Şimdi Ara

iPhone alınca yapılması gereken ayarlar neler?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
34
Cevap
1
Favori
2.156
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • iPhone alınca yapılması gereken ayarlar neler?
    İlk kez iPhone kullanan biri olarak cihazın sunduğu tüm özellik ve işlevlere aşina olmayabilirsiniz. Bu ipuçları, iPhone’unuzdan en iyi şekilde yararlanmanız ve uzun yıllar kullanmanın keyfini çıkarmanız için size iyi bir başlangıç noktası sağlar.



    1. Cihazı düzenli olarak yedeklememek ??



    iPhone’unuz kişileriniz, fotoğraflarınız ve mesajlarınız gibi önemli veriler içerir. Bu verileri kaybetmek bir yedeğiniz yoksa yıkıcı olabilir. iCloud yedekleme özelliğini kullanırsanız akıllı telefonunuz WiFi ve bir güç kaynağına bağlı olduğu sürece otomatik olarak yedeklenir. Ayarlar - Adınız - iCloud - iCloud Yedekleme yolunu izleyerek bunu yapabilirsiniz.



    2. Bul özelliğini ayarlamamak ??



    Bul, asla kullanmak zorunda kalmayacağınızı düşündüğünüz bir özellik olabilir ancak sonradan üzülmemek adına bu özelliği açmanızda fayda var. Telefonunuzun kaybolması veya çalınması durumunda yerini bulmanızı sağlar. Bul’u ayarlamak için Ayarlar - Adınız - iCloud yolunu izleyin ve aşağı inip iPhone’umu Bul özelliğini açın. Pil zayıfken cihazın konumunu Apple’a göndermek için Son Konumu Gönder’i etkinleştirebilirsiniz.



    Ayrıca Bkz.Nehre düşen iPhone 10 ay sonra normal şekilde çalıştı



    3. Uygulama izinlerine dikkat etmemek ?



    iPhone’unuz, her uygulama yükleyişinizde kamera, mikrofon veya konumunuz gibi belirli özelliklere erişmek için izin ister. Bir uygulamanın konumunuz veya mikrofonunuz gibi hassas verilere erişmesine izin vermenin gizlilik ve güvenlik riski oluşturabileceğini bilmelisiniz. Verdiğiniz uygulama izinlerini gözden geçirmek istiyorsanız, Ayarlar - Gizlilik - Takip Etme menüsüne gidin.



    4. İyileştirilmiş pil şarjı özelliğini kullanmamak ??



    iPhone dahil çoğu kullandığımız modern cihazda lityum iyon piller zamanla bozulur. Bu, pilinizin eskisi gibi uzun süre dayanamayacağı anlamına gelir. Aşırı sıcaklıklar (hem yüksek hem de düşük) ve uzun süre şarj etme gibi bazı faktörler pilin daha hızlı bozulmasına katkıda bulunur. iPhone’un pil sağlığını korumanın bir yolu, iyileştirilmiş pil şarjı özelliğini kullanmaktır. Bu özellik, makine öğrenimini kullanarak telefonunuzu ne sıklıkla şarj ettiğinizi ve ne zaman kullandığınızı takip eder. Cihazınız gece boyunca tam şarjda kalmaz ve pilin eskimesi önler. Ayarlar - Pil - Pil Sağlığı menüsünden iyileştirilmiş pil şarjını açabilirsiniz.



    5. App Store dışı uygulama yüklemek için jailbreak yapma ?



    Android’den iPhone’a geçiş yaptıysanız, mağaza dışından uygulama yükleme ve özelleştirme seçeneklerini arayabilirsiniz. Apple tarafından uygulanan kısıtlamaları kaldırmak ve üçüncü parti kaynaklardan onaylanmamış uygulamaları yüklemek için telefonunuzu jailbreak (Android’deki root) yapmanız gerekir. Ancak jailbreak iPhone’un garantisini geçersiz kılabilir, kötü amaçlı yazılımlara ve diğer güvenlik tehditlerine karşı daha savunmasız hale getirebilir. Ayrıca gelecek yazılım güncellemelerini yüklemeyi de zorlaştırır.



    iPhone alınca yapılması gereken ayarlar neler?



    6. Lisanssız aksesuarların kullanılması ??



    Apple şarj cihazı (adaptörü) ve lightning kablosu oldukça pahalı olduğundan alternatiflere yönelebilirsiniz. Yakınınızdaki elektronik mağazasından veya internet üzerinden iPhone’unuz için bir Apple aksesuarı alırken Apple tarafından lisanslı olmasına dikkat edin. Apple’ın resmi veya lisanslı aksesuarlarıyla aynı sıkı güvenlik testlerine tabi tutulmamış olabilir, cihazı riske atabilirsiniz. Üzerinde MFi (Made for iPhone) ibaresi olanları güvenle tercih edebilirsiniz.



    7. Sessize alma tuşunu kullanmamak ??



    iPhone’daki en kullanışlı donanım özelliklerinden biri sessize alma tuşu. Apple, iPhone’lardan home tuşu ve kulaklık jakını kaldıralı oldukça uzun zaman oldu ancak son iPhone modellerinde dahi sessize alma butonu bulunuyor. Android’den iOS’a geçtiyseniz şaşırabilir, bu tuşun gerekliliğini sorgulayabilirsiniz. Telefonu sessiz moda almak için ekranı kaldırmak zorunda değilsiniz. Ayrıca bir video izliyor veya müzik dinliyorsanız medyanın sesini etkilemeden ve ekrana dokunmadan cihazınızı hızlı ve kolay bir şekilde susturabilirsiniz.



    8. Üçüncü parti parola yöneticilerini kullanmak ??



    Telefonunuz için en iyi üçüncü taraf şifre yöneticilerini aramaya başlamadan önce iOS cihazınızda iCloud Anahtar Zinciri adında kullanışlı ve güvenli bir çözüm olduğunu bilmelisiniz.



    iCloud Anahtar Zinciri, Apple’ın tüm hesaplarınız için güçlü parolalar oluşturup saklamanıza ve gerektiğinde otomatik olarak doldurmanıza yardımcı olan yerleşik parola yöneticisidir. Hesaplarınıza ekstra güvenlik katmanı ekleyen iki faktörlü kimlik doğrulamayı da destekler. Ayrıca size güvenlik önerileri verir ve güvenliği ihlal edilmiş parolaları algılayabilir. Ayarlar - Adınız - iCloud altından Anahtar Zinciri’ni açabilir, Ayarlar - Parolalar menüsü altından tüm kayıtlı şifrelere ulaşabilirsiniz.






    Kaynak:https://www.makeuseof.com/common-mistakes-first-time-iphone-users-make/



  • Yorumlara katılıyorum, bu tip makaleler DH kullanıcı kitlesine göre çok düşük seviye kalıyor. Teknoloji ile arası kötü, orta yaşlı kitleye hitap eden gazeteler

    genelde bu tipte yazılar hazırlıyor. Doğal olarak DH kullanıcısı böyle bir haber okuduğu zaman zamanının çalındığını hissediyor. DH kullanıcısına bu tarz çok temel

    bilgiler yerine çok bilinmeyen daha ileri seviye taktikler vermeniz lazım.

    Büyük teknoloji sektörcülüğü öldü, donanımhaberde tarihi, üye - içerik ve maddi gücü ile gittiği yere kadar nefesini vermeye devam edecek.


    Anandtech vb. gibi doğrudan Intel, Amd, Nvidia ile yazılım, elektronik ile bir şeyler inceleyip birebir tüm dünyaya ingilizce ile lanse edemediğin sürece, büyük yatırımlarla - maliyetlerle ürün ve banner reklamı ile ayakta tutabilmek sanıyorsam pek fizibil değil.

  • Apple'dan maaşlar yattı anlaşılan :D

  • Forumun seviyesi her gün değil her dakika aşağı gidiyor. Girilen haberlere bakın. Yakında fotoğraf galerisi haberler de görürüz sanırım

  • iPhone'umu bulu aktif ediyorlar ama şifreyi önemsemiyorlar sallayıp geçiyorlar. Sonra telefonu formatlayınca cihaz açılış ekranında şifre isteyip kilitleniyor ve çöp oluyor. Apple faturayı ibraz ederseniz uzaktan açıyor ama telefon ikinci else geçmiş olsun.

  • 5. 6. Ve 8. Maddelerini iPhone kullanıcı bilmeden yapmaz isteyerek yapar
    Bu yaptığınız Clickbait ama neyse buna da şükür kutusu görüldüden iyi



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-A94FA7CCA -- 29 Haziran 2022; 20:22:34 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Jb garanti dışı mı bırakıyormuş skdhdkdndk
    Jb yasal bir uygulama bunun davası görüldü ve kazanıldı.!

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Peki ya ilk kez android kullananlar? Biz öksüzmüyüz?

  • En kötü modeline 15K vermek.

  • Cidden bu nasıl haber böyle? Dandik gazetelerdeki yazılara benziyor.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1) iphone kullanmak.

  • artik sitenin ismini donanımmagazin, donanımkelebek yada direk kelebek olarak değiştirmenin vakti gelmiş.

  • İlla mfi alalım demi yarı fiyatına Samsung hızlı şarj adaptörü varken

  • Apple alinmaz herşeyi ayrı bir sorun samsung daha kullanışlı

  • KoşanBalık kullanıcısına yanıt
    Amac her kitleye ulasmak ve daha cok tik 💸

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • igetsky kullanıcısına yanıt
    Daha çok kitleye ulaşabilir mi bilmem ama benim gibi kemik kitleyi kaybedecekler bu gidişle

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Eğer haber içeriği kötü ise ekrem71 mi yazmış diye bakmaya başlamıştım ve yanılmadım henüz. Bu listeye yeni bir isim daha eklendi erkan calp. Vasat.

  • adamlar reklam için para alıyor yoksa haberleri nasıl yapacaklar normal.ama icloud tlf bulma aynı özellikler anroidde de var.hatta apple geride hızlı pil kapasitesi kasa ağırlığı şarj ve kasa tasarımı.

  • quote:

    6. Lisanssız aksesuarların kullanılması

    quote:

    8. Üçüncü parti parola yöneticilerini kullanmak


    İkisi de hata değil bence. Zaten Apple orjinal şarj kablolarına kaliteli demek için de hiçbir şey bilmiyor olmak lazım.

    iCloud'a da zerre güvenmiyorum, insanların galerilerine kaç kez sızıntı oldu sayamıyorum artık. Şifreler zaten hashleniyordur ama yine de tercihen Apple'a güvenmiyorum.

    Bunun yerine Bitwarden, LastPass gibi bir yönetici kullanmayı daha mantıklı buluyorum. Girin Chrome'dan iCloud Password eklentisinin puanına ve yorumlarına bakın. Yorumların çoğu "çalışmıyor" şeklinde. Platform bağımsız çalışmayan yöneticiyi kim ne yapsın.

  • sitenin adı sheeple haber ajansı olsun sheeple güruha yakışır... yedeklemeyi açınca otomatik yapması gerekirken yapmıyorsa...

  • Apple reklamı olmus vaktimi caldınız...

  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.