Şimdi Ara

İngilizce Hazırlık Atlamak İsteyenler Buraya / Boğaziçi KOÇ Sabancı Hazırlık

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
791
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar herkese merhaba. Boğaziçi’ne geçenler için Boğaziçi Hazırlık Sınavı ile ilgili bilgi vermek istiyorum. (İngilizce hazırlık olduğu için diğer İngilizce hazırlık sınavcılar da bakabilir) Diğer okulların hazırlık sınavı ve hazırlık dönemleri ile ilgili de içerik hazırlatmaya çalışacağım. Öncelikle İngilizce hazırlık sınavı ile ilgili bilgi aktarmak istiyorum. BOUN bazında olsa da genelde İngilizce hazırlık sınavları aynı formatta olduğundan mütevellit iş görebileceğini de düşünüyorum.


    Boğaziçi Hazırlık Sınavını Nasıl Atlarım?


    Boğaziçi Hazırlık Sınavını atlamak istiyorsanız önce emin misiniz onu sorgulayın derim. Çünkü hazırlık geçme notunuz bir gün karşınıza çıkacak. Öğrenci profilinizde geçme notunuz sürekli yazacak ve aynı zamanda Erasmus-Exchange başvurularında da puan bazında etkileyecek. A=50, B=48, C=46 olarak puanlamaya dahil olacak(Erasmus için puanlama önemli). 2-4 puan ne kadar etkiler bilemiyorum ama etkiler ki böyle bir rütbelendirmeye gitmişler. Aynı zamanda A veya B ile geçmezseniz 1. sömestrınızda Akademik İngilizce dersi de alacaksınız.


    Açıkçası çok korkmayın derim ama bunları da bilmenizde fayda var. Boğaziçi Hazırlık Sınavı ile tüm içerikleri yadyok.boun.edu.tr adresinden bulabilirsiniz. Sınav tarihi, sınav formatı örnek sınavlar vs. SSS olarak sorulanları da cevaplandırmaya çalışacağım.


    Boğaziçi Hazırlık Sınavında Hangi Bölümler Var?



    1- Sınav ücretli değil.



    2- Sınav döneminiz başlamadan yapılacak. Sınav tarihi yadyok’tan ilan edilecek.



    3- Sınav online olursa büyük ihtimal listening olmayacak.*2 dönemdir yok. Online olursa Careful Reading ve Writing olur(2 essay yazarsınız). Yüz yüze olursa normal reading ve selective&careful listening bölümleri de eklenecek.



    4- Hazırlık sınıf kurları BUEPT’ye göre değil, ekstra sınav yapılarak belirlenecek. Yani 2 sınav var.



    5- Evet, IELTS sınavınız varsa kullanabilirsiniz.

    TOEFL® IBT 79, Writing 22

    TOEFL® IBT 79, TWE Pass

    IELTS Academic

    (Paper-based/ Computer-delivered) 6.5, Writing 6.5

    IELTS Academic

    (Paper-based/ Computer-delivered) 6.5, TWE Pass*



    6- Writing için hangi konular çıkıyor derseniz tamamen şans. Geçen sene FOMO çıkmıştı. Eğer anlamını bilmezseniz bile açıklamasını veriyor. Yanlış hatırlamıyorsam 2’den fazla seçenek vardı ve 2 tanesini seçiyorsunuz.



    7– İngilizcem iyi değil, derslerde zorlanır mıyım? Evet. Dersi hocadan dinlerken anlarsınız ama kitap vs. okuması verilince zorlanırsınız. Halledersiniz diye düşünüyorum bir şekilde.



    İngilizce Hazırlık Sınavı için Yararlı Siteler Nelerdir?


    Eğer sınavı geçmek istiyorsanız öncelikle şu birkaç linke bakın derim:



    grammarly.com: Yazmış olduğunuz içeriklerde hatalar bularak onlara önermeler yapıyor. Essay yazdığınız zaman buradan gramer hatası vs. kontrol etmek için birebir.



    writeandimprove.com: Bu site de geçen sene faaliyete geçti diye biliyorum. Bu sitenin en güzel özelliği ise paragrafların kendi içerisinde contextini kontrol edip uygun mu değil mi onun hakkında da geri dönüş vermesi. Hatta sizi puanlıyor bile. Bunun yanı sıra bol bol essay konusu öneriyor ki bu da sizin elinizi bayağı hafifletiyor.



    Google Translate: Mümkünse kullanmayın. Bunun yerine farklı sözlükler kullanın derim. Hatta mümkünse matbu sözlük.



    Buowl.boun.edu.tr: Bu site de yadyok’un bir parçası aslında. İçinde yapabileceğiniz alıştırmalar, örnek sınavlar, yapılmış sınavlar ve tam puan almış essayler de mevcut. İçeriyi bir güzel karıştırın derim. Bol bol içerik var.



    Essay Taslakları : Buraya tıklayın ve Essay Taslaklarını ezberleyin. Kalıpları ezberlerseniz çok rahat bir şekilde geçersiniz. Hatta abartmıyorum A bile alabilirsiniz.

    Essay Taslak Linki:



    online yks lgs koçluk - tyt ayt
    Boğaziçi Proficiency Sınavı - BUEPT - Online YKS LGS Koçluk - TYT AYT
    http://www.unikocum.com/blog/bogazici-proficiency/


    http://www.yadyok.boun.edu.tr/buept/

    http://www.buowl.boun.edu.tr/fessay%20types.htm

    online yks lgs koçluk - tyt ayt
    Boğaziçi Proficiency Sınavı - BUEPT - Online YKS LGS Koçluk - TYT AYT
    http://www.unikocum.com/blog/bogazici-proficiency/







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.