Şimdi Ara

İlk çalışmada direkt lpg ye geçen araç

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
1.614
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • ilk çalışmada benzinle çalışıyor 10-15 saniye sonra boğuluyor gibi olup direkt lpg ye geçiyor. gün içinde başka yapmıyor. lpg regülatörü(beyin) değişti. sorun devam ediyor. lpg sigortasını çekince araç benzinde sorunsuz çalışıyor. nedir bunun derdi ?




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi crow in cornfield -- 28 Haziran 2021; 17:47:56 >



  • LPG ye geçiş ısısı düşük olabilir yada ısıyı ölçen sensör hasarlı/hatalı ölçüm yapıyor olabilir LPG ayarı yapan yerlere gidin düşük ise bir 10 derece artırın

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: babapars

    LPG ye geçiş ısısı düşük olabilir yada ısıyı ölçen sensör hasarlı/hatalı ölçüm yapıyor olabilir LPG ayarı yapan yerlere gidin düşük ise bir 10 derece artırın

    8 yıldır aynı sistemi el sürdürmeden kullanıyoruz. kendi kendine ısıyı düşürme olayı olacağını sanmıyorum. ısıyı ölçen ısı sensörü lpg regülatörü (beyin) ile değişti .

  • crow in cornfield C kullanıcısına yanıt
    Başka da birşey aklıma gelmiyor hocam umarım çözülür

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • babapars B kullanıcısına yanıt

    cevabın için sağol. inşallah. uğraşacağız bakalım.

  • babapars B kullanıcısına yanıt

    ısı müşürünü takan hıyar düzgün takmamış. o yüzden doğru sıcaklığı göstermiyor hep -52 gösteriyor . bu yüzden araç 5 saniyede gaza geçmeye çalışıyormuş. sensörü anahtar ile sıktım yeni lpg ayarı yaptım .lpg kablom da oldu sayelerinde .en sonunda tamirhane açacağız zaten.

  • kit nedir?

    bizim prins vsi kiti zaten normalde 10-15 saniye içinde geçiyor lpg ye. araç rolantideyken geçmiyor ama gaza bastın yola çıktığın anda park yerini yerk etmeden geçebiliyor lpg ye.

  • crow in cornfield C kullanıcısına yanıt
    Geçmiş olsun

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • MaDMaxiBo kullanıcısına yanıt

    atiker . sizinki devire göre lpg ye geçmeye ayarlanmış. sıcaklığa göre geçmeye ayarlanabilir. soğuk gaz geçişleri regülatördeki diaframı bozuyor deniyor. ben 80 liraya kablosunu aldım. ufak tefek bakım ayar şu bu yapmak için iyi oldu. bayağıda öğrendim bu sayede.

  • crow in cornfield C kullanıcısına yanıt

    "8 yıldır aynı sistemi el sürdürmeden kullanıyoruz. " sorununuz burada başlıyor bence, LPG sistemi el sürmeden kendi kendine devam edip giden bir sistem değildir Hocam. Her yıl bakımını, ve ayarlarını yaptırmanız gerekir, özellikle AFR ayarı en hayati ayardır.

  • bende de buna benzer bir problem vardı eski aracımda. benzinden direk lpgye geçiyordu ve stop ediyordu. en son lpg beyni motor ısısını örnek lpg'ye geçecek ısı olarak algılıyordu. ancak motor daha o sıcaklığa ulaşmamış oluyordu. yeniden yazılımla düzelttiler problemim çözülmüştü. veya elle kendin geçiceksin.

  • tefennili kullanıcısına yanıt



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi crow in cornfield -- 5 Ekim 2021; 18:56:21 >
  • tefennili kullanıcısına yanıt

    Dediğiniz sıralı sistemlerde geçerli olabilir hocam. Ancak kendim 10 yıl karbüratörlü Tipo kullandım ve sıralı sistem yoktu. Benzine de 2 yılda 1 fenni muayene döneminde geçirirdim. Tabi hortumlarına belli dönemlerde baktırıp çatlama vs var mı kontrol ettiriyordum. Araç tek marşla lpg ile çalışıp gidiyordu. En fazla sabahları cikle çekilir 1dk araç ısınır sonra cikle kapatılır.

    Lpg nin en can alıcı sorunu bence su. Ekstra yapılan su tesisatı yüksek kaldığında motor suyu da azalmışsa beyine yeterince su gidemediğinde beyin ısınmaz ve donar, bu da aracın stop etmesine sebep olurken hortumunu da soğuk sıcaktan dolayı gevşetir, çatlatır, su kaçaklarına sebep olur, arıza verdirir vs sorunlar çıkartır.

    Lpg nin ilk montajı sonrası bir süre düzgün kontrolü yapıldıktan sonra sistemi oturduğunda kaçağı vs yoksa benzinli bir arabadan pek de farkı kalmıyor. Benzinli bir aracı nasıl her yıl veya belli periyodlarda kontrol ettiriyor, bakım yaptırıyorsanız lpgli aracı da aynı şekilde kontrol ettirir kullanırsınız. Olay özensiz ilk montajlar veya özenli montajlar sonrasında bile oluşan hortum genleşmeleri, çatlamaları vs sebebiyle tesisatta oluşabilecek hasarların kontrol edilmemesi yani.





  • CanKartaL84 kullanıcısına yanıt

    Ben de farklı bir şey söylemiyorum Hocam, LPG de ilk montaj kalitesi en önemli şey doğru, ama ister sıralı sistem olsun, ister düz karbüratörlü sistem olsun her yıl düzenli olarak bakım ve ayarının yapılması çok önemli. Özellikle karbüratörlü sistemler de yükseklik farkı değişimin de (Atmosfer basıncının değişmesi yani her zaman bulunulan rakımdan daha yükseğe veya daha alçağa inilmesi) durumun da bile LPG ayarı bozuluyor, ve çoğu kimse bunun farkına bile varmıyor.

  • tefennili kullanıcısına yanıt

    Lpg gaz yapısından dolayı yükseklik veya sıcaklık gibi birçok faktörden kolayca etkileniyor doğrudur hocam. Ancak bu bize tüketimde ve çekişte fark ettirir. Sürekli ayar değişiminde de sıkıntı yaşanabiliyor. Çok fazla kurcalatmayı mantıklı bulmuyorum şahsen. Tabi bakımı yapılmalı, sık sık kendimiz bakmalıyız ve ara ara en azından yağ değişimlerinde bi genel hortum boru kontrolü yaptırmalıyız. Millet arabasının soğutma sıvısından habersiz "lpg taktırdıktan sonra araba bozuldu, lpg kötü, sabahları lpg beyni donuyor araba stop ediyor, benzine alıyorum çalışıyor" diyor. Halbuki arabada antifiriz yok soğutma yapamıyor araç, contayı yakacak hatta motoru kilitleyecek haberi yok ama "sorun lpg" diyor.

    Sorun lpg vs değil, sorun bilinçsizce araç kullanan arkadaşlar ve bilinçsiz tamirciler.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.