Şimdi Ara

__ -- İNGİLİZCE ÖĞRENME PORTALI-- __ (kaliteli bedava içerik siteleri) (27. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
569
Cevap
239
Favori
220.517
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2526272829
Sayfaya Git
Git
sonraki

__ -- İNGİLİZCE ÖĞRENME PORTALI-- __ (kaliteli bedava içerik siteleri)


(En Son Oy Tarihi: 18.7.2023)
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sheCouldBeYou

    oncelikle temel ingilizceyi ogrenin sonra

    watch a lot english movies and tv shows.. make practice with your friends. make a rule if someone talks any launguage except english. give a punishment...

    that way you can reach your english to upper levels. it will work..




    established with experiences....


    üstteki yazı ile başlayın

    cok acemi olanlara gercekten ingilizce ogrenmek istiyorsanız herhangi birinden tavsiye almanıza gerek yok zaten aclıgınız size ingilizceyi ogreticektir...

    ama benim tavsiyelerim.

    ceviri yaparak baslayın. ceviri yaparak baslamak sizin kelime haznenizi geliştirir ve cumleleri incelemenize yardımcı olur.

    sonra bol bol altyazılı film veya dizi izleyin dizi tavsiyemdir cunku aynı insanların aksanına alısınca anlaması daha kolay oluyor.

    tekrar tekrar aynı bolumu ezberleyene kadar izleyin sonra altyazıyı kaldırın ve altyazısın cümleleri anlayarak izleyin altyazıyı beyninizde siz ekrana koyun

    baska bir tavsiyem bir oyun...

    biri türkçe konusurken yada bir film izlerken o konusmayı anında ingilizceye cevirin cok eglenceli basta biraz zorluyor ama gercekten eglenceli

    bir keresinde hocanın konusmasını beynimden ceviriyordum ve oyle odaklanmısımki hoca birden bana donup birşey sordu ve istemeyerek ingilizce cevap

    verdim sınıftakiler ne diyo bu moron felan demiştir kesin ama

    gercekten bir süre sonra alısıyorsunuz....

    ingilizce öğrenmek isteyen için zor değildir

    mesela benim sorunum. '''''''make a rule if someone talks any launguage except english. give a punishment...that way you can reach your english to upper levels. it will work.. ''''''''''''''''''''''''''''''
    yapmak bir kural eğer birisi konuşmakhiç dil kabul etmek ing. ver ceza .................şey yol sen ebilirsin ulaşmak senin ing. üst level ..... o will ? calışmak diye ceviriyorum anlamıyorum ama çok sinirleniyorum sınavlarda anlamak için uğraşıyorum yapamıyorum sonra pes ediyorum



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bien123 -- 10 Eylül 2014; 19:14:22 >




  • Yaklaşık 1 aydır internetten çalışıyorum bu siteleri de favorilere aliyim teşekkürler :)
  • Günümüzde pratik İngilizce öğrenmek büyük bir ihtiyaç haline geldi. Özellikle İnternetin yaygınlaşması İngilizceye olan talebi had safhaya ulaştırdı. Çağımızda İngilizce bilmemenin kendi kabuğuna çekilmek olacağını bilenler, bu soruna çözüm bulmak istemektedirler. Ancak bir çoğumuz zaman, para, ve motivasyon eksikliği gibi nedenlerle yabancı dil öğrenmeyi sürekli ertelemekteyiz.



    2,5 yıllık bir çalışmanın ardından, 2005 yılı başlarında Turbo İngilizce programını çıkaran CTT English, kendi kendine İngilizce öğrenmek isteyen fakat bu konuda kendisine az güvenen kişileri hedef alarak yayın hayatına girdi. İlk bakışta CTT yani Renkli Tercüme Tekniği ile dikkat çeken sesli Turbo İngilizce Kitapları, kendi kendine İngilizce öğrenmek isteyenler için büyük bir kolaylık sağlıyor.



    CTT tekniği sayesinde İngilizce cümleler, Türkçe kadar kolay bir hale getiriliyor. Önce İngilizce cümleler, kelime kelime ve ek ek renklendiriliyor. Daha sonra yine aynı şekilde Türkçe karşılığı veriliyor. Sesli Turbo İngilizce Kitaplarını kullanan kişiye ise tek birşey kalıyor. O da renk eşleştirmesi yapmak ve İngilizce cümlenin anlamını hemen kavramak. Bu metot sayesinde programda geçen 3500 cümlenin anlamını çözmek için vakit kaybı söz konusu olmuyor.



    1500 kelime kapasitesiyle hazırlanan program, 12 Kitap ve 6 MP3 CDden oluşuyor. Bu kolay program vasıtasıyla, kişinin evde veya ofiste sıfırdan başlayıp orta seviyede pratik İngilizce öğrenmesi amaçlanıyor.

    Detaylı Bilgi İçinhttp://www.xticaret.com/xticaret/?1312_68642 Tıklayınız...




  • Gerçekten ingilizce öğrenmek istiyorsanız bir eğitim veya özel ders almanıza gerek yok Turbo ingilizce seti sayesinde siz kendinizi eğiteceksiniz ve rehberiniz olucak bu sistemde ingilizce öğrenmek çok daha kolay CTT programı sayesinde özenle hazırlanan bu set 120 saatte dil öğretebilme kapasitesine sahip siz değerli okurlarım ne kadar azimli hırslı olursanız çok kısa zamanda ingilizceyi derdinizi anlatabilecek kadar öğrenebilirsiniz ve gün geçtikçe kendinizi daha çok geliştirebilirsiniz. İngilizceyi A dan Z ye kadar pratiğe dayalı olarak öğreneceksiniz.

    En önemli özelliği ise 11 ve 70 yaş arası herkez öğrenebilir. İngilizce öğrenmek isteyenler genellikle cümlelerin anlaşılmasından şikayetçidir CTT sistemi sayesinde ''cümlelerin anlamını çıkaramıyorum'' herhangi şikayetlerde bulunmayacaksınız. Turbo ingilizce setini kullananların en sevdiği özelliği ise cümleleri sözlüksüz anlayıp öğrenmenin mümkün olmasıdır. Turbo ingilizce seti 4 kitap ve 2 adet Mp3 CD' den oluşan ve renkli tercüme tekniği bulunmaktadır ( Anında Pratik ) Metoduna dayalı hızlı ve pratik öğrenme imkanınız olucaktır. Turbo ingilizce eğitim setine destek veren CTT sayesinde 850 kelime kapasitesiyle çok rahat derdinizi anlatabilecek kadar konuşabileceksiniz.

    Artık ingilizceyi tek başınıza öğrenebilirsiniz. Genellike ingilizce öğrenmek istediğimizde kendimize az güvenimiz olduğu için mutlaka ingilizce bilen birine ihtiyaç duyarız. CTT sistemi ile artık bilen kişiye veya öğretmene ihtiyaç duymayacaksınız bu sistem sayesinde çabuk öğrenip artık sizde ingilizce konuşmaya başlayacaksınız.

    Detaylı Bilgi İçinhttp://ingilizceeseti.blogspot.com.tr/ Tıklayınız...




  • Selam arkadaşlar, ben anadolu öğretmen lisesi mezunuyum.Yıldız teknik üniversitesini bitirdim.Lisede sadece hazırlık vardı ve ondan sonra eğitim türkceydi.Yani tam bir anadolu lisesi değildi.Üniversitede de 1 sene hazırlık okudum sonrası malum birkaç ingilizce secmeli ders ve ingilizce dersleri.Benim durumum 6 ay öncesine kadar şuydu.Emailleri rahat okuyup ,cevap verirken birkaç kelimeye sözlükten bakıyordum.Ama konuşurken takılma ve sacmalama.Dinlerken konunun temasını anlama aralarda kaçırma durumuydu.Ama çok zamandır süregelen daha iyi bir iş sahibi olma ve şu yazarım okurum ama konusamam durumundan kurtulmaya karar verdim.Ve 6 altı ayda iyi bir yol kattettiğimi düşünüyorum.Yaptıklarım;

    1.İngilizce filmleri ingilizce altyazı ile seyretme.Bunu yaparken her bilmediğim kelimede filmi durdurmuyorum.Ama canalıcı bir konuşma ve orayı anlayamazsam filmden birseyler kacırdığımı düşüneceğim noktalarda durduruyorum ve sözlüğe bakarak devam ediyorum.
    2.İngilizce altyazı ile dizi seyretmek.Özellikle lost u tavsiye ederim.Sonra breaking bad.Dizi ne kadar iyiyse ingilizce öğrenmek o kadar eziyet olmaktan çıkıyor.Şu anda prison break e başladım.
    3.Hergün işe gidip gelirken sabah 1 saat akşam 1 saat olarak effortless english dinliyorum ve konusuyorum.Şirketin arabası olduğu için konuşmak problem olmuyor ama toplu taşımada ama deli derler heralde :)Ben her partı 10 gün kadar dinliyorum.Artık sonunda o konusmadan ben hem soracağı soruyu hemde cevabını durdurmadan söyleyebiliyorum.İnsan acayip motive oluyor :)
    4.İngilizce kitap okuyorum.Ama sözlüğe pek bakma ihtiyacım olmadığı stage leri okuyorum.Bu benim için şimdilik stage 4 - 5 .Çok fazla sözlük kullanımı bayıyor ve soğutuyor.Ama diğer türlü bazen bir oturup 90 - 100 sayfa kitabı okuduğum oluyor.
    5.Konuşma pratiği yapma.Bazen arabada giderken birinin bana bir konu hakkında birsey sorduğunu düşünüp baslıyorum anlatmaya.Ya da eşimle oturup çoluk çocuktan muhabbet.Çoluk çocuk olunca eşle baska muhabbette olmuyor.2 gün sonra sorular ve cevaplar aynı olduğu için hızlanıyorsun :)

    Bu dediklerimi sabırla yapıyorum.Sabırla demeyeyim aslında severek yapıyorum.Çünkü sinemayı seviyorum.Bu sinema sever için avantaj.Çünkü özellikle dizilerden çok sey öğreniliyor.Çünkü bir karakter ona özgü cümle yapısını tekrar tekrar kullanıyor ve sende sözlüğe 3. bakmadan sonra öğrenmiş oluyorsun.

    Bana göre ingilizce bir sürec.Hem de öle kısa bir sürec değil.Senelerce sürecek bir sürec.Bunun için öyle 10 günde ,5 günde yok 6 ayda gibi satıcılardan kaçının derim.

    Karar verene kolay gelsin.




  • eremoskow E kullanıcısına yanıt
    bu güzel tavsiyelerin için teşekkürler arkadaşım.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: eremoskow

    Selam arkadaşlar, ben anadolu öğretmen lisesi mezunuyum.Yıldız teknik üniversitesini bitirdim.Lisede sadece hazırlık vardı ve ondan sonra eğitim türkceydi.Yani tam bir anadolu lisesi değildi.Üniversitede de 1 sene hazırlık okudum sonrası malum birkaç ingilizce secmeli ders ve ingilizce dersleri.Benim durumum 6 ay öncesine kadar şuydu.Emailleri rahat okuyup ,cevap verirken birkaç kelimeye sözlükten bakıyordum.Ama konuşurken takılma ve sacmalama.Dinlerken konunun temasını anlama aralarda kaçırma durumuydu.Ama çok zamandır süregelen daha iyi bir iş sahibi olma ve şu yazarım okurum ama konusamam durumundan kurtulmaya karar verdim.Ve 6 altı ayda iyi bir yol kattettiğimi düşünüyorum.Yaptıklarım;

    1.İngilizce filmleri ingilizce altyazı ile seyretme.Bunu yaparken her bilmediğim kelimede filmi durdurmuyorum.Ama canalıcı bir konuşma ve orayı anlayamazsam filmden birseyler kacırdığımı düşüneceğim noktalarda durduruyorum ve sözlüğe bakarak devam ediyorum.
    2.İngilizce altyazı ile dizi seyretmek.Özellikle lost u tavsiye ederim.Sonra breaking bad.Dizi ne kadar iyiyse ingilizce öğrenmek o kadar eziyet olmaktan çıkıyor.Şu anda prison break e başladım.
    3.Hergün işe gidip gelirken sabah 1 saat akşam 1 saat olarak effortless english dinliyorum ve konusuyorum.Şirketin arabası olduğu için konuşmak problem olmuyor ama toplu taşımada ama deli derler heralde :)Ben her partı 10 gün kadar dinliyorum.Artık sonunda o konusmadan ben hem soracağı soruyu hemde cevabını durdurmadan söyleyebiliyorum.İnsan acayip motive oluyor :)
    4.İngilizce kitap okuyorum.Ama sözlüğe pek bakma ihtiyacım olmadığı stage leri okuyorum.Bu benim için şimdilik stage 4 - 5 .Çok fazla sözlük kullanımı bayıyor ve soğutuyor.Ama diğer türlü bazen bir oturup 90 - 100 sayfa kitabı okuduğum oluyor.
    5.Konuşma pratiği yapma.Bazen arabada giderken birinin bana bir konu hakkında birsey sorduğunu düşünüp baslıyorum anlatmaya.Ya da eşimle oturup çoluk çocuktan muhabbet.Çoluk çocuk olunca eşle baska muhabbette olmuyor.2 gün sonra sorular ve cevaplar aynı olduğu için hızlanıyorsun :)

    Bu dediklerimi sabırla yapıyorum.Sabırla demeyeyim aslında severek yapıyorum.Çünkü sinemayı seviyorum.Bu sinema sever için avantaj.Çünkü özellikle dizilerden çok sey öğreniliyor.Çünkü bir karakter ona özgü cümle yapısını tekrar tekrar kullanıyor ve sende sözlüğe 3. bakmadan sonra öğrenmiş oluyorsun.

    Bana göre ingilizce bir sürec.Hem de öle kısa bir sürec değil.Senelerce sürecek bir sürec.Bunun için öyle 10 günde ,5 günde yok 6 ayda gibi satıcılardan kaçının derim.

    Karar verene kolay gelsin.

    Tesekkurler cok iyi bir yazi olmus.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • www.ingilizcecin.com şiddetle tavsiye ederim. ingilizce'deki her konuyla ilgili binlerce döküman var.
  • arkdaşlar acil writting için tavsiyelerinize ihtiyacım var.
  • Android telefonlarda yabancı dil öğrenmeye yardimci program;https://play.google.com/store/apps/details?id=com.dundarc.ingof

    Gramer ve Kelimeler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İngilizce öğrenmek için çok iyi bir yerhttp://speechyard.com/tr/
  • Paylaşımlar için teşekkürler cep tel için duolingo denemelisiz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çabanız ve dil yeteneğiniz varsa öğrenirsiniz..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vegasboy -- 7 Ağustos 2016; 6:27:20 >
  • Teşekkürler hocam takipteyim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: vegasboy

    Cevabım yurtdışında altı ayda ingilizce öğreniliyormuş diyenlere
    İngilizce öğrenmek için yurtdışı öyle 6 ay 1 sene garanti değil
    Ben tarzanca internetten öğrendiğim ingilizcemle yabancı Türkçe bilmeyen eşimle tanışıp evlendim ve Amerika'ya göç ettim
    evlendiğimde ingilizce alfabesinin tamamını bile bilmiyordum ama kendime güvenim sonsuzdur kimsenin ne düşündüğünü umarsamam
    Abd de yaşayınca ingilizceyi altı ayda öğrenirim diyordum ... fakat yanıldım moralinizi bozmak istemem fakat
    yok öyle kolay değilmiş neredeyse bir senedir Abd'deyim ingilizcemde ilerlemenin seneler alacağını anladım
    evde hiç Türkçe konuşulmuyor.. zaten yaşadığım şehirde bilmiyorum kaç Türk vardır bir yılda bir Türk e rastladım
    sürekli toplum içindeyim .. konuşmaya çalışmaktan da hiç çekinmem
    günde en az iki saat ingilizce podcast dinliyorum fakat dikkatimi çeken evde hep aynı kelimeleri aynı cümle kalıplarını kullanarak konuştuğum
    eşim beni anlıyor fakat insanların sana oturup hatalarını düzeltecek zamanı yok yani herşey sende bitiyor..
    ve bir yılın sonunda ingilizcemin yavaş geliştiği
    eşim ayrıca ana dili gibi ispanyolca da biliyor.. sadece ispanyolca bilen arkadaşı 15 yıl önce Abd ye gelmiş ve hala abd'de yaşıyor fakat hala ingilizce öğrenememiş hiç anlamıyor..
    çünkü hep dilini kullanmış ülkesinin tv kanallarını izlemiş ...ama dikkatimi çeken kadın sürekli ispanyolca konuşuyor isyerinde de ispanyolca konuşan müşterilere yardımcı oluyor..
    kadın 15 yılın sonunda sıfırdan ingilizce kursuna yazıldı ... ama 15 yıl burada yaşayıp hala ingilizce öğrenememiş birinin bu saatten sonra ingilizce öğrenebileceği düşünmek hata olur
    Bir senedir Amerika'da yaşayan biri olarak anladığım şu : ingilizcenin içinde olacaksanız ingilizce sizin hayatınızda olacak toplum içinde olup düzenli çalışmanız ingilizce ile etkileşim içinde olmanız
    Türkçe yi hayatınızdan çıkarmanız gerekli ana dilinizi unutacaksınız kesinlikle kullanmayacaksınız
    her söyleneni anlayıp normal sohbet etmeniz için yıllarınızı vermeniz gerekiyor..
    Türkiye'deki ingilizce gramer dersinin tofeli geçmek dışında size hiçbir faydası olmayacak kağıt üzerinde ingilizce grameri bilmekle
    konuşulanı anlamak cevap vermek çok farklı şeyler ... okula gitmeyen çocuklar da gramer bilmiyorlar ama şakır şakır dillerini konuşuyorlar.

    fakat öyle yurtdışına git altı ayda öğren gel bunlar gerçek değil... sakın bu sahtekarlara paranızı kaptırmayın.. size cümle kalıplarını öğretmekten paranızı almaktan başka hiçbirşeye yaramazlar




    gerçekten öğrenmek istemekle işin büyük kısmı bitiyor aslında. çok haklısınız. Bunu bir süreç olarak görmeli ve oldu bittiye getirmemeli.




  • Zaten orta seviye gramer bilgisine sahip olup oradada eğitim vs görüp yaşarak daha rahat öğrenirdiniz gramer bilmeden konuşmaya çalışarak veya anlamaya çalışarak biryere kadar varılır!.

    ''okula gitmeyen çocuklar da gramer bilmiyorlar ama şakır şakır dillerini konuşuyorlar'' bunu anadili olan çoçuklar içinmi dediniz ? ben türk bir çoçuğun gramer vs bilmeden yabancı dil konuştuğunu görmedim.Gramer bilmeden konuşamazsınız! Gramer bilmezseniz anlayamazsınız! Yazamazsınız, Okuyamazsınız.. Adamlar dili gramersiz konuşmuyor zamanını varını yoğunu bilmeyip, gramer önemsiz konuşmak önemli diyerek olmuyor malesef.

    Türkiyede 4 beceri kazanmak için uzun yıllar gerekicek üstüne kelime çalışması,dinleme için ayrı vakit ayırma,Konuşma için (neredeyse imkanyok) hepsi için ayrı ayrı düzenli çalışman gerekirken ve bunları yapmana rağmen belirli bir seviyeye geliyorsun türkiyede.

    Kısaca imkan varsa gidin dil yerinde öğrenilir türkiyede değil 6 ayda'da türkiyede öğreneceğiniz ingilizcenin 100 katını elde eder dönersiniz.

    Edit: Arkadaşlar gramer size cümle kalıplarını değil o cümle kalıplarını nasıl yaratacağınızı öğretir.. Ozaman başlarsınız konuşmaya kurmaya.. Bilmezseniz cümle kalıplarına kelime ekleyerekmi anlaşacaksınız ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kıyamet Senfonisi -- 17 Aralık 2015; 21:52:13 >




  • Beni çok rahatsız eden bir sorun var şu dili öğrenirken.

    " Kursa da gidiyorum"

    Hani derler ya anlıyorum ama konusamıyorum...Ben belki konusabilirim yani çat pat kelimeler ile işaretle de olsa basit şeyleri rahat ifade ederim şu durumda.Ama anlayamıyorum.
    Dinleme sorun.Anlama sorun.

    Derler kulak dolgunluğu..Yıllardır yabancı dizi film izlerim...Eee madem izliyorum bir katkısı olmuş olmalıydı ? Ama pek böyle hissetmiyorum.
    Duyduğum kelimeler anladığım kelimeler hep basit şeyler ve bildiğim kelimeler cümleler.Sanırım evet bildiğim için mi duyuyorum ama diğerlerini hiç duymuyor gibiyim.Yani kelime cümleyi bilmesen dahi ne konuşulduğunu duymaz mı insan ? İşte ben duymuyorum ?

    Altyazı açarsam İngilizce altyazı sorun bir nebze çözülmüş oluyor..Aaa bunu mu demiş ya falan diyorum hemen anlıyorum ya da çevirmeye çalışıyorum..

    Nasıl çözebilirim bu sorunu ?




  • quote:

    Orijinalden alıntı: eyoruk

    Beni çok rahatsız eden bir sorun var şu dili öğrenirken.

    " Kursa da gidiyorum"

    Hani derler ya anlıyorum ama konusamıyorum...Ben belki konusabilirim yani çat pat kelimeler ile işaretle de olsa basit şeyleri rahat ifade ederim şu durumda.Ama anlayamıyorum.
    Dinleme sorun.Anlama sorun.

    Derler kulak dolgunluğu..Yıllardır yabancı dizi film izlerim...Eee madem izliyorum bir katkısı olmuş olmalıydı ? Ama pek böyle hissetmiyorum.
    Duyduğum kelimeler anladığım kelimeler hep basit şeyler ve bildiğim kelimeler cümleler.Sanırım evet bildiğim için mi duyuyorum ama diğerlerini hiç duymuyor gibiyim.Yani kelime cümleyi bilmesen dahi ne konuşulduğunu duymaz mı insan ? İşte ben duymuyorum ?

    Altyazı açarsam İngilizce altyazı sorun bir nebze çözülmüş oluyor..Aaa bunu mu demiş ya falan diyorum hemen anlıyorum ya da çevirmeye çalışıyorum..

    Nasıl çözebilirim bu sorunu ?

    Bır onerı bır fıkır verebılcek ?

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Kıyamet Senfonisi

    Zaten orta seviye gramer bilgisine sahip olup oradada eğitim vs görüp yaşarak daha rahat öğrenirdiniz gramer bilmeden konuşmaya çalışarak veya anlamaya çalışarak biryere kadar varılır!.

    ''okula gitmeyen çocuklar da gramer bilmiyorlar ama şakır şakır dillerini konuşuyorlar'' bunu anadili olan çoçuklar içinmi dediniz ? ben türk bir çoçuğun gramer vs bilmeden yabancı dil konuştuğunu görmedim.Gramer bilmeden konuşamazsınız! Gramer bilmezseniz anlayamazsınız! Yazamazsınız, Okuyamazsınız.. Adamlar dili gramersiz konuşmuyor zamanını varını yoğunu bilmeyip, gramer önemsiz konuşmak önemli diyerek olmuyor malesef.

    Türkiyede 4 beceri kazanmak için uzun yıllar gerekicek üstüne kelime çalışması,dinleme için ayrı vakit ayırma,Konuşma için (neredeyse imkanyok) hepsi için ayrı ayrı düzenli çalışman gerekirken ve bunları yapmana rağmen belirli bir seviyeye geliyorsun türkiyede.

    Kısaca imkan varsa gidin dil yerinde öğrenilir türkiyede değil 6 ayda'da türkiyede öğreneceğiniz ingilizcenin 100 katını elde eder dönersiniz.

    Edit: Arkadaşlar gramer size cümle kalıplarını değil o cümle kalıplarını nasıl yaratacağınızı öğretir.. Ozaman başlarsınız konuşmaya kurmaya.. Bilmezseniz cümle kalıplarına kelime ekleyerekmi anlaşacaksınız ?

    Düzenli çalışmak sürekli tekrar yapmaktan başka çare yok..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vegasboy -- 31 Aralık 2015; 11:44:23 >




  • 
Sayfa: önceki 2526272829
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.