Şimdi Ara

İkinci El Piyasasında Balon Patladı (430 Bin Satılmayan Araç)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
208
Cevap
2
Favori
14.994
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
21 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Evet beklenen oldu. Satışlar durdu. Şimdi 100'e alıp 200'e satmaya çalışan alsatçılar ve galericiler düşünsün.  




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ankarali321 -- 11 Kasım 2021; 9:16:37 >



  • Bazen gerçekten insanların "ileri görüşlülüğü" ne bakınca hayret ediyorum nasıl aynı piyasayı izliyor olabiliriz diye. Arkadaşın biri 200 e aldığım aracı 320 ye koydum ölücüler 300 istiyor demiş. Sen var ya büyük adamsın. Bence kaldır ilanı koy 678.900 e. Ölücü gelir en kötü 640 a verirsin. Baktın keyfin yetti koy 1.000.000 e. Sonuçta araba ya bu. Almazsa insanlar ölecek muhtaç sen ne yazarsan onu almaya değil mi ?


    Yahu arkadaşlar. Bakın bu ekonomi işidir. Arabalar şubat ayında 3 katına çıkacak mantığı ile yürümez. 1 hafta önce başka bir başlık altına bakın sarı sitede 450 bin araba var demiştim şuan 500.000 araba var ( Suv ve normal araç). Bunlardan çoğu yukarıdaki arkadaş gibi 200 e alıp 350 ye satmaya çalıştığı için satamıyor.


    Mantık aslında çok basit: Bir insanın araba alması için PARASININ OLMASI gerekir. An itibariyle halkın parası yok! Krediler uçmuş. bu adama nasıl araba satacaksın sen ? İstersen 100.000 TL lik araba piyasa çok yükseldiği için 500.000 TL olsun. İsterse sıfır gelmesin. Ya para yok para.


    Vay efendim dolar 10 olunca görürüz. YA isterse 20 olsun adam zaten şu anda da fakir ( parası değersiz). Dolar 10 olsun. Senin 100.000 TL lik arabanı sarı sitede 400 e koy. Kim alacak ? sen o yüksek paralara koyunca bizim maaşlara zam mı yapacak devlet senin arabanı alalım diye ? Krediler mi düşecek? Eğer sen nakite sıkışırsan, paşa paşa benim ödeyebileceğim rakama ineceksin zaten. Yok mu bu paralara rağmen gırtlağına kadar kredi çekip araba almak isteyen çılgınlar ? E var tabiki, mutlaka bazı araçlar satılacak bu piyasada da. Ama o büyük furya bitti. Krediler o seviyelere inerse tekrar yine alan olur eminim. Ama böyle giderse mecburen düşecek piyasa en az %15


    Ha bunları söylerken araba piyasaları 2019 öncesine dönecek %50 altına inecek diye de hayal kurmuyorum tabiki. O kadar da değil. Ama düşeceği kesin.Düşük faizden araba alıp işsizlik/ gecim sıkıntısı vb sorunlar yüzünden "acil" başlığıyla satılan, "icradan" şeklinde çeşitli yerlerde satılan arabaları çok duyacaksın bakın görün 1-2 aya. Değerinin senin belirlediğin eşyanın yatırımı olmaz. bu tüm dünyada böyledir.

    Kardeş kusura bakmada burada asıl kaybeden sensin. Her zaman bu arabayı yatırım amacı olarak görenlere gülüyorum.


    20 Ocak altın gr: 295 TL

    220.000 TL= 745,76 gr.



    30 Kasım altın gr: 447 TL

    745,76gr*447=333.000 TL


    Hatta altını 530 TL den bozdurmuş olduğunu varsayarsak eğer: 745,76 gr*530=395.000,00 TL



    Hatta bankada o sürede faizde/kar payında kalsa parası günlük taksi ücretini de çıkarırdı. Sen şimdi 320k dan satmaya çalışırken o istediği arabayı 300k ya alır hatta kalan parasıyla da ufak tefek tarla yatırımı yapabilir. Sen peki 320k ya sattığında aynı arabayı kaça alacaksın? Kim karlı bu durumda?

    kimse araba almıyor değil, kimse 10 yaşında 200.000 km deki arabaya 100.000 lira vermek istemiyor. Hadi 2-3 yaşında arabaya sıfırıyla orantılı olarak bi fiyat istersin. Ama en tehlikeli grup 2005-2008 model civarları. Arabaları çok eski ama kabul etmek istemiyorlar 2015'ten 10.000 lira ucuza satmaya çalışıyorlar

    Öncelikle başlıktaki son 2 sayfayı okuyunca mutlu oldum. Zira mantıklı insan sayısı artmış :) Gerçekten çok güzel yorumlar var ellerinize sağlık paylaşımlarınız için. Galerici bir arkadaşımız "Sıkıntı yok piyasa daha da artacak" mesajı vermiş. Bas o zaman tüm sermayeni topla piyasadan araba ? Kaldır tüm ilanlarını. MAdem ocak da şubatta uçacak piyasa. 2 ay beklemek galericiye dokunmaz. Neden yapmıyorsun ( Yapmıyorsunuz)? Bilakis elinizdeki araçları çıkarmaya çalışıyorsunuz.


    Ben yaklaşık 7-8 gün önce bu forumda çeşitli başlıklara şunu yazmıştım ( kelime kelime hatırlamıyorum şimdi ama içerik olarak şu). 5 tane sebep yüzünden bu piyasa daha fazla artamaz.


    1- Serbest piyasa ürünleri mikro ekonomik ürünler gibi düşünün. Yani sen kendi ürüne bir fiyat biçer satmaya çalışırsın veya bir ürüne, kafanda bir fiyat vardır o fiyatı vermek istersin. Araba böyle bir üründür. Arabanın fiyatına kaç yazmanızın hiç bir önemi yoktur. O araba satılacaksa ( senin o paraya ihtiyacın varsa) en yüksek veren alıcının parası kadar değerlidir o araba. 1 kuruş fazlası değil. Araba fiyatları arttı evet, alıcısı da oldu yine evet. Ama o alıcıların çoğu düşük kredi çekip yüksekten satıp krediyi kapatıp kar elde edendi. Normal binici iyi bir şey denk getirince çıktı zaten döngüden.

    2- Yine bu başlıkta önceki sayfalarda sarı sitedeki satılı karaba sayısı 450 bin den 500 bin oldu demiştim. şimdi olmuş 506 bin. daha çok kısa zaman geçmesine rağmen. Olayı iyi değerlendirmek lazım. Mesele sadece kışın araba piyasasının yavaşlaması değil. Eğer piyasada 300-310 bin araba olsa, ve bunlar satılmamaya devam etse, haklısınız diyeceğim. Ancak dikkat edin her gün 1-2 bin araba ilanı ekleniyor. Bu neyi gösterir ? Normalde insanlar böyle belirsiz bir piyasada mal varlıklarını ellerinde tutup riske girmek istemezler. Oysa araç piyasasında tam aksine herkes araba satmak istiyor. Bunun sebebi ise çok basit. Bu fiyatlara araba satamayacakları endişesine bir de ülkedeki ekonomik belirsizlik eklenince bir telaş yaşanıyor.

    3- Daha geçen öğretmen bir arkadaşım arabasını acil satılığa çıkardı. Çünkü düşük faizden kredi çekmişti ancak çalıştığı okul yüz yüze eğitim konusu iyice askıya alınınca personeli azaltmaya gitti. ( güya kovma yasak). Yine başka bir başlıkta söylediğim gibi. İcradan veya "acil" başlıklı ilanları çok göreceğiz bu süreçte.

    4- Mesele tamamen para. Senin arabaya kaç yazdığınmış bilmem sıfır araba gelişiymiş vs hepsi ikinci sırada. Asıl mesele para. Çölün ortasında 1 sandık altınla oturduğunuzu düşünün. sehirde olsanız o sandıkla dünyayı alırsınız ama o çölde tamamını bir şişe suya verece kduruma gelebilirsiniz. İnsanlarda para olmadığı sürece piyasa felan artmaz.

    5- Asgari ücrete zam ne olacak ? emekliye zam ne olacak? Üfe-Tüfe oranları ne olacak bunlar önemli sorular.


    Sonuç olarak tüm bu finans analizlerini kenara bırakıp " piyasa uçuyo yeaaa" mantığıyla hiç bir yere varamayız.

    Forumda sıfır araç sayfasına bakın 380 bin liralık ww araç 315 veriyorlar yazmış

    Diğer Clio da aynı şekilde . Yok sıfır araç yokmuş yok 3 ay bekleniyormuş hepsi hikaye Megane şu anda 3 gün sonraya teslim edilmeye başlandı.

    Altta ekran görüntüsü olan Clio ikinci elde 200 bin lira üzerine satılıyor. 179 sıfır alınabilir. 2. eli ne olmalı galerici kardeşim .
    Yok piyasa dahada artacak kimse aldığı mali ucuza vermez diyenleri göreceğiz.
    Benim aracım ucuzlarsa alacağım araçta ucuzlar mantık budur.

    200 verir sağlam pazarlıkla . Ama sıfırı 179 bin lira . Hala ikinci el artacak diyenler varmı acaba
    i20 takip ediyorum kendi kriterime gore filtreledim genelde 30 tane ilan oluyor surekli bakiyorum ilandan kalkan hiç yok aynen devam ediyor araçlar.

    Herkes bu piyasada tutturduguna verme derdinde. Kimse arac fiyatlarinin dusecegine inanmiyor ancak ben iyimserim iyimser olmak zorundayim otv zammindan once aracimi sattim.

    Bekliyorum bakalim taksiyle gidiyorum arkadasimdan araba aliyorum ama kendime arac almiyorum.

    Herkes benim gibi dusunmek zorunda degil ama herkes benim gibi dusunmeye mecbur kalacak krediler ortada artik eskisi gibi 100 bin istiyorum ver de diyemiyorsun. Sifir arac satislari illa ki dusecektir gorecegiz bakalim nolacak.

    Bazilari diyor sen simdi almazsan seneye 2 katina cikacak fiyati. Ciksin umrumda degil beklemeye devam

    Fiyatların düşeceği belli gerçekten düşmez diyen arkadaşlar nasıl bir mantıkta anlamıyorum. Bayiler araç dolmaya başladı kimse sizin 200.000 liradaki 160.000 kmdeki ne olduğu belirsiz araca para vermez gider sıfır alır garantisi var muhattabı var sıfır alacak adamın. Bu düşmeyecek diyen kişilerin büyük çoğunluğu bu fiyatlardan araç alanlar çünkü fiyatların düşmesi işlerine gelmiyor kendileri yüksek fiyatlardan araç aldılar düşerse zararda olacaklar hatta ''KAZIK'' yemiş olacaklar :) artık aldıkları araçların piyasasının düşüşünü izlerlerken bardak bardak soğuk su içsin bu arkadaşlar  

  • Konu yeri bura değil senin ben
    Neyse konu öyle tatlı ki kızamıyor insan

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • patlmamasına patladı da hala alınamayacak fiyatlarda elin bulgarı gürcüsü 3 kuruşa arabalara biniyor burada o paraya hurda belgeli R 12 ya da 131 var trafiğe çıkmayacak durumda olan

  • Aynen öyle bende sarı siteye ilan verdim geçen sene 67 olan arabamın piyasası 145 diyor. 140 a koydum ne arayan soran şuan 135 de yine arayan soran yok. Bakıyorum aynı arabada 150 bine fiyat koyan da var. Başka sorun da mesela ben aracımı satacağım bildiğim sorunlar var ve bunları yaptırıp satmak yalan söyleyip vebal almak istemiyorum tamirciler çevre filan hep satacaksan niye yaptırıyorsun diyor keriz muamelesi görüyorum. Böyle olunca alacağın 2. El arabada ne çıkacağı da sürpriz oluyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Belirsizlikler oluştu Dolar altın nerede duracak, ÖTV indirimi gelecek , ithal serbestisi olacak yalan haberleri piyasayı kitledi, sürekli işsizlikde Corona yasklarida insanı iyice daraltıyor, sokağa çıkıp para kazanamayinca olanlar bu

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Alırken bi kendine iki devlete. Birde Almakla bitse .. 10 yılda vergiler bi araba daha parası daha. Önce araba yiyiyor kalırsa ailen..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hem 2.el hemde sıfır araçlar doyum noktasına ulaştı. Bundan sonra düşerler. Ama nereye kadar düşerler bilinmez
  • Neyine patladi. Ocakta 2013 c180 150 bin tl. Kasimda 320bin tl. 250 ye düşse patladi mi oluyor ? Giren girdi bu saatten sonra patlasa kaç yazar.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bunun sicak firsatlarla ilgisi nedirciler nerde gozumuz yasli. Sonra buralarin tadi kacti deyip deyip geri geliyorlar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Siz hangi dünyada yaşıyorsunuz bu ne böyle kuyruk acınız var milletin malı sizi geriyor kış geldi sadece araba değil bütün sektörlerde gözle görülür yavaşlama olur bunu bütün esnaf bilir
  • ekim ayında 193'e vavacars'a sattığım golf aracımın aynısını adam ilana 275bin tl yazmış askdjhasd tabii ki satmaz

  • Sıfır sipariş verdiğim aracın teslim tarihi netleştiği için ilana kattım. Millet 130 yazmış 123 dedim hızlı gitsin diye bir kaç mesaj geldi sadece. Evet piyasa bu ay durgun fakat yılbaşından sonra zamlar devam edecek bu ay alan kazanacak benim şahsi görüşüm.

  • Her şişen balon sonunda patlar.

    Bu konuda tarihi belge olarak yüzyıllar önce Hollanda 'daki lale balonunu incelenmesini öneririm.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Nasıl kuduruyorlardır şimdi ahahaahah  

  • Neyine patladı
    Ocakta 220 ye almıştım şimdi 320 ediyor.hergün 3-4 ölücü mesaj atıyor 300 e verirsen hemen alalım diye

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Her gün fiyatlar düştü başlıklarından bıkmadınız mı?

  • Patlama falan yok arkadaşlar nerde yaşıyorsunuz Allah aşkına.
    Satılan sıfır araç sayılarını gördünüz mü Kasım ayı için.
    Satılmıyor patladı dediğiniz araçlar Şubat-Mart ayında nasıl satılmaya başlıyor görün . Şimdi ki fiyatından da yukarda satılır.
    Ne elektronikte ne de araba da fiyatların %50 düştüğünü hatırlıyor musunuz? Bir fiyatın yükselme eğrisi düşme eğrisinden her zaman daha hızlı ve daha ivmeli gerçekleşir

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kışın araç satışları yavaşlar diye biliyorum

  • Şuna benzetiyorum. Dolar 1 lira arttıktan sonra 15 kuruş düşünce basın manşet atıyor “dolar sert düştü””dolar çakıldı” Bu da öyle. Bir yıl evvelde sarı sitede yine bu kadar satılık araba vardı fiyatlarıda şimdikinin yarısı kadardı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.