK KULLAN, HARCADIĞIN PARAYA ACIMA, KALİTELİ İNGİLİZCE ÖĞREN Kİ HER YERDE SENİ EL ÜSTÜNDE TUTSUNLAR..

    Saygılarımla..
  • Hocam cevap için çok teşekkür ederim. İnşallah elimden geldiğince dediğiniz gibi kaliteli bir şekilde tam ve eksiksiz çalışıcam. Sırf bu iş için para vs önemli değil. Sıkı bir şekilde elimden geldiğince iyi bir şekilde faydalanıcam. Tekrar teşekkürler.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: cashamca1267

    Hocam cevap için çok teşekkür ederim. İnşallah elimden geldiğince dediğiniz gibi kaliteli bir şekilde tam ve eksiksiz çalışıcam. Sırf bu iş için para vs önemli değil. Sıkı bir şekilde elimden geldiğince iyi bir şekilde faydalanıcam. Tekrar teşekkürler.
    Haydi bakalım :) İnşallah..
  • hayalperest44, Yüzbaşı:
    Hocam merhaba. Yazılarınızı okudum, fikirlerinize katılıyorum ve bir konuda tavsiyenizi istiyorum. Acaba şu site hakkında ne düşünüyorsunuz :
    https://spotlightenglish.com

    Her gün bu siteden 1 bölüm dinliyorum. Önce sadece okuyorum, sonra hem okuyup hem dinliyorum, en son da sadece dinliyorum. Ta ki dinlediğimi anlayana kadar. Sizce doğru mu yapıyorum.
    Şimdiden teşekkürler.



    Üstadım merhaba,

    Site American English, eğer ağız tadınız American English ise sorun yok.

    Ama tavsiye isterseniz,
    https://www.youtube.com/channel/UCz4tgANd4yy8Oe0iXCdSWfAhttps://www.youtube.com/user/bbclearningenglish

    Arkadaşlarım sorularınızı özelden değil de buradan sorsanız emin olun daha çok makbule geçer, hem siz faydalanmıl olursunuz hem de herkez.


    Çok teşekkür ediyorum.
  • 06madiba06 Teğmen

    Merhaba hocam ben 1 ay kadar önce İngilizce öğrenmeye karar verdim. "English Grammar" in Use ve Ebru Yener hocanın kitabını kullanıyorum. Udemy ve YouTube'dan ise ders videolarını izliyorum bağlı kaldiğim bir hoca yok hangisinin anlatimi hoşuma gider ise konu ile ilgili onu dinliyorum.Lakin dil kursuna gidip gitmeme konusunda çok kararsız kaldım size onu sormak istiyorum. Hukuk okuyorum 1. sınifım derslerim hayli zorluyor eğer dil okuluna yazilirsam zaman ayırabilir ve hakkiyla bitirebilir miyim gerçekten bilmiyorum. Sizce dil okulu gerekli mi?


    Merhabalar,

    Dil kursuna hangi ihtiyacını gidermek yada İngilizce'deki hangi eksiğini tamamlamak için gideceksin?

    Dinleme, Okuma, Yazma, Konuşama, Dil Bilgisi, Kelime, Günlük konuşmalar, İş İngilizce'si (HUKUK)..

    Kendi ihtiyacını, eksiğini önce sen bilirsin, sonra hangi kursa gidersen git KALİTGELİ bir hoca varsa o da bilir.

    Kursların adına takılmayın, kursu adam eden, kursu kurs yapan içindeki KALİTELİ HOCADIR, adı sanı duyulmasa da olur ama hoca iyi olsun.

    Hocanın iyi olduğunu nereden anlarsın, kullandığı kaynaklardan, kullandığı kelimelerden, dil bilgisinde, konuşmasından, aksanından..

    Sen önce karar verdin mi hangi İngilizce'yi öğreneceğine,


    * İngiliz İngilizcesi (british English)
    * Kuzey Amerika İngilizcesi (NaE)
    * Australian English
    * South Africa English
    * East Asian English..

    .....


    Kara verdikten sonra en önemli şey HOCA ve kaynak.


    DİL KURSUNDA KAYNAKLAR ÇOK İYİ OLUR HOCA VASATSA OLMAZ

    HOCA ÇOK İYİ OLUP KAYNAKLAR YETERSİZ VE KALİTESİZSE O DA OLMAZ.


    HER İKİSİNİN AYNI ANDA OLDUĞU YERİ BULACAK, EKSİK OLDUĞUN ALANI BELİRLEYECEK VE HANGİ İNGİLİZCE İSTEDİĞİNİ SEÇECEK, HANGİSİ AĞIZ TADINA UYUYORSA ONUNLA DEVAM EDECEKSİN..


    Daha fazla detay istersen, memnuniyetle..


    Saygılarımla..
  • Alisinasyon Yüzbaşı
    alıntı

    Hocam paylaşımlarınızı heyecanla bekliyoruz.
    Paylaşımlarınızın İELTS sınavında etkisi olur mu acaba.

    Siz bir hedef belirleyin diyorsunuz ya. Ben Pilotluğa baş koydum. Aşk derler ya öyle birşey.


    Merhaba Alisinasyon;


    IELTS sınavı bizim bilmediğimiz bir İngilizce'den mi yaplıyor acaba :)

    Onun için ayrı bir İngilizce mi var :)

    Keliteli İNGİLİZCE öğrenelim dediğimde YAŞAMIN İÇİNDE HER ALANDA İHTİYACIMIZ OLAN İNGİLİZCE'DEN BAHSEDİYORUM.

    kALİTELİ ÖĞRENDİĞİN İNGİLİZCE SENİ HER YERDE KURTARIR, İSTER IELTS, İSTER TOEFL İSTER YDS İSTER ÜDS..

    KORKMA..

    ANCAK SENİN DİL ÖNCELİĞİN NE, SINAV MI PİLOTLUK MU?

    SINAVSA OXFORD VE CAMBRIDGE YAYIN VE KAYNAKLARI SENİ FAZLASIYLA MEMNUN EDER.

    PİLOTLUKSA AMAÇ ÖNCE GÜZEL KONUŞMAN LAZIM, GÜZEL KONUŞMAK İÇİN GÜZEL TELAFFUZ LAZIM, GÜZEL TELAFFUZ VE KELİME BİLGİSİ..

    GÜNLÜK KONUŞMALARIN İYİ OLMALI, AYRICA KENDİ ALANINDAKİ KELİMELERE DE HAKİM OLMALISIN.

    OXFORD ÜNİVERSİTESİNİN HAVACILIKLA İLGİLİ KİTAPLARI VAR, ONLARDAN BİR TANE ALACAKSIN ÜSTAD, BİR TANE DE OXFORD ADVANCED LERARNERS'S DICTIONARY ALACAKSIN VE YA ALLAH DEYİP BAŞLAYACAKSIN..

    EMİN OL, SONUÇ 10 NUMARA OLUR..


    Selamlar sayın pilotum..
  • Merhaba herkese,

    İyi akşamlar..


    İngilizce maalesef biz Türk milletinin başının belası, ama bunun bela olmasına biz kendimiz sebep oluyoruz.

    İngilizce öğrenirken başlangış noktamız yanlış olunca üzerine doğruyu inşa edemiyoruz.

    Biraz da şans işi aslında, İyi bir öğretmene denk geldiğin an hayatın öyle bir değişir ki sen bile inanamazsın.


    O yüzden bu başımıza bela ettiğimiz ingilizce'den doğru reçete ile çok kolay kurtulabiliriz.


    İLK YAPMANIZ GEREKN ŞEY, SİZİ HAYATA HAZIRLAYACAK İNGİLİZCE'YE YANİ KENDİNİZE YATIRIM YAPMAK.

    DİL ÖĞRENMEK VE DİL EĞİTİMİ İÇİN PARA HARCAMAKTAN ÇEKİNMEYECEKSİNİZ, HOCAM HERŞEYE VAR DA BİR DİL ÖĞRENMEYE Mİ YOK PARA.!

    O YÜZDEN PARAM YOK LAFININ ARKASINA KİMSE SAKLANMASIN, BULUN ARKADAŞ, HERŞEYE BULUYORSUNUZ BUNA GELİNCE Mİ YOK, ÜSTELİK HAYATINIZIN KARARI BU İNGİLİZCE ÖĞRENMEK.

    HERYERDE İNGİLİZCE BİLMİYORUM DEMEK ARTIK ZORUNUZA GİTMİYOR MU, DİĞERLERİ ÇATIR ÇATIR KONUŞURKEN SİZ BİR KÖŞEDE ACABA NE ZAMAN TÜRKÇE KONUŞURLAR DA BEN DE KATILIRIM SOHBETE DİYE BEKLEMEK ZORUNUZA GİTMİYOR MU?

    O YÜZDEZ, EĞER PARAN YOKSA ANNEDEN BABADAN BORÇ AL, KARDEŞİNDEN ABLANDAN, AĞABEYİNDE..
    İMKANIN VARSA GİT BU İŞ İÇİN BANKADAN KREDİ ÇEK KOY CEBİNE, KAYNAKLARA HARCA.

    HİÇ YAPAMIYORSAN PARA BİRİKTİR, 1000+ TL CİVARI OLUNCA HABER VER..

    KUSURA BAKMAYIN VALLAHİ HEM KALİTE İSTİYORUZ HEM DE PARA HARCAMAYACAĞIZ, YOK ÖYLE, HEM HARCAYACAKSIN HEM KARŞILIĞINI ALACAKSIN.



    ÖNCE NEREDEN BAŞLAYACAĞIZ..

    1- KALİTELİ YAYINLAR;

    *KİTAPLAR - Oxford ve Cambridge University..

    Öncelikle ve olmazsa olmazların en başında geliyor, bir kitapla çalışmaya başlayacaksınız (30 yıllık yazarı dahi belli olmayan dili eski 1 tl değer biçilen sahaflardan komşulardan eşten dosttan alınanlar değil, dili günümüze uyarlanmış yeni ve modern konular içeren); yardımcı kaynağı olacak o kitabın, çalışma kitabı, cd..


    *SÖZLÜKLER -
    Kaliteli olacak, öyle yine eşten dosttan sahaflardan 1 tl'ye alınan veya kitapçılarda 3 tl'ye satılan cep türü değil, adam gibi büyük, her bilgiyi içeren en az 10 yıl senin her derdine derman olacak sözlükler. Ve aşağıda yazdığım sözlükler hariç kullanmayı tavsiye etmiyorum. Çünkü bize gerekli olan her bilgi bunlarda. Fazlası da.

    Oxford Wordpower Dictionary
    Oxford Advanced Learners's Dictionary
    Cambridge Advanced Dictionary
    Cambridge Pronunciation Dictionary

    *ONLINE SÖZLÜKLER -

    Oxford ve Cambridge onlien sözlük harici kullanmıyoruz, bununharicinde kimseden bilgi istemiyoruz.https://www.oxfordlearnersdictionaries.com/https://dictionary.cambridge.org/tr/


    *DİL BİLGİSİ KAYNAKLARI - Oxford ve Cambridge University..

    Dil bilgisi kaynaklarında da İngilizce konusunda 1 numara Oxford, 2 numara Cambridge.
    Bu iki üniversitenin her seviye dil bilgisi kaynak kitapları mevcut
    Bunları haricinde kaynak ihtiyacımız olursa Amerikal'ı yazar Betty Scramphazar'ın kitaparı da soru çözmek ve dil detaylarını öğrenmek için tam bir hazine.

    Bunlar harici de çok kaliteli kitaplar var ancak sizlerin tüm ihtiyaçlarını bu eserler fazlasıyla karşılar.

    Mesela KİTAPLIĞINIZDA mutlaka ve mıtlaka olması gerekn İngilizce baş ucu kitabı;
    Practical English Usage, Oxford Uni. - Michael SWAN (Gelmiş geçmiş en iyi eserlerden bir tanesi - paha biçilemez bilgiler içeriyor). Michael Swan Beyin tüm kitapları son derece kalitelidir.

    Yine Practical English Grammar..

    Cambridge Üniversitesinin Tüm dil bilgisi kitapları da son derece kaliteli..
    Grammar in Use serisi mesela..



    *HİKAYE KİTAPLARI - Oxford ve Cambridge University, Penguin Yayınları..

    Mutlaka sesli kitap alacağız düzeyimize göre, ilk tercihimiz Oxford Bookworms Kitapları, sonra Cambridge, Sonra Penguin yayınları..
    Diğer yayınlarda da mutlaka güzel kitaplar vardır, ancak hepsinin dili Sizin seçtiğiniz DİLE uygun olacak, yani british English öğrenirken American English Hikaye kitabı almayacaksınız. Herşey birbirini destekleyecek.


    *CD'LER, VİDEOLAR, SES DOSYALARI -

    Satın alacağınız CD'ler zaten öncelikle kitaplarla beraber geliyordur, sözlüklerle ücretsiz veriliyordur, veya hikaye kitaplarının yanında vardır.
    Sizler hangi CD'leri alabilirsiniz; Video kitap ve CD'leri vardor Oxford'un, son derece faydalı ve harika seriler. Mutlaka alın.

    *YOUTUBE KANALLARI -

    Kaliteli bir yabancı youtube kanalı takip edeceksiniz, mesela BBC English, Oxford University Press Channel. Burada öğrendiğiniz İngilizcenizi Pratik yapacaksınız.

    *ONLINE KURSLAR -

    Eğer illkai online bir kurs istiyorsanız, hangi dili öğrenmeyi seçmişseniz o ülkenin insanıyla konuşacaksınız, British English seçip Amerikan hocayla konuşmayacaksınız.


    *DİL KURSLARI -

    Adının ne olduğu hiç önemli değil, ağız tadına uygun kursu seçerken (Brtish yada American English) o kursun hocasının iyi ve kaliteli olmasına özen göstereceksiniz, benim burada verdiğim kriterlere uyan hangisi ise orası OK'dir.


    PEKİ diyelim ki kaliteli kaynakları aldık ama NASIL ÇALIŞACAĞIZ..

    -Kitapta verilenleri eksiksiz ve istenilen şekilde öğreniyoruz. Önce dil bilgisiyle ilgili bir bölüm varsa onu hallediyoruz, sonra dinleme bölümünü dinliyoruz ki oradaki parağraf okuması yapmadan önce kulağımız bir alışsın, sonra parağrafı takip ederek bir daha dinliyoruz ve aynı anda takip ediyoruz, bilmediğimiz kelimeleri hemen ya online olarak bakıyoruz yada satın aldığımız sözlüklerden bakıyoruz.

    Dinelem yapıldıktan sonra okumaya başlıyoruz, önce sessiz bir kez, sonra sesli bir kez, sonra dinleme metnini açıp onunla beraber aynı anda ilkinde gözle takip edip içten okuma, ikincisinde aynı anda dinleme metniyle beraber yüksek okuma.

    Alıştırmalar bitip diliniz söylemeye alıştığında kendi başınıza 1-2 YÜKSEK sesli okuma yapacaksınız ki kendi sesinize alışasınız ve konuşmaya başladığınızda kendi sesinize yabancı olmayasınız.

    Eğer bir kelimeyi telaffuz etmekte seslendirmekte sorun yaşıyorsanız kelimeyi bölümlere ayırın.
    MESELA; Computer /kım - piyu - tı/ üç bölüme ayrıdım ve aynı anda durmadan önce yavaş bir tempo ile sonra orta hızda 2-3 defa ve sonra da tek söylemde sesi çıkaracak halde okuduğunuzda o kelime artık sizindir ve hatasız okuyorsunuzdur.


    - Çalıştığınız konudaki kelimeleri öğrenmeden bir başka üniteye geçmek yok, hepsi iyice öğrenilecek kontrol edilecek emin olunacak, kafadan teyidi yapılacak, test edilecek ve eğer emin olursanız her kelimeyi atlamadan kafanıza bir daha unutulmamak üzere yazdığınıza o zaman şimdi söyledyeceğimi yapmaya geldi sıra.

    Nasıl olsa o üniteyi işlerken bir çok kez ve bilerek görerek pratik yaptık not aldık ve hazırız. Yani o üniteyi öğrendiğimizi kafamızda birşey kalıp kalmadığını kontrol etme zamanı.

    İŞTE CAN ALICI NOKTA DA BURASI.. KONUŞMA ALIŞTIRMALARI

    Madem çalıştım ve öğrendim diyorsunuz o zaman sizi kendi kendinize sınava tabi tutmaya davet ediyorum, bakalım aklınız beyniniz gerçekten kendi kendinize onay verecek mi öğrendiğinize dair.

    Bütün duyularınız çalışıyor olacak ve beyin bunlardan aldığı verierli değerlendirip size NOT verecek, diyecek ki kardeş tamam olmuş yada diyecek ki kardeş ders çalışırken beynin başka yerdeydi dolayısıyla gereken önemi vermedin ve olmamış bu iş, hadi tekrar baştan başla ben onay vermiyorum.

    Kendi kendinizi kandırmayacağınzı orada anlayacaksınız, üstelik torpil de geçmeyecek BEYİn size, sizin beyniniz olduğu halde dahi..

    *PEKİ TESTİ NASIL YAPACAĞIZ KENDİMİZİ NASIL DEĞERLENDİRECEĞİZ KRİTEER BEDİR VE NASIL KONUŞMAYA BAŞLAYACAĞIZ..


    Eğer bu konuşan siz değil de karşıdaki birisi olsaydı acaba ben onun bu konuşmasını anlar mıydım yada bu konuştuğumuz karşı taraf anlar mı, doğru kelime mi kullandım telaffuzum vurgum doğru muydu, acaba aynen dinleme metnindeki gibi mi söyledim, yada sözlükten öğrendiğimle aynı mı söyledim, İŞTE KRİTERLERİMİZ BUNLAR..

    Gelelim kendi kendimizi değerlendirmeye;
    1- Orada 3-5 kez dinlediğimiz, 3-5 kez okuduğumuz metin aklımızda kalmış mı öğrenmeye geldi sıra. Oradaki metni kitabı kapatıp yüksek sesle anlatacaksınız, Duraksayabilirsiniz ancak kitabı açmak yok, kelime hatırlamak için kitap açılmayacak, dil bilgisi kuralı neydi diye kitaba el sürülmeyecek. İşte şimdi o onlarca kez okuduğunuz bölümü, parağrafı anlatamadığınızda nerede eksik olduğunuzu anladınız mı?

    Bakın bakalım neler eksikmiş. Kelimeler hatırlanmıyor, telaffuzlar eksik, dil bilgisi havada uuşuyor, hatırlanmayan bölümler, demek ki tam anlamıyla hakim olamamışsınız. Şimdi gördünüz mü, neden konuşamadığınızı, oradakileri öğrenmeden konuşma olmuyor demek ki, beyne birşey vermeden onu doyurmadan nasıl konuşacaksınız.

    O zaman ne yapıyoruz, bu sefer hem detaylı, hemde hatırlayabileceğimiz şekilde aklımızda tutarak okuduğumuz hikayetyi bir daha okuyoruz, ve eğer gerçekten öğrenmek için okursanız da nasıl öğreneceğimizi artık biliyorsunuz. İkinci de daha iyi olduğunzu göreceksiniz, 3'te bundan daha iyi.. AAA bir bakmışsınız yüksek sesle konuşuyor ve düşünüyorsunuz :)

    Helal size..

    2- Kelime öğrenirken dalga geçmeyeceğiz, gerçekten o kelimeyi öğreneceğiz.
    Kelimelerin İSİM, SIFAT, ZARF VE FİİL, bağlaç, edat... HALLERİ VARSA O KELİMEYİ ÖĞRENİRKEN ONLAIN HEPSİNİ ÖĞRENECEĞİZ, Kİ KELİME DAĞARCIĞIMIZ ÇOĞALSIN.
    Kelimeleri öğrenirken EŞ ve ZIT anlamlılarını da öğreneceğiz.
    Kelime bilgisi konuşmanın kalitesini DOĞRUDAN ETKİLEYEN önemli detaylardın birisidir.

    Hemen bir örnek verelim..

    Mesela FAST /faast/ kelimesi..

    FAST (SIFAT -ADJECTIVE) hızlı
    FAST (ZARF - ADVERB) hızlıca
    FAST ( İSİM - NOUN) ORUÇ
    FAST (FİİL - VERB) ORUÇ TUTMAK

    FAST x SLOW
    SPEED, QUICK... gibi kelimeleri de öğrenirseniz yani eş ve zıt anlamları yada yakın yardımcı anlamları o zaman kelime bilginiz uçar gider.

    Bakın fast kelimesinden neler çıktı, okunuş aynı ama cümle içerisinde kullandığınızda farklı anlamlar yükleyerek bir kelimeden 4 kelime elde ettiniz,

    AYRICA,

    DESERT (İSİM - NOUN) /dezıt/ ÇÖL
    DESERT (FİİL - VERB) /dizöt/ TERKETMEK

    yine aynı kelimeyi farklı telaffuzla farklı anlamlara getirdiniz.


    İŞTE kelime öğrenirken bunlar yapılmalı, öyle Türkçe'sine bakılıp da öğrenilen kelimelerden hayır çıkmaz.


    Öğrendiğiniz kelimerli DOĞRU TELAFFUZ etmezseniz onları öğrenmenize de gerek yok, bırakın öğrenmeyin daha iyi. Telaffuzunu bilmediğiniz kelime ancak size yüktür. O kelimeyi başka kelimelerle anlatmak adına yüz bin renge girmeye, bir kelimeyi anlatamayıp 10-15 kelimeyle yardımcı eş zıt anlamlı kelimeler kullanarak kendinizi heba etmeye gerek yok.

    TEK SEFERDE DOĞRU TELAFFUZ ve hedef 12'den vurulacak. Maceraya gerek yok, her zaman yaptığınız hata artık geride kalsın LÜTFEN..


    OKUMA ALIŞTIRMALARI -
    Doğru öğrendiğiniz kelimelerle doğru okuma yapmak vurguya tona sese dikkat etmek ve insanlara güzel bir okuma sunmak artık zor olamayacak, sadece kurala uyacaksınız, en iyi ses taklitini kim yaparsa o en iyi konuşur.


    DİNELEM ALIŞTIRMALARI -


    -Kitaptaki bölümleri anlatan cd'ler dinlenecek
    -Yeni kelimeler duyulduğunda kontrol edilecek doğru telaffuz öğrenilecek ve doğru söylenecek
    -Video Cd'ler (oxford vode cdleri) seyredilecek, ilk seyretmede hiç bir durdurma işlemi yapılmayacak, ikinci dinlemeden anlaşılmayan yer olursa durdurulup hangi kelime anlaşılmadı öğrenilecek, bütün bölümlerin anlaşıldığı onaylanacak ve bir sonraki bölüme geçilecek
    -BBC English Dİnelenecek
    -BBC TV Takip edilecek, anlamadığınız kelimeler olsa da kulağınız 10-15 dakika içinde telaffuza ve aksana alışacak, bir müddet sonra orayı seyretmediğinizde veya dinlemediğinizde EKSİKLİK hissetmeye başladığınızda İŞTE o zaman pişiyorsunuz ve oluyorsunuz demektir.
    -Sözlükten kelime çalışması yapaılacak ve önce sözlükteki kelime dinlenecek, sonra aynı ses çıkarılmaya çalışılacak.


    KONUŞMA ALIŞTIRMALARI -

    İngilizce çalışmaya başladığınızdan andan itibaren öğrendiğinizi kelimelerle her gün konuşma alıştırması yapılacak ve kendi seinize alışacaksınız

    Öğrendiğiniz kelimerli kullanarak günlük hayatınızı anlatacaksınız. YÜKSEK SESLE, kulağınız duyacak beyin karar verecek doğru mu yanlış mı diye. Sürekli yapıldığında konuşma doğal olarak kendiliğinde çıkacak.

    Birşey söylemek istediğinizde onu yüksek sesle ve İngilizce olarak söylemeye gayret edin.

    .....


    Daha yazacak çok şey var ama yoruldum vallahi..
    Saatlerdir yazıyorum desem yeridir:)


    BU yazdıklarım SİZİN REÇETENİZ ve emin olun uygulayın bakın göreceksiniz %90-95 başarılı olacaksınız.


    BAŞARISIZ OLMANIZA İMKAN YOK ÇÜNKÜ SİSTEM HER AŞAMASINDA BİRBİRİNİ KONTROL EDİYOR, ZATEN BİRİSİ DÜZGÜN çalışmazsa DİĞERİ DE ÇALIŞMAZ :)



    Gerçekten yazacak çok şey var ama inanın yoruldum..
    Saatlerdir yazmaya gayret ediyorum:)


    Saygılarımı sunuyorum



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Oxford English -- 9 Şubat 2019; 21:41:16 >
  • Fono yayınlarının temel-ileri-akademik ingilizce eğitim setleri için ne düşünüyorsunuz?
  • Merhabalar,


    Fono yayınlarını incelemedim kardeşim, ama inceleyebileceğim bir LINK (bağlantı) verirsen inceleyip en azından fikrimi iletirim.

    Bu yayınları inceleme gereği, ihtiyacı duymamıştım bu zamana kadar, taa ki herkesin kaliteli bir kaynak var mı sorusuna cevap arayana kadar.

    ÇÜNKÜ bugüne kadar OXFORD ve CAMBRIDGE harici kaynak kullanmadım desem yalan olmaz. Ancak 1-2 tane bu üniversite yayınları hariç kaynak kullanmışımdır.

    Bu tür Yabancı dil setleriyle hiç işim olmadı AMA SANIRIM BUNDAN SONRA bütün BERBAT yayınlarla İŞİM olacak.

    Vatandaş bilsin hangi yayın kaliteli hangisi sizi kandırıyor ve aldatıyor.

    Selamlar..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Oxford English -- 10 Şubat 2019; 14:23:3 >
  • link var mı bilmiyorum. her derste geçen kelimelerin ve cümlelerin sesli okunuşunu vermeleri (british english olarak-native speaker tarafından) hoşuma gitmişti. doğru telafuz duymak iyi gibi duruyor. elimde 3 kitaplık grammar in use serisi de var fakat bazı konuları anlamakta sıkıntı yaşıyorum. bir de grammar in use serisinin cd leri de var fakat bu cdlerde derste geçen cümlelerin seslendirmesi yok. alıştırma cdsi hazırlamışlar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kilimancero -- 10 Şubat 2019; 14:48:9 >
  • Merhaba,

    "There is no such English as American English. There is English and There are mistakes."İNGİLİZCEYİ NASIL ÖĞRENMELİSİNİZ, İNGİLİZCE ÖĞRENİRKEN CAN ALICI NOKTALAR..

    Bu söz aslında ne olduğunu çok açık ve net olarak anlatıyor.

    Eğer kelimeler ve cümleler British English aksanıysa sorun yok hocam.

    GRAMMAR (DİL BİLGİSİ) KİTAPLARININ İÇİNDEKİ CD'LERDE KELİME TELAFFUZLARI VERİLMEZ, O CD'LER SADECE O KİTAPTA ÖĞRENDİĞİNİZ KONULARIN ALIŞTIRMALARINI VERİRLER.

    Grammar in Use serisi ilk kitabı çok kolay ve açıklayıcı aslında, olmazsa Basic English Grammar denilen bir kitap daha var (US) onu inceleyebilirsin.
    O da olmazsa Practical English Grammar ve adlı kitabın Türkçeye çevrilmiş halini satın al.
    Eğer o da olmazsa Hacettepe Taş Yayınları kitaplar var, oradan dil bilgisi öğrenebilirsin. Artı Proficiency in English kitabı yeni ve hataları ayıklanmış şekli olsun.


    Selamlar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Oxford English -- 11 Şubat 2019; 20:20:24 >
  • Hocam yazdıklarınızı büyük bir hayranlık ve minnettarlikla okudum. Bu hiç bir çıkar gözetmeksizin yazdıginiz altın değerindeki tavsiyeleriniz için çok teşekkürler.
    Ben YDS için çalışıyorum, son notum 83.75 . Ama yanlış soruların çoğunluğu kelime bilgisi. Bir türlü ezber yapamıyorum. Bu konuda bir kaynak ve yöntem tavsiyesinde bulunabilir misiniz?
  • Cambrıdge- touchstone kitap seti hakkında bir fikriniz var mı acaba ? Bazı üniversitelerin hazırlık sınıflarında okutulan bir set, sınıf ortamı olmadan tek başına kişiye yarar sağlar mı ?
  • greaturk2 G kullanıcısına yanıt
    Merhaba Greaturk,


    Nazik sözlerin için teşekkür ediyorum, eksik olmayasın, çok sağol.

    Bilgim dahilinde birkaç yardımım olursa insanlara memnun olacağım, insanları kandıran aldatan kişilerden kurtarabilirsek ne mutlu bize.

    Ama okadar çok var ki bakalım ne yapabileceğiz.


    Kelime bilgisi ezberle olmaz ki, bir jurs yada YDS kitabı alıp ona çalışırken kelimeleri ezber yerine sözlükte hepsini tek tek bulup çalışman not alman gerek. Ezber unutulur ancak sözlükle çalıştığında oradaki örnekler, çeviriler, farklı kullanımlar o kelimenin aklında kalmasını sağlar.

    Ayrıca kendi seviyene göre OXFORD, CAMBRIDGE, PENGUIN yayınları SESLİ hikaye kitapları al ve onlara çalış.


    Daha fazla detay istersen yaz lütfen..


    Selamlar
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.