Şimdi Ara

İkinci el araçta arkadaş tavsiyesi ::)))

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
436
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Forumun böyle olduğunu düşünüyor musunuz arkadaşlar...
    Lütfen hakaret boyutuna varan cevaplar yazmayın...
    https://www.youtube.com/watch?v=jnbWdU91LgU



  • onun bunun lafıyla hareket eden adamdan hayır gelmez.
  • bu forumda geri vites yoktur, hep ileri gider tavsiyeler ta bentleye varana kadar

    garip bir durum var maks 150 lik tavsiye isteyene abc öneriyorlar bakıyorsun o model en düşük 170 bin
  • Ne alaka istişare guzeldir. Lambur lumbur adamlara onune gelene sormadigin surece istisaresiz is yapilmaz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: yagızalp

    Ne alaka istişare guzeldir. Lambur lumbur adamlara onune gelene sormadigin surece istisaresiz is yapilmaz.
    sonuç ortada. kendi araştırmamı kendim yaparım. marka model belirlerim. belirlediğim marka modeli dibine kadar araştırırım. 10 kere düşünür 1 adım atarım.
  • iki şeyi iyi seçmek lazım;

    1- arkadaşını
    2- arabanı

    sonradan tanıştığın kişilerle arkadaş olabilirsin, ama güven meselesi biraz zaman alır. mesela 2 senelik arkadaşınla 15 senelik arkadaşını bir tutamazsın.

    arabaya gelince, bu tarz forumlardan sadece görüş alınır başka da bir şey alınmaz. bir fanboy çıkıyor yok x marka dandik teneke y marka al. diğeri çıkıyor vay efendim sen x'e nasıl teneke dersin, asıl senin y araban dandik. konu oluyor sana laf salatası. araba alırken 'gerçek' kullanıcıdan görüş almak lazım. ama bu gerçek kullanıcı da fanboy diye tabir ettiğimiz kişilerden olmamalı.
  • Fanboy olmadığı sürece arkadaş bilgili ise iyi yardımcı olur.

    Samimi bir arkadaşım araba işlerinden hiç anlamıyor, araba almak istediğini ve bu işlerle uğraştığımı bildiği için bütçesini ve beklentisini söyledi. Dedim kahvedeki ahmet emmiye sorarsan feleğin çemberinden geçmiş golf, bora, civic tavsiye edecekler dedim. Sen bana güven bulacağım sana güzel araba sabret, belli bir piyasası olan masrafı olmayan, parana göre güzel bir araba. 1ay sonunda bulduk birazdan gidip alacağız. Eksper yaptırdık(ekspere bile ben götürdüm o kadar anlamıyor), kendim de inceledim. Şanzıman kulağı(100tl), zemberek(250tl), baskı balata değişimi istiyor(800tl orijinal işçilik dahil)(baskı balatayı eskperde belirtmediler biz farkettik, çok kötü değil ama uzun ömürlü de değil, alınca değiştirmek iyi olur) onun dışında her şeyi yenilenmiş. Muayene yeni, akü bakım yeni, lastikler 1 yıllık bakımları düzgün. Değişeni yok. bütçemiz dahilinde masrafsız bir araba oldu bize, mevcut masraflar bilgisinde pazarlığımız yapılıp anlaşıldı araçla. Bir tanıdığı sırf tutulduğunu sanarak 1.9dizel komple boyalı golf atmış. 300bin km'deki 1.9dizelle çocuğun ocağına incir ağacı dikecek. Neymiş tanıdıktanmış, tanıdıklar zaten birbirini öpüyor. civic 2000 model feleğin çemberinden 1-2 kere geçmiş komple boyalı 3 değişenli 350bin de araba atan tanıdığı olmuş. Gerçekten kendisinin almayacağı arabayı arkadaşıma önermişler ayıptır. Bir de tanıdık olacaklar...

    Çok yakın arkadaşımla bütçem dahilinde bana keyifli bir şey arıyoruz. Biliyorum bmwci filan ama bu kadar ağır fanboy olduğunu bilmiyordum. Bütçem dahilinde bmw bulduk. Aradı yarım saat konuştu etti. Bana anlattı aracın durumunu, bana mantıklı geldi. 76a aldım. Ama bana şu kronik sorunu var/olabilir demedi. Özellikleri çalışıyorsa alınır sıkıntı olmaz dedi. Tamam motoru şanzımanı kasası bütün özellikleri kusursuz çıktı çok diri temiz araba aldım da yaşı itibariyle eskiyen 1-2 sarf malzeme ile uğraşırken bir baktım ki 5ayda 3bin TL harcamışım. Şu anda bir sorunu var mı yok, kondisyon olarak kusursuz oldu ancak başta bunu bana söylemeliydi, çevremden duyduklarımdan ötürü kenarda masrafı olabilir diye para tutmuştum sıkıntı olmadı... Ben temizini alıp ufak tefek incik boncuk için bu kadar uğraşıyorken gerçekten bitik bir bmw almak nasıl bir şeydir gözüm korktu açıkçası, sanayide ev tutmak gerekirmiş net... Ben mekanik olarak neredeyse hiç masraf etmedim, 4bobin(530tl), 4buji(250tl), arka takımda bir kolun değişimi(180tl), el freni ayarı ve ön disk tornası(100tl), geri kalan kozmetik veya fonksiyonel basit parçalar idi. Motoru bitik, şanzımanı sorunlu, ön takımı bitik, bazı önemli özellikleri çalışmayan bir bmw almak harbiden "bmw'ye ilk sahibi biner, sonraki sahiplerine bmw biner" durumunu yaşatırmış. BMW'den ve hayattan soğutur böyle bir araba.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.