Şimdi Ara

İlanlardaki 'Bir Çuval Civata' Yazısı Hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
1.772
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Sarı site yada letgo'daki bazı ilanlarda "bir çuval civata", "bir kutu civata" yada "bir avuç civata" sözü ne anlama geliyor? Bir çuval civata ona göre arayın vs. Bu söz temiz arabalarda da kullanılıyor.


    https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-citroen-2006-otomatik-citroen-c3-285-binde-temiz-sorunsuz-bakimlari-yeni-911954535/detay/


    İlanlardaki "Bir Çuval Civata" Yazısı Hakkında



    https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-fiat-bir-cuval-civata-863404023/detay


    İlanlardaki "Bir Çuval Civata" Yazısı Hakkında

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • Benim bildiğim özellik mözellik sormayın bir avuç civata işte alıyosanız alın almıyosanız almayın boş boş muhabbet etmeyin gibi bir anlamı olması lazım.

  • Hurda araba, çok bi şey bekleme demek istiyor
  • Tempra nın plakası ile fiyatı aynı olsun diye mi o değer biçilmiş

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Eskiden işe yaramaz arabalarda kullanırlardı. Arabada özel bir şey yok, bir çuval civata, ucuz al git gibisinden kullanılırdı. Şimdi de aslında o anlamda olması lazım ama bazı arabaya çok değer vermeyen (anlam yüklemeyen) insanlar kullanıyor. Bazen de fazla şey sorgulanmamasını isteyen insan kullanıyor. Kullanan bazı kesim ne anlamda kullandığını kendisi de bilmiyor.

  • 2000 corsa 1.4 bakıyordum. Galerici “bir çuval civata hocam, düşünme, işini görür” falan dedi. Sağolsun vazgeçmek için sebep arıyordum. Bırakıp gittim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 'Alti ustu araba degil mi fazla buyutmeyin gözünüzde.'

    Demek istenmis.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aracı ailenin ferdi olarak gören çocuğundan çok seven altı üstü 70 80 milyarlık corollalara, focuslara civiclere dünyanın en iğrenç jantlarını takip logoyu kirmiziya boyayıp facebookda arabanın fan sayfalarına fotoğraflarını çekip koyan ve açıklamaya bugün biraz kirlendik, ne durdun be , asaletin yeter vs. yazanların öğrenmesi gereken bir kelime. Aynen öyle altı üstü bir araba buz dolabı gibi pantolon gibi eskiyen bozulan birşey.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • fakiramaseksi kullanıcısına yanıt

    Aynen dediğiniz gibi.

    Bazen bazı araçlar için “teneke” benzetmesi yapıyor bazıları.

    Genelde bu kelime ile örnek gösterilen Dacia, Fiat, Renault gibi arabaların yarım tık üstüne çıkan insanlar yazdığım arabaları küçük akıllarınca gömüyorlar.

    İşte o zaman benim de aklıma gelir bu kelime, ve kendi kendime derim ki “hepsi teneke”

    Bir zamanlar Audi, şimdilerde VW sahibi olarak, eş dostun çok defa Bmw’sini Mercedes’ini kullanmış biri olarak diyorum ki hepsi teneke ve biraz da plastik.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İlan sahiplerine sormak lazım madem alırken çok inceleme çok beklentin olmasın altı üstü bir çuval civata dıyorsun da neden dünyanın parasını istiyorsun. O zaman bir çuval civata fiyatına sat. Satmıyorsan da kusura bakma arabayı incelerim.

  • Satarken bir yerinde arıza sorun vuruk kırık çıkarsa, mahcup gorunmemek ıcın ürettikleri bi söz işte ,,aman abi bi çuval civata işte al git derler diğeride 0 araba almıyosun

  • eşşek yükü ile para istemeseler haklılar diyeceğim de eşşeği geçtim deve yükü ile para istiyorlar.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.