Şimdi Ara

İNFAZ YASASİ/ AF YASASI

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
1.404
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Nedir arkadaşlar bu olayin aslı astarı.ben kesinlikle cezası bitmeyen kimsenin dışarı salinmasini istemiyorum.colugum çocuğum kendim için ailem için endişe ediyorum.sanki gündemden istifade yangından mal kaçırır gibi salacaklar ne kadar sapik hırsız gaspçı katil varsa dışarı.bunlar degilmiydi Rahşan affina laf edipte siyaset yapan.yanlisim olan bı nokta olabilir, lütfen aydınlatın beni içim hiç rahat değil.



  • detayı açıklandı. ben de baktım da hırsızın h'sinden bahsedilmemiş sanki. iyi mi olacak kötü mü olacak yasa çıktıktan sonra ortaya çıkar. her zaman olduğu gibi memnun olan da olacak memnun olmayan da, mağdur olanların ahını alacak olan da olacak, serbest kalanlardan yasayı çıkartmış olanlara Allah razı olsun diyen de olacak. dünya yuvarlak, yuvarlanıp gidiyoruz..


    dünyada af kanunları ne durumda diye bakınca wiki'de yer alan ülkeler şöyle sıralanmış:

    1 Afganistan
    2 Cezayir
    3 Arjantin
    4 Benin
    5 Brezilya
    6 Şili
    7 Demokratik Kongo Cumhuriyeti
    8 El Salvador
    9 İngiltere
    10 Lübnan
    11 Paraguay
    12 Peru
    13 Senegal
    14 Sierra Leone
    15 Güney Afrika
    16 İspanya
    17 Amerika Birleşik Devletleri
    18 Uruguay

    tabi af detaylarına merak eden bakabilir. Biz neden bu listede yokuz acaba? aslında bizde de var af. wiki'de listeye girememiş olmak çok ilginç geldi bana.


    bu af yasası kanunları da hep geriye dönük çıkıyor. ileriye dönük af yasalarının çıkarıldığı gün, geriye dönük af yasası çıkarmaya da gerek kalmayacak.


    ben şöyle düşünüyorum: her cezaevine giren hükümlü, kendisine verilen cezayı hak etmiyor olabilir mi? bu sebeple, dönem dönem çıkarılan bu yasalar, bu durumları telafi etmeye yönelik olabilir. böyle bir durumda ise yasanın iyi hazırlanmamış olması neticesinde, fırsatdan istifade eden hükümlüler de serbest kalabiliyor ki kalmasa bile iyi bir ceza indiriminden faydalanabiliyor. bence bu şekilde hareket etmek yerine, yani af yasaları ile uğraşmak yerine, daha sağlam yasalar çıkararak bu duruma düşmekten kurtulmalı.

    ayrıca dikkatinizi çekerse her şeye güzel atıf yapılıyor af yasası detayında ama iftira atma konusu üzerine tek bir kelime yok! iftira atarak, insanların hayatını karartma girişimlerine de iftiranın geri tepmesine karşılık aynı cezanın karşı tarafa verilmesini yasalarda görmemiz gerekmez mi? şikayet ediyor.. karşı taraf ceza alıyor. sonra şikayetinden istekli ya da isteksiz vazgeçiyor, ceza düşüyor. düşmeyeni de oluyordu galiba bu sefer kamu şikayetçi oluyordu.. ya işte yasayı çıkaran insan, düzenleyen insan, iptal eden insan.. insan, insan daaa.. içimizde insan olmayan da var. sadece ayırım yapamıyoruz. eğitimciler birazdan konuya damlar..




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.