Şimdi Ara

İkinci elde en değerlisi iPhone modelleri oldu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
57
Cevap
1
Favori
2.267
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
10 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • İkinci elde en değerlisi iPhone modelleri oldu



    Bir telefonu satın aldıktan ve kullanmaya başladıktan sonra ikinci el statüsüne geçtiğini hepimiz biliyoruz. İkinci el artık sıfır fiyatın altına doğru yolculuğun başladığı an oluyor. Bununla birlikte her telefon modeli aynı oranda değer kaybetmiyor.



    iPhone en az değer kaybeden model



    BankMyCell platformu tarafından eskiyi getir yeniyi götür tarzındaki değişim kampanyaları baz alınarak yapılan analizlere göre ikinci el pazarında iPhone modelleri en az değer kaybeden model. 700$ üzeri Android telefonlarda değer kaybı nispeten az iken 350$ altındaki Android telefonlarda ise adeta dibe vuruluyor.



    Ayrıca Bkz.David O. Russell'ın yeni filmi tam bir yıldızlar geçidi: De Niro, Anya Taylor, Margot Robbie, Bale ve daha fazlası



    Bir telefonun değişim için verilirken biçilen ikinci el değeri ve piyasaya çıktığı gün değeri baz alınarak yapılan karşılaştırmalarda Apple markasının ortalama 2020 değer kaybı yüzde 22.35 olmuş. LG markası yüzde 26.46, Nokia markası yüzde 30.29, Samsung markası da yüzde 33.46 değer kaybediyor. HTC’nin ise yüzde 50 üzerinde değer kaybettiği anlaşılıyor.



    700$ üzeri iPhone modelleri ile yapılan analizlerde ilk yıl ortalama yüzde 16 civarında değer kaybı oluyor. 700$ üzeri Android telefonlarda yüzde 33 civarında değer kaybederken 350$ altı Android telefonlar ise yüzde 50 üzerinde değer kaybediyor.



    İkinci elde en değerlisi iPhone modelleri oldu



    4 yılın sonunda ise iPhone modellerinin yüzde 66 civarında değer kaybettiği görülüyor. 700$ üzeri Android telefonlarda yüzde 81 civarı, 350$ altı telefonlarda ise yüzde 95 civarı bir değer kaybı yaşanıyor.



    Bu değer kayıpları bir telefonun ne kadar benimsendiğini de gösteriyor. Örneğin iPhone 7 ve iPhone 7 Plus çok az değişime giriyor. Bu sayede değer kaybı da çok düşük kalıyor. iPhone 8 Plus ve iPhone XS Max ise en fazla değer kaybeden modeller olmuş.



    Galaxy S9, Galaxy S9 Plus ve Galaxy A50 yine en az değer kaybeden telefonlar arasında. LG G5 ve LG V20 modelleri de değer kaybını düşük seviyede tutmuş. Motorola Moto X4 ve G7 en fazla değer kaybeden telefonlar olarak dikkat çekiyor.



    İkinci elde en değerlisi iPhone modelleri oldu




    Kaynak:https://www.phonearena.com/news/android-phones-lose-more-value-each-year-than-ios-handsets_id129618







  • Normal. İPhone daha uzun ömürlü diğer Android’lere göre. Uzun yıllar kasmadan, donmadan çalışabiliyorlar. Üstelik güncelleme desteği de daha iyi. İPhone 5S’e bile güncelleme geliyor hala İOS 12 için. O dönem (2013) çıkan Android cihazlar sadece 2015’e kadar güncelleme alıp yok oldular, kullanan kalmadı neredeyse.

    Bu yüzden İPhone değer kaybetmiyor. Android cihazlar çok çabuk yıpranıyor. Sürekli yeni bir donanım çıkıyor çünkü Android tarafında. Ve çok çabuk eskiyor önceki donanımlar. Ama İPhone tarafında özellikle A11 işlemcisinden sonra performans yavaş yavaş artmaya başladı. Üstelik A14 ile A10 işlemcisinin gündelik performansları hemen hemen aynı. Yani İPhone 7 bile iş yapıyor hala. İPhone bu yüzden değer kaybetmiyor.
  • iPhone , cep telefonu sektöründe bir standart oluşturdu çünkü.
  • Bence asıl sebep marka imajı ve diğer markalar gibi on bin tane model çıkarmaması .

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çünkü alan kişi ileride diğer markalara göre daha yüksek fiyatla satacağını bildiğinden, gönül rahaylığıyla alıp satabiliyor. Diğer arkadaşlarında dediği gibi markanın imajı ve sektördeki oluşturmuş olduğu standartlar bunda çok etkili.
  • Biz bunu yıllardır söylüyoruz ama dandroid fanları bunu görmezden geliyorlar.

  • Ekrem71 yakında "su ıslaktır" diye haber yapmaya da başlar bu gidişle. =D

  • 12 Angry Men kullanıcısına yanıt

    Ben de görmezden gelenler arasındayım çünkü hayatımda hiç ikinci elde elektronik bir şey satmadım. Ya birisine verdim ya da keyif için kırıp içini açtım. Ayrıca etrafımda benim gibi bir sürü insan var daha geçen çalışır haldeki masaüstü pc yi yenisini aldık diye baltayla parçaladık kalan parçaların da lehimlerini söküp chipleri çıkardık. Para derdi olmayanlar için ikinci el değerinin hiçbir önemi yok.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • samsung daha 2.ele düşmeden sıfırken %30 değer kaybediyor .....

  • Grafikteki değer kayıpları yurtdışı için geçerli. Türkiye’de aldığınız fiyatın daha pahalısına satabiliyorsun.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • hasan.sonus kullanıcısına yanıt

    Hocam sizin gibiler %1 dir. İkinci elde en değerlisi iPhone modelleri oldu 

  • Iphone satın alındıktan 3-4 sene sonra da en güncel yazılıma sahip oluyor. Android tarafında böyle bir şans yok, yıllar içinde cihazda ciddi ağırlaşma oluyor.



    Diğer taraftan, bir telefon alıp 3 sene kullanan insanları baz alırsak sırf telefon değer kaybetmesin diye iphone almaya mantık bulamıyorum. Herkes telefonla oyun oynamıyor, bir çok insan sosyal medya, müzik, internet gibi ihtiyaçları için kullanıyor. Bu insanların orta seviye donanıma sahip şık bir android telefon alması maliyet açısından daha ekonomik. 3 sene sonra bu telefonu çöpe atsa bile sıfır alırken iphone'un yarı fiyatına aldığı için zarar değil.

  • s21 ultra yi kaça alırız bu durumda ? 2. el olsa bir de garantisiz yurtdışı falan olsa ne eder sizce ?
  • Ülkemizde daha çok değer kazanıyor.İkinci elde en değerlisi iPhone modelleri oldu 

  • bu yıllardır böyleydi zaten.

  • telefon falan sattıgım yoktaa samsung 5500 e aldıgım s10a değişim kampanyası ile 5500 veriyor ))

  • Çok doğru tespit ama bu döngüyü 2016'da 900 liraya eşime aldığım aşağı yukarı 5 yıllık galaxy j7 2016 model cihazı geçenlerde letgodan 1050 liraya satarak kırmış durumdayımİkinci elde en değerlisi iPhone modelleri oldu İkinci elde en değerlisi iPhone modelleri oldu 




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Katibim -- 22 Ocak 2021; 1:23:55 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İşlemcilerinin güçlü olması ve güncelleme desteği uzun süre kullanılabilmesini sağlıyor. Tasarımları neredeyse hep sabit kaldığı için de telefonlar görünüş olarak da eskimiyor.Fiyatı da kırılmıyor haliyle.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İphone iyidir ama çok pahalı artık orta seviye android daha mantıklı geliyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yatırım amaçlı cep telefonu almak araba almak 3. Dünya ülkelerinin tipik özelliği maalesef bizde de var bu hastalık. Avrupada bu tarz eşyalara eşya gözüyle bakılıyor sadece sonra bizde neden 2. Eller pahalı diye isyan eden bir kesim oluyor. Anlayamadıkları zihniyet farkı.

  • Bu cihazların pahalı olmalarından kaynaklı bir albenisi var. Bundan dolayı bir yıl kullanılmış bir cihaz mağaza fiyatından 500 lira daha ucuza satılsa bile biri fırlayıp alıyor. Diyorsun, ama bu bir yıl kullanılmış, eskimiş cihaz. Ama 500 lira daha ucuz diyor. Adam biliyor ki, telefonu masaya koyunca Iphone'u var diyecekler, modelini çok sorgulamayacaklar. Havasını her türlü atmış olacak.


    Android'e gelince sert fiyat düşüşleri çok iyi bulduğum bir şey. Evet, telefon değer kaybediyor ama, bir sene sonra bir amiral gemisi alabiliyorsun. Hem de çok uyguna. Tabi orada da ikinci el cihazını sıfır fiyatına satmaya çalışan uyanıklar var. Haspam hızlı şarjla cihazın bataryasını öldürmüş, 5500 diyor. Mağazada kampanyalarla daha ucuza satıyorlar o cihazın sıfırını. İkinci elde en değerlisi iPhone modelleri oldu 

  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.