Şimdi Ara

İMAR BARIŞI HIRSIZA UYURSUZA YARIYOR. BU ŞEKİLDE UZATILMAMASI LAZIM.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
281
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • İmar barışında yalnışlar çok bu şekilde uzatılmamalı.

    İnsanlar birbirine kin besliyorlar haksızca pay istiyorlar. Yapı kayıt belgesi almakta çoğunluk gerekliyken kat mükliyeti almak için bir dayrenin imzası olmazsa alınmıyor. Baskı yapıyorlar tehtit ediyorlar. Huzur kalmadı bu yalnış kanun yüzünden.

    Mütayitler ve kaçak dayresi olanlar haksiz yere, dayresini yasal olarak alanlardan, kendi kaçak yerleri için metre kare istiyorlar. Çünkü kendi dayreleri 5 metre 10 metre olarak başka bir kaç dayrelerden hisse verilmiş mütayitçe.

    Şimdide utanmadan devlet veriye sizden hisse alacayız diyorlar.

    Devlet vermiyor, ama bu insanların haksızlığına sebeb veriyor.

    Eyer devlet yanlış bir karar daha alıp hırsızlar oy çoğunluğu hakkı getirirse yöneticlerin yatacak yeri olmaz ne Cumhur başkanımızın nede bu kanunu yapanların hepsine hakkım şimdiden haram olsun öğle bişe yaparlarsa. Ben çalmadım kaçak dayre dikmedim zar zor dayre aldım şimdi bu dayreyi hakkı olmayanlarlamı paylaşayım derim bu yaşımdan sonra. Ben kimseye hakarette etmiyorum iyi mütayitleride komşularıda temzih ederim millet derken lafın gelişi.

    Ama çok dikkatli olunmalı haka yemeği hak bilen insanların önüne mazlum insanlar atılmamalı. Anlatırsın anlamazlar bü tür insanlar çünkü kafasına koymuş çalacak.

    Millet satıp kurtulmak veya bina yıkılırsa kaçak dayresini yasal hale getirmek için komşusunun dayresinden hırsızlığı hak biliyor.


    Devlet ya tam imar affı versin böğle sorun yaşayan yerlere. Yada böğle komşularını tehtit eden insaların ağzını kapayacak kanun çıkarmasınlar, çıkardılarsada düzeltsinler. Bu yasanın şuan tutulacak bir yeri yok. Sayın başbakanımızdan, meclis başkanımızdan yeni istanbul belediye başkanı adayından devlet büyüklerinden vatandaş olarak yanlış yapmamalarını rica ediyoruz.

    Bu yazıyıda başka yere yazmıştım.

    quote:

    Arkadaşım eskiden bankalar kredi veriyordu kat irtifalklı dayrelere. Biz kredi çok olduyu için dolar mark borç aldık öğle ödedik. Bizim binadada krediyle kat irtifalklı dayiresini alanlar var. Eskiden emlakcılar kat irtifalkını normal diye yuturuyorlardı bizde yasal diye aldık esas olması gereken kat mülkiyeti olduyunu sonradan öyrendik. İskan bir metre bile kaçak oldumu olmazmış bizim binadada yok. Sisdede olmayabilir.

    Bizim binada hırsız 1 tane deyil belki 15 belki daha çok var. 6- 7 kat kaçak yapılmış kimse tam kaç kat kaç dayre olduyunu bilmiyor büyük bina. Mütayitin dolu kireye verdiyi kaçak dayresi var. Bina yapılma zamanında dolu kaçak olduyunu bilerek alanlar var. Şimdi bu hırsızlar kat mükliyeti almak için bizim gibi hakkınca alan dayrelere baskı yapıp yeni kat irtfalkıyla yasal dayrelerden pay istiyorlar. Bir kaç dayreden bir dolu dayreye hisse vermiş mütayit kaçaklara. Şimdi kaçak dayrelerde mütayitte hisse vereceksiniz diyorlar. Bizler hayır diyincede çıkan kanunda devlet veriye diyorlar.

    Devlet şuan binada kimsenin hakkını diyerlerine vermiyor. Anlaşırsanız veririm kat mülkiyeti tapusu diyor. Peki kim verir yerini size sorsam veririmisiniz dayrenizden 1 metre bile.

    Kanunu işlerine geldiyi gibi anlıyorlar hırsızlık etmeye çalıiıyorlar. Ama kanun yanlışa çanak tutuyor. Hükümet bir daha çıkartmaması lazım. Bilmiyorlarmıki bu kanun kavgalara sebep olacak hırsızlar uyursuzlar komşularının metre karelerine göz dikecek. Bu kanundan vaz geçilmeli uzatılmamalı.

    Sizin mütayitte kaçak yaptıysa çeksin cezasını aç gözlü olmasaydı.







  • size katılıyorum kaçak daireler diğer bina sahiplerinden pay alacak bina kentsel dönüşüme girdiğinde
    mesela 6 katlı bodrumla birlikte 14 daireden oluşan bina kentsele girse taş patlasın 10 daire yapılır peki bölüşüm nasıl olacak binada 14 daire vardı ve hepsinin kat mülkiyet tapusu var,kömürlüklere binaların tavan aralarına bile daire yapılıyor şu an
  • quote:

    Orijinalden alıntı: bakkal34

    size katılıyorum kaçak daireler diğer bina sahiplerinden pay alacak bina kentsel dönüşüme girdiğinde
    mesela 6 katlı bodrumla birlikte 14 daireden oluşan bina kentsele girse taş patlasın 10 daire yapılır peki bölüşüm nasıl olacak binada 14 daire vardı ve hepsinin kat mülkiyet tapusu var,kömürlüklere binaların tavan aralarına bile daire yapılıyor şu an
    Bakkal 34 kardeşim evet kaçak dayre sahipleri , dayresini helalinden alan diyer dayre sahiplerinin payından istiyor. İstemekle kalmıyor tehtit ediyorlar.

    Sizin dediyininizden yola çıkıp sayı arttırılır çoğaltırılr bir örnek oluşturmaya çalışalım. Sizin 14 dayrenin hepsinin kat mülkiyeti var dediyiniz, aslında hepsinin kat mülkiyeti yok, kat irtifalkı var. 10 dayre yasalsa 4 dayre kaçak.

    Bu kaçaklara için yapı kayıt belgesi alınsa mahsuru yok. Çünkü kentsel dönüşüm veya depreme dayanıksızsa yıkılınca imar kanunu neyse ona göre yapılıyor 4 tane kaçak dayre olmuyor.

    Ama o 4 kaçak dayre dışarıda kaldıyı için buna razı olmuyor. Bile bile kaçak almışlar mütayitten ne halt işledilerse zamanında aralarında ne karları olduysa. Mütayit ya bu kaçaklara tek dayre üzerinden yada bir iki dayre üzerinde pay vermiş. Bizlerde eski usul emlakcılarca kandırılmışız işin doyrusu çünkü eskiden kat irtifalklı dayreye kredide çıkıyordu. Ama bizim gibi itiraz edenlerin aldıyı dayrelerin üstünde bir başka dayreyle ortaklık yok mütayit ipoteyi yok gibi şeyler yok.

    Bu kaçaklar şimdi haklarının kaybolmaması için mütayitle birlikte davranıp zorla kat mükliyetine geçeceyiz diyorlar.

    Kat mülkliyetine geçmek içinde kaçak dayrelere pay verilmeden yeni kat irtifalkı çizilmiyor. Yeni kat irtifalkı çizildiyinde yasal dayreler, kaçaklara pay verecek öylelikle kat mülkliyetine geçilecek . Bu hırsızların karınlarının ağrısı bu.

    Çünkü mevcut kanunda göre dayreleri 3-5 metre 10 metre 15 metre başka bir dayreden verilmiş, yada hiç payları yok. Bizler evimizi aldıyımızda paramızı bu kaçak dayrelermi ödedide şimdi bizden pay istiyorlar. Benim evim 100 metre kareyse kaçaklara pay verince 40 metreye düşüyor söz gelimi . 40 metre 1 artı 0 dır ben nasıl yaşarım bu kadar ufak evde 6 nüfusla.

    Yüzsüzlüyün hırsızlıyın uyursuzluğun bini bir para düşman oldular bizlere kaçak dayreler.
    Bizim binada bu yüzden çoyunluk girmiyor yapı kayıt belgesinede, hırzılar tehtit ediyor bakalım ne olacak sonu bu işin.

    O yüzden bu kanun deyişmeli bir daha çıkmamalı ya var olan dayresi komşusundan hak almadan tam tescillenmeli bu hırsızların. Bina yıkılınca herkes aynı metrekaresini yapacak diye onaylanmalı kavga bitmeli. Yada bu kanun kaldırılmalı. Oy alacayız para toplayacayız diye insanları yanlışa iten yönleri çok çünkü. Zamanında kaçak yapan kaçak alan çıkarını seven insanlar yeri gelince komşusunuda öldüreceğini hükümet bilmeli.
    Devlet vatandaşını korur ben ağayım paşayım mafyayım diye ağzından köpük çıkan komşusuna teslim edip ne haliniz varsa görün demez. Çünkü bu kaçak yapan ve ucuz diye alan insanlar alışmışlar hırsızlığa.

    Burdan gene rica ediyorum devlet büyüklerine tabiri cayizse ya devlet başa ya kuzgun leşe atasözüne örnek. Zamanında bir yaşlı kadın padişahın yoluna çıkıp demiş devletlüm 2 keçim vardı çalındı. Padişahta uyumasaydında çaldırmasaydın demiş. Yaşlı ninede cevaben. Ben sizin uyumadıyınızı sandıyım için rahat uyumuştum diyince. Padişah utanıp vezirine eğilip nine doğru söylüyor 2 keçi alın verin nineye sonrada kanunları düzgün uygulayın kimse hırsızlık etmesin bir daha demiş.




  • Devletin kasasına para lazım,işiniz çok zor.fatih Altaylı'nın teke tek programında imar barışı konusu işlendi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ve 6 ay daha uzatıldı

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: WILDBOYS

    Ve 6 ay daha uzatıldı
    Tamda benim yazdıyım zaman uzatılmış.

    Uzatılsada binalarda hırsızlar anca yapı kayıt belgesi alırlar kat mülkliyetini alamazlar. Yapı kayıt belglesi satıp kaçmayı düşünenler için hiç bir şeye yaramaz.

    Bir çok kişide hala sanıyor nizami tapumuz olacak. Olamaz kimse hakkından vermez hırsızlara. Anca devlet çoyunluk kararı çıkartılsa olur. Onuda yaparlarmı yapmayı denediler diye bugün duydum bir arkadaşımdan ne kadar gerçektir bilmiyorum. Önceden imar bakanlıyı öğle karar almış ama meclisten geçmemiş. Yapmaya çalışırlarsa Allah fırsat vermesin can veremesinler boyunları altında kalsın kimin malını kime veriyorlar. Müslümanım diyorlarsa müslümanlık böğle olmaz müslüman insan bunları yapmaz. Hırsızlara yol açmak yoktur müslümanlıkta.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi raycarles -- 31 Aralık 2018; 19:11:57 >




  • https://forum.donanimhaber.com//mesaj/yonlen/136940329

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • doğru söylüyorsun, ama artık doğrularla kimse ilgilenmiyor.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.