Şimdi Ara

ikinci sınıfta heceleyerek okuma normal mi?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
657
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • kuzenim ikinci sınıfa gidiyor. bugün ödevini yaparken okumasını duydum biraz. heceleri birleştirerek de okumuyor, her heceyi ayrı bir kelime gibi aralarında boşluk bırakarak birer saniyede falan okuyor. bu sınıf için bu okuma hızı normal mi? zamanla düzelir mi? internette dakikada 70 kelime demişler. kuzenim 50 hece falan okuyabiliyor şu an



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sriiouss -- 20 Eylül 2022; 19:8:42 >



  • Bir sıkıntı var anlaşılan, kitap okumaya teşvik edilmeli, öğretmeni düzgün biriyse konuşulmalı, yardım alınmalı, fark edilmemiş mi bu sorun? Çocuğa yardım ve destek iyi fayda sağlar, ailesi güzel adımlar atıp okumayı kuvvetlendirmeli, çocuğun vaziyetine baksınlar.
  • Wacom Intuos kullanıcısına yanıt
    hocam disleksiden şüphelendim. b ve d harfini karıştırdığını fark ettim çünkü yazarken. annesine söyledim, onayladı beni. geçen sene tedaviye başlamış. daha iyi olur umarım zamanla.
  • sriiouss kullanıcısına yanıt
    Takip edilmesi, destek sunulması iyi olur. Çocuk ufakken problemler çözülsün, sonrasında işler zorlaşıyor. İyisi olsun, rahat etsin.
  • Yaw herkes normal değil demiş. Az kitap okumuştur
    Hafızanız ne çabuk silmiş o günleri 2 de 3 te heceleyen çocukları sizin zamanınızda kovid de yoktu okula da tam gittiniz
    Bu çocuklar kovid sürecinde uzaktan eğitim aldılar.

    Teşhisin yeri uzmandır. görülmeden böyle lafla sözle teşhis koyuyorsunuz iyi niyetli olsanız da olmaz böle.

    40-50 yaşındakilere bi paragraf okutun bakalım çok mu akıcı okuyacaklar hiç duraksamayacaklar mı kitap alışkanlığı olmayan insan duraksayabilir normal.
  • 1- kuran kursuna gitti mi (heceleme orada da var çünkü kapmış olduğu bir alışkanlık olabilir, özellikle başlangıçta bis-mil-la-hi-rrr-rah-ma-ni-raa-him gibi okuyorlar )
    2- yeterince doğru girdi almamış olabilir konuşurken bir sorun yoksa doğru şekilde ona tekrardan okuyun okutturun zamanla çözer.
    2.5 yazarken de mi heceliyor?
    3- mutlaka uzmanla da görüşün b/d karıştırması tek başına disleksi demek için yeterli değil (gerçi geçen seneden beri tedavi demişsiniz)
  • Zihinsel engeli olabilir? Akraba evliliği mi?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.