Şimdi Ara

ILK KONSOLUNUZ VE HIKAYESI

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
252
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • yediginiz dayaklar dahil.


    Benim ornegim bir gamewatch ama param ilk buna yetmisti ucuza aldim arkadastan..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pspsexer -- 16 Şubat 2018; 18:46:2 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • anılarını birileri yazsın da okuyalım bos kalmis.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İlk konsolumuzun hikayesinin ayrı bir yeri vardır bende.

    Tam olarak yılını hatırlamıyorum 99 veya 2000 olabilir. Koşumuz vardı kendisi Teknik Ressamdı ve dolaysıyla bilgisayarları vardı. Oğluyla dünden bugüne arkadaşız. Beraber Need for Speed: High Stakes ,Carmageddon 2 ve Fifa 99 oynuyorduk. Bunlar hatırladıklarımILK KONSOLUNUZ VE HIKAYESI Tabi ben onların evden çıkmıyordum. Evdekilerde bu durumdan biraz rahatsızdı. Bilgisayar alacak güçleride yoktu. Abim ortaya Playstation alalım diye bir fikir attı. Biz tabi arkadaşlarla gizli gizli çarşıya gidip playstation demo gösterimi izlerdirdik. Az çok ne kadar güzel olabileceğini tahmin edebiliyordum. Abimde alalım diyince bende ısrar ettim madem bilgisayar alınmıyor ILK KONSOLUNUZ VE HIKAYESI sağolsun annem bizi kırmadı. Günden gelen altınlarını bize verdi. Babam ,abim ve ben 15 tatilde ocak ayının kışında Ulusa Konya sokağa gittik. Birde fena kış vardı, her yar kar. Hafiftende erimeye başlamış vıcık vıcık su olmuş her taraf. Konya sokakta babam bir kaç yere sordu Playstation var mı diye. Burada pek olmaz Maltepe pazarına gidin dediler. Hemen Maltepe pazarına gittik. Dedim ya heryer vıcık vıcık oldu tabi benim botlar artık dayanmadı sular şelale akıyor içerideILK KONSOLUNUZ VE HIKAYESI Maltepe pazarından çipli bir adet playstation aldık. Sanki 300 USD gibi bir rakamdı. Yanınada Tom Raider oyunu. Eve gidip oynamak için çıldırıyordum. Ayaklarımın ne kadar üşüdüğünden bi haberim. Eve geldiğimizde hemen kurduk playstationı. O ilk açılış ekranını hiç unutmuyorum.Birde yanında gelen siyah demo cdsiniILK KONSOLUNUZ VE HIKAYESI Sabaha kadar gözümün önünde açılış ekranı ve müziğini gördüm. Ayaklarımıda sobanın önünde ısıtmıştım bir güzel.

    Playstation geldikten sonra uzun yıllar abimle ve arkadaşlarımızla oynadık. Winning Eleven ,Colin McRally , Tekken turnuvaları hatırımda kalanlar. Bende yeri hep ayrı olan oyunların başında Gran Turismo 2.

    Güzel yıllardı. O günleri özlemle yad ediyorum.





  • Konsolla ilgili anım falan yok maalesef olsa da yazsam

    Ama az pc de takılmadık. Kadıköy gold bilgisayar dan toplamıştık gold iflas etti galiba
    Zamanında
    Gigabyte g31 s2l anakart
    E5200 işlemci
    Hd5570 ekran kartı (5670 için yalvarmıştım babam sağolsun ucuza kaçtı)
    1gb ddr2 800 ram
    160gb hdd
    Vestel tüplü monitör klavye maus toplam 500ytl ye toplamıştık.Ekran kartı sonradan eklendi 2 yıl onboard la eziyet çektik. Bi akrabanın ati 2600 pro sistemine özenmiştim. Cod 2 oynardık stalingrad bölümünde tanklar üstümüzden geçerdi etkilenmiştim baya. Half life vardı. Red alert 3 vardı command and conquers vardı gta vice city gta san andreas vardı.
    Crack cd satan yerlerden az cd seçmedik oyunun resmine bakıp anlamaya çalışırdım. Nfs aldım sanmıştım meğersem grant theft nfs diye bişeymiş bildiğimiz gta ya mod kurup nfs diye kakalıyolar

    Herkes konsoldan bahsediyor ama pc de ayrı bir dünya


    ILK KONSOLUNUZ VE HIKAYESI

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • burası retro konsollar bolumu konsollardan bahsedilmesi normal.retro PC ler de olur tabii.öyle bir ayri bolum simdilik yok.

    Çoğu PC kullanıcısının oyun konsolu görünce onu PC sandığını düşünürsek retro PC bolumu dusunulebilir.


    ILK KONSOLUNUZ VE HIKAYESI



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pspsexer -- 16 Ekim 2020; 20:50:17 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Retro retrodur yapıştır gitsin. Zaten sayımız az bide pc konsol diye bölünmeye gerek yok



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Psfat -- 16 Ekim 2020; 19:40:21 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benim ilk konsolum 98 yıllarda maddi durumumuz pek iyi olmadığı için ferrari şeklinde bi tv atarisiydi. ama benim gözüm lunapark'daki jetonlu atarilerdeydi tabi Street fighter ex 2 plus Cadillac and dinasours Sunset Riders kof 98 snow bros 2 pang punisher vs vs şu anda yaşım 32 ama çok şükür merağım sayesinde aynı atari salonundaki makinalardan edinip modern teknoloji ile olsada tamamı kendi emeğimle bişeyler yaptım ve buda beni yeterince tatmin ediyor

  • İlk konsolum, annem ve babamın bize doğum günü hediyesi olarak aldığı GameStar markalı, Famicom klonu olan bir "atari"ydi ILK KONSOLUNUZ VE HIKAYESI  Hatta, doğum günümden önce bizimkilerin odasını karıştırırken yatağın altında kutusunu bulmuştum, ne olduğuna dair zerre fikrim yoktu ILK KONSOLUNUZ VE HIKAYESI  Kutunun üzerinde uzay gemileri, birkaç çizgi karakter ve konsolun parçalarının resmi vardı. Sanırım son teknoloji imajı vermek için uzay teması kullanmışlardı ILK KONSOLUNUZ VE HIKAYESI  İçinden çıkan siyah kasette ise çok güzel oyunlar vardı.


    Etkisine gelince, tvye takmayana kadar ne olduğunu anlayamadık. Taktıktan sonra ise dünyam değişti. En etkileyici yanı, dış dünyadan tv içindeki karakterleri yönetmek oldu. Sağa basınca sağa, sola basınca sola gidiyordu karakter. Benim için devrimdi bu. Babamın Mario oynarken boşluktan atlarken kolu, elleriyle birlikte hızlıca sağa oynatmasını dün gibi hatırlıyorum ILK KONSOLUNUZ VE HIKAYESI 


    Güzel zamanlardı ILK KONSOLUNUZ VE HIKAYESI  Ah be, yaşlanıyoruz ILK KONSOLUNUZ VE HIKAYESI 





  • ILK KONSOLUNUZ VE HIKAYESI

    Oyun oynamak bu kısa hayatta bir insanin en lux israfidir.

  • pspsexer kullanıcısına yanıt
    Bence bu hangi ülkede yaşadığına bağlı

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • https://forum.donanimhaber.com/retro-konsollari-korumak--133242592

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.