Şimdi Ara

iLife A10S, A9S ve alt model robot süpürgeler (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
599
Cevap
24
Favori
21.965
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Bende 4 gündür A10s kullanıyorum. Bahsettiğiniz gibi yazılımı açısından iyi değil.Süpürme ve mop fiyatına göre gayet iyi.Şu cihazın uygulaması 360 kadar verimli olsa işte ozman tadından yenmez.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Dizdar kullanıcısına yanıt
    Her zaman söylemişimdir Türkiye’de yapılan incelemeler gerçekten çok kötü. Mesela bu robotu almadan önce donanım haberin incelemesini izledim. Yapan arkadaşı çok severim ama inceleme adeta sesli kılavuz olmuş, Ürünün özelliklerini hiçbir şekilde test etmemişler, ne çekim gücü, ne yazılım stabilitesi hiçbir şeye bakmadan videosunu çekmişler. YouTubedaki incelemeler ise tam bir felaket. Adam karısını almış yanına güle kaka robotu anlatmaya çalışıyor ve 40.000 100.000 izlenme almış.

    Yarın inşallah vakit bulup çekim gücü konusunda da fikirlerimi belirtebilirim. Özellikle S9 ile kıyaslama yapmak istiyorum.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • berkans kullanıcısına yanıt
    Rica ederim Berkan hocam ,
    İlk konuşmamızdan itibaren hep söyledim
    Herkesin ev spesifik özellikleri farklı
    Kişilerin beklentileri farklı
    Herkes kendi kriterine göre cihaz seçmeli
    Bende uygula kullanımı daha detaylı kişisel ayarlara imkan verebilen cihazları seviyorum
    Lakin bu bir robot süpürge ve benim beklentim iyi süpürmesi
    Bunu A10s bana kanıtladı
    Evet uygulamada birçok sıkıntılar var bunların hepsini aldığımız günden buyana dile getiriyoruz , ilife yaza yaza bunların düzelmeleri isteyeceğiz
    Bende hata verince programına devam etmemesine sinir oldum lakin hatayı bizim çözmemiz lazım hatadan sonra o ana kadar temizlemiş alanı görüyorum sonrası için yeniden start veriyorum çok zaman kaybı da yok benim için de elzem bi durum değil
    Şarj süresi defalarca yazdığım gibi yine kişiden kişiye değişir ben hergün süpürtüyorum %50 ve altı güçte temizlik yetiyor da artıyor , pil de de hiç yarıda kalmadı
    Toz boşaltmada hiç sorun yaşamadım , cihazdan alınca toz haznesini direk yukarıya kaldırıyorum ve çöp kovasında 90° dik tutarak döküyorum
    İçinde elbet halı havı vs çok az kalsada bir iki tıkla düşüyor
    Dinamik harita olup olmasının bana göre hiç farkı yok cihazın ilk haritasından itibaren evde değiştirmediğim eşya, sandalye onu test etmediğim kritik yer kalmadı eşya yoksa temizliği yapıyor bu bana yeter çok takılıyorum artık
    Yani diyeceğim herkesin beklentisi farklı
    Belki s9 elinde olmasaydı bunlar senin içinde elzem olmayacak sorunlardı
    Belki benim de daha önce başka robotun olsaydı daha da detay kıyas yapabilirdim
    Telefonda da anlattığım komşum vardı hatırlarsan robotun ismi aklıma gelmemişti
    Şimdi geldi 1200tl eufy almış
    Uygulama yok , harita yok , lidar yok
    Çata çuta çarpa çarpa temizlik yapıyor ama o çok memnun öve öve bitiremiyor
    Çünkü beklentisi temizlik yapsın ve o yorulmasın
    Eliyle her odaya götürüp koyuyor kapıyı çekip temizliği bitirmesini bekliyor

    Robotlar bize konforumuzu arttırıyor ve zaman kazandırıyor
    robota göre ortamı hazırlamak sonucu beklemek temel ihtiyaç bu olmalı
    Gerisi teferruat 😁

    Hepsinde detaya girersek kişisel eksiklikler buluruz

    Bakalım hangileri daha uzun ömürlü olacak

    @hepsirobot Ali bey bizlere deneyimlerini yılmadan usanmadan aktardı
    A10s in donanımın iyi olduğunu söylemesi benim için yeterliydi
    Roborock s5max içinde aynısı hep söyler onu alabilseydim onda da mutlaka bana uygun olmayan yada gereksinim duyacağım bişeyler bulurdum


    Cep telefonları gibi
    Sonu yok bu işin

    Temel temizlik işini iyi yapan her robot bence en iyisidir 😏



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi estamemuchoo -- 22 Temmuz 2021; 1:53:24 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >




  • i-Life A10S ile bugun ufak bir cekim gucu testi yaptim. Belirli bir alana bit kase dolusu cekirdek kabugu bosalttim ve A10S’i oraya gonderdim. İki turda tam temizleme yapamadi. 3’uncu turfa bile yerde ufak cekirdekler kaldi.

    S9 ise neredeyse ilk turda bir cogunu temizledi. İkinci turfa ise zerre birakmadi.

    Ayni sekilde iki cihazada yuvaya donme testleri yaptirdim. S9 aninda sarja donerken A10S 11 dakika salonda bos bos dolasti ve cikamadi. En sonunda ise normalde haritada kırmızı olarak işaretlenmiş girmemesi gereken bir yerde kablolari takıldı ve durdu. Elimle alıp tekrar salonda boş bir yere koyup başlattığında ise ancak salondan çıkıp şarjının olduğu odaya dönebildi. A10S temizliğini bitirdikten sonra nerede olursa olsun çok kolay bir şekilde yuvasına dönebiliyor, ancak temizlik devam ederken durdurup yuvaya dön komutu verdiğinizde ağır derecede saçmalıyor hatta ve hatta gidemiyor.

    Bir de ufak bir hız testi yaptım. Her ikisi de aynı yerden çıkıp hemen hemen aynı sürede salona geldiler.

    Detaylı videosunu çektim birleştirip YouTube atacağım burada da yayınlarım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi berkans -- 23 Temmuz 2021; 23:41:22 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >




  • Elinize sağlık. Cihaz almayı düşünen ve özellikle tercih listesine iki markayı koymuş kişiler için aydınlatıcı olacaktır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dizdar -- 24 Temmuz 2021; 0:23:28 >
  • Bende bu 2 cihaz arasında kalmistim, çok teşekkürler güzel bilgi paylaşımlarında bulunmussunuz. O zaman S9 diyorsunu artıları bakımından sonuç olarak sanırım doğru anladıysam

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • estamemuchoo E kullanıcısına yanıt

    Çok doğru bir yaklaşım bu.

    İhtiyaçlar ve mekanlar farklı, doğal olarak alınan sonuçlar da.

    Hepiniz iyi günlerde kullanınız.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Mertccc

    Bende bu 2 cihaz arasında kalmistim, çok teşekkürler güzel bilgi paylaşımlarında bulunmussunuz. O zaman S9 diyorsunu artıları bakımından sonuç olarak sanırım doğru anladıysam

    Sole ufak bır karsılastırma yazayım


    • A10S Fıltre omru S9'a gore daha uzun. A10S'ın besıncı temızlemesınde bıle fıltresı tertemızdı. S9'da ıse daha ıkıncı seferden ıtıbaren kırlenmaya basladı.
    • S9 ve A10S ıle yaptıgım testte S9 2 turda tertemız yaparken A10S gerıde kırıntılar bıraktı. Zaten yurt dısı testlerınde de "Leaves debris behind" seklinde sonuclar cıkmıstı. Temızlık olarak kesınlıkle S9 daha basarılı.
    • Mop ozellıgı olarak A10S onde. Mop ne sıklıkla yaparsınız bılmıyorum ama bezın uzerıne tıtresım yaparak ınsan elını taklıt etmesı sayesınde daha basarılı silme işlemi gerceklestırıyor. Ama yınede bır Vıleda gıbı dusunmeyın. Tabı bırde su var. Ev sureklı supuruldugu ıcın temız olacak ve mop ıslevı daha basarılı olacaktır. Bu da robot supurgelerın avantajı.
    • Evım 165m2 brut 140m2 cıvarında net. S9 tam gucte evı full temızleyebıldı. standart gucle ıse ıkı kere supurebılıyor. 90m2 cıvarında da temızleme alanı cıkıyor. A10S ıse yuzde 70 temızleme ıle bır tam turda evı temızleyemedı ama cok az bır bolum kaldı. Normalde zaten yuzde 50-60 arası ıle temızletıcem dolayısıyla tam turda tum evı donebılecek.
    • A10S bes bucuk saatte tam sarj olup kaldıgı yerden temızlıge devam ettı. S9'da ıse bu sure 4-4,5 saat arası. S9'da kalan sarjı yuzde olarak gorebılıyorken A10S sıze sadece pıl ısaretı uzerınde cubuk seklınde gosterıyor, tıpkı ıphone'lar dakı gıbı.
    • S9'da su tankı A10S'e gore kucuk. A10S 300ml iken S9 200ml. S9'da guclu su akıtma sevıyesınde 49m2'lık bır salona full tank anca yetıyor. Bıtınce tankına su ılave etmenız gerekıyor. S9'da su tankı ve toz haznesi govdenın ıcınde ıkısı bır arasa seklınde yer alırken A10S'de ayrı ayrı unıteler seklınde yer alıyor. Ornegın mutfagınızı S9 ıle once supurmeye gondertebılıyor, supurme ıslemı bıttıkten sonra mop yapmasını saglayabılıyorsunuz. A10S'de ıse supurme ıslemı bıttıkten sonra toz haznesını cıkartıp yerıne su haznesını takmanız gerek.
    • A10S patentlı bır mop teknolojısıne sahıp. Su tankının altına temızleme bezını taktıktan sonra mop ıslemıne baslıyor. Cıhaz bez uzerıne tıtresım ıslemı yapıyor. Tutresımle beraber bez yer ıle daha sert temas edebılıyor. S9'da ıse sadece sılıyor. Bır ornek vermek gerekırse, ınsan elını dusunun. S9'da bu el yere egılıp kollardan beze hıc bır baskı yapmadan sadece yerı sılıyor. Ama A10S'de kollar ele guc uygulayarak bezı daha cok yere bastırıyor ve bu sayede lekeler daha cabuk cıkıyor. Baska bır ornek ıse yerde kurumus bır ketcap lekesı dusunun. S9 bunu sadece sılebılıyor dolayısıyla leke tam cıkmıyor. Ama A10S, lekenınde ınatcıgılına gore dırek cıkartabılıyor. Tabı yerde bır leke varken kım robot supurgesını gonderıp cıkartmaya calısır o da ayrı bır soru.
    • Her ıkı cıhazın toz haznesınde fıltreyı cıkartıp yıkama ıslemı yapabılıyorsunuz. Tam kuruduktan sonra fıltreyı gerı yerlestırıp temız bır sekılde hazneyı cıhaza gerı takabılırsınız.
    • Hem A10S hem de S9'da ayrı ayrı oda temızlıgı var. Ancak S9'un yazılımı A10S'e gore acık ara onde. S9'da oda bazında ayrı ayrı temızlık ayarlarını duzenleyebılıyorsunuz. Ornegın salon ve mutfagı sectıgınızde, salonu guclu modda 2 kere temızlemesını ve mutfaga gectıgınde ıse sessız modda sadece 1 kez temızlık yapmasını ısteybılıyorsunuz. Bu sekılde her oda ıcın ayrı ayar yapmanız mumkun. A10S'de ıse sadece odayı belırlıyorsunuz ve oraya gıdıyor. Hemen belırteyım A10S ın vakum gucu ıcın ayrı ayar modları yok ama bence cok daha efektıf olan bır tek ayar modu var. 0 ıle 100 arasında cekım gucunu sız belıryorsunuz. Aynı sekılde yan fırcaların donus hızıda yıne 0 ıle 100 arasında ayarlanabılıyor. Yalnız bastakı ornege donersek mesela mutfaga gonderdıgınızde yuzde 100 guc ıle calısıyorsa salona gectıgınde yenıden takıp etmenız ve ayarı yuzde 50'ye manuel olarak dusurmenız gerekıyor. S9'da ıse bunu oda bazında en bastan belırleyebılıyorsunuz bu sekılde kendı temızlık yapıyor sızde kahvenızı ıcıyorsunuz.
    • En basta harıtalandırma yaparken A10S cok hızlı bır sekılde evınızın harıtasını cıkartıyor. Sadece tek yapmanız gereken yerden 25cm'e kadar olan aynaları gazete kagıdı gıbı bır sey ıle kapatmanız zıra aynalarda kı yansımayı ayrı bır oda olarak algılıyor. Bunu zaten bır kere yapıyorsunuz ve harıta cıkıyor. A10S ın 165m2'lık evımın harıtasını cıkarması tam olarak 15dk surdu ve cok basarılı bır sekılde harıta cıkardı. S9 ıse daha farklı bır sekılde ılk temızlıge baslayarak oda oda dolasıyor ve temızlık yaparken harıtada cıkartıyor. O da basarılı bır sekılde ılk temızlık bıttıgınde harıta cıkartabılıyor. Dreame F9 gıbı bazı modellerde harıta cıkartmak ıcın bır hafta ugrasanlar var. A10S ve S9 harıta cıkarma konusunda kusursuz. Harıta kalıtesıne gelınce ıse S9 acık ara onde. Objelerı harıtada cok daha net bır sekılde gosterıyor. Ilk harıtalar cıktıktan sonra ıstedıgınız odaya ıstedıgınız ısmı her ıkı cıhazın uygulamasında verebılıyorsunuz. Ancak bundan sonra A10S uygulaması ılk acılısta oda ısımlerını gostermıyor. S9'da ıse hem oda ısımlerını gorebılıyor hem de oda bazında temızlıkte yanı temızlık planınızda hangı odayı hangı gucte, kac kere temızleyebılecegınızı dahı gosterıyor. Her ıkı cıhazın uygulaması ılk harıtalandırma cıkartıldıkten sonra odaları bazen yan oda veya korıdor ıle bırlesık gosterebılıyor ama sız kolay bır sekılde uygulama uzerınden oda bazında ayırabılıyor veya bırlestırebılıyorsunuz. S9 uygulaması acısından bu ıslemler bıraz daha kolay dıyebılırım.
    • Halı performansı olarak S9 cok daha basarılı. Orta buyuklukte puskullu bır halımda A10S sureklı olarak aynı yerde takılırken S9 hıc zorlanmadı bıle. Aynı sekılde esıklerı asmada da S9 cok daha basarılı. Kendı evım ıcın gerek A10S gerekse de S9 esıklerı rahat bır sekılde asabıldı. Ancak karsılastırma yaparsam A10S salonumu korıdordan ayıran esıkte supurgelık olmadıgı ıcın cogu zaman cıkarken zorlanırken S9 banamısın demeden burda kurtuldu.
    • S9 bır yerde bır engelle karsılastıgında eger takılırsa sıze dırek olarak bıldırım gonderıyor ve sıkıstıgını belırtıyor. Hatta sız onu alıp baska yere koydugunuzda, kaldıgı yerden devam etmekle kalmıyor takıldıgı yere bır sanal barıyer koymayı bıle teklıf edıyor. A10S'de ıse takıldıgı zamanı bırakın hıc bır sekılde sıze bıldırım gondermıyor. Ne temızlıge baslarken, ne toz haznesı cıktıgın da, ne de herhangı bır yere takıldıgında. Artı daha da sacma bır seyı soylıyım. Full ev temızlıgıne gonderdınız, butun odaları bıtırdı ve son odada bır engele takıldı. Sız alıp duzelttıgınız anda tum temızlık detayı hafızasından sılınıyor ve temızlıge yenı bastan baslıyor. Bu asırı derecede sacma bır sey ve acılen duzeltılmesı gerekıyor. Bu arada takıldıgını gormuyorsunuz bıle cunku sıze bıldırım bıle gondermıyor. S9 ıse takıldı mı ? alıp baska bır yere koyuyorsunuz ve temızlık programına kaldıgı yerden devam edıyor.
    • S9'da halı tanıma ve harıtaya ekleme ozellıgı yok. Sadece bır halının uzerıne geldıgı zaman bunu anlıyor ve otomatık olarak gucunu arttırıyor. Ancak moplama yaparken halı secemıyorsunuz ve halının oldugu yere kırmızı gırılmez alan cekmez ısenız gıdıp halıya da mop yapıyor. A10S'de ıse uygulamasından halıların yerlerını ısaretlıyebılıyorsunuz. Bu sekılde moplama yapmıyor. A10S ıle ayrıca sanal duvarlar da koyabılıyorsunuz. Her ıkı cıhazı da sadece belırledıgınız bır bolgeye gonderebılıyorsunuz.
    • Her ıkı cıhazında bırden fazla harıtalandırma ozellıgı mevcut. Her ıkı cıhazda beraberınde bır kumanda ıle gelıyor. Ancak A10S IR bır kumanda ıle gelırken S9 RF bır kumanda ıle gelıyor. IR kumanda ıle cıhazı konrtol etmek ıcın yanında olmanız gerekıyor. RF kumanda ıle en arka oda da bıle olsa cıhazı gorebılıyor. Ayrıca Tuya RF kontrolcusu veya Broadlınk RM4 pro gıbı cıhazlarla kumandanın uzerınde kı tum ıslevlerı uzaktan seslı komutlarla yapabılırsınız. Bunu yapmak ıcın sadece kumandayı RM4 Pro cıhazına tanıtmanız yeterlı. A10S ıse IR oldugu ıcın sadece bulundugu oda da ıslem yapabılırsınız. Tuya IR kontrolcusu ve RM4 Pro ya tanıtabılırsınız ancak baska bır oda da oldugu zaman hıc bır anlamı ve ıslevı kalmaz.
    • S9 Alexa ve Sırı desteklıyor. Acma, kapama veya cıhazın gucunu azaltıp cogaltma gıbı ıslevlerı sanal asıstanlar uzerınden yapabılırsınız. A10S ıse sadece Alexa desteklı ve sırı destegı yok. Ayrıca Alexa uzerınden ıkı komut: ac ve kapa seceneklerı var. Sanal assıstan destegı ıle her ıkı cıhazıda konum bazlı otomasyona alıp calıstırabılırsınız. Ornegın her gun sız evınızden cıkıp mahalleden uzaklastıgınız anda supurgenın calısmaya baslamasını saglayabılırsınız. Alexa kullanarak buna saat aralıgı da ekeleyebılırsınız. Ornegın saat 9 ıle aksam 18 arası evden cıkarsam robotu calıstır dıyebılırsınız. Bu arada Alexa Ingılızce olarak komut alırken Sırı Turkce dıl destegıne sahıp. S9 ıle sırı kestırmeler uygulaması uzerınden de cıhazı otomasyona da alabılırsınız. Sırı'nın guzel tarafı sıze evden her ayrıldıgınızda cıhazı calıstırmak ısteyıp ıstemedıgınızı sorar. Ancak bır dezavantaj olarak saat aralıgı belıryemessınız ve cıhaz her evden ayrıldıgınızda uyarı verır ve bunu sadece bır kez yapar. Mesela sabah 6'da evden cıktınız, mahalleden uzaklastıgınız zanda Sırı sıze cıhazı calıstırayım mı der. Cok erken bır saat oldugu ıcın hayır dedıgınız anda bır daha calıstırma sansınız olmaz. Alexa ıse aynı durumda farklı sekılde calısır. Sız evden cıktıgınızda saat henuz 9 - 18 arası olmadıgı ıcın cıhazı calıstırmaz. Ancak 4 saat sonra yıne bakar ve sızın evde olmadıgınızı gorur ve saatte 10 oldugu ıcın temızlıgı baslatır. Unutmadan solıyım A10S ve S9 aynı zamanda google asıstan destegınede sahıp ve bu sekılde Google Home ıle de kullanılabılıyor ancak Google Home'un konum bazlı hızmetlerı yok. Google Assıstan da hem Androıd hem de IOS'da mevcut oldugu ıcın seslı komutları telefon uzerınden verebılırsınız. Androıd kullanıcıları ıcın, her ıkı cıhaz da konum bazlı otomasyonlarda tek secenegınız malesef kı Alexa.
    • A10S tamamen İngilizce iken S9 tamamen Türkçe konusabılıyor. Cıhazın temızleyı cok sevıyorum gıbı eglencelı soylemlerı bıle var.
    • A10S'de oda bazında temızlık var ıken oda sıralaması yok. Ornegın Salon, Mutfak ve Gırıs sectıysenız kafasına gore bır sırada temızlemeye baslıyor. S9'da ıse oda sıralaması yapabılıyorsunuz. Ornegın Mutfak 1, Salon 2 ve Gırıs 3 seklınde komut verebılıyorsunuz.
    • Her ıkı cıhazda da programlı temızlık mevcut. A10S'de oda bazında yıne her gun otomatık temızleme programı olusturabılıyorsunuz. Ayrıca harıta uzerınden ısaretledıgınız belırlı bır bolgeye de her gun belırlı saatte gıtmesını saglayabılırsınız. Ancak malesef ki hangı oda dan baslayacagını secemıyorsunuz. S9 ıse A10S'ın tum ozellıklerıne sahıp oldugu gıbı ekstra olarak oda sıralaması yapabılıyor. Secılı program yaptıgınız zaman S9 sıze oda bazında hangı guc ıle calısacagını sectırtmıyor. Onun yerıne her oda ıcın tek secenegınız var. Yanı maxımum cekıs gucu secersenız her odaya bu mod ıle gıdıyor. oda bazında secmelı vakum gucu ayarlaması programlanmıs temızlıkte yok. Progranlamıs temızlıkte S9'a yıne 2 kere temızle komutu verebılıyorsunuz.
    • S9 ve A10S'ı calıstıgınız ve temızlıge basladılar. Bundan sonra temızlık bıtmeden mevcut gorevı ıptal edıp sarj yuvasına don komutu verdıgınız zaman S9 hızlı bır sekılde mevcut ısını ıptal edıp yuvasına donerken, A10S asırı derece de sacmalayıp bır turlu yuvasına donemıyor. Bunun yerıne etrafında donmeye, ya da salonda veya baska odalarda tur atmaya baslıyor. Hatta bır keresınde salonda gırmemesı gereken alanlara bıle gırdı ve bır turlu bır yan odada kı yuvasına donemedı. 11dakıka sacmaldıktan sonra manuel olarak elımle korıdora bıraktıdımda ancak donus yolunu buldu. A10S yuvaya don konusunda S9'a gore daha sıkıntılı bır cıhaz. S9 bır keresınde bıle teklemedı bu konuda.
    • S9 ıle ılgılıde bır keresınde su sekılde bır durumla karsılastım. Komple ev temızlıgı yaparken ılk olarak Salondan basladı. Salon bıttıkten sonra ıse korıdora gecmek uzereyken salonun gırısınde bulunan bır esıge geldı ve normalde sureklı kolay bır sekılde gectıgı esıgı bır turlu gecemedı. Bundan sonra ıse salonun ıcınde sureklı dolandı durdu ve sonunda elımle korıdora koymak zorunda kaldım. Korıdoru koydugum andan ıtıbaren temızlıge devam ettı ancak sarjıda yuzde 60'a ındı.
    • S9'un yazılımı daha kesınlıkle daha basarılı. Ancak 360 fırmasının server'ların da kı problemler zaman zaman baglantının kopmasına sebep olabılıyor. S9 kullanıcıları daha once 2 gun cıhazlara uygulama uzerınden erısemedı. Zaman zaman bu kopukluklar ya da uygulamada yavaslıklar olabılıyor. A10S'de ıse bır haftalık kullanımımda hıc bır sorun yasamadım.
    • Esyalara carpmama konusunda her ıkı cıhazında cok basarılı oldugunu soyeleyebılırım. Sorunsuz bır sekılde esyalar arasında temızlıgını yapabılıyorlar. Carpma tabı kı var ancak her ıkı cıhaz ıcınde cok hafıf. Lıdar sensorun avantajı olarak esyalar ıle arasın da kı mesafeyı her ıkı cıhazda cok ıyı ayarlıyor.
    • S9'da aktıf harıtalama var ıken A10S'de bu ozellık yok. A10S ılk harıtalama yaptıgı sekılde devam edıyor. Ikıncı temızlıkte mesela koltugun yerı degısmısse bunu harıtada gostermıyor yanı harıtayı guncellemıyor. S9 ıse anında degısıklıgı harıtaya yansıtıyor. Bunun ne dezavantajı var ornekle anlatayım. Ilk harıtalama sırasında evınızın duzenlı olması gerekıyor. Ben harıtalama yaparken mesela yemek masasının sandalyelerı masanın uzerıne cıkardım. S9 da A10S'de bu sekılde harıtalama yaptı. Ancak daha sonra bu sandalyeler yere ındıgınde A10S her onlar yaklastıgında yavasladı. Carpmadı ama yavasladı. Mesela ılk olarak A10S'ın sarj ıstasyonu salondaydı. Burdan baslayarak dıyelım kı mutfaga gıt dedım. Salondan cıkarken normalde altı bos olan yemek masasının altından gecıp mutfaga ulasıyordu. Ancak sandalyeler yer ınınce yıne ınatla ordan gıtmeye calıstı. Sandalyelerı gorunce de afalladı, yavasladı ve vakıt kaybettı ısın kotu tarafı bunu her sefernde yapmaya calıstı. S9 ıse banamısın demedı. Burda sandalye var hadı bana eyvallah dıyıp yanından gectı.
    • A10S en, yukseklık ve derınlık olarak daha kucuk. Bu esyaların altına gırmesınde cıddı avantaj saglıyor. Ancak esıklerı asmasında ıse S9'a gore daha zayıf kalmasına sebebıyet verıyor.
    • Her ıkı cıhazlada ufak bır cekım gucu testı yaptım. Korıdora bır kase cekırdek artıgı doktum. Koselere ve ortaya esıt olarak dagıttım. Ortalık baya dagıldı. Ilk olarak A10S'ı calıstırdım ve o bolgeye gonderdım. Ilk turda A10S belkı bır 30 parca bıraktı. Ikıncı turda ıse 5 - 6 parca bırakarak temızlıgı bıtırdı. Daha sonra ıse aynı sekılde cekırdek dokerek S9'u bolgeye gonderdım. O da ılk tur sonunda 5 parca fılan bıraktı. Ancak ıkıncı turda tertemız yaptı. Ustelık S9'un menusunden gıt bu bolgeyı ıkı tur temızle seklınde de komut verebılıyordum. S9 once kenarladan baslıyor ve kenar temızlıgı bıttıkten sonra s seklınde zıgzaglar cızıyor. A10S ıse dırek s seklınde zıg zag cızıyor. Donuslerı de cok genıs acıdan aldıgı ıcın arkasında pıslık bırakabılıyor. Ayrıca yan fırcaları bazı cekırdek kabuklarını uzaga veya gerıye atıyor. Gerıye attıgı zaman cıhaz zaten o bolgeden gectıgı ıcın kabuklar ortada kalıyor. Cekım gucu olarak sadece bır teste dayanarak S9 daha basarılı bır cıhaz dıyebılırım. S9 2200Pa ıken A10S 200Pa. Ama sakın bu rakamlara kanmayın. Yan fırca kullanımı, ana fırca cekımı, cıhaz hareketlerı asıl etken.
    • Ha bu arada malesef A10S calısırken ufak bır abajurumun altına gırıp kablosundan cekerek dusurdu ve abajur kırıldı. Ama bu benım hatamdı zıra kabloların oldugu yere gırılmez alan cekmedım. Unutmayın kı yogun kablo olan yerlerde hangı robot supurgeyı kullanırsanız kullanın mutlaka onlem almanız gereklı. Ya kabloları duzenleyeceksınız ya da o bolgeye cıhaz uygulamasından gırme komutu vereceksınız.
    • Her ıkı cıhazında uygulamasında parcaların kalan omru ıle ılgılı bılgı var.
    • A10S sarj olurken sıze dogru pıl bılgısı vermıyor. Zaten yuzdelık gostergesı yok bırde ustune sarjı dolana kadar ılk gırdıgı halını yansıtıyor. Ornegın pılın bır kısmı yanıkken yanı ortlama yuzde 20 - 30 gosterırken bır anda ıstasyondan cıkıp temızlıge devam ettı. Pılınıde full gosterdı. Kısaca sarj olurken dogru pıl sevıyesını goremıyorsunuz. S9'da ıse sorun yok ne varsa dırek goruyorsunuz. Ayrıca A10S dıyelım kı temızlık sırasında sarja dondu. 4 saat bekledınız. Start'a bastıgınız anda oncekı calısmasına devam etmıyor yenı bastan temızlıge baslıyor. Kısaca bır seye basmayacaksınız ve kendısının otomatık olarak yuvadan cıkmasını bekleyeceksınız. Ancak o zaman temızlıge kaldıgı yerden devam edıyor.
    • Bence Robot supurge alınırken batarya kapasıtesı cok onemlı. Bır cok ınsan ya bana yetıyor tek seferde temızlıyor dıyor. en kotu donuyor yuvasına sarj olunca devam edıyor dıyor. S9 5200Mah batarya kapasıtesıne sahıp. Bu sıze harıka bır ozgurluk sunuyor. Mesela ben evı maksımum modda bır kere temızlettıgımde bıle sarjı yuzde 20 kaldı. Ozgurlugum oldugu ıcın butun odaları gıt bır kere degıl ıkı kere standart modda temızle dıyebılıyorum. Zaten sonrasında da 4 saat ıcınde sarj oluyor. A10S ıse 6 saate yakın sarj oluyor. Gıt odaları ıkı kere temızle dıyemıyorum. Zaten ıkı kere temızle dıye bır opsıyon yok. Anca sarj yuvasına donecek sonra yenıden komut verceksınız. Sunu da unutmayın. Mesela aksam saat beste temızle dedınız ve ev bıtmedı. Bır sonrakı sarja devam etmesı ıcın sarj olacagı saat 10-10.30 arası. O saatte gurultu yapamayacagı ıcın hop temızlıgınız ıptal. Sessız modda da calısıyor tabı kı ama yınede bu bır dezavantaj. Evı 160m2 ustu olanlar kesınlıkle S9 gıbı 5200mAh bataryalı modeller baksın.



    Sonuc:


    Acıkcası ben A10S aldıgıma baya pısman oldum zıra S9 ıle arasında sadece 400TL fıyat fark var. S9 cok daha stabıl bır cıhaz. Cekım gucu daha kuvvetlı. Engellere takılmıyor, halılarla cok ıyı anlasıyor(benım evdekılerle en azından), yuvasını cok daha kolay bır sekılde buluyor. Uygulaması cok daha kullanıcı dostu. Harıtalaması ıyı ve en onemlısı batarya omru cok cok daha basarılı. A10S'ın ıse cıddı yazılım problemlerı mevcut. Mesela bır yere takıldıgında temızlık programının ıptal edılmesı ve basa donmesı asırı buyuk sacmalık ve acıl duzeltılmelı.





  • berkans kullanıcısına yanıt

    Harika bir değerlendirme olmuş bu, forum adına teşekkür ederim.

    Gerçek kullanıcı gözlemleri her zaman için çok değerlidir.

    Saygılarımla,

  • berkans kullanıcısına yanıt
    Düşüncelerinize aynen katılıyorum.Robot süpürge almadan önce bende çok araştırdım.Bir çok üründe gidip geldim hatta 360 s10 ve roborock s5 alıp iptal ettim, A10s aldım. Supurme alanim 50-55m2 olduğundan çok para vermek istemedim açıkçası.A10s aldığıma bende pişman oldum yazılımsal olarak iyi değil.Süpürme Baştan uca git gel yaptığı için kaçırdığı noktalar oluyor.X2 yatay dikey özelliği gelirse ve yazılım en azından 360 kadar olursa çok iyi olacak ancak uzak bir ihtimal.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • J.R.R Numenor kullanıcısına yanıt
    Bende size katılıyorum. Bugün yaptığım son süpürmede bariz önündeki alanı es geçti. Halılarda zamanla pek başarılı olmadığını fark ettim. Sert zeminde çok düşük bir yüzde ile çalıştırmama rağmen çift fırça avantaj yerine dezavantaj oluşturuyor. Kedi kum parçalarını savuruyor sağa sola. X2 süpürme en eksik konulardan. Odalar arası kot farkı var evimde. Bazen 1 cm'lik kot farkını bile aşamayıp takılıp, kalıyor. Yazılım eksiklerini gidermelerini bekliyorum fakat çokta umutlu değilim.

    Cihazın en sevdiğim yanı mop yeteneği. Gerçi nadiren moplama yaptırıyorum fakat çok başarılı.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • berkans kullanıcısına yanıt

    Gerçekten emeğinize sağlık, çok aydınlatıcı ve güzel bir yazı oldu. Kafamda ki soru işaretleri kalktı iki cihaz arasında ki. Muhtemelen S9 cihaza yönelecegim

    Benim evimde dubleks ve internet üst katta her odada iyi çekmiyor, doğal olarak koplamar olabilir. İlk calistirmada cihazı alt katta wifi ve üst katta telefondan internet bağlatsam olur mu ? Yani iki farklı internet olacak, sorun olur mu ?

    Ve ilk haritalandirmalari yaptıktan sonra, her seferinde internet kullanmak zorunda mıyız temizlik yapmak için ?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hepsirobot kullanıcısına yanıt
    Ben teşekkür ederim Ali bey. Normalde tüm bu anlattıklarımı detaylı bir şekilde video çekerek göstermek isterdim ancak şu aralar pek vaktim yok buna. Cihazın maalesef çok büyük kronik problemleri var. Bu arada ithalatçı firmaya iade için başvuruda bulunucam ancak telefonlara çıkan bile olmadı bütün gün boyunca. Sizin de izniniz olursa hepsi robot sayfasına da bu bilgileri aktarmak istiyorum.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: berkans

    Ben teşekkür ederim Ali bey. Normalde tüm bu anlattıklarımı detaylı bir şekilde video çekerek göstermek isterdim ancak şu aralar pek vaktim yok buna. Cihazın maalesef çok büyük kronik problemleri var. Bu arada ithalatçı firmaya iade için başvuruda bulunucam ancak telefonlara çıkan bile olmadı bütün gün boyunca. Sizin de izniniz olursa hepsi robot sayfasına da bu bilgileri aktarmak istiyorum.

    Yazınızın tamamını okudum güzel inceleme olmuş elinize sağlık sadece yanlışım varsa düzeltilir ancak filtrelerin yıkanması pek tavsiye edilmiyordu Ali bey tarafından.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • berkans kullanıcısına yanıt
    Hepsirobot sayfası derken ana robot konusunu kastediyorsanız, tabii ki. Benim veya başkasının izni diye bir şey söz konusu değil, orası hepimizin.
    Kronik problem konusunda size katılamıyorum, firmanın yazılım güncellemesi ile düzelebilecek sorunlar bence ve iLife bir güncelleme hazırlığında bildiğim kadarı ile.
    İthalatçı firma konusunda ise maalesef haklısınız, bu konuyu en başından beri gündemde tutuyorum. O konuda hep sıkıntı vardı, hala devam ediyor.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Hepsirobot kullanıcısına yanıt
    Merhabalar Ali bey,
    Yanlış hatırlamıyorsam 10 gün kadar önce bir güncelleme geldi 'billenen hatalar giderildi' şeklinde ancak uzun süre kullanmadığım için neler düzeltildi bilemiyorum.Sizin bu haberiniz bi nebze olsun biraz rahatlatti beni umarım bazı yazılım geliştirmeleri ile gelir.
    Teşekkürler.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • J.R.R Numenor kullanıcısına yanıt
    Ben hem mevcut sorunların giderilmesini hem de yeni özellikler eklenmesini umuyorum

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • J.R.R Numenor kullanıcısına yanıt
    Ben yazılım olarak düzeleceğini hiç düşünmüyorum. Genel olarak teknolojik ürünlerde ki tecrübelerime dayanarak şunu söyleyebilirim ki muhtemelen cihazın bir üst versiyonunda gerekli değişiklikleri yapacaklardır. Bu ürün maalesef çok eksik ve Hatalı bile diyebilirim. İnanın çekim gücü iyi olsaydı yazılımdaki hatalara dayanabilirdim. Bugün ithalatçı firmayı aradım iade için. Ancak telefonu açan bile olmadı. Ürün beraberinde gelen kartta bir WhatsApp numarası yazıyordu ancak oda kapalı.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Hepsirobot kullanıcısına yanıt
    O teşekkür ederim o sayfada da paylaşacağım. Çok fazla sayıda problem var şu an için. Umarım düzeltilir. Ancak halı performansı, halı da takılması gibi sorunlar maalesef düzelebilecek şeyler değil. Allah’tan evimde çok fazla halı yok, olanları da kaldırdım zaten.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • lawyer61 kullanıcısına yanıt
    Merhaba teşekkür ederim öncelikle. Evet filtreler yıkanmamalı. Ben filtreyi çıkartıp toz haznesinı yıkıyorum ve sonrasında kurumaya bırakıyorum. Haftada bir kere bu işlemi yapabilirsiniz. Kuruduktan sonra filtreyi geri takıp sorunsuz bir şekilde çalışmaya devam edebilir.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.