Şimdi Ara

INDITEX Grubu Mağazaları İşe Alım Süreci

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
2
Favori
40.818
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Inditex mağazalarında çalışmak isteyenler ve süreci merak eden arkadaşlar için şartlardan ve süreçten kısaca bahsedeyim.

    İlk olarak herhangi bir şekilde (kariyer.net vs.) başvurduktan sonra onların telefon ile dönüş yapmasını bekliyorsunuz.Dönüş yapmaları halinde 1 adet vesikalık fotoğrafınız ile birlikte görüşmeye çağrılıyorsunuz. Bu ilk görüşmede, her seansta yaklaşık 40 kişi olacak şekilde inditex şirketi ve çalışma pozisyonları hakkında bir sunum yapılıyor. Sunumun ardından bir CV doldurmanız isteniyor. En son olarakta sunum yapan insan kaynakları görevlisi ile 5dk civarında birebir bir görüşmeniz oluyor. Bu görüşmede sizi tanımaya yönelik sorular soruyorlar. İlk görüşmenin olumlu geçmesi halinde ikinci görüşmeye çağrılıyorsunuz. Bu görüşme ise 5-10 kişilik bir grup ile oluyor. Yine kendinizi tanıtarak başlıyorsunuz sonrasında size çeşitli durumlar anlatılıyor ve bu durumlar karşısında nasıl tepkiler vereceğinizi anlatmanızı istiyorlar. Sonunda da varsa sizin aklınızdaki soruları cevaplıyorlar. Bu aşamayı da geçebilirseniz en sonunda teklif görüşmesi için çağrılıyorsunuz yine bir sunum yapılıyor. Bu sunumda ise çalışma şartları hakkında bilgilendirme yapılıyor. Kabul etmeniz halinde evrakları tamamlayıp işe başlıyorsunuz.

    Daha önceden inditex grubu bünyesinde çalışmayan kişiler ilk başta 1 ay süreli bir eğitim sürecine giriyorlar. Bu eğitim sürecinin ilk günü ile birlikte sigortası işlenmeye başlıyor ve ay sonunda anlaşılan maaş hesabına yatıyor. Yine bu durumdaki kişiler ilk 2 ay (1 ay eğitim + 1 ay normal çalışma süresince) deneme süresinde olacağından işveren tarafından işten çıkarılabiliyor yada kendi dilediği zaman işi bırakabiliyorlar.

    Bunlar dışında kendi fikirlerime de yer vereyim. Daha önceden tecrübem yok fakat internetten ve arkadaşlarımdan duyduğum kadarı ile inditex firmasının sağladığı çalışma şartları, diğer mağazaların aynı pozisyondaki birine sağladığından daha iyi durumda. Sürekli muhabbeti dönen bir diğer konuda zara vb. mağazalarda çalışmak için dış görünüşünüzün ortalama üzerinde olması gerektiği. Bunun doğru olduğunu, ben düşünmüyorum. Mülakatlar sonunda kabul edilen arkadaşlar, bende mankenlik ajansındaymışım gibi bir izlenim uyandırmadı. Gözlemlediğim kadarı ile dikkat etmeniz gereken şeyler, bakımlı olmanız, temiz kıyafetler giymeniz ve diksiyonunuzun düzgün olması.

    Şimdilik aklıma gelenler bunlar süreç hakkında sorusu olanlara yardımcı olmaya çalışırım.

    (Konu bilgilendirme amaçlı düzenlenmiştir)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nonprohibere -- 30 Ağustos 2017; 15:38:56 >







  • Zara'da iş görüşmesine gitme!

    Zara'yı sen kur patron ol!



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jamesholden -- 18 Haziran 2017; 22:23:1 >
  • Nerden başvurduğunu sorabilir miyim acaba ? bende bu tarz yerlerde çalışmak istiyorum part time olarak.
  • Riktinyo kullanıcısına yanıt
    Kariyer.net te rastladım, basvurdum. Basta pek ümidim yoktu ama yaklasık 1 hafa sonra donus yaptılar ve gorusmeye cagırıldım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nonprohibere -- 19 Haziran 2017; 19:23:10 >
  • Bİ ARKADAŞTAN ŞARTLARININ BAYA İYİ OLDUĞUNU DUYMUŞTUM. MAAŞ OLARAK DİĞER MAĞAZALARA GÖRE YÜKSEKMİŞ. SONUCU DA PAYLAŞIRSAN SEVİNİRİM
  • Valla güzel part time çalışacaksın ve asgari ücret alacaksın. artı olarak primi saymıyorum bile ki elle tutulur bi parada olur o prim
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Robert Chase

    Bugün görüşmeye gittim ve kabul ettim aksilik olmazsa temmuz ortasında başlıyorum. Şartlardan ve süreçten benzer durumda olan veya merak eden arkadaşlar için kısaca bahsedeyim. Part time çalışacağım. Haftada maksimum 30 saat ve saat başına 11,7 lira olmak üzere ayda 1404 lira maaş alacağım. Bunun dışında çalıştığım her gün için sanıyorum 16 lira civarında yemek ücreti (haftada 4 günlük çalışma ile ayda 256tl), çalıştığım mağazanın aylık satış durumuna göre (havuz sistemi ile) prim alacağım ve eğer devam edersem 6 ay sonunda tüm inditex grubu mağazalarında geçerli %25'lik personel indirimim olacak. Önümdeki süreçten de kısaca bahsedeyim. İlk aşamada 2 ay deneme süreli bir anlaşma imzalayacağız. Bu anlaşma süresinde her iki tarafta cayma hakkına sahip. 2 ayımı doldurmam halinde yine iki tarafta devam etmek isterse daha uzun süreli bir anlaşma imzalanacak. Daha önceden herhangi bir inditex mağazasında deneyimim olmadığı için ilk etapta 1 aylık bir eğitim sürecim olacak ve sonrasında kendi asıl çalışacağım mağazaya geçeceğim. Bunlar dışında sorusu olan olursa yine elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım.

    Merhaba hocam normal tam zamanlı çalışanlar nasıl çalışıyor maaş ve saatler konusunda ayrıca siz hangi şehir için başvuru yaptınız.




  • hayırlı olsun hocam, İzmir için yaklaşık 1 buçuk ay önce başvuru yaptım hatta mağazaya gidip form doldurdum ama ne arayan var ne soran , yazık oldu. Çalışmak istediğim bir yerdi açıkçası
  • hes123 H kullanıcısına yanıt
    Cevap biraz gec oldu kusura bakmayın. Ben istanbul'da yeni acilacak olan bir sube icin basvurdum. Tam zamanlı calısanlar hakkinda tam bilgim yok ama tahminen gunde 8 saatten haftanin 6 gunu calisiyorlar dersek yaklasik 2200-2300 civarinda net ucret alacaklarini tahmin ediyorum. Ek olarak primdende part time calisanlara gore daha yuksek bir pay alacaklardir.
  • Sağolun hocam. Dönüs yapmaları buyuk olcude sans isi heleki kayda deger bir deneyiminiz (inditex grubu magzalardan birinde calısmıs olmak) yoksa tamamen sans isi. Yeni sube acilmasi halinde yada eleman ihtiyacı oldugu zamanlarda dönus yapma ihtimalleri daha yuksek.
  • Ben de 2 sene önce Levent'teki merkezde başvurdum, almadılar. Ben bayanım, iş deneyimim de yoktu gerçi. Ya da şans işidir gerçekten :)
  • Merhabalar konunun üzerinden biraz geçmiş ama merak ettiğim bir şeyi sormak istiyorum. Ben geçen hafta pazartesi gitmiştim görüşmeye 15 dakika kadar geç kaldım. Önemli değil oturun dediler form verdiler onu doldurdum. Daha sonra bir adam geldi ve 5dk kadar doldurduğum form üzerinden konuştuk giriş kısmında formu doldurduğumuz bir masa var oraya geldi. Masada birkaç kişiydik yani yanımdaki insanla konuşmasını ben de duyabildim ayrı bir odaya falan almadılar. Bu şekilde 4-5 kişi daha vardı sitelerde anlatıldığı gibi tanıtım videosu falan da izlemedik anlayamadım tam olarak geç kaldığımdan mı diye düşündüm ama benden sonra gelen insanlarda oldu. Bir hafta geçti üzerinden ama hala bir geri dönüş alamadım normalde dönüşler ne kadar süreyle yapılıyor daha önce çalışmış veya mülakata girmiş arkadaşlar bu konu hakkında bilgilendirebilirler mi acaba?
  • zarada calıstım hayatımın en kötü 2 ayıydı önermem h&m cok daha kaliteli firma
  • -brs- - kullanıcısına yanıt
    İlk gorusme dedigin gibi oluyor. Geridonuste sans isi bana gorusmemden birkac saat sonra donus yaptilar ama aylar aonra donus alan arkadaslarimda var
  • berhan? kullanıcısına yanıt
    Bu kalite kavramini nelere bagladigina gore degisir zaranin arka planindaki sistemin hm dahil ayni seviyedeki diger tekstil markalarinin hicbirinde oldugunu sanmiyorum. Diger markalara gore daha fazla performans beklediklerini net olarak soyleyebilirim haliyle daha cok yoruluyorsun ama bunun karsiliginida arti para olarak aliyorsun.
  • 200 300 fazla almak için müdürlerinin egosunu yükseltmek isteyen basvursun ben uyarayımda :)
    inditexde hiç bir zaman bir üstüne uyarıda bulunamazken
    h&mde feedback ile bunu çözmüş adamlar magaza müdürünün bile yanlısını yüzüne söylersin oda paşa paşa dinlemek zorunda
    ayrıca herkes herkese ismiyle hitap ediyor sahte beyfendi hanımefendiler dolanmıyor ortalıkta

    ayrıca ankarada bombaların patladıgı günlerde insanlar güvenle evlerine dönmesi için tüm personelleri taksiyle yolladılar
    zaradaki arkadaşım otobüsle eve dönmüştü calısanına verilen değer de ortada daha binlerce örnek verebilirim



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi berhan? -- 2 Şubat 2018; 9:32:26 >
  • Peki h&m için başvuru ve kabul süreci nasıl oluyor ayriyetten part time maaş durumları nasıl acaba?
  • -brs- - kullanıcısına yanıt
    hm kariyer sitesi var kendi sitesi üzerinden açık varsa ilan açıyor oraya cw bırakıyosunuz
    yine toplu görüşmeler oluyor
    maaşta pt için 1200 civarı
    300 350 de ticket yatıyordu
  • kariyer filan işin teknik boyutu.



    Mağaza içinde tanıdık arkadaşınız varsa sizi önerebilir. Gidip elden cv bırakın magazaya ve bir tanıdık bulun o şekilde 3 gün içinde girdim zaraya.



    kapitalin zirve yaptığı bir kurumdur . Beyler hanımlar ama köle modesun :) kaşarıda boldur 50 kişilik magazada 40 kadın 2 pafff'ım var 9 ay'da



    işinize yaramadıgınız an saatınızden yani maasınızdan kesip eve gönderilirsiniz. devamlı daha cok personeli nasıl harcayabıleceklerını dusunurler. bunu farklı dille anlatırlar :) Parası iyidir ama karsılığını alır :)
  • Maalesef tanıdığım birisi yok içeriden. Ayriyetten şu pafff diye bahsettiğiniz şey ne oluyor acaba
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.