Şimdi Ara

İmar Barışı Yardımlaşma 2018 (75. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.539
Cevap
38
Favori
177.685
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7374757677
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • MR_10 M kullanıcısına yanıt
    Sadece terasa alamazssiniz. Alacaksaniz bagimsiz bolum alaninizin tamami uzerinden almaniz gerekiyor. Bide kapattiginiz terasin uzeri acilir kapanir bir sistem ve yanlarida katlanir cam ise belediyeniz ile gorusmenizde fayda var. Balkonlarda katlanir camlar yonetmelige aykirilik olusturmuyor. Bazi belediyelerin ise teraslardaki uygulamalari aldiklari meclis kararlari ile farlilik gosterebiliyor.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • architron A kullanıcısına yanıt
    Açıklamalarınız için çok teşekkür ederim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: architron

    Ilk mesajinizda pergole eklediginizden bahisle yapi kayit belgesine basvurmak istediginizi belirtmistiniz ancak 2. Mesajinizdan bu aykiriligi 2018 yili sonrasinda yaptiginizi anliyorum. Bu nedenle mevzuat geregi 31.12.2017 tarihinden sonra yapilan imalatlar icin yapi kayit belgesi almamaniz gerekiyor. Cati arasinda nasi bi aykirilik var acikcasi anlamadim. Projede olmayan bi cati arasi imalati yapildiysa 2018de belediye iskan izni vermis. Yanlis dahi verse bu yanlisi kabul etmeyeceklerdir buda cati arasindaki aykiriligin iskan sonrasi yapildigi anlamini doguracaktir.
    Pergoladan ziyade oda olarak eklenmiş kısımlsr varmış Hocam. Ben de pergola ile sıkıntı olmaz diye düşünüyordum ancak daha sonra projeyi isteyince daha vahim durumlar ortaya çıktı. Çatı arasında normalde her dubleks sahibinin teras(26m2)+10metrekarelik oda alanı mevcut. Ama kullanılmayan çatı arasından her daireye toplamda 66metrekare eklenmiş. Bir de bu aykırılıklara rağmen iskan alınmış geçen sene. Proje tadilatı da yapılmamış imar barışı yasası hala yürürlükteyken. Sanırım para hususu en büyük öncelikleri.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Iskani 2018de almissiniz. Proje ile fiili dirumda farkliliklar var. Imalatlarin 31.12.2017 tarihinden once yapildigini varsayarsak Belediye projeye uymayan bir yere 2018de iskan vermis belediye yetkilileri hata islemis durumda ancak kimse bunu kabul etmez biz iskani verdikten sonra yapmislar diyecek ve yapiyi muhurleyecekler. Iskan sonrasi yani 2018den sonra yapildigi gerekcesi ile de yapi kayit belgeniz iptal edilecek. Veya 2018den once yapidigini ispat ederseniz yapi kayit belgeniz gecerli olacak bu seferde iskani veren belediye yetkilileri hakkinda yargilama yapilmasi soz konusu olacak. Bahsettiklerim olabilecek ihtimaller. Yapi kayit belgesi alip belediyeye verdiginizde belediye bu belgeyi kabul edip hicbir sorgulama yapmadan kenara da koyabilir. Bazi belediyeler kendilerine sunulan belgede tereddut hissettiklerinde cevre sehircilik il mudurluklerine durumu iletiyor bazilari ise bu belge beyana esas alinmis bir belge benim sorumlulugum yok deyip dosyasina da koyabiliyor. Kisilerin ve kurumlarin bakis acisina gore sizin durumunuz degiskenlik arzediyor. Cati imalatlari 31.12.2017den once yapildiysa Isterseniz belediyede ile durumunuzu bir tanidik vasitasi ile birlikte sozlu olarak degerlendirin. Hem muteahhidinizin hem de belediyenin kusuru soz konusu.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi architron -- 13 Haziran 2019; 14:17:46 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Tarlamıza ev yaptık imar affından faydalandık 60m2 bi yer yaptık 3dönüm Tarlamıza bulunduğumuz belediyede yaklaşık 5000 yapı var bu şekilde hiçbiri uydu kayıtlarında yok ama devlet yapı kayıt belgesini veriyor baktık herkes hergün birşey yapıyor bizde yaptık hafta sonları gidebileceğimiz bir yer. Sizce ilerde yıkım kararı gelirim turistik veya cok değerli bir bölge değil 50 bin lira harcadık yapı kayıt belgesinide bugun aldık siz ne düşünüyorsunuz bu konuda kimisi yıkılacak diyor kimisi de tarlada ki basit yapılar yıkılmaz diyor kendi arazimiz hazine vs. değil bakalım ne olacak risk aldık

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sikayet olmaz ve belediyede ustune dusmez ise bisey olmaz ancak uydu goruntuleri o bolgede net ise sonradan yaptiginiz belli olur. Belgenizi almissiniz artik gerisi sans,kader,kısmet ...

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Arkadaşlar 2018 Aralık ayında başvurumu yaptim fakat hala ödememi yapmadim. Başvuru sonrasinda Sms gelmedi veya geldiysede belkide ben sildim. Bu sms olmadan ödeme olmuyor gibi soylenti duydum. Bu sms de ne yazıyor kişiye özel kod falanmi var. Birisi bu sms in bana ekran görüntüsünü atabilirmi rica etsem.


    Birde herhangi devlet bankasinda hesabim yok Is bankasi , Yapı Kredi ve Finansbank kullaniyorum. Bunlarla ödeme yapabilirmiyim ? Olmuyorsa ziraat şubesine gideceğim sanırım

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Siz onceki basvurunuza ait onay mesaji gelip gelmedigini hatirlamiyorsaniz bugun son gun tekrar yeni bir basvuru yapin bence. Bankada hesabiniz olmasina gerek yok tc nonuzu soyleyince otomatik olarak odeyeceginiz tutari soyluyor banka

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Erzurumda 6 kat birde bodrum bir apartmanda yaşıyorum apartmanda kimsenin kat irtifakı tapusu yok apartmanın müteahidi akrabamız tapularımızı almamız için ne yapmalıyız müteahit tapularınız çıkmıyor diyor bireysel olarak bir başvuru yapabilirmiyim veya hangi kurumdan bilgi alabilirim bütün daireler beraber mi tapu alınır. Bilgisi olanlar yardımcı olursa sevinirim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba arkadaşlar. Biz yapı kayıt belgemizi aldık. kat tapusu cıkarmak istiyoruz ama maddi olarak şuan buna imkanımız yok. imar barışının son günü 30 haziran eğer biz kat tapusu için başvurmazsak ne olucak.
    daha sonra elimiz bollaşınca yaptıralım diyoruz böyle bir şansımız varmı?
  • Mc_FiRaR kullanıcısına yanıt
    paranız olduğunda alırsınız, önemli olan iskansız eviniz için yapı kayıt belgesi almanızla evinizin güvence altına alınmasını sağladınız. kat mülkiyetine müsait zamanda geçersiniz.
  • MelanchoLy - Man M kullanıcısına yanıt
    arsa olması imarsız olduğunu gösterir, imar geçmiş olsa daha o bölgeden siz bunu yaptıktan sonra imar almadıysanız yine aynısı yazar bu sorun değil.
    Şimdi eğer imar barışına başvurursanız devlet bir gün gelip orayı yıkamaz sizi evden zorla çıkartamaz. Hoş şimdi de öyle bir şey yapmaz ancak yapma ihtimali olur kanunen onu durduracak bir şey yok. Ancak yaptırırsanız kanunende gelip onu yıkamaz.
    Eğer amacınız imar geldiğinde bir müthaite vermek ise bence yaptırmayın, sonuçta yıkılacak bir ev için neden para ödeyesiniz.
  • Selamlar,
    Son ödeme günü Pazar olduğu için soruyorum,
    Pazartesi günü ödeme yapabilir miyiz?
  • Bilen bir arkadaşım yardımcı olursa sevinirim. Binada 168 daire var. Daire başı 2950 TL ödedik. (Uzaktan vekalet verdik bina yönetimine). Ödeme yapıldı. Şimdi ki aşama nedir? Nerede ne işlem yapmalıyım ki kat irtifakı yazısı e devletten silinsin. (Silinince de ne yazar onu bile bilmiyorum)

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • aydancan A kullanıcısına yanıt
    Ziraat bankası bu hafta sonu imar barışının son günü olduğu için açık.reklamları vardı internette.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Hobi bahcemizdeki kullandigimiz ev için başvuru yapmıştım 2hafta önce.
    Dün gece ödemeyi yaptım edevlette ödendi yazıyor. Ancak hala yapı kayıt belgesini alamadım. Alacağıma dair smsde gelmedi. Ne zaman gelir bu SMS? Ödendi olarak gösteriyor ücreti. Ama yapikayit belgesi oluşturmadı daha yada mesajı gelmedi bana. Yardımcı olabilecek var mı

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İmar affı uzatıldı mi?
    Başvuru yapabilir miyiz?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • EmiciAdam kullanıcısına yanıt
    Merhabalar,

    Ben mimarım ve imar barışı hakkında profesyonel destek vermekteyim. Şayet sisteminizde ödendi yazıyorsa sistemsel yoğunluktan dolayı henüz yüklenmemiştir. Son zamanlarda sms veya yükleme işlemleri yoğunluktan dolayı aksadı. Eğer bir kaç gün içerisinde Yapı Kayıt Belgeniz oluşturulmazsa 181 i arayarak teknik destek alabilirsiniz. Veya hangi il için başvuru yaptınız ise Çevre Şehircilik Bakanlığı İl Müdürlüğüne giderek kontrol işleminizi gerçekleştirebilirsiniz.
  • Mc_FiRaR kullanıcısına yanıt
    Merhabalar. Tapu işlemi için süre kısıtlaması bulunmamakta. 30 Haziran sadece Yapı Kayıt Belgesi için son tarihti. Yapı Kayıt Belgesi başvurusu yapmış ve ücretini yatırmışsanız Kat Mülkiyetli Tapu almak için dilediğiniz zaman başvuru yapabilirsiniz.
  • e_capkan kullanıcısına yanıt
    Başvuru süresi uzatılmadı,15 haziran 2019 a kadar başvuru yapmış olanlara 31 temmuza kadar en az %25 i peşin ödemek kaydıyla 31 aralığa kadar %2 vade farkıyla ödeme süresi uzatımına gidildi.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 7374757677
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.