Şimdi Ara

İkinci El forum kuralları hakkında

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
536
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba,

    Sanırım benim forumlar hakkındaki algım yanlış; Donanım Haberi (kasıt, ikinci el bölümünü) forumdan ziyade sahibinden tarzı bir alım satım sitesi olarak kabul etmeliyim.

    Şu ilanda burayı bir bilgi paylaşım platformu olarak ele aldığım için (bir çok bilgi edindim paylaşılanları okuyarak ve bu hala devam ediyor) satışı yapılan ürün hakkındaki çok yakın geçmişte edindiğim bilgiyi satışı yapılan konu altına eklemek ve deneyimimin başkalarına da faydalı olmasını amaçladım.

    Benim gibi bu ürünü alacak bir kişi ya da genellersek çoğu durumda anakart alacak bir kişi "Pci-express 3 var mı? Kaç tane var?" sorularını sorup "Tamam.." der ve alır. Hususi bir anakart modelinin hususi bir Pci-Express ekran kartı ile uyumsuzluk yaşadığına pek şahit olmadım. Uyumsuzluk olarak ilk aklıma Ram gelir. O yüzden de dur şu anakart benim ekran kartımla sorunsuz çalışacak mı diye bir ön araştırma yapmadan alacak kişi sayısı az değildir. Tamam belki siz diyeceksiniz ki "Yoo, ben araştırıyorum."

    Yine de benim aklıma gelmemişti ve bu araştırmayı yapmadan alacak kişiler için en uygun yer hemen satışın yapıldığı konuda olmasının forum satıcı ve ürün açısından ne zararı vardır? Rx Vega ekran kartı olup almak isteyen alıcı bunu okuyup vazgecebilir satıcının zararı!! olsa olsa bu olur.

    Şimdi toparlayacak olursam ben bu bilgiyi konunun altında "forum kuralları" bağlamında paylaşamıyorsam, Sahibindende açılan "ürün sorunsuzdur kusursuzdur tıkır tıkır çalışır" açıklamalarıyla süslenmiş ilanlardan bir farkı kalmıyor. Buranın farklılığı bilgi bolluğu farklı görüşler uyarılar ( biraz pahalı olmuş fiyat gibi eleştirileri bile faydalı buluyorum şu dakikada) değil midir?

    Saygılar.



  • Merhaba
    İkinci el bölümünde üye ilan açarken yorum istememe hakkına sahip, her ne kadar konuyla alakalı bilgi de verseniz üye istemediği sürece kural dışıdır.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.