Şimdi Ara

İlk kazamı yaptım, kaza sonrası süreç nedir?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
810
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar, dün akşam İstanbul Şile otoyolunda akan trafikte sol şeritte yaklaşık 110 km hızla seyrederken Tantavi Tünel girişinde trafik birden durdu ve önümdeki araç ani fren yaptı, önündekiyle takip mesafesini korumuyordu, onun bu şekilde ani fren yapması sonucu ben de ani fren yapmak zorunda kaldım, ABS sayesinde önümdekine çarpmaktan kıl payı kurtuldum. Ancak arkamdaki araç da belli ki takip mesafesini korumuyordu ve aracını durduramadı. Fren yaparken de direksiyonunu sağa kırmış, sonuç olarak benim aracıma sağ arkadan çarptı, şansımıza sağ şeritte başka bir araç ona çarpmadı, zincirleme bir kaza olmadı. Kaza tespit tutanağı tutuldu, fotoğraflar çekildi.

    Sizlere sorum şu, kaza sonrası izlenmesi gereken prosedürler nelerdir? Sizce benim aracımın ne kadar masrafı çıkar, tampon işçilikle düzelir mi, yoksa değişmesi mi gerekir? Ve bu kazada ekspertiz raporunda benim herhangi bir şekilde kusurlu çıkma olasılığım var mıdır?

    İlk kazamı yaptım, kaza sonrası süreç nedir?İlk kazamı yaptım, kaza sonrası süreç nedir?İlk kazamı yaptım, kaza sonrası süreç nedir?İlk kazamı yaptım, kaza sonrası süreç nedir?







  • Emin olun tampon önemli bir parça değil. Sonuçta plastik bir parça boyanır gerekirse düzeltilir. Arkadaki zaten suçlu kaskosu veya sigortası sizinle iletişime geçer bir tamircide ekspertiz yapılır sonra işlemler başlar eğer tutanak tutulduysa.
  • Gecmis olsun.



    Camurluk da hasar var mi? Gorunurde sadece tamponda hasar var. Tampon hasari giderilir degismesine gerek yok. Arkadan carptigi icin de Getz suclu olur.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • öncelikle geçmiş olsun. arkadan çarpma %100 hatalı durumuna düşürüyor.
    resimlerde sadece tampon hasarı görünüyor değişmesine gerek yok sanayide bunu ısıtıp düzeltiyorlar ama tekrar boyanması gerekiyor.
    prosedür olarak tam bilmiyorum bizim usta hallediyor bu işleri tutanaklarla birlikte karşı tarafın sigortasına bildiriyorlar sigorta experi gelip aracınızın masraf düzeyini bildiriyor bildiğim kadarı ile orjinal parça gerekçesi kalktı muadil ürün takılabiliyor (serviste işler nasıl yürür bilmiyorum uğraşmazlar orjinali ile değiştirebilirler)
    aracınızın değer kaybı çok düşük olur boyasız ile sadece tampon boyalı arasında çok fark yok. aracınız yapılırken ikame araç alabilirsiniz.
  • Cevaplar için teşekkür ediyorum.

    @brkprlk35
    Karşı tarafın hasarı benden daha fazla ve malesef kaskosu yok, sadece sigortası var. Yanında hamile eşi vardı epey korktu o da. Kaza ufak da olsa büyük de olsa insanı üzüyor.

    @danGerfuLL
    Sağ olun, sadece tamponda hasar var hocam, başka hiçbir kısımda hasar yok.

    @arfcmr
    Sağ olun hocam, aracımın önceki sahipleri bazı kazalar yapmışlar, ben satın alırken 6000 lira kadar hasarı vardı tramerde. Daha fazla hasar görünsün değeri düşsün istemiyorum. Yetkili serviste yaptırırsam en az parça bedeli kadar işçilik bedeli ekliyorlar, o yüzden minimum tutarda masrafla tamir edilmesi gerekiyor..

    Şu an yetkili serviste mi yaptırsam yoksa sanayiye götürüp fiyat mı alsam diye ikilemdeyim sadece.




  • Kusurlu çıkma ihtimaliniz yok. Çamurluğunuzda hasar yok, tamponda var. Çoğu ekspertiz firması, tamponda boya kontrolü bile yapmaz, plastik aksam olduğundan. Hafif bir işlemle düzelir orası. Tabi karşı taraf ödeyecek masrafınızı. Karşı tarafın sigortasından yaptırdığınız zaman bildiğim kadarıyla yetkili serviste yapıyorlar aracınızı. Ufak bir hasar kaydı çıkacaktır işlem sonunda.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi msansertekin -- 15 Nisan 2017; 13:18:48 >
  • Öncelikle geçmis olsun hocam bana kalırsa sanayide yaptırın isin ehli ustalar var sanayide çok iyi is cikariyorlar benzer bir kaza bende yaptim yetkili servisin 5000 tl fiyat cikrttigini ben sanayide orjinal parçalar kullanilarak 1800 tlye mal ettim ustelik 5664 e mesaj gönderince değişen parçaların orjinal olduğuda yazıyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • serviste hasar kaydı yüksek çıkar ama karşı tarafın sigortasının ne olduğu önemli tabiki...

    marple sigortası olan araç da benim aracıma arkadan çarptı 2 hafta gibi tamir süresi verdi. çarpan arkadaş sağolsun ben cebimden ödeyim deyince 550 tl ye serviste yaptırım geçtik..

    geçmiş olsun Allah büyüğünden korusun.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.