Şimdi Ara

İlk Android açık betası bundan 10 yıl önce yayınlandı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
558
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • İlk Android açık betası bundan 10 yıl önce yayınlandı


    Akıllı telefon pazarını kökten değiştiren en önemli hareketlerden birisi olan Android işletim sistemi, bundan tam 10 yıl önce açık beta olarak ilk kez teknoloji dünyasının karşısına çıkmıştı.


     


    Niyet hayır akıbet hayır


     


    Android işletim sistemi aslında çok farklı bir amaç için geliştirilmişti. Dijital kameralara yönelik işlevsel bir yazılım geliştirmek isteyen Andy Rubin, 2000’li yıllarında başlarında Linux temelinde Android işletim sistemini ortaya çıkardı. Android adında bir de girişim kuran Rubin, belli başlı kamera üreticileri ile ortaklık yaparak yaygınlaşma niyetindeydi.


     


    O dönem artık ayyuka çıkmış iPhone söylentileri karşısında akıllı telefon pazarında kendi çizgisini izlemek isteyen çiçeği burnunda Google ise arayış içerisindeydi. Andy Rubin’in yazılımından çok etkilenince hiç vakit kaybetmeden kapısını çaldı. Android girişimi 2005 yılında 50 milyon dolar karşılığında Google çatısı altına girdi. Andy Rubin de şirkette başkan yardımcısı olarak göreve başladı.


     


    Ayrıca Bkz.Çerçevesiz Asus Pegasus 4S duyuruldu

    Android işletim sisteminin ilk sürümü şu anki halinden çok uzaktı. Kameralar için geliştirilmiş bu yazılımı akıllı telefonlara adapte edebilmek uzun zaman aldı. Andy Rubin ve ekibi o dönemin popüler BlackBerry gibi PDA tarzındaki cihazlarında deneme yapmaya başlamıştı.


     


    Zaman geçtikçe işletim sistemine uygun bileşenler ortaya çıktı ve prototip cihazlara geçiş yapıldı. 2007 Kasım ayında ise ilk Android açık beta sürümü dağıtıma çıktı. Google geliştiriciler için o dönem 10 milyon dolarlık bir ödül programı da başlatmıştı.


     


    Google o dönem doğrudan pazara adım atma riskine girmek istemediği için T-Mobile operatörü ile bir anlaşma imzalandı ve HTC Dream olarak da bildiğimiz ilk Android akıllı telefonu T-Mobile G1 adıyla Eylül 2008 tarihinde piyasaya çıktı. Platforma ilgi çok yüksek olunca orijinal model HTC Dream de 2009 başlarında piyasaya sürülmüştü.


     


     


     


     

     

     







  • keşke hiç çıkmasaymış telefonlar tuşlu olarak devam etseydi bu gün telefonlarda ps vita kalitesinde oyunlar ve destkop kalitesinde uygulmalar olacaktı noki ngage te çıkan oyunlar bile şimdikilerden iyidir mal mal kullanıcı yolmaya çalışan uygulama dolu mesela nintendo 3ds gibi ama çok ince bi telefon çıkabilirdi.n95 i de ilk çıkan iphone dan daha çok seviyordum biri bilgisayar gibi diğeri oyuncak gibi geliyodu şu anda bütünm telefonlar oyuncak oldu.
  • Vay be nereden nereye... 8 yıl ne çabuk geçmiş. Daha dün Samsung'un ilk Android telefonunu kullanırken bugün neleri görüyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CaSsErDoDo -- 6 Kasım 2017; 21:17:1 >
  • 2.2 Froyo ile başlamıştım Android kullanmaya , öncesinde de Symbian kullanıyordum.



    Nereden nereye...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • keşke hiç çıkmasaymış telefonlar tuşlu olarak devam etseydi bu gün telefonlarda ps vita kalitesinde oyunlar ve destkop kalitesinde uygulmalar olacaktı noki ngage te çıkan oyunlar bile şimdikilerden iyidir mal mal kullanıcı yolmaya çalışan uygulama dolu mesela nintendo 3ds gibi ama çok ince bi telefon çıkabilirdi.n95 i de ilk çıkan iphone dan daha çok seviyordum biri bilgisayar gibi diğeri oyuncak gibi geliyodu şu anda bütünm telefonlar oyuncak oldu.

  • Samsung s2 ile android camiasına adım atmıştım. Ne günlerdi be. Hala özlerim o s2 yi :(

  • İlk sürümü daha stabilmiş.

  • Fandroidler öğrenmiş oldu :)

  • İlk olarak Samsung Wave'e Android portlamışlardı onu yükleyerek adım atmıştım. Yanlış hatırlamıyorsam 2.1'di.

  • 50 milyon dolar para mı lan. Çok pis kazıklamışlar adamı. Şimdi dese ki Apple " Google kardeş al sana 50 milyar dolar " yine alamaz.

  • Niyet hayır akıbet hayır ?

  • Nereden nereye gelmiş,vay be...Bakalım bir 10 sene sonra ne olacak.

  • syimbian s60 dan Android 2.3 e geçtiğimde dedimki ulan ben tost makinesi kullanıyormuşum aga ...

  • 2010'da Motorola Milestone alıp tanışmıştım ben de android ile 1,6 yüklü idi o zamanlar telefona ne günlerdi be...

  • quote:

    Orijinalden alıntı: psicik96

    syimbian s60 dan Android 2.3 e geçtiğimde dedimki ulan ben tost makinesi kullanıyormuşum aga ...

    aga tost makinası her daim işe yarar :), yeni sürüm gelmez...
  • grafman09 kullanıcısına yanıt
    ya kardeşim sorma . Arkadaşlarla bluetooth ile maç yapıyorduk syimbianda kendimizi heçkır sanıyorduk ..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: javaprof

    keşke hiç çıkmasaymış telefonlar tuşlu olarak devam etseydi bu gün telefonlarda ps vita kalitesinde oyunlar ve destkop kalitesinde uygulmalar olacaktı noki ngage te çıkan oyunlar bile şimdikilerden iyidir mal mal kullanıcı yolmaya çalışan uygulama dolu mesela nintendo 3ds gibi ama çok ince bi telefon çıkabilirdi.n95 i de ilk çıkan iphone dan daha çok seviyordum biri bilgisayar gibi diğeri oyuncak gibi geliyodu şu anda bütünm telefonlar oyuncak oldu.

    İnternet mainstream oldu, yani el ayağa düştü. Her ne kadar piyasa hacmi yükselse de, internetin ele ayağa düşmesi kaliteyi inanılmaz derecede düşürdü.
  • Vay be 2009 yilinda Sony Ericsson Xperia X10 benim icin cok guzel bir baslangic olmustu. Android 1.6, 256 mb ram, 1 gb hafiza, hd ekran, 16 gb' a kadar kart destegi ve 8 mp kamera. :)) Ayrica buradan Sony ve Ericsson'a selamlar. Cunku telefon caldiginda ve konusurken ses iletimi muthis berbatti. :) Tabiki Android o donemlerde cok yaygin degildi.. Ve Xperia ya gecisim ise Samsung Wave 2' den olmustu. Wave kasa, ekran kalitesi ve gorsel olarak cok hostu. Keske samsung su an o kasa ile yeni bir Android telefon uretse. Fakat Bada isletim sistemi vardi. Tabiki Andoroid ile tanisana kadar en iyisi saniyordum ama degilmis..:))

  • IOS olmasa android hala symbian gibi bir işletim sistemiydi. ;)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Herkes Android ile başlarken ben Nisan 2007’de İPhone kullanmaya başladım. O dönemler uzay gemisi gibiydi. İşletim sistemi görsel olarak kullanım olarak tüm sistemlere tokat atardı. Android 4.0’dan sonra adam oldu ondan önce ciddi ciddi kötü bir tasarımı vardı. N95 ise rezalettir hiç sevilecek bir yeri yok. Küçük butonlar ile internette gezmeyimi düşünüyorsunuz? Klavye ve Stylus ile çok çektik. PDA vardı önceden elimde İPhone alınca dedim bu PDA harbi çöp aga. Bir ara Nexus One almıştım o zamanlar ki en iyi Android’di. Ama bir İPhone 4 kadar iyi değildi. İPhone 4 tasarım olarak hepsine tek atardı. S2 ile Samsung Bey tabi ki İPhone 4 tasarımını çaldı. Neyse ki o eski çalma olayları bitti Samsung akıllandı kendi tasarımına geçti.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

  • Ne günlerdi ha o zamanlar Samsung galaksi minim vardı androıd 1 den 2 ye çıkınca amma sevinmştim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.