Şimdi Ara

İkinci el araç satışına 'T.C. Kimlik No ve ekspertiz' düzenlemesi gelebilir

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
34
Cevap
0
Favori
1.285
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj


  • İstanbul Motorlu Araç Satıcıları Derneği (İMAS) Başkanı Hayrettin Ertemel, fiyatların son bir yılda yüzde 70 civarında artış gösterdiği ikinci el araç pazarıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu.



    İlk olarak ikinci el araç fiyatlarındaki artışa dikkat çeken Ertemel, “Bu normal ve sağlıklı bir artış değil. İnternet üzerinden yapılan satışları incelediğiniz zaman bunların yüzde 63'ü bireysel satış. 5 ve üzeri ilan veren kişi sayısı da şu anda yaklaşık 200 bin. Satıcı şahıs ama 500 üzeri satış yapıyor. Esasında otomobil alıp satıyor ama ne bir vergi levhası var ne bir dükkanı var. Burada devletimiz, maliye zarar görüyor. Ayrıca, suistimallerden dolayı tüketiciler mağdur oluyor.” şeklinde konuştu.



    Ayrıca Bkz.2020 Hyundai i20 tanıtıldı: Yepyeni tasarım ve hibrit motor



    "Yeni düzenleme için başvuruda bulunduk"



    Ertemel, internetten araç satışlarına ilişkin yapılacağı öne sürülen yeni düzenlemelere yönelik açıklamalarda da bulundu. Yılda 3,5 milyon aracın kayıt dışı satıldığını belirten Ertemel, internet sitesi üzerinden satılık araç ilanı veren kişilerden T.C. kimlik numarası, ruhsat ve ekspertiz raporu gibi bilgilerin de istenmesi gerektiğinin altını çizdi. Bu konuda ilgili bakanlıklara başvuruda bulunduklarını, birkaç ay içinde olumlu dönüş almayı beklediklerini de sözlerine ekledi.



    "Fiyat artışları yıl ortasına doğru yavaşlar"



    Hayrettin Ertemel, 2020 yılının mart ve nisan aylarında sıfır araç siparişlerinin gelmeye başlayacağını ve biraz da fiyatların makul seviyeye gelmesiyle ikinci elde fiyat artışlarının yavaşlayacağını söyledi.




  • Otomotiv Distribütörleri Derneği verilerine göre;

    2015 yılında Türkiye'de satılan toplam araç sayısı: 968.017
    2016 yılında Türkiye'de satılan toplam araç sayısı: 983.720
    2017 yılında Türkiye'de satılan toplam araç sayısı: 956.194
    2018 yılında Türkiye'de satılan toplam araç sayısı: 620.937
    2019 yılında Türkiye'de satılan toplam araç sayısı: 479.060

    Kaynak:http://www.odd.org.tr/web_2837_1/neuralnetwork.aspx?type=36&add=

    Beş yılda sıfır satılan araç sayısı yarı yarıya düşmüş. Maşallah baya doyumsuzmuşuz. Neyse... "egonomi çoh eyi, yol yabdı, havalanı yabdı, ganal yabacak ülge şahlancak"
    Vatandaş olarak bizleri ne yapıp edip kamuoyu oluşturarak kafalarındaki düşünceleri empoze edecek şekile veya kalıba sokuyorlar.

    Evet şimdi en muhalifimiz bile ikinci el fiyatlarının al satçılar yüzünden olduğuna inanır olduk.Yani yine hükümet,akp sıfır hatayla işin içinden sıyrılmayı başardı.Peki forum ahalisi sizlere sorarım;Elinizi vicdanınıza koyun öyle karar verin.Benim bu konu hakkında bir kesime karşı hiçbir çıkarım yok.Madem ikinci el satışları al satçılar yüzünden oldu da peki menlekete döviz girdisinin olduğu 1 dolar 1 tl olacak denilen 2008 2009 lu yıllarda hatta doların 7 tl yi geçtiği 2018 yılına kadar neden böyle bir problemimiz yoktu?Çünkü cevabı gayet net ekonominin dişlilerinin kesin olarak kırıldığı doların patladığı yıllara kadar sıfır araç fiyatları günümüzdeki gibi uçmadığı için ikinci ellerin fiyatları da uçmuyordu.Boşuna ikinci el fiyatlarını galericilere al satçılara bağlamayın.Bunun tek sorumlusu bu ekonomiyi bu hale getirenlerdir.Herkes gayet net biliyor ki dolar 7 nin üstüne çıkınca dövize bağlı girdilerin fiyatı artınca herşeye herkes yağmur gibi zam yaptı.Ekonomi ağır darbe aldı.O kadar kötü duruma geldi ki artık dolar yerinde saysa da maliyetler arttığı için sürekli herşeye zam geliyor.Yani şimdi bir araca yılbaşında 50-60000 zam geliyorsa ikinci eller yerinde mi saysın.Şimdi ben kendi başıma gelenden örnek vereyim.1ay önce aracımı 52500 den ilana koydum.Yazın 48000 e satamadığım aracımı 51-52 ye tamam desem hemen gelip alacak adamlar gördüm.Tam satacakken ilan sitesine bir girdim ki 51 52 ye ancak ağır hasar kayıtlı araçların ilanı var.Yani ben satsam tekrar almaya kalktığımda ancak pertini alabileceğim.Ben de 65 yazdım ilana.Dün biri mesaj atmış 50 veremediği aracı 65 e satmak diye.Ben de ona dedim aracımı satsam gidip ancak pert olanını alacağım.Sen olsan o fiyata verirmisin herkes doğru düzgün fiyat yazsın ben hemen fiyatı değiştireceğim dedim.Haklısın diye cevap yazmış.Şimdi durum bundan ibaret.Beni burda eleştirip doğru değil diye kimse maval okumasın.Kimse aracını durup dururken ucuza vermez.Zaten ilan sitelerindeki fiyatlar da beni doğruluyor.Burda al satçıyı eleştiren başlık açan da aracını piyasanın altında satmaz.
    Ruhsatı ve tc no mu neden sitede paylaşacakmışım, bunlar tam dolandırıcı.. sahibinden.com gaza gelip bunu zorunlu tutarsa arabam.com veya letgo ya yönelim artar.. Kimse ruhsatını kimliğini paylaşmaz, iyi niyetlisi var kötü niyetlisi var.. bu öneriyi sunan adama dolandırıcılığa teşebbüsten kamu davası açasım geldi
    Bunu başka konuda da yazdım..

    Benim anlamadığım bu al satçılar galericilerede zarar ettiriyor..

    Galerici dükkan açıyor kdv veriyor stopaj ödüyor maliye denetlemeye geliyor defterleri gösteriyor... Araç satışı için yetki yeterlilik belgeleri alıyorlar...
    çalışanı var ona maaş veriyor artı devletin artık ona sorumlu tuttuğu ekspertiz raporu gibi bir sürü şeyi yaptırıyor.. Bu al satçılar evinde çay kahve içip kuruş devlete de bir vergi para ödemeden emek sarf etmeden al sat yapıp kar elde ediyor. Zaten vergisini ödüyen dükkanı olan al satçı olmaz galerici olur. Ve bir Galerici bu işe şikayet etmiyor.. Galericilerin de ekmeğine bir nevi mani oluyorlar.. Ama galericiler sus pus..

    Bir Über vakası çıktı taksiciler nasıl isyan etti yolları kapattı iş cumhurbaşkanına tv lere gazetelere kadar yansıdı.. Bunun galeri ci dünyası için Über vakasından bir farkı yok..

    Ben galerici olsam zoruma giderdi dükkan giderleri kirası vergileri çalışanların maaşı bir sürü sorumluluk giderlerim olucak diğer yandan adam evinde kahvede ilan açıp kuruş emek harcamadan al sat yapıcak...
    Malum siteye telefon satış ilanı girdim, ordan numaramı alıp bana Yalova'da tatil satmak için aradılar, orda TC, ruhsat ve paylaşırsak sonuç ne olacak bilemiyorum. O zaman ilana bakanın da TC bilgisini girmesi gerekiyor. Bu belgeler ekspertiz raporu noter satışında zorunlu olsa sorun çözülür zaten. Burda asıl amaç vatandaş kendi satamasın, 100 lira olan arabasını galeriye 70'e versin bence asıl amaç bu.
  • Ekonomisi kötü denen ülkeye bak sen... Devlet baş edemiyor artık o kadar çok araç satılıyorki. Sıfır araçlar stoklarda kalmamış. Vallahi gözünüz doymuyor....

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Önce şu piyasayı yükseltenlere engel olsunlar.Keyfe keder ilan açıp yüksek fiyata koyup bekleyen tayfadan bahsediyorum.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • hemen sevinmeyin..

    vatandaşı soymaya yönelik adımlardır..
  • benim anladığım yeni bir İkinci el araç satışına 'T.C. Kimlik No ve ekspertiz' düzenlemesi gelebilirİkinci el araç satışına 'T.C. Kimlik No ve ekspertiz' düzenlemesi gelebilir
  • Önce şu ekspertiz işine kalfalık/ustalık belgesi şartı gelmeli adam gibi. Sadece araç etrafında boya cihazıyla dönmekle kim ne söyleyebilir ki araç geçmişi hakkında. Sonra istediğin şartı şurtu getir. Yurt dışında olduğu gibi önce Tüvtürk tarzı bir muayene istasyonundan satışa uygunluk belgesi gibi bir şey de olabilir.
  • Oldu paşam ruhsatı vermekle kalmayalım. Direkt sitelere noterden vekalet verelim. Emniyet genel müdürlüğü ruhsatınızı paylaşmayın diyor bu boş dernekler sahte ruhsat ve kimlik çıkarmak için gerekli her bilgiyi internet alemine salmamızı istiyor.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • boş işler.zaten ilan sitelerinde cep telefonu yazılıyor. türkiyede cep telefonu hattı da kimlik ile veriliyor. ayrıca ucuz da değil.
    araba fiyatlarının yükselmesinin sebebini alım satım yapanlara bağlamak çok yanlış.

    aslında bu çok basit bir ticaret. benim 2 yaşında bir aracım var. satıp yenisini almak istiyorum. cebimde de bir miktar param var. yenisine zam gelince bende satacağım arabaya zam yapmak zorundayım ki üstüne cebimde sabit duran param yetsin.

    cebimde duran parayı enflasyona karşı koruyabileceğim bir yer de yok. yani alacağım araba değerlenmese bile mevcut aracımın satılmadığı her ay zaten cebimdeki nakit eriyor.

    isterlerse ilan açmayı noter onayına bağlasınlar yine fark yapmaz. piyasayı etkileyen sıfır otomobil fiyatlarıdır.
  • Sjjajanabaha S kullanıcısına yanıt
    He ya 3 ay önce aldığım sıfır aracı 1 ay kullanıp sattım sonra 1 sıfır daha aldım onu da 1 ay bindim sattım yenisini aldım yarına noterden verip yine alicam stokları ben bitiriyorum

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Sjjajanabaha S kullanıcısına yanıt
    Otomotiv Distribütörleri Derneği verilerine göre;

    2015 yılında Türkiye'de satılan toplam araç sayısı: 968.017
    2016 yılında Türkiye'de satılan toplam araç sayısı: 983.720
    2017 yılında Türkiye'de satılan toplam araç sayısı: 956.194
    2018 yılında Türkiye'de satılan toplam araç sayısı: 620.937
    2019 yılında Türkiye'de satılan toplam araç sayısı: 479.060

    Kaynak:http://www.odd.org.tr/web_2837_1/neuralnetwork.aspx?type=36&add=

    Beş yılda sıfır satılan araç sayısı yarı yarıya düşmüş. Maşallah baya doyumsuzmuşuz. Neyse... "egonomi çoh eyi, yol yabdı, havalanı yabdı, ganal yabacak ülge şahlancak"

  • Ruhsatı ve tc no mu neden sitede paylaşacakmışım, bunlar tam dolandırıcı.. sahibinden.com gaza gelip bunu zorunlu tutarsa arabam.com veya letgo ya yönelim artar.. Kimse ruhsatını kimliğini paylaşmaz, iyi niyetlisi var kötü niyetlisi var.. bu öneriyi sunan adama dolandırıcılığa teşebbüsten kamu davası açasım geldi



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi khanstern -- 19 Şubat 2020; 20:15:25 >
  • Bugune kadar vatandasın yararına iş yaptıklarına şahit olmadım. Bunun altından yeni bir vergi çıkar benden söylemesı.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: NimbleSoul

    Otomotiv Distribütörleri Derneği verilerine göre;

    2015 yılında Türkiye'de satılan toplam araç sayısı: 968.017
    2016 yılında Türkiye'de satılan toplam araç sayısı: 983.720
    2017 yılında Türkiye'de satılan toplam araç sayısı: 956.194
    2018 yılında Türkiye'de satılan toplam araç sayısı: 620.937
    2019 yılında Türkiye'de satılan toplam araç sayısı: 479.060

    Kaynak:http://www.odd.org.tr/web_2837_1/neuralnetwork.aspx?type=36&add=

    Beş yılda sıfır satılan araç sayısı yarı yarıya düşmüş. Maşallah baya doyumsuzmuşuz. Neyse... "egonomi çoh eyi, yol yabdı, havalanı yabdı, ganal yabacak ülge şahlancak"
    Dışarda adım atacak yer kalmadı Bir zahmet dursun satışlar. Almanya da yaşıyorum Tatile Türkiye ye geldim vay be dedim. Almyanda göremediğim araçlar var vallahi. Almanyada daha az araç var İnsanlar eski corsa ya biniyorlar. Burda sokakta en eski arac 2015 model masALLAH

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bunu başka konuda da yazdım..

    Benim anlamadığım bu al satçılar galericilerede zarar ettiriyor..

    Galerici dükkan açıyor kdv veriyor stopaj ödüyor maliye denetlemeye geliyor defterleri gösteriyor... Araç satışı için yetki yeterlilik belgeleri alıyorlar...
    çalışanı var ona maaş veriyor artı devletin artık ona sorumlu tuttuğu ekspertiz raporu gibi bir sürü şeyi yaptırıyor.. Bu al satçılar evinde çay kahve içip kuruş devlete de bir vergi para ödemeden emek sarf etmeden al sat yapıp kar elde ediyor. Zaten vergisini ödüyen dükkanı olan al satçı olmaz galerici olur. Ve bir Galerici bu işe şikayet etmiyor.. Galericilerin de ekmeğine bir nevi mani oluyorlar.. Ama galericiler sus pus..

    Bir Über vakası çıktı taksiciler nasıl isyan etti yolları kapattı iş cumhurbaşkanına tv lere gazetelere kadar yansıdı.. Bunun galeri ci dünyası için Über vakasından bir farkı yok..

    Ben galerici olsam zoruma giderdi dükkan giderleri kirası vergileri çalışanların maaşı bir sürü sorumluluk giderlerim olucak diğer yandan adam evinde kahvede ilan açıp kuruş emek harcamadan al sat yapıcak...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Vergisi araba kadar olan arabayı al, kullanırken vergilerini ver, satarken de vergi ver. Çok acayip bir ülkeyiz. Sıfır araç alınamadığı için 2.el hareketlendi bunu da baltalarsanız fiyatlar nasıl uçuyor görün.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Fiyat artışlarının yavaşlamasını istemiyoruz. Fiyatların düşmesini istiyoruz!

  • *



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-31C666817 -- 18 Mart 2021; 21:16:52 >
  • Vatandaş olarak bizleri ne yapıp edip kamuoyu oluşturarak kafalarındaki düşünceleri empoze edecek şekile veya kalıba sokuyorlar.

    Evet şimdi en muhalifimiz bile ikinci el fiyatlarının al satçılar yüzünden olduğuna inanır olduk.Yani yine hükümet,akp sıfır hatayla işin içinden sıyrılmayı başardı.Peki forum ahalisi sizlere sorarım;Elinizi vicdanınıza koyun öyle karar verin.Benim bu konu hakkında bir kesime karşı hiçbir çıkarım yok.Madem ikinci el satışları al satçılar yüzünden oldu da peki menlekete döviz girdisinin olduğu 1 dolar 1 tl olacak denilen 2008 2009 lu yıllarda hatta doların 7 tl yi geçtiği 2018 yılına kadar neden böyle bir problemimiz yoktu?Çünkü cevabı gayet net ekonominin dişlilerinin kesin olarak kırıldığı doların patladığı yıllara kadar sıfır araç fiyatları günümüzdeki gibi uçmadığı için ikinci ellerin fiyatları da uçmuyordu.Boşuna ikinci el fiyatlarını galericilere al satçılara bağlamayın.Bunun tek sorumlusu bu ekonomiyi bu hale getirenlerdir.Herkes gayet net biliyor ki dolar 7 nin üstüne çıkınca dövize bağlı girdilerin fiyatı artınca herşeye herkes yağmur gibi zam yaptı.Ekonomi ağır darbe aldı.O kadar kötü duruma geldi ki artık dolar yerinde saysa da maliyetler arttığı için sürekli herşeye zam geliyor.Yani şimdi bir araca yılbaşında 50-60000 zam geliyorsa ikinci eller yerinde mi saysın.Şimdi ben kendi başıma gelenden örnek vereyim.1ay önce aracımı 52500 den ilana koydum.Yazın 48000 e satamadığım aracımı 51-52 ye tamam desem hemen gelip alacak adamlar gördüm.Tam satacakken ilan sitesine bir girdim ki 51 52 ye ancak ağır hasar kayıtlı araçların ilanı var.Yani ben satsam tekrar almaya kalktığımda ancak pertini alabileceğim.Ben de 65 yazdım ilana.Dün biri mesaj atmış 50 veremediği aracı 65 e satmak diye.Ben de ona dedim aracımı satsam gidip ancak pert olanını alacağım.Sen olsan o fiyata verirmisin herkes doğru düzgün fiyat yazsın ben hemen fiyatı değiştireceğim dedim.Haklısın diye cevap yazmış.Şimdi durum bundan ibaret.Beni burda eleştirip doğru değil diye kimse maval okumasın.Kimse aracını durup dururken ucuza vermez.Zaten ilan sitelerindeki fiyatlar da beni doğruluyor.Burda al satçıyı eleştiren başlık açan da aracını piyasanın altında satmaz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.