Şimdi Ara

. (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
1
Favori
936
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • İyi de zaten düz lise kalmadı ki ? Benim hatırladığım kadarı ile AKP anadolu ve fen liseleri haricindeki tüm düz liselere imam hatip eki getirdi tabelalarını değiştirip. Hepsine 2 5 arası ek ders eklendi ve imam hatip lisesine dönüştürüldü.


    Bildiğim kadarı ile artık Meslek Anadolu Fen ve İmamhatip var düz lise diye bir şey kalmamış olması lazım.

  • bulunduğun yerde bu imamhatip'in genel başarı oranına da bakmalısın. yaşadığın yeri bilmiyorum ama bizim burda bizim çocuğu ortaokul için imamhatip'e vermiştim, şimdi güzel sanatlar lisesinde.

    imamhatip'in md'ünü yakinen tanıyorum ama farklı olarak gerçekten imamhatip'in orta kısmının başarı oranı burada çok yüksek. bizim çocuğun sınıf arkadaşlarının büyük kısmı fen lisesinde şu anda.


    h.sonları kurslar, hafta içi dersten sonra ekstra kurslar vs.. hatta 1 kuruş ücret de istemeden.


    benim yeğenlerimden biri de kartal imamhatip'i kazanmıştı zamanında, sonrasında mühendislik okudu şu anda son sınıfta mezun olacak.


    eğer fen lisesi, özel lisede okuma imkanın yoksa, imamhatip liselerinin başarı oranı hemcins düz liselere göre daha iyi olabilir. tabi bulunduğun yerde farklı da olabilir.

  • öss de matematikte 0,5 net garanti desene.

  • Sana gönülden bir tavsiyem olacak.

    İmam hatibi bitir sonra ilahiyat oku ve devlete kapağı at. İmamlık olur diyanette memurluk olur vs. ama okumaya devam et.

    Ben mesela şu an kafamı duvarlara vuruyorum keşke gitseydim imam hatibe diye. Nedeni? 3.dünya ülkesiyiz kardeşim. Bizi yöneten ve bu yönetenlere oy verenlerin hali ortada. Bunların olduğu yerde özgür düşünce gibi şeylerle uğraşma.

    Agnostik biriyim bu arada. En güzel para din üzerinden kazanılan paradır.

  • Okumak bir halta yaramıyor bu ülkede. Ticaret biliyorsan ticaret yap ya da yurt dışına gidip fabrikada çalış ama ilk önce dil öğren. Vallahi billahi bak sana yazayım 4 yıl imam hatipte ineklik yapacağına dil kursuna 2 yıl git pro seviyede ingilizce+almanca öğren yurt dışında kaparlar.

    Hele tanıdığın varsa çok daha kolay.

    Bizim yan komşu Deutsche post da çalışıyor mesela aylık 3500 Euro kazanıyor. Ben Mls de çalışıyorum pek fazla bilinmez ama araba parçaları üreten bir fabrika. Aylık 5500 Euro kazanıyorum. Okumak hiçbir halta yaramıyor boşuna ömrünü tüketiyorsun başka bir şey değil. Ben mesela en fazla 6+2 saat çalışıyorum. Hafta sonları geziyorum eğleniyorum yaşım 29. Türkiye de olsam bunların hiç birini yapamazdım. En son 3 ay pandemi izni verilmişti bize mesela her ay 2250 euro ek ödeme yapıldı bana. Türkiye de yıllık iznimdeydim benim için de tam denk geldi aslında. 4.5 ay rahat rahat yaşadım. Para bana her türlü yetiyor istediğimi alabiliyorum istediğimi yapabiliyorum. Başta biraz zorluk çektim çok koşuşturdum özellikle dil konusunda çok sıkıntı yaşadım ki hayla yaşıyorum. Ama değiyor bunların hepsine. Biraz sabırlı olmak gerek.





  • Mesutzgvn M kullanıcısına yanıt
    Hocam ben almanca öğrenmek diye konu açmıştım, rica etsem ona yazabilirmisiniz dil serüveninizi, nasıl kolayca çözdüğünüzü(almanca-ingilizce vb.), Almanya ya giderken almanca bilip bilmediğinizi, ne gibi zorluklar yaşadığınızı.
    Sağolun hocam 🙏

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • kaba taslak okudum ama kendine üniversite hedefi belirlemelisin

  • tr_rookie_ kullanıcısına yanıt

    Ben ilk baş çat pat dili öğrenebilmek için google play den sözlük programları indirmiştim. Pek işime yaramadı. Almanya ya dayımın sayesinde gelebildim. Çalıştığı fabrika işçi olarak çağırdı. Bu sayede oturum ve çalışma izni alabildim. Çalıştığım yerde çok fazla türk yok diğer arkadaşlarla anlaşabilmek ilk başta çok zordu. Özellikle önemli bir şey söylendiğinde çeviri programları kullandım. Aynı şekilde komşularımla ve dükkanlarda falan sürekli bu sıkıntıyı çektim. 2 hafta gibi bir süre geçti bu şekilde. Sonra a1 den dil kursuna başladım a3 ü falan geçtim. Sonrası zorlaşıyor sözlük bilginize ve alıştırmalarınıza bağlı kendinizi geliştiriyorsunuz. Fakat yerel halkın bazen söylediklerini anlayamaya biliyorsunuz. Şive farklılığı gibi bişey var. İngilizce bilgim ise yok. Almanca daha kolay geliyor şuan bana. Marketlerde sıkıntı çekmedim zaten ekranda yazdığı için parayı verip çıkıyordum. İlk zamanlarda bazen kasiyerler bişeyler söylüyordu ama ben anlayamıyordum. Bir de nüfusun çoğunluğu ingilizce biliyor. Ya da bana öyle denk geldi orasını bilemiyorum.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.