Şimdi Ara

İlk HTPC Projem

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
0
Favori
2.975
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Son parçalarım olan Ssd ve işlemcide kargoda sadece stok fan kasaya sığacakmı onu merak ediyorum. Sığmazsa eğer modeli belirledim XIGMATEK PRAETON LD963 ve vatan afyon şubesinde mevcut. Listem aşağıda >>>

    İşlemci AMD A10 6800K

    Anakart MSI FM2-A75IA-E53 AMD FM2 A75 DDR3 2133MHz

    Kasa SilverStone Milo ML05B Çift 2xUSB 3.0 Slim HTPC Kasa

    SSD Sandisk EXTREME (SDSSDX-120G-G25), 2.5'', 120GB, SATA3, SSD

    Harddisk WD 2.5" 500GB Scorpio® Blue™ Sata 3.0 5400Rpm 8MB Cache

    Ram CORSAIR 4GB Value DDR3 1333MHz CL9

    Power Supply CODEGEN Micro 250W 24+8 Pin 8cm Fanlı Psu

    CPU Cooler Noctua nh-l12

    Kasa Fanı Arctic Cooling fan 80mm pwm


    Şuan ihiyacım kasa içindeki kabloları siyah bir malzeme ile kaplamak. Yeni power supply lerin kabloları gibi görünsün kasanın içine renkli kablolar olmasın istiyorum. Ses durumunu sistemi kurunca göreceğim, power suppyl fanı ne kadar ses yapar merak ediyorum duruma göre fanlarını değiştireceğim. Bu arada kasa fanını işlemcinin fanı ile aynı devirde çalışmasını nasıl sağlayabilirim ? (Fanları paralel bağlamak dışında) Kabloları modifiye edeceğim kaplama ile ilgili olarak fikirlerinizi bekliyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ArmaganT -- 13 Ocak 2014; 13:45:57 >







  • Öncelikle hayırlı olsun. Yalnız rami 8gb yapmanızda fayda var. Oyun oynarken 4gb paylaşımdan dolayı sıkıntı yapabilir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • turuncu55 kullanıcısına yanıt
    Aslında yapacaktım ama aldığım ramin eşini bulamadım ve kaldı bu şekilde arattığımda satışta olarak herhangi bir sitedede bulamadım. Oyun olarakda pes fifa nfs ve cs olacak.
  • Nfs'de sıkıntı olabilir. Geriye kalanlarda çok sorun olmaz.

    Bu arada rami geri verip başka bir ram almayı denediniz mi? İnternetten aldıysanız ve 7 gün geçmediyse iade edebilirsiniz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • turuncu55 kullanıcısına yanıt
    Eksik parçalarım gelsin bi kurayım duruma göre ilave edeceğim iade süresini kaçırdım. Bu arada sisteme ayrı bir diske openelec kurmayı düşünüyorum film için windows yerine onu kullanacağım kullanan varmı acaba ?
  • Sistemi kurdum işlemci fanı olarak XIGMATEK PRAETON LD963 kullandım. Bilgisayar boşta 50-51 derce arasında geziyor ve işlemci fanı son sürat ve ses yapıyor. Amd a10 6800 k işlemcim. Boştaki sıcaklık kaç derece olmalı ?
  • cpu soğutucunun fanı kasanın kapağına dayanıyor mu yoksa arada boşluk var mı ve cpu fanının yukarısı deliklere denk geliyor mu? içeri hava alması lazım. ben kendi kasamda anakart back paneli takmadım çok faydası oldu, yani o ses jack, arka usb lerin oraya takılan metal şeyi.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ArmaganT

    Sistemi kurdum işlemci fanı olarak XIGMATEK PRAETON LD963 kullandım. Bilgisayar boşta 50-51 derce arasında geziyor ve işlemci fanı son sürat ve ses yapıyor. Amd a10 6800 k işlemcim. Boştaki sıcaklık kaç derece olmalı ?

    fan tam hızda iken yüksek bir sıcaklık değeri bu, benim A10-6700 aktif kullanımda 60 derece civarında pasif soğutucu ile. 35W tdp farkının ısıyı bu kadar değiştireceğini sanmıyorum. işlemci ve fanı temizleyip kaliteli bir termal macunla tekrar monte etmenizi tavsiye ederim
  • Alphaville28 A kullanıcısına yanıt
    yok arada 3-4 cm var üst kapağı açık bırakıp deniyorum.
  • DarthLuca D kullanıcısına yanıt
    Ürünler sıfır temizleyebileceğim bir yer yok. Termaltakenin macunu ile temizleyip tekrar macunladım. Şu an konrol ettiğimde 49-50 boşta.
  • İşlemcinin boştaki sıcaklığı kaç derece olmalı arkadaşlar ? Elimi bloğa dokunduğumda çokta sıcak gelmiyor anlamıyorum. Macun yeni biraz zaman geçince düzelirmi onuda mrak ediuorum birde msi biosu çok karışık geldi Fanın hangi ayarda olduğunuda anlamıyorum.
  • ArmaganT A kullanıcısına yanıt
    Sıcaklıkları hangi programla ölçüyorsunuz? Belki program yanlış ölçüyordur.

    Aşağıda benim sistemin 22gb'lık m2ts dosyasını gpu hızlandırma ile çalarken ki sıcaklıkları görebilirsiniz. Program GPU'ya %70 oranında yüklendiğinden gpu 70 derecelerde.

    CPU kullanımı ise boşta 25, kullanım %20 seviyelerindeyken yaklaşık 35 derece civarında, oyun oynayıp kökleyince de 60 dereceleri buluyor.
    Bendeki cpu soğutucu seninki ile benzer seviyedeki bir ürün
    http://www.vatanbilgisayar.com/sogutma-sistemleri/zalman-cnps7000c-alcu-cnps7000c-alcu-intel-lga7751156-&-amd-754939940am2-islemci-sogutucu/productdetails.aspx?I_ID=47178

    Bir de kasayı nasıl bir yere koydun. Benim bu sıcaklıklar aşağıdaki tv ünitesindeyken ve kasadaki 3 tane 12cm'lik fan çalışırken alınan sonuçlar. Eğer kasa çok kapalı bir yerde ise sistemin ısınması gayet normal.

    Bu arada aşağıdaki cpu soğutucu oldukça beğenilmiş. Eğer cpu soğutucudan memnun değilsen ve değiştirme imkanın varsa maddi olarak da sana uyarsa Noctua'yı deneyebiirsin.
    http://inventus.com.tr/mi_products/Product.aspx?PID=5968
     İlk HTPC Projem İlk HTPC Projem




  • turuncu55 kullanıcısına yanıt
    HWMonitor ile ölçtüm birde açılışda biostan şu an kasada bir powersupply nin fanı birde işlemci fanı var kasa açıkta tv ünitesinde değil. Üst kapağı açık dün gece 48 dereceye düüştü boşta. Aklımdan sıvı soğutma geçiyor aslında ama kasa çok küçük. Yeni olduğu içinde kasayı parçalamaya içim elvermiyor. Aklımdan geçen üst kapağı söküp pleksiden bir kapak yaparak sıvı soğutma yapmak. Ama bu iş için ayrılan bütçenin sonuna geldim hatta geçtim bile.
  • 2 Haftadır sürekli soğutucuları inceliyorum. Anlamadığım bilgisayar açılır açılmaz ilk ekran geldiğinde bile hemen 49 dereceye ulaşıyor olması. 60-61 dercede geziyorken elimi işlemci soğutucusuna değdirdiğimde hiçte öyle bir sıcaklık sezinlemiyorum söküp soğutucuyu tekrar mı monte etsem ?
  • NOCTUA NH-L12 kargoda birde bunu deneyeceğim bakalım neler elde edeceğiz bu arada elimde 3 tane atıl fan 2 stok soğutucu (amd) birde xigmatek birde noctua aldık baya bişey birikti elimde
  • ArmaganT A kullanıcısına yanıt
    Hocam öncelikle umarım yeni fan sorunu çözer.

    Yalnız sistem bileşenlerini kontrol edince sanki güç kaynağının çok kaliteli olmadığını ve max watt değerinin düşük olduğunu gördüm. Hele ki güç kaynaklarına asıl değerlerinin 50-100 w fazlasını yazdıklarını bildiğimizden sorun güç kaynağı olabilir diye düşündüm. Hani sistemi düzgün besleyemediği için işlemci sıcaklığı buna bağlı olarak artıyor olabilir.

    eğer imkanınız varsa sistemi daha yüksek watt kapasiteli ve kaliteli bir güç kaynağı ile çalıştırmayı dener misiniz? Bu şekilde güç kaynağından emin olabiliriz.
  • turuncu55 kullanıcısına yanıt
    Kasaya uygun diğer alternatif silverstodede var oda 250 tl civarında idi. Bu hesaplı olunca bunu aldım. Şu an noctua yı monte ettim. 92 mm tek fanla çalışıyor. HWmoitor le cpu sıcaklığı 45 derece yanlız bu arada aidata64 yükledim ona baktığımda ise cpu sıcaklığı 31 derece biyerde mutalaka hata var. Eğer gerçektende cpu 45 derece ise 5 derece faydası oldu noctuanın. Yok aidata doğruysa içim rahat. Xigmatek soğutuyu sökmeden kursaymışım aidata64 ü iyi olacakmış.

    Şimdi yapmak istediğim ise overclock. Daha önce hiç yapmadım. İşlemcinin hız vs değerlerini düşürmek a10 6700 gibi mx tpd 65 watt olsun istiyorum. msi anakartla bu işi bilen arkadaştan yardım bekliyorum.
  • ArmaganT A kullanıcısına yanıt
    Dostum o güç kaynağı ile hiç oc işine girme

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • turuncu55 kullanıcısına yanıt
    Overclock derken hızı düşürmek için yükseltmek için değil.
  • amd işlemciler ısınma konusunda malesef sabıkalı , geçen yıl aldığım fx 8320 işlemci boşta 55 - 60 derecelerde geziniyor ve işlemci fan sesinden odada durulmuyordu , ne yaptıysam çözememiştim
    en son çare soğutucu değişimi yapmak istemiştim fakat soğutucuyu işlemciden ayırmak mümkün olmamıştı aşırı güç bindirincede işlemci sabitleme kolu kapalı durumdayken işlemci fana yapışık bir biçimde elimde kalmıştı , şu an i7 4770 kullanıyorum ve yük altında 38 - 40 derecelerde işlemci
    kısacası amd tabanlı bir sistem yerine i3 tabanlı bir sistem toplasan daha verimli olurdu diye düşünüyorum.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.