Şimdi Ara

İmar Barışı Yardımlaşma 2018 (71. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.539
Cevap
38
Favori
177.765
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 6970717273
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • benim olayım buradakiler kadar karışık değil..boğazici öngörünümdeki arazımızde 2 katlı ev ve bu ev ile baglantısı olmayan boş dükkanımız var..toplamda 3 bagımsız bolum..evin kapı numarası 10/1 ile 10/2 dükkanın 12..şimdi basvuru sırasında numara 10 yapıp bagımsız bolum adedini 3 yapsam sıkıntı çıkarmı..yoksa evi ayrı dükkanı ayrımı basvurucam..arsa komple bana ait..
  • reko kullanıcısına yanıt
    Dukkan ve daireler ayni cati ve ayni temele sahipse tek yapi kayit belgesinde dukkan ve daireleri gostermeniz gerekir. Eger dukkan ayri bir yapi ise yani cati ve temeli ayri ise dukkana ayri basvurmaniz lazim. Yapinin tamami icin basvurdugunuzda bina numarasini vermeniz yeterli olaki yanlis girdiniz. Sistem uzerinden gerekli degisikligi sonradan hazirana kadar yapabilirsiniz.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • architron A kullanıcısına yanıt
    dukkan temeli farklı yanı ana binadan farklı yerde başlı başına bir yapı (temeli çatısı farklı) ve farklı kapı numarası var..
    diğer konuda bugun imar burosuna gittim..evi ve dukkanı soracaktım..kafam orda iyice karıstı..toplam arsa 171m2 evin alanı 85m2 (2 daire toplam 170m2) dukkan 20 m2 geriye kalan bahçe..bana ev için basvurursan arsa alanını 85 m2 alman gerekir dedi arazım 171m2 dememe ragmen bize bu şekilde yazmamız istendi dedi ordaki görevli eleman..
    bence bu şekilde basvurmam lazım..sizce doğrumudur?
    1. ev 2 katlı 85*2:170 m2 --171 m2 arsa (burada arkadaş arsa payı 85m2 yazın dedi evın oturum alanını olarak halbuki arsa 171m2 ve bence yanlış biliyorlar 85 değil 171 yazmamız lazım)
    2. dukkan 20 m2 ---171m2 arsa..
    bence benım yaptıgım şekilde doğru..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi reko -- 12 Mart 2019; 23:11:56 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: architron

    Tapudaki onayli projenize bakin. Genelde cati dubleksli olarak cizilen son katlar bina yapilirken ayri bagimsiz bolumlu yapiliyor. Kanunen cati arasina bagimsiz bolum yapilamadigindan bu daireler muteahhitlerce hisseli olarak satiliyor. Eger boyle bir durum soz konusu ise ve apartmanin yapi kullanmasi varsa bireysel basvurabilirsiniz. Ancak bu basvuruyu 4.kat ve 5. Kat icin ayri ayri yapmaniz gerekebilir.
    hocam cevabiniz icin tesekkur ederim.

    tapudaki onayli projeden kastiniz nedir tam olarak. evin tapusu mu binanin ayri bir tapusu mu var?

    bir de bireysel olarak nasil basvurabilirim? e devletten yapinin tamami secenegi cikiyor yalnizca.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • must61 M kullanıcısına yanıt
    Kat irtifaki veya kat mulkiyeti kurulurken tapu mudurlugunde bagimsiz bolumlerin gosterildigi mimari projeyi kastettim.
    Tapu uzerinden yapilan satislarda bu proje esas alinir.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • must61 M kullanıcısına yanıt
    E devletten basvururken yapi kullanma izin belgesi varmi diye soruyor. Eger yok derseniz bagimsiz bolum icin basvuru secenegi cikmaz.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • reko kullanıcısına yanıt
    Sizin arsa uzerindeki toplam yapi alaniniz 170+20=190 m2. Arsaniz 171 m2. Arsa uzerinde 2 farkli yapi oldugu icin oranlama yapilmasi gerekiyor. Soyle ki ev icin 170m2/190m2 X 171m2= 153 m2 arsa alani girilecek. Dukkan icin ise 20m2/190 m2 X 171 m2= 18 m2 arsa alani. Dolayisi ile 2 yapi icin girilen toplam arsa alani 153+18= 171 m2 olacak.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • architron A kullanıcısına yanıt
    Bu projeye nasil ulasabilirim peki? Tapu mudurlugunden vs?

    Tapuda kat irtifaki gorunuyor.

    Tapuda bagimsiz bolum kisminda kat 4 bolum 11. gorunuyor.

    Ama bizim daire; 5.katta 13. daire.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba,

    3 Ticari İşyeri Ve 15 Konuttan oluşan 6 katlı, iskanlı bir binamız var.

    Dükkanlardan 2 tanesi binanın ön cephesinde, bulvara cephelidir. Bu dükkanlardan birisi bizim. 152,5m² yüzölçümüne sahip. Zamanında bu dükkanın içerisinden kendi kullanımım için 25m²+28m² (Asma KAt) şeklinde küçük bir ofis yeri böldük. Değişiklik sadece kendi bağımsız bölümümüz içerisinde. Diğer bağımsız bölümleri, ortak alanları ilgilendiren bir durum yok. Kalan büyük kısım, 127,5m² ise kirada. İmar Barışı'ndan faydalanıp yapı kullanım izni almak istiyoruz. Abonelikleri ayırmak üzere.

    Yapı kullanım izni alırsak bize yeterli oluyor sanırım. Abonelikler ayırılmış oluyor.

    Tapuya tescil ettirmek zorunlu mu? Ettirmez isek cezai bir durum sözkonusu olur mu?
    Tescil için binadaki diğer kat maliklerinin onayı gerekiyor mu?
    Tescil ettirmez isek tüm dükkanın 152,5m² alanın ilerde satışı sözkonusu olursa sıkıntı çıkar mı?


    Konunun uzmanı olarak bize nasıl bir yol izlememizi önerirsiniz?




  • omershener kullanıcısına yanıt
    1- Tapuya tescil ettirme zorunlulugunuz yok. Boldugunuz alanlar ici ykb alabilirsiniz. Yapinin yapi kullanma izni var ise tabi. Yoksa apartmanin tamami icin basvurulmasi gerekiyor.
    2- kat mulkiyeti kurulu ise ve ortak alanlari degistirir nitelikte bir imalatiniz yok ise bagimsiz bolumun ifrazini diger kat maliklerinin muvafakkatini almadan yapabilirsiniz.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • architron A kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim...
  • Merhaba,

    Binamızın en üst katı tapuda dubleks ama müteahhit ikiye bölüp satmış. İki ayrı kapısı var. İmar barışıyla biz ev sahiplerinden imza istiyorlar. Yapı kayıt belgesi almak içinmiş. Yeniden binanın planını çizip iskan alınacak ve en üst kat ayrı gösterilecek. Ayrıca bina kat irtifaklı değil de kat mülkiyetli gözükecekmiş.

    Biz pek imzaya yanaşmıyoruz. Yeni çizilecek planda bizim dairelerin m2 leriyle oynanmayacağını ya da diğer bölümlerden kırpılmayacağını nasıl bileceğiz?

    Örneğin en üst katın terası kapatılmış ve binaya dahil edilmiş görünüyor. Bu dahil edilen m2 ler nereden düşülecek?

    Sizce böyle bir şeyi imzalamazsak ne olur? ya da imzalamalı mıyız?

    Bir de bu imar affı olayı ev yıkılıp tekrar yapılınca süresi dolmuş mu oluyor? yani yeni yapılacak ev de en üst kat dubleks olmak zorunda mı?




  • Sizin dikkat etmeniz gereken yeni olusturulacak olan kat mulkiyeti tablosundaki hisse oraninizin degismemesi olacak. Eski hisse oraniniz ne ise onun korunup kirunmadigina bakin. Bagimsiz bolum listesi olusturulurken genelde yapinin m2 si ile oranlama yaparlar. Ancak dogrusu kat mulkiyeti kanununa gore bagimsiz bolumlerin degeri ile orantilama yapimasi gerekir. O yuzden catidaki dairelerin alaninin buyumesi hisse oranlarinin artacagi anlamina gelmiyor. Hiissenizin degismemesi durumunda sizin icin olumsuz bir durum olusmaz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi architron -- 17 Mart 2019; 19:45:58 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • architron A kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim. Yani imzalamakta bir sıkıntı yok.

    Ama bunlar bizim imzalamamız için verdikleri kağıtlarda çok fazla şey istiyorlar. metrekaresinden tut, bağımsız bölümlerine kadar bir sürü ayrıcalık isteniyor. Bu imzalanacak belgenin bir standardı yok mu?
  • Bagimsiz bolum numarasi-bagimsiz bolum brut alani-baginsiz bolum net alani-malik ismi-degeri-hisse orani olmasi gereken. Sizin su an elinizdeki kat irtifaki tapusunda hisse orani yazar. Yeni yapilan listede o hisse oraninizin ayni olup olmadigina bakin. ileride binaniz yikilip yeni yapilacaginda o hisse orani kadar hakka sahip olacaksiniz cunku.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Eger tereddutleriniz varsa bagli oldugunuz tapu mudurlugune gidip yeni listeyi gosterin. Sistemden eskisi ile kiyaslayarak size bilgi verirler.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: architron

    Eger tereddutleriniz varsa bagli oldugunuz tapu mudurlugune gidip yeni listeyi gosterin. Sistemden eskisi ile kiyaslayarak size bilgi verirler.
    yine de imzalamazsak bir şey olmaz değil mi? şimdi bu 20 yıllık bina. çatıya gidip terastaki ufak tefek yeri kaldırıp kendilerince yeni duvar örerler. bütün binaya yük falan biner. risk etmemize gerek yok değil mi? kat irtifaklı bir bina olarak kalmasının da binayı yeniden yapana kadar bir zararı olmayacaksa imzalamayalım diyorum. bir sıkıntı olmaz bu yönde de değil mi?
  • Sizin yapi kullanma izin belgeniz var mi?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: architron

    Sizin yapi kullanma izin belgeniz var mi?
    yok, sadece kart irtifaklı bir bina olduğunu biliyorum.
  • Kat mulkiyetine gecmeniz sizin de yarariniza olacaktir. Elektrik ve su baglantiniz santiye uzerinden mi bilmiyorum. Binanizin ortak alanlarinda problem varsa yapi kayit belgesi ile bu problemi gidermis olacaksiniz. Kat mulkiyeti tapusu ile bitmis olan dairenin sahibi olursunuz. Hali hazirda yapi kullanma izin belgeniz yoksa icinde oturmaniz nedeniyle ileride problem yadayabilirsiniz. Gerco belediyeler durup dururken birsey yapmaz. Ancak ileride yapilacak bir imar yonetmeligi degisikligi veya herhango bir sikayet durumunda belediyeler mevzuati uygulamak zorunda. Gecmis yillarda kat mulkiyetine gecis saglamayanlara ceza uygulanacakti mevzuat degisikligi yapilmisti ancak sonradan vazgecildi.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 6970717273
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.